WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa, a jak się używa tej siatki na pokarmy? My to dostaliśmy, ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić ;)

Wkladasz tam kawalek owoca, biszkopta czy innego warzywa i dziecko sobie ciumka

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, dobre z tą modą :-) żałuję, ze się bardziej nie przykładałam do tych zapisków. U nas była pierwsza prawa dolna jedynka (6m i 2 tyg), a następnych nie zapisałam :-/ mam też zapisane, ze 15. stycznia powtórzyła po mnie słowo "tata" ale zapisałam w nawiasie, ze nieświadomie, tylko teraz nie wiem czy faktycznie po prostu powtórzyła po mnie bez znaczenia żadnego czy tak zapisałam, żeby nie było że pierwsze było tata a nie mama, hehe. Dziewczyny, zapisujcie sobie różne rzeczy, to umyka nawet nie wiadomo kiedy, a teraz jak się to czyta po kilku latach, to niesamowite uczucie jak się człowiek cieszy :-)

Weridiana, apaczka, jesslin87, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrrr ale mam wkurw na męża... aż się musze wyżalić
    on do pracy wychodzi jak mały jeszcze spi a wraca jak już spi a że dziś wczesniej wstał to małego obudził żeby sobie z nim pogadać WTF :/ on nie wie że każda minuta snu jest jak zbawienie wrrrr a mały jak rano nie dospi to jest nie do wytrzymania i tak od 7 walczymy bo mąż 5 min pogadał i sobie pojechał a mnie z krzykaczem zostwił wrrr
    do tego rano wstał wczesniej bo ... poszedł chrzest załatwiać!!! bez ugadania ze mna bez niczego tylko z rodzicami swoimi ustalił wrrrr wychodze teraz z pokoju a tu jeszcze kartka leży ze mam isc do spowiedzi i podpis przyniesc wrrrr nie dosc ze nie ustalil ze mna w ogole ze bedziemy chrzcic, wszystko pozałatwiał za moimi plecami to jeszcze mi do spowiedzi karze isc chociaz doskonale zna moje podejscie do tego... nie wiem po jaką cholere mamy taka szopke odstawiac skoro ani my ani rodzice chrzestni do kosciola nie chodzimy ?! wrrr normalnie az mnie trzesie ze złości

witaminka Ty chyba pisałaś (o ile dobrze pamietam) że tez do koscioła nie chodzisz a chrzciliście... przynosiłaś tą karteczke? co sie stanie jak sie tego nie ma? w ogoóle chrzicilscie tutaj w tym kosciele kolo lidla?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    A i jeszcze jedna opowieść z cyklu sasiedzi:
    Sąsiadka pyta coś o mała i mówi "o to akurat przezimujecie i będzie gonić na lato" ja pytam jak to przezimujemy a ona mi na to ze z takim dzieckiem nie mogę wychodzić przez zimę. Rozwalila mnie zupełnie.
    Gdyby nie to ze mieszkam tu całe życie i to są starsi ludzie którzy znaja mnie od dziecka to powiedziałabym co o tym myślę. Ale wiem ze oni nie mają złych intencji. Aczkolwiek szczęka mi nie raz opadła od rad :)

heh ostatnio jak właśnie przechodziłam z wózkiem tam obok małpiego gaju to stały dwie starsze panie i tak miedzy soba mnie zwyzywały ze jak moge z wózkiem teraz wychodzic itp a było może -4 stopnie :) pierwszy raz ludzi na oczy widze a mają do mnie jakieś pretensje nie wiadomo o co :/

w ogóle juz tez mam dosc tych wszystkich pytan co pierwsze jak mnie ktos widzi to pyta czy piersia karmie :/ az mam na koncu jezyka zeby powiedziec... "nie dupa" co to kogo obchodzi :/

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/sierpniowczki-2015,5013,1543.html

Wspomnienia :)

Aska87, Migotkaa, Pulpecja, Laura, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    wrrrr ale mam wkurw na męża... aż się musze wyżalić
    on do pracy wychodzi jak mały jeszcze spi a wraca jak już spi a że dziś wczesniej wstał to małego obudził żeby sobie z nim pogadać WTF :/ on nie wie że każda minuta snu jest jak zbawienie wrrrr a mały jak rano nie dospi to jest nie do wytrzymania i tak od 7 walczymy bo mąż 5 min pogadał i sobie pojechał a mnie z krzykaczem zostwił wrrr
    do tego rano wstał wczesniej bo ... poszedł chrzest załatwiać!!! bez ugadania ze mna bez niczego tylko z rodzicami swoimi ustalił wrrrr wychodze teraz z pokoju a tu jeszcze kartka leży ze mam isc do spowiedzi i podpis przyniesc wrrrr nie dosc ze nie ustalil ze mna w ogole ze bedziemy chrzcic, wszystko pozałatwiał za moimi plecami to jeszcze mi do spowiedzi karze isc chociaz doskonale zna moje podejscie do tego... nie wiem po jaką cholere mamy taka szopke odstawiac skoro ani my ani rodzice chrzestni do kosciola nie chodzimy ?! wrrr normalnie az mnie trzesie ze złości

witaminka Ty chyba pisałaś (o ile dobrze pamietam) że tez do koscioła nie chodzisz a chrzciliście... przynosiłaś tą karteczke? co sie stanie jak sie tego nie ma? w ogoóle chrzicilscie tutaj w tym kosciele kolo lidla?

Aska nie denerwuj się . Mąż owszem powinien z tobą wszystko ustalić ale chrzest jeśli nie ze strony wiary to chociaż tradycji potraktuj, spowiedź np w UK nie jest wymagana więc też ksiądz wszystkiego wiedzieć nie musi podejdź do tego na spokojnie, jednak żyjecie w Polsce i chrzest się przydaje ;-)

Powiem tobie że odkąd mieszkam w UK coraz bardziej doceniam katolicyzm

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska nie dziwie się że się wkurzyłaś, ja się wkurzyłam że na plecami imprezę zaplanowali. Jakby chrzest zaplanowali to bym chyba poszła na złość sama ochrzcić po kryjomu. Pogadaj z mężem na poważnie, teraz Wy stanowicie rodzinę a rodzice powinni pójść na bok. Wy jesteście rodzicami a nie on i jego rodzice :/ ochłoń, przygotuj sobie dobre argumenty żeby go wbiło w podłogę.

apaczka, lys lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, tak ja tak podaje, my własnie po zupie, wiesz jak dla mnie to mysle ze niema znaczenia o ktorej to podasz, ja musze sie wstrzelic tak, zeby nie był marudny, miał w miare dobry humor i troche głodny bo inaczej to dupa z podawania łyzeczka

ja bym proponowała to mleko 17.45 zastapic deserkiem:)

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka, ja bym powiedziała, że szkoda że nie zapytał, bo ja już przecież wszystko załatwiłam. I podalabym datę, miejsce i powiedziałabym, że zaproszenia też już zamówiłam itd.

Zetka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Migotka jak ja zastapie mleko deserkiem to chyba troche za malo tego mleka nam wyjdzie

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aska, az mi sie dziecko zerwało jak parsknelam jak przeczytałam "dupa" haha

Aska87, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Aska nie denerwuj się . Mąż owszem powinien z tobą wszystko ustalić ale chrzest jeśli nie ze strony wiary to chociaż tradycji potraktuj, spowiedź np w UK nie jest wymagana więc też ksiądz wszystkiego wiedzieć nie musi podejdź do tego na spokojnie, jednak żyjecie w Polsce i chrzest się przydaje ;-)

Powiem tobie że odkąd mieszkam w UK coraz bardziej doceniam katolicyzm
    magda sz wrote:
    Aska nie dziwie się że się wkurzyłaś, ja się wkurzyłam że na plecami imprezę zaplanowali. Jakby chrzest zaplanowali to bym chyba poszła na złość sama ochrzcić po kryjomu. Pogadaj z mężem na poważnie, teraz Wy stanowicie rodzinę a rodzice powinni pójść na bok. Wy jesteście rodzicami a nie on i jego rodzice :/ ochłoń, przygotuj sobie dobre argumenty żeby go wbiło w podłogę.

sam fakt ze będzie chrzest to bym jeszcze przetrawiła, ze wzgledu na tradycje i żeby mały się w szkole nie wyróżniał, ale oliwy do ognia dolała ta karteczka do spowiedzi ?!?! dlaczego ktoś ma mnie do tego zmuszac?
    w ogole tescie o ten chrzest sie czepiaja, ze niby wnukiem sie interesuja a byl mikolaj, byly swieta i mały nawet głupiej grzechotki w prezencie nie dostał :/ jedyny wnuk a jakby nie istnial ale ochrzcic trzeba wrrrr

aaaaaa wsadziłam małego do wózka i buja coby na 30 min chociaz zasnal to domofon dzwoni i krzyk od nowa wrrrrrrrrrr lepiej dzis do mnie nie podchodzic bo ugyze ! :(

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Weridiana, dobre z tą modą :-) żałuję, ze się bardziej nie przykładałam do tych zapisków. U nas była pierwsza prawa dolna jedynka (6m i 2 tyg), a następnych nie zapisałam :-/ mam też zapisane, ze 15. stycznia powtórzyła po mnie słowo "tata" ale zapisałam w nawiasie, ze nieświadomie, tylko teraz nie wiem czy faktycznie po prostu powtórzyła po mnie bez znaczenia żadnego czy tak zapisałam, żeby nie było że pierwsze było tata a nie mama, hehe. Dziewczyny, zapisujcie sobie różne rzeczy, to umyka nawet nie wiadomo kiedy, a teraz jak się to czyta po kilku latach, to niesamowite uczucie jak się człowiek cieszy :-)

My kupiliśmy taki album Maluszek i tam wszystko wpisujemy, najbardziej wkręcony jest mąż bo często siada do tego o 24 np i sobie wspomina i pisze.. niestety rubryka "pierwszą noc przespałem.. " jest nadal pusta:) fajna pamiątka będzie..

Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska trzeba żyć w zgodzie z własnym sumieniem. Chyba bym ukatrupila za taki numer. My nie chrzcimy.

Edit moja siostrzenicy ma obecnie 15 lat tez nie była ochrzczona ani nie była u komunii i nie miała przez to problemów z rówieśnikami. To już nie te czasy. Żyjemy w wolnym kraju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:51

Aska87, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, może i by było warto, ale jak bedzie dziewczyna? Ja mam typowo chłopiece ciuszki:) i wtedy bujać sie jeszcze z tymi ciuszkami, nie mam tego gdzie trzymać, musiałabym gdzies po ciotkach na strychu trzymac, a nie bede komus dupy zawracać, zresztą jak to przy pierwszym przyszalałam, przy drugim będe mądrzejsza, wiem co się najlepiej sprawdza:)

Niecierpliwa ja daje 2x180 i raz 210 na noc, to jak mało mleka to moze warto podać jeszcze zamiast kaszki? ja wprowadziłam kaszkę zeby włąsnie jedno mleko wyeliminować bo pił 5 razy po 180, więc teraz będzie 3x mleko, kaszka, zupa i deser:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh bo to było tak ze ja juz na ten chrzest sie zgodziłam jak ja nie bede musiała isc do spowiedzi i miał byc w grudniu, ale ze tescie zadzwonili ze nie przyjada i ze mamy robic w styczniu to temat ucichł.... a tu nagle ten wyjezdza z tekstem ze na 24go stycznia jest wszystko załatwione :/ w restauracji stolik zarezerwowany, goscie zaproszeni... no ok przetrawiłam, ale o spowiedzi zadnej mowy nie było :/
    w ogole zapomniał ze małego trzeba w cos ubrac a z garniturka juz wyrósł :/ no cóż najwyzej pójdzie w dresach :)

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja kaszkn robie na mm i dlatego ja daje na noc bo butla w zyciu by mi tyle nie wciagnela, wiec ja kaszke licze jako posilek mleczny

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to chyba całkiem sporo tego mleka wychodzi?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys z tą wolnością to nie byłabym taka pewna ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska moja w kosciele była w dresach :) przynajmniej było jej wygodnie. Sukienke załozyłam tylko do zdjec. Sam fakt ze będzie chrzest to już ok skoro ustalone że będziecie chrzcić, ale ja bym wyszła z siebie jakby wszystko zaplanował pomijając mnie. A teraz to tak wychodzi jakbyś Ty była przeciwna wszystkiemu i postawiona przed faktem dokonanym. U Was potrzebne te karteczki ze spowiedzi? U mnie nie było trzeba, ksiadz powiedział że to nie sprawa kościoła tylko naszego sumienia. Ja też nie uznaje spowiedzi.

Weridiana, Aska87, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 3016 3017 3018 3019 3020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ