WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    no ja tez tak uwazam :/ no ale mąż twierdzi że jak go nie ochrzcimy to go w szkole palcami beda wytykac, a tak bedzie mu łatwiej
    ja miałam zdanie ze bedzie wiekszy/dorosły to sam zdecyduje bo ochrzcic mozna sie zawsze a wypisac z Koscioła juz trudniej :/
    No wiesz, jak nas muzułmanie zaleją to nie będzie mu łatwiej ;-) a tak poważnie to u moich dzieci w klasach zawsze był ktoś innego wyzania, kto np nie chodził na religię i nie było z tego powodu żadnych problemów. To już nie te czasy, zwłaszcza w miastach nie zwraca się na to takiej uwagi. Ja myślałam podobnie jak twój mąż jak urodziłam pierwszego syna. Ponieważ z jego ojcem miałam tylko ślub cywilny mieliśmy problem z chrztem, ale się uparłam, bo właśnie nie chciałam, żeby był gorzej traktowany. Ale to bzdura. Teraz sama mu proponuję, że jak chce to go z religii wypiszę, bo to od niego zależy czy chce brać w tym udział czy nie.

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Weridiana a nie sądzisz, że takie myślenie tkwi w nas samych? Ja nie spotkałam się z jakimikolwiek problemami z powodu chodzenia czy niechodzenia do kościoła. Nie wiem w czym brak chrztu miałby zaszkodzic mojemu dziecku?

Na pewno masz rację, ja cały czas się uczę myśleć inaczej, a pisałam tak bardziej ogólnie nie chodziło mi o chrzest , bardziej pracę, relacje międzyludzkie ...

1usasg185gkausx0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No wiesz, jak nas muzułmanie zaleją to nie będzie mu łatwiej ;-) a tak poważnie to u moich dzieci w klasach zawsze był ktoś innego wyzania, kto np nie chodził na religię i nie było z tego powodu żadnych problemów. To już nie te czasy, zwłaszcza w miastach nie zwraca się na to takiej uwagi. Ja myślałam podobnie jak twój mąż jak urodziłam pierwszego syna. Ponieważ z jego ojcem miałam tylko ślub cywilny mieliśmy problem z chrztem, ale się uparłam, bo właśnie nie chciałam, żeby był gorzej traktowany. Ale to bzdura. Teraz sama mu proponuję, że jak chce to go z religii wypiszę, bo to od niego zależy czy chce brać w tym udział czy nie.

no u nas to sredniowiecze :/ wiadomo jacy górale wielce wierzacy, wiara najwazniejsza :/
    ja od malego byla zmuszana do chodzenia do kosciola, bo jak nie to sie bede w piekle smazyc itp itd wszystkie roraty,litanie, schola... byly dni ze kilka razy dziennie trzebabylo isc
    jak wyprowadzilam sie do krk, dziecko ze "wsi" do miasta pojechało :) łyk woilnosci ze jednak nie wszyscy musza byc wierzacy, ze piorun mnie nie trzasnie jak w niedziele do kosciola nie pojde :) itp itd i mega zaluje ze tam po studiach nie zostalam :/

no dobra juz sie wygadalam, troche powietrze ze mnie zeszlo nie smęce wiecej :)

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Na pewno masz rację, ja cały czas się uczę myśleć inaczej, a pisałam tak bardziej ogólnie nie chodziło mi o chrzest , bardziej pracę, relacje międzyludzkie ...

A może to jest trochę tak, że wyjechałaś z Polski wiele lat temu i masz w oczach ciągle ten obraz sprzed 15 lat? Ja myślę, że sporo się zmieniło, choć faktycznie jeszcze 15 lat temu było inaczej, bardziej zaściankowo.
    Ja pochodzę z prowincji, z małego miasteczka na lubelszczyźnie, faktycznie tam ten ksiądz dla niektórych to święta krowa, non stop biegają mu te pieniądze wpłacać na msze itp. I pamiętam, ze moja mama nigdy nadgorliwa nie była jeśli chodzi o wiarę, ale za mszę płaciła przykładnie, księdza przyjmowała po kolędzie i tam te wszystkie pozory zachowywała. W tym roku przyjęła księdza ale mu dała połowę tego co przez ostatnie lata, bo stwierdziła, że ona cały dzień czekała a on o 20.00 przyszedł to niech ma za karę :-) I że jeśli tak za rok będzie, to nie przyjmie. Czyli coś się chyba w ludziach zmienia, jak już nawet moja mama kombinuje :-)

Pulpecja, lys, magda sz, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Tak patrze i sie zastanawiam co jest takiego super duper w tym kubku doidy? Ja chyba nie bede go kupowac, bede uczyc malego pic ze zwyklego prostego kubka. Setki razy sie obleje, ale w koncu sie nauczy ladnie pic. Na wyjscia bedzie mial niekapek i butle.

tez sie dlugo zastanawialam ale poszlam za tłumem :) 28 zl nie moje za zwykle plastik no zobaczymy jak przyjdzie paczka czy to czegos warte

Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, właśnie zadzwoniłam do męża i mówię "przyjdź i utłucz Młodego gumowym młotkiem do spania, bo jeszcze mnie nie zaszczycił drzemką od rana..." i co słyszę ? "a czemu gumowym?" :-D

Pulpecja, Aska87, jesslin87, niecierpliwa, aaaaga, Zetka, apaczka, Maniuś, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, właśnie zadzwoniłam do męża i mówię "przyjdź i utłucz Młodego gumowym młotkiem do spania, bo jeszcze mnie nie zaszczycił drzemką od rana..." i co słyszę ? "a czemu gumowym?" :-D
    bo nie zostawia śladów :-)

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On chciał od razu zwykłym usypiać :-D
    Zero delikatności.

Pulpecja, Migotkaa, jesslin87, lys, niecierpliwa, magda sz, apaczka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!
    My to śpiochy jednak :)
    O 6 karmienie i o 7 już spaliśmy. Obudziłam się o 10.20 i obudziłam Dominisia na cyca, poleżelismy do 11.30. Teraz jem sniadanie, Dominiś bawi się w wózku :)

Obudził sie o 1.30 w nocy i dostał cyca to chyba skok rozwojowy faktycznie, a o 4 się już kręcił dałam mu smoka i spał do 6 ale mogam podać mu cyca teraz żałuje ze nie podałam.....

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska u nas jest tak ze mąż wierzy. Dlatego chrzest. On do kościoła chadza a nie chodzi. A o karteczki ksiądz zapytał czy chcemy i potrzebujemy.
    Miałam jeszcze dużo napisać ale musze zapracowanych biały dywan na który ulała mała dynia :( wiec później.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja poszłam do spowiedzi przed chrztem bo widziałam że ksiądz co udzielał chrztu nas obserwuje haha więc stwierdziłam dobra odbębnię żeby nie było jakiś tekstów pózniej. Z grzechów to miałam że nie chodzę do kościoła no bo i lenistwo a dwa mam małe dziecko, ale wierzę i często sobie gadam do Boga, dziękuje i proszę go za różne rzeczy więc chyba tak powinno być? A ksiądz mi na to że nie i że skoro nie chodzę do kościoła to powinnam słuchać mszy w radio maryja albo oglądać transmisje w tv- nawet mi zapisał godziny na karteczce.... No to w takim razie po co budują tyle kościołów, skoro sobie można mszę zobaczyć on-line ? Z resztą z małą to nawet i o taką msze ciężko.

Migotkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwalam na osiedlu ta siatke do owocow, zobaczymy co to warte, na pierwszy ogien pojdzie chyba banan

Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez się tak pocą? Laura właśnie się obudziła, a włoski mokre jak nie wiem. I to nie pierwszy raz.

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dorwalam na osiedlu ta siatke do owocow, zobaczymy co to warte, na pierwszy ogien pojdzie chyba banan

To już będziesz podawać niedługo, czy za jakiś czas?

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka Julka przestala sie tak pocic odkad lekarka kazala jej zwiekszyc dawke witaminy D

• niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    To już będziesz podawać niedługo, czy za jakiś czas?

Na dniach

• Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponooc włąsnie od niedoboru wit d dzieciom tak poci się głowka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka. Muszę to powiedzieć pediatrze na szczczepieniu. W nocy się tak nie poci, tylko w dzień jak śpi.

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Na dniach

Masz banana eko? :D

Pulpecja lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kościoła, my chodzimy co niedziela wierzaca jestem, razem z Szymonem, wierzący jestesmy, ale w Boga anie w księzy

mój słon w gondoli, od jutra przesiadamy sie na spacerówe:)
    cd06bf556e1689f1med.jpg

Zetka, Laura, Katarka, magda sz, Aska87, jesslin87, witaminkab, lys, Pulpecja, AgaSad, Weridiana, apaczka, Maniuś, Martucha86, aaaaga, małaMyszka, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3018 3019 3020 3021 3022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ