WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa relacje super, tatuś nosi "lepiej" niż mamusia, więc potrafi ją uspokoić, kiedy ja wysiadam. Niestety nadal jeszcze nie doszedł do siebie z powodu różnicy czasu i jest wykończony. Na razie moja mama zostaje, nie wiem kiedy pojedzie. Tym bardziej, że ostatnie dni były mega ciężkie i jestem zjechana na maxa.

niecierpliwa, apaczka, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na wpisy na forum i zastanawiam sie kto to pisze i w avatarze ma takiego lysola a to moj dziec hahahaha :D

lys, mamasia, Migotkaa, Weridiana, jesslin87, Zetka, Katarka, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja myślę że dziecko wyczuwa, moja spokojnieje jak tylko mąż pojawia się w drzwiach... coś w tym jest- "bo powiem tacie". Współczuje i oby czas szybko zleciał.

Właśnie Lys jak tam Lily już przyzwyczaiła się do taty?

Żabka czekałam na tą wiadomość :) tak jak myślałam burza jeszcze przed nią, głupi radiolog zdenerwował naszą Żabkę :) zdrówka dla Julci.

No i dostałam takie łyżeczki na początek chyba będzie dobra ta pierwsza pomarańczowa prawda? ona jest sztywna cała podoba mi się bardzo jej kształt.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9dac44c96ae8.jpg

Weridiana, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    ile potrafia wasze dzieci zjesc obiadku?? desersku??
    słoiczek czy pół?? i jaki duzy jest ten słoiczek?

Moja obiadku zjada sloik 125g, a ja mieszam jej 2 sloiki np k5lafior i marchewkowa z ryzem to nawet 140 ml. Dzis tez zjadla 140 ml, a po 2,5h juz byla glodna. Deserku tez caly sloiczek potrafi zjesc, ale zazwyczaj 100g jej daje.

Laura lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5917108831&reco_id=d737918f-bba1-11e5-bc07-02eeed77d04e&ars_rule_id=201

Aga ja kupilam te puzzle. Sklepik we Wroclawiu, wiec odebralam na miejscu. Sa fajne kilka dni smierdzialy, ale juz sie wysmierdzialy i sa git. Mata 180x180 cm. 9 szt jezdzi w samochodzie i przydaja sie jak odwiedzamy krewnych i znajomych :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, na 15 minut. Obudził się z wrzaskiem. Tylko cycek go uspokoił. Ty sposobem całą dobę je średnio co 2h. Chyba chce dorównać Lily;)

A jak mąż i Lily, oswoili się nawzajem? Mama pojechała?>

A może kolejne zęby idą? Albo skok rozwojowy?
    Jednak nie da się zastąpić duetu tatuś i mamusia. Dziś jak lezelismy razem w łóżku to mała tylko patrzyła to na mnie to na tatę i się uśmiechała. Potem drapala tatę po glowie żeby go obudzić.
    Dopóki mąż nie dojdzie do siebie po podróży to moja mama zostaje.

niecierpliwa, Paula_071, Migotkaa, jesslin87, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Laura, czasem tak. Dzisiaj coś go naszło i nie jadł tylko gryzł, jak powiedziałam, że nie wolno i pogroziłam palcem, to się śmiać zaczął. Może uznał, że to zabawa.
    to ja tez mowie ze nie wolno, to patrzy na mnie jak na kosmitke haha
    lubie karmic piersia ale zastanawiam sie czy nie zakonczymy po 6 miesiacu
    chcialabym aby moje piersi wrocily do swojego rozmiaru

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moja obiadku zjada sloik 125g, a ja mieszam jej 2 sloiki np k5lafior i marchewkowa z ryzem to nawet 140 ml. Dzis tez zjadla 140 ml, a po 2,5h juz byla glodna. Deserku tez caly sloiczek potrafi zjesc, ale zazwyczaj 100g jej daje.
    to ladnie je, moj dzisiaj zaprotestowal i nawet polowy słoiczka nie zjadł

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mam i ta pierwsza z aventu i ten pojemnik z lyzeczka z babyono. Teraz używam tej od pojemnika ale myślę że ten Avent chyba lepszy bo węższy.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, ale ona caly sloik zaczela jesc po 3 tygodniach

Laura lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert zasnął :-) Uff myślałam, że to już dzisiaj nie nadejdzie.
    Paula, trzymam kciuki, żeby Tomek też w końcu zasnął i żeby w nocy spał dobrze, żebyś odpoczęła.
    Jak Hubert miał 2 miesiące, to mój mąż był 5 dni w delegacji. Wprawdzie nie płakałam wtedy, ale było blisko, bo czułam się bardzo zmęczona i nawet na minutę nie miał mnie kto wtedy wyręczyć. No ale wszystko szybko mija. Głowa do góry, niedługo mąż wróci.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mamasia a jak tam na Dominikanie maz sie bawi??

edit coz za glupie pytanie jak mozna sie bawic na Dominikanie :D
    Oj rozrywki mu nie brak, ma tak zorganizowany plan dnia,ze ho ho. W poniedziałek zwiedzanie, wtorek kajaki, środa canyoning,wczoraj zajęcia na trapezie, dzisiaj salsa night i zwiedzanie,jutro fabryka cygar,lokalne atrakcje i powrót po 20,w niedziele będzie juz w kraju,a w domu w niedziele po 23 lub w poniedziałek nad ranem zależy jak zdąży na samolot.Ogólnie to drażni mnie swoimi fotkami,które mi wysyła,ale odliczam czas do jego powrotu :-) Mały mocno przeżywa jego brak,a dziś juz 6 dzień,na szczęście już niedługo

niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, a ja marze o tym, zeby moje cyce sie skurczyly najlepiej o polowe mam G, pod koniec ciazy miska I, D bylyby cudowne, lekkie i stanik latwiej kupic ;)

Laura lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dziewczyny wasze dzieci tez gryza piersi? kurcze moj czasami tak zacisnie mocno
    ja mysle ze to dlatego ze dziąsła swędzą.....
    Mój tylko jak przysypia to zaciśnie brodawke i boli,bo drasnie tymi zabkami

Laura lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Patrze na wpisy na forum i zastanawiam sie kto to pisze i w avatarze ma takiego lysola a to moj dziec hahahaha :D
    Dobra jesteś :-)

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    ile potrafia wasze dzieci zjesc obiadku?? desersku??
    słoiczek czy pół?? i jaki duzy jest ten słoiczek?
    mój zje cały słoiczek zupy i cały deser, on jest zachłanny chłopak..

Laura lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo, mój Szymko też ostatnio jakiś bunt, bujak jest taki beee że nawet w nim nie je, tylko na rekach u mamy

Przyszedł spiworek, jestem zadowolona, nie jest cienki, mysle ze bedzie ok nawet na mrozy rzedu -10:)

magda sz lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ach Ci sąsiedzi! mi ostatnio sąsiadka powiedziała (która widziała,że wracam ze śpiącym dzieckiem z dworu), że dziecko nie powinno spać na dworze, jak zapytałam dlaczego to powiedziała,że po zachodzie słońca. wtf? ale już wysiadała na szczęśie to nie drążyłam :P a może Wy wiecie i mnie oświecicie,co :P?

Bo wampiry grasuja ;-)

A tak na marginesie to końcówka nr rejestracji auta jest wtf :-) nie da się zapomnieć

mamasia lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula oby mamacszybko przyszla, to chwile odpoczniesz. Jak bedzie ktos w obwodzie, to bedziesz spokojniejsza i zobaczysz nocka bedzie latwiejsza. Zycze Ci zebys wypoczela.
    Lys ile moze trwac takie przestawienie sie w innej strefie czasowej? W sumie moglabys to wykorzystac, niech maz zajmujecsie mala w nocy, moze choc troche wiecej przespala ciagiem.
    Zabka dla mnie jestes silaczka. Oczumacwyobrazni widze, jak u Ciebie wyglada dom, wszystko dopracowane i czyste - normalnie perfekcyjna Pani domu. Z tego co kojarze, to w zasadzie wszystko sama ogarniasz. Ja to moglabym kandydowac co najwyzej do tytulu ch-wa pani domu. W tym tygodniu w sprzataniu jestem mistrz - pakuje i rozpakowuje zmywarke, myje kibel, umylam podloge w kuchni i doczlapalam sie do pralni - zrobilam 4 prania (Nie wiem co ja kretynka wymyslilam sobie - pralnie na pietrze, moze i to bedzie funkcjonalne, jak wprowadzimy sie na pietro, oby).
    Ja w zasadzie od wtorku jestem sama z malym w domu, do tego chora. Z bolem glowy w zasadxie sie nie rozstajemy. Niby w weekend i w poniedzialek mialam pomoc, ale jednak kazdy ma swoje zajecia, praca/dom. Maz zalapal fuche, wiec popoludniami go nie ma, ale podreperuje troche nasz budzet.
    Mama w tym roku przechodzi na emeryture, to czesciej bede miala pomoc w domu.

mamasia, magda sz, Paula_071, jesslin87, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jest 15, a mój od 7:20 spał tylko 7 minut... Umieram, umieram. Wyląduję w psychiatryku. Jak moja mama usłyszała mój płacz w słuchawce (pierwszy raz odkąd urodziłam) to stwierdziła, że bezapelacyjnie przyjedzie na noc. Mąż też powiedział, że może po wykładach wsiąść do samochodu o 20 i przyjechać chociaż trochę na noc i o 6 wyjechać by dotrzeć na sobotnie wykłady- bez sensu, bo się też nie wyśpi, śnieg na drodze... Ale dziękuję Bogu, że moja mama przyjedzie, inaczej bym zeszła, kolejną noc śpiąc po 4-5 godzin z kilkoma przerwami. Tomek zachowuje się normalnie, nie wiem dlaczego nie śpi.
    Współczuję. Mój dzieć dziś spał lepiej, lecz też bez szału :/ zasnął 22.20, pierwsza pobudka 23, później 1.15, 3,00, 4.00, 6.00 i o 7 już wstaliśmy, ale chociaż nie było przerwy w spaniu jak wczoraj [4,20-7]. O 7 bolał go brzuszek, pomasowałam i poszła kupa (na szósty dzień), później mycie i zasnął jeszcze na pół godzinki. Można powiedzieć,że się wyspałam, bo spałam prawie 6,5h z przerwami, a zeszłej nocy nawet trzy h się nie uzbierały

bzkxskf.png
‹‹ 3023 3024 3025 3026 3027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ