X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajne te bistro... chyba sie jedna skusze :D

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linki na stronie, jak macie coś co warto polecić to wpisujcie linki, kategorie itp.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa super krzesełko
    ja myślę nad bistro albo magnus
    może któraś mi doradzi, które lepsze

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na szczepieniu, ostatnia dawka 6w1 podana, to co ja myślałam, ze jest katarem, tak naprawdę nim nie jest, charczenie od nadmiaru śliny. Za 3 tygodnie szczepimy jeszcze pneumokoki i już koniec do 13 miesiąca.

Hubert waży 6300g, 3 centyl, pani doktor sugeruje za około tydzień powoli zacząć podawać kaszki na wodzie, łyżeczką - tak jak dorośli. Ona twierdzi, że owoce i warzywa są dla dzieci na odchudzanie, a kaszki na tycie - u Huberta warto zacząć od kaszek. Ja nie wiem jeszcze jak zrobię, muszę przemyśleć.

Poza tym wszystko ok, rozwojowo wyprzedza swój wiek o około miesiąc, więc tak wg pani doktor wypadałoby spojrzeć na kwestie rozszerzania diety. Zresztą wg niej on ma małą szansę nadrobić, bo jest bardzo ruchliwy i bardzo dużo spala.

No to tyle. Czekam na panią od sprzątania.

Zetka - pianinko Fisher Price - szczeniaczka uczniaczka.

Acha, zęby już wysoko, coś tam haczy, ale jeszcze z miesiąc do wyjścia ona obstawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 15:11

Pulpecja, niecierpliwa, Zetka, apaczka, jesslin87, Weridiana, Maniuś, mamasia, lys, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Byliśmy na szczepieniu, ostatnia dawka 6w1 podana, to co ja myślałam, ze jest katarem, tak naprawdę nim nie jest, charczenie od nadmiaru śliny. Za 3 tygodnie szczepimy jeszcze pneumokoki i już koniec do 13 miesiąca.

Hubert waży 6300g, 3 centyl, pani doktor sugeruje za około tydzień powoli zacząć podawać kaszki na wodzie, łyżeczką - tak jak dorośli. Ona twierdzi, że owoce są dla dzieci na odchudzanie, a kaszki na tycie - u Huberta warto zacząć od kaszek. Ja nie wiem jeszcze jak zrobię, muszę przemyśleć.

Poza tym wszystko ok, rozwojowo wyprzedza swój wiek o około miesiąc, więc tak wg pani doktor wypadałoby spojrzeć na kwestie rozszerzania diety. Zresztą wg niej on ma małą szansę nadrobić, bo jest bardzo ruchliwy i bardzo dużo spala.

No to tyle. Czekam na panią od sprzątania.

Zetka - pianinko Fisher Price - szczeniaczka uczniaczka.

a na co są kaszki z owocami? :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, aż tak nie dopytywałam, ale ona mówiła o początkach karmienia - pierwszy miesiąc :-) I też poprawiłam wyżej - bo napisałam owoce a ona mówiła o warzywach i owocach - twierdzi, że są mniej kaloryczne niż moje mleko i na tym to dziecko schudnąć może - a mój z racji tego, że jest cudy to kaszek potrzebuje póki co. Zresztą ona nie mówi o szaleństwach jedzeniowych póki nie skończy 6 miesięcy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Alergolog, do którego chodzi mój mąż twierdzi, że to ma znaczenie.

A jak to tłumaczy? Bo jakoś nie zwróciłam uwagi, by produkty, które je się w późniejszym wieku mocniej uczulały.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, aż tak nie dopytywałam, ale ona mówiła o początkach karmienia - pierwszy miesiąc :-) I też poprawiłam wyżej - bo napisałam owoce a ona mówiła o warzywach i owocach - twierdzi, że są mniej kaloryczne niż moje mleko i na tym to dziecko schudnąć może - a mój z racji tego, że jest cudy to kaszek potrzebuje póki co. Zresztą ona nie mówi o szaleństwach jedzeniowych póki nie skończy 6 miesięcy.
    nie no Agata, ja tak sobie zażartowałam, bo mi się spodobało, że jedno na to, drugie na to, a co będzie jak połączę? Wiadomo,że z kaszką raczej będzie bardziej kaloryczne :-)

Agaata lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a u jak dużej liczby dzieci to obserwowałaś?
    On twierdzi, że lepszy jest szybszy kontakt z potencjalnym alergenem, ale dokładnie nie wiem, bo to mąż na swojej wizycie rozmawiał.
    I dodam, żeby nie było, to jest alergolog i pediatra, więc myślę, że coś tam wie. :-)

niecierpliwa, Zetka, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    nie no Agata, ja tak sobie zażartowałam, bo mi się spodobało, że jedno na to, drugie na to, a co będzie jak połączę? Wiadomo,że z kaszką raczej będzie bardziej kaloryczne :-)

Wiem, wiem :-) ja jeszcze nie wiem jak zrobię, przemyślę sobie - te jej porady to i tak tylko sugestie :-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wczoraj pierwszy raz podalam mieso, na pierwszy ogien poszedl krolik, entuzjazmu zadnego nie bylo, zjesc, zjadla ale bez szalu ;)

W zupce? Ze słoiczka?

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda świetny pomysł z tymi info na pierwszej stronie, można jeszcze wrzucić przepisy czy informacje o rozszerzaniu diety bo niektóre już mają temat za sobą a niektóre z nas dopiero się zagłębiają..

Pulpecja mi lekarka kazała już podawać gluten tzn pół łyżeczki i z moim mlekiem.. wczoraj trochę poczytałam i stanowisko wobec tego glutenu jest tak mało jednoznaczne że chyba raczej trzeba kierować się intuicją.. ja postanowiłam że zaczekam jeszcze 2 tyg i zacznę mu podawać w 5.5 miesiącu.

Lys super że już jesteście razem!! może Lily tak za tatusiem tęskniła i od dziś będzie coraz lepiej:)

Pulpecja, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    :D na bóstwo się robić nie chciałam bo i tak średnio wykonalne przy moim dziecku ale chciałam wziąć prysznic żeby mi się włosy lepiej układały i co i od rana nie było wody. No ale mniejsza o to. Jesteśmy już razem i jest super. Niestety mała nie poznała taty i się rozplakala gdy chciał ją wziąć na ręce. No ale już powolutku oswajmy i jest lepiej.

Lys, poryczalam się! Głupia ja :) Cieszcie się sobą :)

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87, lys, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    W zupce? Ze słoiczka?

Tak gerbera delikatne jarzynki z krolikiem

Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Julka super wygląda, chyba jej się podoba i wygodnie :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa i jak to krzesełko? wygląda fajnie, polecasz ?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys super ze jesteście już razem :)!! Lily się oswoi i będzie cudownie :)!

Dziękuję za miłe słowa o moim Malcu :)!

Żabka czekamy na wieści. Mocno zaciskam kciuki.

A my czekamy na odwiedziny księdza. W zeszłym roku był proboszcz i jak zobaczył gitarę męża bardzo go zapraszał do grania w kościele ...w tym roku Krzysiek schował gitarę, tak na wszelki wypadek; ) hehe.

AgaSad, Pulpecja, 0na88, jesslin87, Zetka, Weridiana, Maniuś, Migotkaa, lys, mamasia, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Pulpecja mi lekarka kazała już podawać gluten tzn pół łyżeczki i z moim mlekiem.. wczoraj trochę poczytałam i stanowisko wobec tego glutenu jest tak mało jednoznaczne że chyba raczej trzeba kierować się intuicją.. ja postanowiłam że zaczekam jeszcze 2 tyg i zacznę mu podawać w 5.5 miesiącu.

no właśnie są różne wersje, nawet wśród lekarzy. Kurde, za dużo wiedzy to też problem. Przy pierwszym nie miałam pojęcia o glutenie to i problemu nie było. Chyba tak jak mówisz, trzeba się zdać na intuicję.

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, a u jak dużej liczby dzieci to obserwowałaś?
    On twierdzi, że lepszy jest szybszy kontakt z potencjalnym alergenem, ale dokładnie nie wiem, bo to mąż na swojej wizycie rozmawiał.
    I dodam, żeby nie było, to jest alergolog i pediatra, więc myślę, że coś tam wie. :-)

Ja pomyślałam o dorosłych. Ja jadłam awokado w wieku 23 lat, mój mąż krewetki w wieku 18 etc. a nie jesteśmy uczuleni. Oprócz celebrytów, którzy namawiają do diety bezglutenowej nie znam nikogo, kto by miał problem z jego tolerancją.

Mąż pojechał, wraca w niedzielę. Smutno samemu, mam nadzieję, że maluch nie będzie dokazywał.

edit. do poczytania

http://www.hafija.pl/2015/01/wprowadzanie-glutenu-do-diety-dziecka-najnowsze-wytyczne-zalecenia-i-badania-2015.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 15:33

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, kaszki na wodzie, czyli kaszki mleczne na wodzie robione?

lb17w98.png
‹‹ 3002 3003 3004 3005 3006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ