WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny ja sie boje podac z takiego kubeczka, zeby sie nie zachłysnał czasem, niecierpliwa Tykupowałas niekapka z aventy ze smoczkiem? Do tego można potem dokupić przekłądke?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po malym figo fago udalo mi sie wygonic meza znow do drugiego pokoju na noc :) poszlam wlasnie sie napic do kuchni, weszlam do pokoju a maz spi przytulony do..szczeniaczka uczniaczka haha tylko mu zdjecie zrobic.

Druga noc z corcia w lozku, juz w ogole zapomni jak lozeczko wyglada.
    Zeta ktore pianinko zamowilas? Ja tez poluje na cos takiego.

Dostalam kilka lyzeczek i miseczki od szwagierki czesc nowa. Ciekawe czy to sie nada, zrobie focie to podpowiecie mi co na poczatek- lyzeczka.

Niecierpliwa ja mysle ze niekapek to niezbedna rzecz jak patrze na dzieci szwagierki..potrafia pic z normalnego kubka ale jak nie dopilnujesz to jest kaluza na podlodze i mokre ubranie. Trzeba stac i pilnowac a nie zawsze mozna. A tak robisz sobie cos w kuchni , dziecko sie bawi ma ochote sie napic to sie napije a nie za kazdym lykiem bedzie wolalo - mamo pic. Oczywiscie trzeba dawac jak najczesciej w normalnym kubku ale jest od groma sytuacji ze no nie upilnujesz. Od przybytku glowa nie boli.

jesslin87, niecierpliwa, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ty to uczesanie nornalnie kopiuj wklej ale Szymonek pelna metamorfoza hehehe. Co to zs fajna kieca ze fajnie wyglada i w 9 mc i teraz ?

Zetka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda specjalnie tak zrobilam hehe, a kieca bawelniana wiec brzucho sie zmiescil, za to powiem Ci szczerze ze w ciazy w niej lepiej wygladalam haha, jak ja dzis zalozylam to sobie pomyslalam jezu jaka luznaci jak ja sie w nia zmiescilam, najwidoczniej nie bylam az taka wielka

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ja też mam zdjęcie sprzed ciąży, wysoko w ciąży w tej samej sukience, ba nawet w niej rodziłam hahaha jednak zdecydowanie lepiej wyglądałam w niej przed ciążą :-)

Zetka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Laura ale czad przeczytalam i az sie usmialam kopanie w brzuchu wybor farb ehhh
    Jestem ciekawa kto to byl bo sa tam wpisy z usunietego kata hmmm

Laura lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka fajny pomysl i fotka i wy :-)

Migotkaa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, pianinko fp szczeniaczka Uczniaczka.
    Ale cisza aaa. U nas nocka super w porównaniu do ostatnich 2mcy. Pobudka na jedzenie o 00:30, 3:30 i 5:30. O 6:15 już nie spal. A o 7:15 już marudka i śpi z cyckiem.

Ja ten doidy kupię, a niekapek to może później, jak mój królewicz się zdecyduję żeby wziąć coś silikonowego do buzi :)

Migotka, super fotka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 07:41

Migotkaa, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na forum. Nawet nie ma co nadrabiać. U nas armagedon trwa nadal i nadal nie ma kupy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Moje dziecko chyba wyczuło, że trochę przegięło noc wcześniej i dzisiaj było super :-) Pobudki na karmienie o 23.00 i o 4.10, poza tym zero pobudek na smoczki i inne cuda. :-) Jak zaczął kwękać o 7.40 i się przebudziłam, to nie mogłam uwierzyć, że tak pięknie pospaliśmy. Od razu lepiej.
    Dzisiaj w końcu piątek, bardzo mnie to cieszy, bo mąż będzie w domu jutro, a jak będzie dobra pogoda, to może nawet pojedziemy do mojej mamy na kilka godzin.

mamasia, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Cisza na forum. Nawet nie ma co nadrabiać. U nas armagedon trwa nadal i nadal nie ma kupy.
    A nie uważasz, że to może po tej marchewce? Bo chyba dawałas Lily o ile dobrze kojarzę

U nas noc też w miarę ok. Co prawda jadła 22.30, 24.30,3.30 i po 5. Obudziła się o 6 ale na szczęście jeszcze zasnęła aż do teraz. Nie wiem o co jej chodzi bo w nocy ładnie jadła a teraz rano znów wzięła parę łykow i koniec.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, pewnie w nocy się najadła. W końcu jeść 4 razy w nocy to nie w kij dmuchał. Tu bym się nie przejmowała, skoro jadła po 5.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    A nie uważasz, że to może po tej marchewce? Bo chyba dawałas Lily o ile dobrze kojarzę

U nas noc też w miarę ok. Co prawda jadła 22.30, 24.30,3.30 i po 5. Obudziła się o 6 ale na szczęście jeszcze zasnęła aż do teraz. Nie wiem o co jej chodzi bo w nocy ładnie jadła a teraz rano znów wzięła parę łykow i koniec.

Normalnie identyczne pory budzenia, z tym ze pierwsza u mojego to 21:30 a tak to samo. I dalej śpi, póki go starszy nie obudzi bo dziś później idą.
    Tez się cieszę że piątek.

Mój też teraz po 7 parę lykow tylko po to żeby cyca ciumkal. Tak ma zazwyczaj rano, bo najedzony z nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:24

apaczka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, pewnie w nocy się najadła. W końcu jeść 4 razy w nocy to nie w kij dmuchał. Tu bym się nie przejmowała, skoro jadła po 5.
    Hmm oby tak było :-) zobaczę jak będzie później. Wczoraj poszła spać bez "kolacji" i spała do 22.30.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio ciągle chodzi spać bez kolacji, te wieczorne karmienia są najsłabsze - rzuca się wtedy, odsysa i marudzi :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata serio? I do której śpi bez jedzenia? U nas ostatnio było już fajnie z karmieniem, dopiero gdzieś od tygodnia ma nową fazę i znów się rzuca przy piersi tak jak pisałam. No ale nic, powtarzam sobie, że tyle już przetrwałam to i to przetrwam.
    A i ja również cieszę się, że już piątek! :-)

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja jestem dziwna, czy ludzie kultury nie mają?
    Napisałam do sprzedawcy allegro - asplanet czy jakoś tak. Aukcja z doidy cup, wysyłka gratis. Pytam grzecznie jak człowiek, witam, dziękuję, pozdrawiam.. Pytanie czy przy zakupie kilku rzeczy też będzie wysyłka gratis czy tylko sam kubek jest z wysyłka gratis. Na to otrzymuje odpowiedź 'nie'. Żadne witam, żadne całe zdanie, jedno słowo i to jeszcze bez dużej litery i kropki :)
    No to u nich nie kupię a gdyby napisali normalnie to bym kupiła :)

No to se pogadałam i się wyzaliłam :)

apaczka, niecierpliwa, Agaata, Migotkaa, Paula_071, mamasia, 0na88, Weridiana, Pulpecja, jesslin87, magda sz, Kkarolinaaaa, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naprawde powinnysmy miec znizke wszedzie na grupowe zakupy

Zetka, magda sz, aaaaga, mamasia, Weridiana, Pulpecja, jesslin87, Laura, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Agata serio? I do której śpi bez jedzenia? U nas ostatnio było już fajnie z karmieniem, dopiero gdzieś od tygodnia ma nową fazę i znów się rzuca przy piersi tak jak pisałam. No ale nic, powtarzam sobie, że tyle już przetrwałam to i to przetrwam.
    A i ja również cieszę się, że już piątek! :-)

Budzi się o 23.00 - kiedyś nigdy tego nie robił, ale po Nowym Roku zaczął.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oszaleje. W nocy nosilam go ponad dwie godziny i plakalam jak bóbr. Spalam lacznie 5 godzin z 6 pobudkami, w tym ponad 2h nie spal od 22:45 do 1:10. Budzil sie srednio co 1,5-2h. Gdyby byl ktokolwiek, kto by wzial go na rece chociaz na 5 minut. Nie ciesze sie, ze jest piatek, chce niedzieli i zeby maz wrocil...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3014 3015 3016 3017 3018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ