WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzien dobry:) My juz wstaliśmy, kawka wypita:) Snieg coś napruszył w nocy ale coś paparze deszczem ze sniegiem, mam nadzieje ze pojdziemy dziś na spacer, wczoraj odstawiłam jedno mleko, zastapiłam deserkiem i było ok:)

Weridiana, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam tych nocek :/ Mam nadzieje, ze u Nas nie beda gorsze niz sa, nie moge narzekac, choc dzis tez czuje sie kiepsko, bo w nocy nie umialam zasnac, ledwo ok 1 udalo mi sie zasnac to o 1.30 karmienie i potem znowu nie umialam zasnac, bo maz chrapal. Potem o 5 pobudka na smoka, ale to juz maz latal, ale chcac nie chcac i tak sie obudzilam, bo ja spie jak krolik, przynajmniej wiem po kim Julka ma taki plytki sen

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pisałam posta czy dawać dziś warzywa bo mała zatkało jak poszła kupa.
    Nigdy nie sądziłam ze będzie to wzbudzał u mnie tyle emocji.
    Noc kiepska jak zwykle, dodatkowo mała juz rano się prezyla.
    Wczoraj na badaniu bioderek lekarz mi powiedział, że takie duże dzieci wszystko robią później. I tak sobie myślę, że jak na razie Łucja robi wszystko o czasie lub szybciej troszkę, więc zobaczymy co będzie dalej. I kazał w związku z tym kłaść ja dużo na brzuchu. I tak ją kładę bo lubi, ale się zastanawiam, bo nie wiem czy to leży w jego kompetencjach czy po prostu każdy zawsze jeśli chodzi o dzieci ma coś mądrego do powiedzenia? Bo czasem mnie już to drazni. Kobiety w ciąży i z małymi dziećmi nie mają prawa do prywatności. Ostatnio mój sąsiad pytał mojej siostry czy ja karmie! Dosłownie każdy ma coś mądrego do powiedzenia.

Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    A nie uważasz, że to może po tej marchewce? Bo chyba dawałas Lily o ile dobrze kojarzę

U nas noc też w miarę ok. Co prawda jadła 22.30, 24.30,3.30 i po 5. Obudziła się o 6 ale na szczęście jeszcze zasnęła aż do teraz. Nie wiem o co jej chodzi bo w nocy ładnie jadła a teraz rano znów wzięła parę łykow i koniec.

Dawalam marchew z ziemniakami. Pierwszego dnia normalnie zrobila kupe. Drugiego dnia czyli przedwczoraj tez a wczoraj kupy juz nie było. Wczoraj zrobilam przerwe i nic nie podawalam. Nie wykluczam ze to po tym. Niestety nie mam jak jej pomóc bo na nią nic nie działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:49

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab - zgadzam sie , kobiety ciezare i maluchy traktuja jak wspolne dobro narodowe. ;-)

jesslin87, AgaSad lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedna opowieść z cyklu sasiedzi:
    Sąsiadka pyta coś o mała i mówi "o to akurat przezimujecie i będzie gonić na lato" ja pytam jak to przezimujemy a ona mi na to ze z takim dzieckiem nie mogę wychodzić przez zimę. Rozwalila mnie zupełnie.
    Gdyby nie to ze mieszkam tu całe życie i to są starsi ludzie którzy znaja mnie od dziecka to powiedziałabym co o tym myślę. Ale wiem ze oni nie mają złych intencji. Aczkolwiek szczęka mi nie raz opadła od rad :)

Weridiana, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dawalam marchew z ziemniakami. Pierwszego dnia normalnie zrobila kupe. Drugiego dnia czyli przedwczoraj kupy juz nie byli. Nie wykluczam ze to po tym. Niestety nie mam jak jej pomóc bo na nią nic nie działa.

Iys u nas niezależnie jaki dodatkowo pokarm podaje to kupki są gęste , plastelina ;-)

Niestety ale tak też reagowała Laura, gdy zaczęłam wprowadzać pokarmy inne niż mleko , z czasem się ustabilizowalo i na pocieszenie później nie mieliśmy takich problemów ale na początku martwilam się strasznie.
    Oby u ciebie też tak było tzn.jak będzie starsza to problem kupki oby przestał istnieć

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) u nas sloneczko świeci, chociaż trochę wieje. Młoda jeszcze sobie dosypia.
    Wiecie co, wyjęłam dzisiaj książeczkę pierwszy rok zycia starszej córki. Wprawdzie nie prowadziłam go zbyt systematycznie, ale odkryłam np, że 16 stycznia samodzielnie usiadła ( z brzucha), czyli miała 6m i tydzień. A 8.04 zaczęła raczkować (9 mies). Jak fajnie to sobie poprzypominać :-) miałam jeszcze gdzieś pozapisywane slowa przekręcane jakie mówiła, ale nie wiem gdzie to mam. Synowi w ogóle nie zapisałam, taka byłam głupia.

Weridiana, apaczka, Martucha86, magda sz, AgaSad, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka, padłam, nosz kurde a co Ty miś polarny że masz przezimowac?

Aaa wczoraj sprzedałam ciuszki po małym tutaj na bazarku:) 3/4 ciuchów w rozmiarze 0-3, fajnie bo zrobiło sie troche miejsca w szafie Szymonka, a juz sie szykują ciuchy 3-6 na sprzedaz, myśle ze dziewczyna bedzie zaqdowolona bo sprzedałam dosłownie za grosze:)

witaminkab, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka, ja myślę, że lekarz to tak sobie gadał, żeby gadać. Pewnie tyle ile dzieci tyle różnych sytuacji. Ja bym olała. Moja koleżanka ma duże dziecko(waży około 9kg, też z sierpnia)) i faktycznie on jest taki bardziej powolny od mojego Huberta, ale też jest ciężki, więc czasem musi włożyć więcej wysiłku, żeby jakiś ruch wykonać. Ale ja się pytam, co z tego, nawet jeśli coś będzie robić później? W końcu kiedyś i tak będzie robić, więc o co tym ludziom chodzi? Czy to jakieś wymaganie, że ma robić wszystko przed czasem? Ludzie zachowują się jakby to był jakiś konkurs, które dziecko pierwsze. A prawda jest taka, że każde będzie robić wszystko i tak w swoim czasie. Najważniejsze, żeby zdrowe były i wtedy wszystko jakoś przyjdzie :-)

lys, apaczka, magda sz, Paula_071, jesslin87, witaminkab, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Czesc
    Laura ale czad przeczytalam i az sie usmialam kopanie w brzuchu wybor farb ehhh
    Jestem ciekawa kto to byl bo sa tam wpisy z usunietego kata hmmm
    Chyba tylko cessie usunela konto.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ty podajesz Szymkowi zupke ok 10, prawda??
    Ja tez podaje o tej godzinie, ale mysle czy to nie za wczesnie, bo w koncu sama tez obiadu o tej godzinie nie jem, no i jakos tak sie poukladalo, ze tez nie mam kiedy podac deserku, bo wtedy pije mi mniej mleka i je co 2h, a chcialabym, zeby jadla rzadziej a wiecej. Czy moge deserk t nie podawac wcale w ciagu dnia, tylko do wieczornej kaszki?

Poki co nasz plan dnia wyglada tak
    7.45 150ml mm z kleikiem
    Ok 8.45 do 9.30 drzemka
    10 zupka sloiczek
    Ok 11 drzemka
    12.15 100 ml mm
    13 deserek
    Ok 13.30 drzemka
    15.30 100 ml mm
    Ok 16.30 drzemka
    17.45 100-130 ml mm
    19.30 170 ml kaszki
    2-3 120 ml mm

Jakbym chciala to zmodyfikowac, zeby miala dluzsze przerwy to nie bardzo kiedy mam podac deserek i nie wiem jak to ugrzzc

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/283c81b2f1b2.jpg

Śniadanko koktajl z jarmużu, banana, jabłka, siemie lniane, mleko 1,5%.
    Wyglądam jak królik bo mam jarmuż między zębami :D mój blender nie daje rady zmielić go całkiem. Na drugie śniadanie pumpernikiel z twarożkiem, pozniej sałatka gyros odchudzona, na kolacje coś z kaszą wymyślę a na podwieczorek coś jeszcze muszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:07

apaczka, Weridiana, aaaaga, lys, Pulpecja, Paula_071, Martucha86, jesslin87, AgaSad, Laura, Zetka, Maniuś, małaMyszka, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a jak się używa tej siatki na pokarmy? My to dostaliśmy, ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić ;)

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/283c81b2f1b2.jpg

Śniadanko koktajl z jarmużu, banana, jabłka, siemie lniane, mleko 1,5%.
    Wyglądam jak królik bo mam jarmuż między zębami :D mój blender nie daje rady zmielić go całkiem. Na drugie śniadanie pumpernikiel z twarożkiem, pozniej sałatka gyros odchudzona, na kolacje coś z kaszą wymyślę a na podwieczorek coś jeszcze muszę
    też uwielbiam takie koktajle :-) a na podwieczorek maxi king :-)

magda sz, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a jak zamienisz deserek z obiadkiem to moze to cos da

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Migotka Ty podajesz Szymkowi zupke ok 10, prawda??
    Ja tez podaje o tej godzinie, ale mysle czy to nie za wczesnie, bo w koncu sama tez obiadu o tej godzinie nie jem, no i jakos tak sie poukladalo, ze tez nie mam kiedy podac deserku, bo wtedy pije mi mniej mleka i je co 2h, a chcialabym, zeby jadla rzadziej a wiecej. Czy moge deserk t nie podawac wcale w ciagu dnia, tylko do wieczornej kaszki?

Poki co nasz plan dnia wyglada tak
    7.45 150ml mm z kleikiem
    Ok 8.45 do 9.30 drzemka
    10 zupka sloiczek
    Ok 11 drzemka
    12.15 100 ml mm
    13 deserek
    Ok 13.30 drzemka
    15.30 100 ml mm
    Ok 16.30 drzemka
    17.45 100-130 ml mm
    19.30 170 ml kaszki
    2-3 120 ml mm

Jakbym chciala to zmodyfikowac, zeby miala dluzsze przerwy to nie bardzo kiedy mam podac deserek i nie wiem jak to ugrzzc

Niecierpliwa a spacer o której? Bo ja też myślę nad jakimś planem dnia jak wprowadzę posiłki i się zastanawiam jak to poukładać choć trochę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a nie chcialas zostawic ciuszkow dla rodzenstwa?:-)

Pulpecja ja rowniez wczoraj przegladalam ksiazeczke laury :-) w wieku 5mi2tyg wyszla pierwsza lewa dolna jedynka ale gorna dopiero w 9miesiacu, na imieniny taty powiedziala pierwsze slowo tata czyli miala 8m3tyg :-)
    fajnie tak powspominac, byly tam rowniez wydarzenia typu wejscie polski do unii i modne byly szpilki do tego skarpetki i takie pumpy z motywem militarnym haha

Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa tu się Puplecja zdziwisz bo od 3 dni nie jem słodyczy :) mam suszoną żurawinkę, migdały, śliwki. A no i wczoraj facet w warzywniaku namówił mnie na winogrono, wiem że sam cukier dlatego wzięłam niecałe pół kilo dla mnie i dla męża. Super to winogrono mołdawskie- takie soczyste już wiem dlaczego te wina mołdawskiego takie dobre.

Dziewczyny mam pytanie bo się zapomniałam zapytać lekarki. Przez ile podaje się 1 raz dziennie, kiedy zaczyna się podawać regularnie o określonych porach?

Pulpecja lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa a spacer o której? Bo ja też myślę nad jakimś planem dnia jak wprowadzę posiłki i się zastanawiam jak to poukładać choć trochę.

Drzemka jest na spacerze idziemy ok 10.45 i tam zasypia

‹‹ 3015 3016 3017 3018 3019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ