WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dzisiaj taki spokój? Dzieci dają czadu czy wręcz przeciwnie? :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Paula daj znać jak było na tych zajęciach w bibliotece - to chyba dzisiaj byłaś tak?

Tak, dzisiaj. Zajecia fajne, sa tylko raz w miesiacu, 15 osob wiec miejsca szybko znikaja. Najbardziej dla takich raczkujacych dzieci, chociaż mojemu sie bardzo podobalo, gadal, spiewal i wzdychal godzinę az pani nie mogla uwierzyc :-)

Moze zrobimy drugie podejscie na spotkanie dziewczyn z Wroclawia? Czy wolicie poczekac az sie ociepli?

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Wiecie co jak wchodzę na Sierpniówki to zawsze wyświetla mi się strona z 24 kwietnia.
    Jak miło poczytać co wtedy się pisało :D

OO wklej linka z tego miesiąca :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, co do zasysania piersi - ja już od jakiegoś czasu (pewnie ze 2-3 tygodnie) obserwuję takie coś, że Hubert płytko zasysa pierś, puszcza ją, odsysa się i denerwuje. Szczególnie mamy ten problem z prawą piersią, on jej wyjątkowo nie lubi i muszę go trochę zmuszać, żeby chociaż trochę z niej jadł :/ Ale jak ostatnio rozmawiałyśmy z tą panią logopedą na Wośpie, to karmiłam przy niej i mówiła, że on dobrze zasysa, chociaż wg mnie to już było właśnie płytko. Nie wiem o co z tym chodzi, ale ewidentnie tak jest.

Hubert dzisiaj miał dobry humor, pianinko jest hitem, który uwielbia, pięknie się bawił :-)
    Jak mąż wrócił z pracy, to go na trochę przejął a ja pospałam 40 minut, ale mi się dobrze zrobiło po tej ciężkiej nocy :-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, co do zasysania piersi - ja już od jakiegoś czasu (pewnie ze 2-3 tygodnie) obserwuję takie coś, że Hubert płytko zasysa pierś, puszcza ją, odsysa się i denerwuje. Szczególnie mamy ten problem z prawą piersią, on jej wyjątkowo nie lubi i muszę go trochę zmuszać, żeby chociaż trochę z niej jadł :/ Ale jak ostatnio rozmawiałyśmy z tą panią logopedą na Wośpie, to karmiłam przy niej i mówiła, że on dobrze zasysa, chociaż wg mnie to już było właśnie płytko. Nie wiem o co z tym chodzi, ale ewidentnie tak jest.

Hubert dzisiaj miał dobry humor, pianinko jest hitem, który uwielbia, pięknie się bawił :-)
    Jak mąż wrócił z pracy, to go na trochę przejął a ja pospałam 40 minut, ale mi się dobrze zrobiło po tej ciężkiej nocy :-)
    To ciekawe. Moja od kilku dni tak robi a dzisiaj po południu gorzej jadła i po kąpieli jak próbowałam nakarmić to histeria :-( no i położyliśmy spać bez jedzenia bo się nie dało. Ale już się boję powtórki z grudnia bo wtedy było podobnie...no nic, twardym trzeba być a nie miękkim

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Co tu dzisiaj taki spokój? Dzieci dają czadu czy wręcz przeciwnie? :-)

ajjj u mnie armagedon i to taki konkretny od samego rana, głowa mi pęka.
    Nie wiem czy to związane z zębami czy z kupą, bo cały dzień byłam pewna że chodzi o zęby, a teraz myślę, że chyba o kupę, bo ostatnią zrobiła wczoraj popołudniu i brzuszek jest trochę wzdęty i więcej ulewa. Teraz się uspokoiła, ale pewnie po kąpieli się zacznie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yy usypiam dziecko i nie mam co czytac no wiecie co? Skandal!

Aa pediatra powiedziala ze mozemy za dwa tyg od lutego wprowadzac posilki, 3 dni po 2 lyzki marchewy pozniej dodac ziemniaczka i tak jeszcze dwa trzy dni, pozniej inne warzywka, w 3 tyd do obiadku dodac pol lyzeczki kaszy mannej jak sie nic nie bedzie dzialo przez tydzien to dac cala lyzke, jak nadal spoko to znaczy ze gluten bedzie przyswajac. Deserki po 3-4 tyg wprowadzac. Kaszke jak chce moge juz teraz ale gwarancji nie ma ze bedzie po tym spac, mowila ze moge sprobowac z kaszka na moim mleku przez trzy dni rano podac i obserwowac i 4 dnia na noc. Nie wiem sama jak z ta kasza bo jak chcialam dac jej lyzeczka mleko geste jak kasza to nie chciala. Te kaszki maja jakis smak? Lepiej smakuja od mm ? Nie chcialabym podawac jej tych smakowych bo to sama chemia. Z kolei zeby zmieszac kasze z owocem za wczesnie.

Aa dzis sie nasiedzialam w poczekalni od 10 do 12:30 i rozmawialam z kilkoma mamami odnosnie kombinezonow i spiworkow. Myslalan ze dla chodzacego dziecka kombinezon bedzie sredni bo bedzie krepowac ruchy ale chlopczyk 14mc smigal jak szalony, jego mama mowila ze probowala z kurtka ale nob stop plecy na wierzchu, podwijala sie do gory i ze kombinezon sie sprawdza w 200%. Druga sprawa spiwor, ta od tego kombinezonu miala taki dosyc gruby nie welniany ale no jak taki spiwor na kemping. No i wklada dziecko w kombinezonie w to tyle ze nie zapina z jednej strony zeby wlasnie byl doplyw powietrza i sie nie zgrzal. Polecala dwa na zime taki wiekszy grubszy a na wiosne jesien polarowy. Inna mama tez miala spiworek tylko ze dla maluszka 3 mc do gondolki i nie zapina z 1 strony ale jak byly mrozy to zapinala. No i polecaly jeszcze zeby kupic spiwor zeby mozna rozpiac tam gdzie buty beda bo teraz cacy jak dzieci leza ale w buciorach dp spiwora to zaraz do prania. Spisalam firmy co polecala ale oczywiscie nie moge znalezc kartki, poszperam w torbie malej bo chyba tam gdzies wasadzilam

apaczka, jesslin87, aaaaga, Maniuś, lys, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie cicho dość dziś.
    My byłyśmy na bioderkach. Wszystko w porządku. Liczę ze dziś uda się wcześniej położyć bo padam.

magda sz, jesslin87, Martucha86, Maniuś, lys, Katarka, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i pani dr kazala przyciac grzywke malej... Tylko jak? Dzizus sobie jak obcoielam to sie wszyscy smiali.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba powtorze sobie alfabet, wszystkie posty zaczynam od aaa. Wiec teraz bede od b :)

apaczka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam w planach położyć się wcześniej spać, ale z racji tego, że zaliczyłam drzemkę po 18.00 to odzyskałam siły witalne i już widzę, że nie zasnę przed północą :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja dzisiaj miałam w planach położyć się wcześniej spać, ale z racji tego, że zaliczyłam drzemkę po 18.00 to odzyskałam siły witalne i już widzę, że nie zasnę przed północą :/
    Dobrze, chociaż będzie ruch na forum ;-) oglądamy "Zacznijmy od nowa" i jest tam Adam Levine z wąsikiem...aaa koszmar

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdasz to daj znac jak będziesz dzialac z marchewa to razem wystartujemy bo tez mialam zamiar na poczatku lutego dac pierwsze warzywko
    Zawsze razniej bedzie ukladac jadłospis hehehe

magda sz lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od dentysty sadysty buuu
    Za 2 tyg kolejna wizyta

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,u mnie dla bieającego dziecka sprawdzały się kombinezony dwuczęściowe, ale ze spodniami na szelkach. Wtedy właśnie plecy są zakryte, ale jak trzeba na chwile do sklepu wejść to szybko można kurtke zdjąć.To się też sprawdzało do przedszkola świetnie. Natomiast jednoczęściowe są dobre dla starszych dzieciaków do szaleństw na śniegu. Nic się nie podwija, nie przeszkadza i jest wygodnie.

magda sz, lys lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dobrze, chociaż będzie ruch na forum ;-) oglądamy "Zacznijmy od nowa" i jest tam Adam Levine z wąsikiem...aaa koszmar

Kocham ten film :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Kocham ten film :-)
    Bardzo fajny :-) choć nie przepadam za Keira Knightley. Ale Adaś na końcu zgolił wąsika, uff :-P

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zajelam poszukiwaniami na allegro i znalezc sprzedawce, ktory ma doidy cup, gryzak do podawania pokarmmow z canpola i siatki na zapas graniczy z cudem

apaczka, Aska87, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja sie zajelam poszukiwaniami na allegro i znalezc sprzedawce, ktory ma doidy cup, gryzak do podawania pokarmmow z canpola i siatki na zapas graniczy z cudem
    tez dzis pół dnia spedziłam szukajac tego kubka na allegro
    u tego patrzyłaś ? http://allegro.pl/doidy-cup-kubek-do-nauki-picia-3m-uchwyty-i5908324273.html
    chyba tam widziałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:22

niecierpliwa lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie, że taka cisza na forum bo wszystkie szukają doidy cup na allegro :-D

Aska87, magda sz, jesslin87, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 3012 3013 3014 3015 3016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ