X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys Ty sama to zlozylas??? Ja to nawet z kartona nie wyciagam nic poza gratisem :D

Katarka, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość tych złotych rad! Moja Laura w dzień w łóżeczku tylko śpi, nie bawi się w nim dużo, bo jest za chwile marudzenie. A dzisiaj usłyszałam, że mam Ją dawać więcej do łóżeczķa, bo będzie Nam późno siedzieć, bo się nie dźwiga o szczebelki, WTF????

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys Ty sama to zlozylas??? Ja to nawet z kartona nie wyciagam nic poza gratisem :D

hahahaha no tak, ja jestem w gorącej wodzie kąpana, nawet w ciąży łóżeczko sama składałam mimo że obiecałam wtedy mężowi, że mój brat złoży, więc żeby nie było szufladę spod łóżeczka złożył..
    Jutro jak mąż przyjedzie to będzie mega zmęczony - podróż, jet lag itd, więc pewnie musiałabym poczekać z krzesełkiem aż wypocznie, a tak: gotowe :D

Paula_071, niecierpliwa, jesslin87, Zetka, magda sz, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Nie...chce zacząć za tydzień jak maly skończy 5 msc
    to moze wlasnie jak rozszerzysz mu diete to sie poprawi kupka....
    U nas kiedyś było kilka kupek dziennie a tera jest jedna ale taka spora

Dzisiaj Dominiś dostał dynie z ziemniaczkami ale ona ochydna w smaku, chyba nie za bardzo mu smakowała lepsza o 100 razy jest marchewka z ziemniaczkami :)

Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Mam dość tych złotych rad! Moja Laura w dzień w łóżeczku tylko śpi, nie bawi się w nim dużo, bo jest za chwile marudzenie. A dzisiaj usłyszałam, że mam Ją dawać więcej do łóżeczķa, bo będzie Nam późno siedzieć, bo się nie dźwiga o szczebelki, WTF????

u nas łóżeczko jest tylko na noc :) w dzień nie ma szans nawet na drzemke w łóżeczku a co dopiero zabawe

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde myslalam, ze ten material bedzie latwiejszy do czyszczenia, na pewno cerata bylaby latwiejsza w utrzymaniu, ale z kolei nie chcialam zeby siedziala w ceracie

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka u nas lozeczko tez tylko na drzemki i sen nocny

Katarka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    to moze wlasnie jak rozszerzysz mu diete to sie poprawi kupka....
    U nas kiedyś było kilka kupek dziennie a tera jest jedna ale taka spora

Dzisiaj Dominiś dostał dynie z ziemniaczkami ale ona ochydna w smaku, chyba nie za bardzo mu smakowała lepsza o 100 razy jest marchewka z ziemniaczkami :)

właśnie dziś mała dostała marchewkę z ziemniaczkami, nawet jej smakowało :)

Laura, niecierpliwa, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys cieszę się, że twój mąż wraca :)

lys lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kurde myslalam, ze ten material bedzie latwiejszy do czyszczenia, na pewno cerata bylaby latwiejsza w utrzymaniu, ale z kolei nie chcialam zeby siedziala w ceracie

Myślę, że nie będzie tak źle. Wcześniej pisałam, że za chwilę będę prać siedzisko, ale zmieniłam zdanie, bo jest napisane, że prać ręcznie. Wyprałam tylko tą wkładkę dla małych dzieci, a resztę szmatką z wodą i zdezynfekowałam sprayem do zabawek.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

moja w łóżeczku nie śpi, bo śpi ze mną aktualnie, a jak ją wkładam do łóżeczka to poleży tam max 15 min, patrząc na karuzelę i to jeszcze trzeba stać obok i coś gadać, bo bez tego jest marudzenie po 5 minutach. Poza tym tak, jak tu dziewczyny pisały dziecko ma się nauczyć siadać z pozycji z brzuszka, a na brzuszku leżeć może gdziekolwiek.

Weridiana, Zetka, Katarka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

Nie bylo mnie troszke na forum..

Lys ale super ! Czyli juz jutro! Oj to pewnie znikniesz z belly na troche bo bedziesz musiala sie nacieszyc mezem :)

Wiecie co, ostatnio u mnie sie troche unormowalo z libido. Mialam zerowe a nawet na minusie..biedy Piotr..
    Ale juz jest w koncu dobrze :P

Zastanawiam się nad antykoncepcją. Narazie gumy..
    Kurcze, tabletek podczas karmienia nie chce, ogólnie boje sie tabletek bo moje 2 koleżanki strasznie sie rozstyły jak zaczely brac.
    Nie wiem..spirala? hm.

Musze dla Poli kupic troche ciuchów,tzn.sukienek,spodni,bluzeczek (takich wyjsciowych) ma pełno,ale body na długi i krótki rękaw juz maja dekolty, przydalyby się tez spioszki.

lys, Weridiana, jesslin87, Zetka, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    A cóż to za nowa teoria?
    To wg tego moja miałaby wielki problem, bo ona od razu fika na brzuch a w tej pozycji trudno się dźwigać po szczebelkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:36

Katarka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!!!

W niedzielę wróciłam ze świąt (+3 kg :P) , jakoś nie mogę się ogarnąć w domu. Prania mam tyle, że pół podłogi w łazience zawalone. Byłam dzisiaj na szczepieniu z Wiki. Waży 6500, lekara kazała za ok 2 tyg zacząć powoli wprowadzać produkty. I stwierdziła, że mam bardzo żywiołowe dziecko :P nie mogłam smarka ubrać i się z nią siłowałam, bo latała mi po całym przewijaku. Masakra jakie dzieci się rożne rodzą :D Przy Blanie nie wiedziałam, że mam dziecko.A ten piernik to żywe srebro. 40 min musiałam ja na rękach targać w oczekiwaniu na wizytę, bo siedzenie nie wchodzi w grę :P łapy to mi do ziemi wyciągneło

Mam chwilę słabości z kp, bo budzi mi się często w nocy. Dzisiaj np ok 6 razy. korci mnie żeby podać mm, żeby sprawdzić czy by dłużej nie spała.

a to zdjęcia z chrzcin
    2daznza.jpg
    715zt3.jpg
    2lks5si.jpg

Pulpecja, witaminkab, Aska87, lys, apaczka, Maniuś, jesslin87, Weridiana, Agaata, Laura, niecierpliwa, Zetka, aaaaga, Pati Belgia, Katarka, magda sz, AgaSad, Migotkaa, Paula_071, Martucha86, małaMyszka, 5ylwia, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a ja mam właśnie pelno wyjściowych tylko ubierac nie ma gdzie :-/ bo na spacer do kombinezonu czy śpiwora nie chce mi się jej pakowąc w sukienki.

201508091565.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina ja teraz w smyku widziałam 3 pak śpiochów za 50zł. Ten sam przed świętami kupiłam za 79 zl:/ i bodziaki kupiłam teraz 5-szt za 35 zl :)

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja chyba ze skonstruowałam zdanie :P no walsnie ja tez mam duzo wyjsciowych tylko takich "na luzie" slabo bo powyrastala i takie musze wlasnie kupic. W domu najwygodniej w spiochach :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nie macie takiego wrażenia, że te ubranka ze Smyka są fatalnej jakości? Ja miałam kilka sztuk jak do tej pory i wszystkie były beznadziejne, po praniu wyglądały jak szmaty. Akurat tak trafiałam, czy faktycznie coś nie tak z ich ubrankami?

Ainer super fotki!

Katarka, dziwna porada, wg mnie dziecko powinno w ciągu dnia jak najwięcej czasu spędzać leżąc na twardej powierzchni (mata na dywanie, puzzle itp).

Lys, cieszę się, że Twój mąż wraca, mam nadzieję, że będzie łatwiej :-) Mama zatem wraca do siebie?

Niecierpliwa, a po co Julka ma być soczkowa? Dajesz jej owoce w papkach? To już wystarczy, nie ma potrzeby dawać soków.
    Tu jest fajnie wytłumaczone:
    http://www.hafija.pl/2015/01/niemowleta-i-woda-czy-niemowletom-woda-potrzebna-do-picia-i-zycia.html

lys, ainer85, Katarka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer sliczne masz córki

ainer85 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pulpecja chyba ze skonstruowałam zdanie :P no walsnie ja tez mam duzo wyjsciowych tylko takich "na luzie" slabo bo powyrastala i takie musze wlasnie kupic. W domu najwygodniej w spiochach :)
    aaa, widzisz, zrozumiałam, że musisz takie dokupić :-)tak przeczytalam na jednym w dechu, kjednocześnie śpiewając młodej i nie zrozumiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:49

Zetka, aaaaga lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2990 2991 2992 2993 2994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ