X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny ja sie boje podac z takiego kubeczka, zeby sie nie zachłysnał czasem, niecierpliwa Tykupowałas niekapka z aventy ze smoczkiem? Do tego można potem dokupić przekłądke?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po malym figo fago udalo mi sie wygonic meza znow do drugiego pokoju na noc :) poszlam wlasnie sie napic do kuchni, weszlam do pokoju a maz spi przytulony do..szczeniaczka uczniaczka haha tylko mu zdjecie zrobic.

Druga noc z corcia w lozku, juz w ogole zapomni jak lozeczko wyglada.
    Zeta ktore pianinko zamowilas? Ja tez poluje na cos takiego.

Dostalam kilka lyzeczek i miseczki od szwagierki czesc nowa. Ciekawe czy to sie nada, zrobie focie to podpowiecie mi co na poczatek- lyzeczka.

Niecierpliwa ja mysle ze niekapek to niezbedna rzecz jak patrze na dzieci szwagierki..potrafia pic z normalnego kubka ale jak nie dopilnujesz to jest kaluza na podlodze i mokre ubranie. Trzeba stac i pilnowac a nie zawsze mozna. A tak robisz sobie cos w kuchni , dziecko sie bawi ma ochote sie napic to sie napije a nie za kazdym lykiem bedzie wolalo - mamo pic. Oczywiscie trzeba dawac jak najczesciej w normalnym kubku ale jest od groma sytuacji ze no nie upilnujesz. Od przybytku glowa nie boli.

jesslin87, niecierpliwa, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ty to uczesanie nornalnie kopiuj wklej ale Szymonek pelna metamorfoza hehehe. Co to zs fajna kieca ze fajnie wyglada i w 9 mc i teraz ?

Zetka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda specjalnie tak zrobilam hehe, a kieca bawelniana wiec brzucho sie zmiescil, za to powiem Ci szczerze ze w ciazy w niej lepiej wygladalam haha, jak ja dzis zalozylam to sobie pomyslalam jezu jaka luznaci jak ja sie w nia zmiescilam, najwidoczniej nie bylam az taka wielka

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ja też mam zdjęcie sprzed ciąży, wysoko w ciąży w tej samej sukience, ba nawet w niej rodziłam hahaha jednak zdecydowanie lepiej wyglądałam w niej przed ciążą :-)

Zetka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Laura ale czad przeczytalam i az sie usmialam kopanie w brzuchu wybor farb ehhh
    Jestem ciekawa kto to byl bo sa tam wpisy z usunietego kata hmmm

Laura lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka fajny pomysl i fotka i wy :-)

Migotkaa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, pianinko fp szczeniaczka Uczniaczka.
    Ale cisza aaa. U nas nocka super w porównaniu do ostatnich 2mcy. Pobudka na jedzenie o 00:30, 3:30 i 5:30. O 6:15 już nie spal. A o 7:15 już marudka i śpi z cyckiem.

Ja ten doidy kupię, a niekapek to może później, jak mój królewicz się zdecyduję żeby wziąć coś silikonowego do buzi :)

Migotka, super fotka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 07:41

Migotkaa, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na forum. Nawet nie ma co nadrabiać. U nas armagedon trwa nadal i nadal nie ma kupy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Moje dziecko chyba wyczuło, że trochę przegięło noc wcześniej i dzisiaj było super :-) Pobudki na karmienie o 23.00 i o 4.10, poza tym zero pobudek na smoczki i inne cuda. :-) Jak zaczął kwękać o 7.40 i się przebudziłam, to nie mogłam uwierzyć, że tak pięknie pospaliśmy. Od razu lepiej.
    Dzisiaj w końcu piątek, bardzo mnie to cieszy, bo mąż będzie w domu jutro, a jak będzie dobra pogoda, to może nawet pojedziemy do mojej mamy na kilka godzin.

mamasia, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Cisza na forum. Nawet nie ma co nadrabiać. U nas armagedon trwa nadal i nadal nie ma kupy.
    A nie uważasz, że to może po tej marchewce? Bo chyba dawałas Lily o ile dobrze kojarzę

U nas noc też w miarę ok. Co prawda jadła 22.30, 24.30,3.30 i po 5. Obudziła się o 6 ale na szczęście jeszcze zasnęła aż do teraz. Nie wiem o co jej chodzi bo w nocy ładnie jadła a teraz rano znów wzięła parę łykow i koniec.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, pewnie w nocy się najadła. W końcu jeść 4 razy w nocy to nie w kij dmuchał. Tu bym się nie przejmowała, skoro jadła po 5.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    A nie uważasz, że to może po tej marchewce? Bo chyba dawałas Lily o ile dobrze kojarzę

U nas noc też w miarę ok. Co prawda jadła 22.30, 24.30,3.30 i po 5. Obudziła się o 6 ale na szczęście jeszcze zasnęła aż do teraz. Nie wiem o co jej chodzi bo w nocy ładnie jadła a teraz rano znów wzięła parę łykow i koniec.

Normalnie identyczne pory budzenia, z tym ze pierwsza u mojego to 21:30 a tak to samo. I dalej śpi, póki go starszy nie obudzi bo dziś później idą.
    Tez się cieszę że piątek.

Mój też teraz po 7 parę lykow tylko po to żeby cyca ciumkal. Tak ma zazwyczaj rano, bo najedzony z nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:24

apaczka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, pewnie w nocy się najadła. W końcu jeść 4 razy w nocy to nie w kij dmuchał. Tu bym się nie przejmowała, skoro jadła po 5.
    Hmm oby tak było :-) zobaczę jak będzie później. Wczoraj poszła spać bez "kolacji" i spała do 22.30.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio ciągle chodzi spać bez kolacji, te wieczorne karmienia są najsłabsze - rzuca się wtedy, odsysa i marudzi :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata serio? I do której śpi bez jedzenia? U nas ostatnio było już fajnie z karmieniem, dopiero gdzieś od tygodnia ma nową fazę i znów się rzuca przy piersi tak jak pisałam. No ale nic, powtarzam sobie, że tyle już przetrwałam to i to przetrwam.
    A i ja również cieszę się, że już piątek! :-)

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja jestem dziwna, czy ludzie kultury nie mają?
    Napisałam do sprzedawcy allegro - asplanet czy jakoś tak. Aukcja z doidy cup, wysyłka gratis. Pytam grzecznie jak człowiek, witam, dziękuję, pozdrawiam.. Pytanie czy przy zakupie kilku rzeczy też będzie wysyłka gratis czy tylko sam kubek jest z wysyłka gratis. Na to otrzymuje odpowiedź 'nie'. Żadne witam, żadne całe zdanie, jedno słowo i to jeszcze bez dużej litery i kropki :)
    No to u nich nie kupię a gdyby napisali normalnie to bym kupiła :)

No to se pogadałam i się wyzaliłam :)

apaczka, niecierpliwa, Agaata, Migotkaa, Paula_071, mamasia, 0na88, Weridiana, Pulpecja, jesslin87, magda sz, Kkarolinaaaa, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naprawde powinnysmy miec znizke wszedzie na grupowe zakupy

Zetka, magda sz, aaaaga, mamasia, Weridiana, Pulpecja, jesslin87, Laura, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Agata serio? I do której śpi bez jedzenia? U nas ostatnio było już fajnie z karmieniem, dopiero gdzieś od tygodnia ma nową fazę i znów się rzuca przy piersi tak jak pisałam. No ale nic, powtarzam sobie, że tyle już przetrwałam to i to przetrwam.
    A i ja również cieszę się, że już piątek! :-)

Budzi się o 23.00 - kiedyś nigdy tego nie robił, ale po Nowym Roku zaczął.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oszaleje. W nocy nosilam go ponad dwie godziny i plakalam jak bóbr. Spalam lacznie 5 godzin z 6 pobudkami, w tym ponad 2h nie spal od 22:45 do 1:10. Budzil sie srednio co 1,5-2h. Gdyby byl ktokolwiek, kto by wzial go na rece chociaz na 5 minut. Nie ciesze sie, ze jest piatek, chce niedzieli i zeby maz wrocil...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3014 3015 3016 3017 3018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ