WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajne te bistro... chyba sie jedna skusze :D

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linki na stronie, jak macie coś co warto polecić to wpisujcie linki, kategorie itp.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa super krzesełko
    ja myślę nad bistro albo magnus
    może któraś mi doradzi, które lepsze

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na szczepieniu, ostatnia dawka 6w1 podana, to co ja myślałam, ze jest katarem, tak naprawdę nim nie jest, charczenie od nadmiaru śliny. Za 3 tygodnie szczepimy jeszcze pneumokoki i już koniec do 13 miesiąca.

Hubert waży 6300g, 3 centyl, pani doktor sugeruje za około tydzień powoli zacząć podawać kaszki na wodzie, łyżeczką - tak jak dorośli. Ona twierdzi, że owoce i warzywa są dla dzieci na odchudzanie, a kaszki na tycie - u Huberta warto zacząć od kaszek. Ja nie wiem jeszcze jak zrobię, muszę przemyśleć.

Poza tym wszystko ok, rozwojowo wyprzedza swój wiek o około miesiąc, więc tak wg pani doktor wypadałoby spojrzeć na kwestie rozszerzania diety. Zresztą wg niej on ma małą szansę nadrobić, bo jest bardzo ruchliwy i bardzo dużo spala.

No to tyle. Czekam na panią od sprzątania.

Zetka - pianinko Fisher Price - szczeniaczka uczniaczka.

Acha, zęby już wysoko, coś tam haczy, ale jeszcze z miesiąc do wyjścia ona obstawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 15:11

Pulpecja, niecierpliwa, Zetka, apaczka, jesslin87, Weridiana, Maniuś, mamasia, lys, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Byliśmy na szczepieniu, ostatnia dawka 6w1 podana, to co ja myślałam, ze jest katarem, tak naprawdę nim nie jest, charczenie od nadmiaru śliny. Za 3 tygodnie szczepimy jeszcze pneumokoki i już koniec do 13 miesiąca.

Hubert waży 6300g, 3 centyl, pani doktor sugeruje za około tydzień powoli zacząć podawać kaszki na wodzie, łyżeczką - tak jak dorośli. Ona twierdzi, że owoce są dla dzieci na odchudzanie, a kaszki na tycie - u Huberta warto zacząć od kaszek. Ja nie wiem jeszcze jak zrobię, muszę przemyśleć.

Poza tym wszystko ok, rozwojowo wyprzedza swój wiek o około miesiąc, więc tak wg pani doktor wypadałoby spojrzeć na kwestie rozszerzania diety. Zresztą wg niej on ma małą szansę nadrobić, bo jest bardzo ruchliwy i bardzo dużo spala.

No to tyle. Czekam na panią od sprzątania.

Zetka - pianinko Fisher Price - szczeniaczka uczniaczka.

a na co są kaszki z owocami? :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, aż tak nie dopytywałam, ale ona mówiła o początkach karmienia - pierwszy miesiąc :-) I też poprawiłam wyżej - bo napisałam owoce a ona mówiła o warzywach i owocach - twierdzi, że są mniej kaloryczne niż moje mleko i na tym to dziecko schudnąć może - a mój z racji tego, że jest cudy to kaszek potrzebuje póki co. Zresztą ona nie mówi o szaleństwach jedzeniowych póki nie skończy 6 miesięcy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Alergolog, do którego chodzi mój mąż twierdzi, że to ma znaczenie.

A jak to tłumaczy? Bo jakoś nie zwróciłam uwagi, by produkty, które je się w późniejszym wieku mocniej uczulały.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, aż tak nie dopytywałam, ale ona mówiła o początkach karmienia - pierwszy miesiąc :-) I też poprawiłam wyżej - bo napisałam owoce a ona mówiła o warzywach i owocach - twierdzi, że są mniej kaloryczne niż moje mleko i na tym to dziecko schudnąć może - a mój z racji tego, że jest cudy to kaszek potrzebuje póki co. Zresztą ona nie mówi o szaleństwach jedzeniowych póki nie skończy 6 miesięcy.
    nie no Agata, ja tak sobie zażartowałam, bo mi się spodobało, że jedno na to, drugie na to, a co będzie jak połączę? Wiadomo,że z kaszką raczej będzie bardziej kaloryczne :-)

Agaata lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a u jak dużej liczby dzieci to obserwowałaś?
    On twierdzi, że lepszy jest szybszy kontakt z potencjalnym alergenem, ale dokładnie nie wiem, bo to mąż na swojej wizycie rozmawiał.
    I dodam, żeby nie było, to jest alergolog i pediatra, więc myślę, że coś tam wie. :-)

niecierpliwa, Zetka, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    nie no Agata, ja tak sobie zażartowałam, bo mi się spodobało, że jedno na to, drugie na to, a co będzie jak połączę? Wiadomo,że z kaszką raczej będzie bardziej kaloryczne :-)

Wiem, wiem :-) ja jeszcze nie wiem jak zrobię, przemyślę sobie - te jej porady to i tak tylko sugestie :-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wczoraj pierwszy raz podalam mieso, na pierwszy ogien poszedl krolik, entuzjazmu zadnego nie bylo, zjesc, zjadla ale bez szalu ;)

W zupce? Ze słoiczka?

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda świetny pomysł z tymi info na pierwszej stronie, można jeszcze wrzucić przepisy czy informacje o rozszerzaniu diety bo niektóre już mają temat za sobą a niektóre z nas dopiero się zagłębiają..

Pulpecja mi lekarka kazała już podawać gluten tzn pół łyżeczki i z moim mlekiem.. wczoraj trochę poczytałam i stanowisko wobec tego glutenu jest tak mało jednoznaczne że chyba raczej trzeba kierować się intuicją.. ja postanowiłam że zaczekam jeszcze 2 tyg i zacznę mu podawać w 5.5 miesiącu.

Lys super że już jesteście razem!! może Lily tak za tatusiem tęskniła i od dziś będzie coraz lepiej:)

Pulpecja, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    :D na bóstwo się robić nie chciałam bo i tak średnio wykonalne przy moim dziecku ale chciałam wziąć prysznic żeby mi się włosy lepiej układały i co i od rana nie było wody. No ale mniejsza o to. Jesteśmy już razem i jest super. Niestety mała nie poznała taty i się rozplakala gdy chciał ją wziąć na ręce. No ale już powolutku oswajmy i jest lepiej.

Lys, poryczalam się! Głupia ja :) Cieszcie się sobą :)

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87, lys, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    W zupce? Ze słoiczka?

Tak gerbera delikatne jarzynki z krolikiem

Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Julka super wygląda, chyba jej się podoba i wygodnie :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa i jak to krzesełko? wygląda fajnie, polecasz ?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys super ze jesteście już razem :)!! Lily się oswoi i będzie cudownie :)!

Dziękuję za miłe słowa o moim Malcu :)!

Żabka czekamy na wieści. Mocno zaciskam kciuki.

A my czekamy na odwiedziny księdza. W zeszłym roku był proboszcz i jak zobaczył gitarę męża bardzo go zapraszał do grania w kościele ...w tym roku Krzysiek schował gitarę, tak na wszelki wypadek; ) hehe.

AgaSad, Pulpecja, 0na88, jesslin87, Zetka, Weridiana, Maniuś, Migotkaa, lys, mamasia, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Pulpecja mi lekarka kazała już podawać gluten tzn pół łyżeczki i z moim mlekiem.. wczoraj trochę poczytałam i stanowisko wobec tego glutenu jest tak mało jednoznaczne że chyba raczej trzeba kierować się intuicją.. ja postanowiłam że zaczekam jeszcze 2 tyg i zacznę mu podawać w 5.5 miesiącu.

no właśnie są różne wersje, nawet wśród lekarzy. Kurde, za dużo wiedzy to też problem. Przy pierwszym nie miałam pojęcia o glutenie to i problemu nie było. Chyba tak jak mówisz, trzeba się zdać na intuicję.

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, a u jak dużej liczby dzieci to obserwowałaś?
    On twierdzi, że lepszy jest szybszy kontakt z potencjalnym alergenem, ale dokładnie nie wiem, bo to mąż na swojej wizycie rozmawiał.
    I dodam, żeby nie było, to jest alergolog i pediatra, więc myślę, że coś tam wie. :-)

Ja pomyślałam o dorosłych. Ja jadłam awokado w wieku 23 lat, mój mąż krewetki w wieku 18 etc. a nie jesteśmy uczuleni. Oprócz celebrytów, którzy namawiają do diety bezglutenowej nie znam nikogo, kto by miał problem z jego tolerancją.

Mąż pojechał, wraca w niedzielę. Smutno samemu, mam nadzieję, że maluch nie będzie dokazywał.

edit. do poczytania

http://www.hafija.pl/2015/01/wprowadzanie-glutenu-do-diety-dziecka-najnowsze-wytyczne-zalecenia-i-badania-2015.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 15:33

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, kaszki na wodzie, czyli kaszki mleczne na wodzie robione?

lb17w98.png
‹‹ 3002 3003 3004 3005 3006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ