WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja sie domyslam, ze czysta nie bedzie, ale wychodze z zalozenia, ze brudne dziecko to szczesliwe dziecko. Kupilam dzis tez palki kukurydziane jedne bezglutenowe, a drugie orkiszowe, ale dam jej dopiero jak wroci maz
    Brudne mi nie przeszkadza wogóle....Ja tez lubię jak Dominiś ubrudzi buźkę od obiadku, fajnie wtedy wygląda ;)
    Ale jeśli chodzi o tą siatkę i w niej jabłko to już nie, bo dziecko jest wtedy całe mokre i nie tylko dziecko.....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mozecie polecic jakas fajna dla dziecka??

ale co fajna dla dziecka ? :D

Katarka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ale każdy będzie robił jak uważa :)
    Ja tylko stwierdziłam że nie podobało mi się to dziecko znajomej chodzące w chodziku z tą siatką a w niej jabłko i wszędzie nafajdane razem z dzieckiem i całe mokre, ble nie lubię takich sytuacji.....

EDIT. Może mnie to przeraziło bo jestem troche pedantką.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:11

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    AgaSad ja poszłam do spowiedzi przed chrztem bo widziałam że ksiądz co udzielał chrztu nas obserwuje haha więc stwierdziłam dobra odbębnię żeby nie było jakiś tekstów pózniej. Z grzechów to miałam że nie chodzę do kościoła no bo i lenistwo a dwa mam małe dziecko, ale wierzę i często sobie gadam do Boga, dziękuje i proszę go za różne rzeczy więc chyba tak powinno być? A ksiądz mi na to że nie i że skoro nie chodzę do kościoła to powinnam słuchać mszy w radio maryja albo oglądać transmisje w tv- nawet mi zapisał godziny na karteczce.... No to w takim razie po co budują tyle kościołów, skoro sobie można mszę zobaczyć on-line ? Z resztą z małą to nawet i o taką msze ciężko.

Magda transmisje są dla osób które np nie mają możliwości wyjść z domu, moja babcia słuchała zawsze w niedzielę jak już była bardzo chora, pewnie o to księdzu chodziło że skoro nie masz jak chodzić bo masz małe dziecko to żeby chociaż posłuchać..
    Księża to wogóle mają różne podejście - np ja byłam przed chrztem do spowiedzi i też powiedziałam że mam 3 miesięczne dziecko i ostatnio mało regularnie chodzę do kościoła ale uznaję to za mój brak zorganizowania bo pewnie jakbym się uparła to byłabym co tydzień, ksiądz mi powiedział że macierzyństwo to piękny ale i trudny okres i w tym czasie Bóg tylko błogosławi więc jakoś nie obruszył się tym że nie chodzę regularnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:17

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 godz spacer zaliczony, mały cały przespał i dosypia w gondoli.. lubię takie dni:)

A z newsów to dziś zaczął dźwigać główkę jak go ciągnę za rączki, najpierw zauważyłam że robi to w bujaczku i spróbowaliśmy z leżenia i pięknie trzyma:) uff bo już się martwiłam że coś za długo to trwa:)

Migotka ale duży Szymcio!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:24

Weridiana, apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ale co fajna dla dziecka ? :D

Wygodna dla dziecka :D

0na88 lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Haha Ona ja tez to juz widzialam oczyma wyobrazni :D U nas tez na spacerach jest znaczna poprawa i po kilkunastu minutach zasypia. Od jutra nie jem slodyczy i szukam rowerka na olx, bo kolo marca chcemy isc z Julka na basen a musze dupe wjakis kostium upchnac :P

Niecirpliwa ja wyszłam z założenia że nie będę próbowła upchnąć się w stary kostium i kupię sobie nowy:) też mamy zamiar od wiosny ruszyć z basenem..

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

probuje was nadobic i kibluje na 5 stycznia...
    ja nie wiem czy ja taka nieogarnieta jestem, ale po prostu nie mam kiedy siasc na tyłku.
    ciagle mam cos do zrobienia w chałupie, do tego Julcie ciagle magluję do sprawdzianów, bo ma po 3 tygodniowo, jak juz wieczorem dziewczyny zasna to w celu odmóżdżenia zasiadam przed tv i zaraz zasypiam....
    w sobote ochrzciliśmy Klarę, potem impreza w karczmie do północy ;-) w niedziele goscie powyjeżdzali a ja dwa dni doprowadzałam dom do ładu.
    we wtorek miałam szczepienie z Klara - zapłakała tylko przy wkłuciu, wazy 7kg, czyli sredniaczek. mamy juz wprowadzac miesko do diety.
    w srode za to bylam z Juleczka u gina dzieciecego z tymi wynikami rezonansu...lekarka troche mnie uspokoiła,ogólnie ważne ze macica jest,w tym wieku moze byc aka malutka, pochwa wg niej jest drożna (a radiolog opisał, ze nie), poza tym hormony ma w normie, czyli jeszze burza przed nia i wtedy trzeba bedzie ja obserowowac...moze sie okazac ze pod wplywem hormonow wszystko sie bedzie rozwijac tak jak trzeba.takze czekamy i za rok mamy pokazac sie ponownie.

dzis był nasz małżeński "pierwszy raz" od czasu porodu i cholera sie zapomnieliśmy...:-/ tzn maz myslal ze ja tabsy biore, a ja myslalam ze on sie w odpowiednim momencie "ogarnie" - i tym sposobem poszlismy na calosc :-/ jak gówniarze cholera jasna!
    okres mialam tydzien temu, wiec dzis 8dc, zatem mam nadzieje ze nic z tego sie nie wykluje...ale było tak fajnie, ze juz nie moge doczekac sie wieczora,jak dziewczynki zasna i maz wroci z pracy - libido od razu mi wrocilo ;-)

chciałabym brac jakies tabsy, bo z gumkami dla mnie masakra jest, ale musze sie zarejestrowac do gina i niech mi cos dobierze sensownego, bo po Belara krwawiłam 3 tyg...

to w skrocie tyle,lece polozyc mala do lozeczka i musze odkurzyc i podlogi umyc bo po wczorajszym rozbieraniu choinki mam w calym domu igły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:29

niecierpliwa, AgaSad, Laura, Weridiana, apaczka, jesslin87, Zetka, Paula_071, Maniuś, 0na88, lys, magda sz, aaaaga, małaMyszka, Martucha86, mamasia, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, z tego co wiem, nie powinno się dziecka ciągnąć za rączki.A próbę trakcji powinien robić lekarz i to nie za często. Moja lekarka już nie robi.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja tylko tak raz:) no nie powstrzymałam się jak zobaczyłam że w bujaczku się podnosi.. już nie będę:)

Agaata lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi położna moja mówiła tydzień temu że mozna małego podciągać że on już powinien się dzwignąć :)
    Ja też próbowałam ale Dominiś jest leniuszkiem ;)

AgaSad lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byly to czasy :) :) :) hehehe :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a76d935bdc9d.jpg

Weridiana, Laura, AgaSad, jesslin87, Zetka, 0na88, magda sz, 5ylwia, aaaaga, małaMyszka, Kkarolinaaaa, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, ale super wieści :-)
    Teraz możemy trochę odsapnac :-) mam na myśli sierpnioweczki haha

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f1834f7252a.jpg

tu mój sposób,żeby ubranek nie brudzić przy jedzeniu :-)

oczywiście to zdjęcie starszej córki w wieku ok. 7-8 miesięcy chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:45

Laura, Weridiana, niecierpliwa, jesslin87, Zetka, Maniuś, 0na88, AgaSad, lys, magda sz, aaaaga, małaMyszka, Martucha86, mamasia, Katarka, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to to

Podciąganie za ręce służy nam tylko i wyłącznie do wykonania testu trakcji aby sprawdzić czy niemowlę trzyma główkę. Nie wolno wykorzystywać tego jako formy ćwiczeń czy zabawy. Oczywiście, jego chęć podciągania się jest normalna ale najzdrowiej dla malca będzie trzymać go jak najdłużej w poziomie oszczędzając kręgosłup. Niech jak najwięcej czasu spędza na podłodze leżąc na brzuchu. A jak najmniej w fotelikach, bujawkach, nosidełkach itp

O to mi chodziło :) nie dla zabawy....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura no tak, ale test trakcji powinien wykonać lekarz z tego co wiem.

Katarka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Laura no tak, ale test trakcji powinien wykonać lekarz z tego co wiem.
    raczej tak

Agaata lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7081422be65b.jpg

Pulpecja, Aska87, Weridiana, Agaata, apaczka, niecierpliwa, jesslin87, Zetka, Maniuś, Laura, magda sz, aaaaga, małaMyszka, Paula_071, Migotkaa, Martucha86, mamasia, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4239e2f0f045.png

Weridiana, Aska87, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś, lys, aaaaga, Paula_071, Martucha86, mamasia, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7081422be65b.jpg

Dobre, hahaha
    w domu siedzi nic nie robi ;-)
    tylko spacery jej w głowie

apaczka, jesslin87, 0na88, lys, małaMyszka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3020 3021 3022 3023 3024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ