SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    no ja tez tak uwazam :/ no ale mąż twierdzi że jak go nie ochrzcimy to go w szkole palcami beda wytykac, a tak bedzie mu łatwiej
    ja miałam zdanie ze bedzie wiekszy/dorosły to sam zdecyduje bo ochrzcic mozna sie zawsze a wypisac z Koscioła juz trudniej :/
    No wiesz, jak nas muzułmanie zaleją to nie będzie mu łatwiej ;-) a tak poważnie to u moich dzieci w klasach zawsze był ktoś innego wyzania, kto np nie chodził na religię i nie było z tego powodu żadnych problemów. To już nie te czasy, zwłaszcza w miastach nie zwraca się na to takiej uwagi. Ja myślałam podobnie jak twój mąż jak urodziłam pierwszego syna. Ponieważ z jego ojcem miałam tylko ślub cywilny mieliśmy problem z chrztem, ale się uparłam, bo właśnie nie chciałam, żeby był gorzej traktowany. Ale to bzdura. Teraz sama mu proponuję, że jak chce to go z religii wypiszę, bo to od niego zależy czy chce brać w tym udział czy nie.

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Weridiana a nie sądzisz, że takie myślenie tkwi w nas samych? Ja nie spotkałam się z jakimikolwiek problemami z powodu chodzenia czy niechodzenia do kościoła. Nie wiem w czym brak chrztu miałby zaszkodzic mojemu dziecku?

Na pewno masz rację, ja cały czas się uczę myśleć inaczej, a pisałam tak bardziej ogólnie nie chodziło mi o chrzest , bardziej pracę, relacje międzyludzkie ...

1usasg185gkausx0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No wiesz, jak nas muzułmanie zaleją to nie będzie mu łatwiej ;-) a tak poważnie to u moich dzieci w klasach zawsze był ktoś innego wyzania, kto np nie chodził na religię i nie było z tego powodu żadnych problemów. To już nie te czasy, zwłaszcza w miastach nie zwraca się na to takiej uwagi. Ja myślałam podobnie jak twój mąż jak urodziłam pierwszego syna. Ponieważ z jego ojcem miałam tylko ślub cywilny mieliśmy problem z chrztem, ale się uparłam, bo właśnie nie chciałam, żeby był gorzej traktowany. Ale to bzdura. Teraz sama mu proponuję, że jak chce to go z religii wypiszę, bo to od niego zależy czy chce brać w tym udział czy nie.

no u nas to sredniowiecze :/ wiadomo jacy górale wielce wierzacy, wiara najwazniejsza :/
    ja od malego byla zmuszana do chodzenia do kosciola, bo jak nie to sie bede w piekle smazyc itp itd wszystkie roraty,litanie, schola... byly dni ze kilka razy dziennie trzebabylo isc
    jak wyprowadzilam sie do krk, dziecko ze "wsi" do miasta pojechało :) łyk woilnosci ze jednak nie wszyscy musza byc wierzacy, ze piorun mnie nie trzasnie jak w niedziele do kosciola nie pojde :) itp itd i mega zaluje ze tam po studiach nie zostalam :/

no dobra juz sie wygadalam, troche powietrze ze mnie zeszlo nie smęce wiecej :)

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Na pewno masz rację, ja cały czas się uczę myśleć inaczej, a pisałam tak bardziej ogólnie nie chodziło mi o chrzest , bardziej pracę, relacje międzyludzkie ...

A może to jest trochę tak, że wyjechałaś z Polski wiele lat temu i masz w oczach ciągle ten obraz sprzed 15 lat? Ja myślę, że sporo się zmieniło, choć faktycznie jeszcze 15 lat temu było inaczej, bardziej zaściankowo.
    Ja pochodzę z prowincji, z małego miasteczka na lubelszczyźnie, faktycznie tam ten ksiądz dla niektórych to święta krowa, non stop biegają mu te pieniądze wpłacać na msze itp. I pamiętam, ze moja mama nigdy nadgorliwa nie była jeśli chodzi o wiarę, ale za mszę płaciła przykładnie, księdza przyjmowała po kolędzie i tam te wszystkie pozory zachowywała. W tym roku przyjęła księdza ale mu dała połowę tego co przez ostatnie lata, bo stwierdziła, że ona cały dzień czekała a on o 20.00 przyszedł to niech ma za karę :-) I że jeśli tak za rok będzie, to nie przyjmie. Czyli coś się chyba w ludziach zmienia, jak już nawet moja mama kombinuje :-)

Pulpecja, lys, magda sz, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Tak patrze i sie zastanawiam co jest takiego super duper w tym kubku doidy? Ja chyba nie bede go kupowac, bede uczyc malego pic ze zwyklego prostego kubka. Setki razy sie obleje, ale w koncu sie nauczy ladnie pic. Na wyjscia bedzie mial niekapek i butle.

tez sie dlugo zastanawialam ale poszlam za tłumem :) 28 zl nie moje za zwykle plastik no zobaczymy jak przyjdzie paczka czy to czegos warte

Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, właśnie zadzwoniłam do męża i mówię "przyjdź i utłucz Młodego gumowym młotkiem do spania, bo jeszcze mnie nie zaszczycił drzemką od rana..." i co słyszę ? "a czemu gumowym?" :-D

Pulpecja, Aska87, jesslin87, niecierpliwa, aaaaga, Zetka, apaczka, Maniuś, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, właśnie zadzwoniłam do męża i mówię "przyjdź i utłucz Młodego gumowym młotkiem do spania, bo jeszcze mnie nie zaszczycił drzemką od rana..." i co słyszę ? "a czemu gumowym?" :-D
    bo nie zostawia śladów :-)

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On chciał od razu zwykłym usypiać :-D
    Zero delikatności.

Pulpecja, Migotkaa, jesslin87, lys, niecierpliwa, magda sz, apaczka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!
    My to śpiochy jednak :)
    O 6 karmienie i o 7 już spaliśmy. Obudziłam się o 10.20 i obudziłam Dominisia na cyca, poleżelismy do 11.30. Teraz jem sniadanie, Dominiś bawi się w wózku :)

Obudził sie o 1.30 w nocy i dostał cyca to chyba skok rozwojowy faktycznie, a o 4 się już kręcił dałam mu smoka i spał do 6 ale mogam podać mu cyca teraz żałuje ze nie podałam.....

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska u nas jest tak ze mąż wierzy. Dlatego chrzest. On do kościoła chadza a nie chodzi. A o karteczki ksiądz zapytał czy chcemy i potrzebujemy.
    Miałam jeszcze dużo napisać ale musze zapracowanych biały dywan na który ulała mała dynia :( wiec później.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja poszłam do spowiedzi przed chrztem bo widziałam że ksiądz co udzielał chrztu nas obserwuje haha więc stwierdziłam dobra odbębnię żeby nie było jakiś tekstów pózniej. Z grzechów to miałam że nie chodzę do kościoła no bo i lenistwo a dwa mam małe dziecko, ale wierzę i często sobie gadam do Boga, dziękuje i proszę go za różne rzeczy więc chyba tak powinno być? A ksiądz mi na to że nie i że skoro nie chodzę do kościoła to powinnam słuchać mszy w radio maryja albo oglądać transmisje w tv- nawet mi zapisał godziny na karteczce.... No to w takim razie po co budują tyle kościołów, skoro sobie można mszę zobaczyć on-line ? Z resztą z małą to nawet i o taką msze ciężko.

Migotkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwalam na osiedlu ta siatke do owocow, zobaczymy co to warte, na pierwszy ogien pojdzie chyba banan

Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez się tak pocą? Laura właśnie się obudziła, a włoski mokre jak nie wiem. I to nie pierwszy raz.

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dorwalam na osiedlu ta siatke do owocow, zobaczymy co to warte, na pierwszy ogien pojdzie chyba banan

To już będziesz podawać niedługo, czy za jakiś czas?

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka Julka przestala sie tak pocic odkad lekarka kazala jej zwiekszyc dawke witaminy D

• niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    To już będziesz podawać niedługo, czy za jakiś czas?

Na dniach

• Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponooc włąsnie od niedoboru wit d dzieciom tak poci się głowka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka. Muszę to powiedzieć pediatrze na szczczepieniu. W nocy się tak nie poci, tylko w dzień jak śpi.

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Na dniach

Masz banana eko? :D

Pulpecja lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kościoła, my chodzimy co niedziela wierzaca jestem, razem z Szymonem, wierzący jestesmy, ale w Boga anie w księzy

mój słon w gondoli, od jutra przesiadamy sie na spacerówe:)
    cd06bf556e1689f1med.jpg

Zetka, Laura, Katarka, magda sz, Aska87, jesslin87, witaminkab, lys, Pulpecja, AgaSad, Weridiana, apaczka, Maniuś, Martucha86, aaaaga, małaMyszka, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ ‹ 3018 3019 3020 3021 3022 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ