X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody śpi.. nie pamiętam kiedy tak wcześnie poszedł spać, jakiś taki zmęczony był pomimo że spał na spacerze 2 godz i godzinę w domu.. ciekawe ile pośpi bo obawiam się że chce tylko naładować bateryjki..
    W sumie wolałabym żeby tak zostało że śpi porządnie na spacerze i nie ma już drzemek w ciągu dnia.. porannej już nie ma od ok tygodnia, była jeszcze popołudniowa i jak zwykle problem z usypianiem.. nie wiem jak u was to wygląda ale u mnie zawsze uśpienie w domu w dzień to jakiś koszmar, jedna wielka szarpanina i walka kolana mamusi kontra łóżeczko..

Muszę przyznać że miałam dobry tydzień.. obiady zaplanowałam sobie wcześniej, zakupy zrobiłam w tesco z dostawą do domu więc lodówka była pełna, nawet z mężem udało nam się zjeść wspólne kolacje i napić troszkę winka, na dzisiaj zażyczyłam sobie Karmi - ale mam ochotę na piwo..
    Dziś tak sobie spacerowałam i stwierdziłam że jestem szczęśliwa:P Mały jest coraz fajniejszy, coraz więcej rozumie, już taki mały chłopczyk się robi.. oby tak dalej:)

apaczka, Agaata, Zetka, niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87, Maniuś, aaaaga, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, mój prawie nic nie zjadł, przewracał się w łóżeczku z 20 minut zanim zasnął. Nie wiem o co chodzi.
    Ja zjadłam już na pół z mężem karmelową z wafelkami a teraz biorę się za Wedla z cząstkami mango i chrupkami. Polecam!

A krajobraz cuudowny, to prawda, że jest jak w bajce!
    Moja też zbyt dużo raczej nie zjadła :-/ ale liczę, że w nocy będzie lepiej. Też kupiłam tą z wafelkami :-D pyszna jest!

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj piątunio- karmi poszło w ruch :) ja też piję! Przed ciążą nie smakowało mi karmi, a teraz mój ulubiony napój ;-)

apaczka, AgaSad, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie wiedziałam nawet że dady są w promocji.. mi w sumie one pasują najbardziej, miałam chyba już wszystkie choć zauważyłam że są różnice między rozmiarami, np 2 były spoko a 3 już nie w niektórych firmach.

Tak się pochwaliłam że młody śpi a już 2 razy leciałam bo płakał..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Widzę, że dzisiaj piątunio- karmi poszło w ruch :) ja też piję! Przed ciążą nie smakowało mi karmi, a teraz mój ulubiony napój ;-)
    To za przespane noce 5ylwia ;-)

niecierpliwa, 5ylwia, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka zasnela pol godzinki temu, my wlasnie wciagnelismy domowe fishburgery i wlasnie maz robi nam po swoim autorskim drinku - nalewla truskawkowa (robiona przez tescia) z sokiem pomaranczowym- pychaaa. Mam nadzieje, ze jak go wypije to dzis nie bede miala problemu z zasnieciem.

AgaSad ja nawet dzis do meza mowilam, ze teraz jest taki fajny okres, mala jest juz taka rozumna i jak patrze na nia szczegolnie jak zasypia i na boku zarzuca noge na koc i go tak chwyta raczka to juz nie chce mi sie wierzyc, ze tak niedawno byla taka kruszyna, co ledwo na rece bylo widac. Chcialabym, zeby czas sie zatrzymal.

Zetka, apaczka, jesslin87, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam. U nas tez nienajlepszy dzień. Teraz mąż usypia. Mam nadzieję że nasza i Wasze nocki będą super.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym się napila Karmi. Nie wiem czy by ni smakowało bo jeszcze nigdy Karmi nie próbowałam. Niestety z moim zarloczkiem nie ma szans. Jak ja bym chciała żeby ten okres był już za nami i żeby mała przesypiala noc albo chociaż pół.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie wyszło niecierpliwa napisała ze chce żeby czas się zatrzymał a ja żeby przeminal.

Zetka, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś, Katarka, magda sz, mamasia, Weridiana, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wypijemy też za Twoje przespane noce Lys! :)
    Niecierpliwa pamiętaj, że zmieniłaś awatarek bo po tym drinku możesz się znów zastanawiać, która z nas ma takie cudne dziecko :)

Zetka, lys, magda sz, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś, Katarka, apaczka, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja se melise walne :) No to zdrówko dziewczyny!

niecierpliwa, jesslin87, Maniuś, apaczka, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jak w bajce, zazdroszcze karmi, ja napoje sie wody :) nie pekne, nie pekne z dieta! Musze byc twarda, mam nadzieje ze ominie nas w niedziele obiad u tesciowej bo u nich zawsze kotety z zasmazka, kupa ziemniakow wszystko tluste. Jutro robie kasze jaglana ala indyjska i placuszki z kaszy z kawalkami brzoskwini, w niedziele krem z burakow. Na takiej diecie to moge byc. Najgorsze ze na to schodzi wiecej czasu niz normalnie, oby Maja byla wyrozumiala.

Zetka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys czemu nie wypijesz karmi boisz sie tych 0.5% ? Wg doradczyn laktacyjnych mozna karmic od razu po. Po normalnym piwie 4.5 jest 3-4 h. Tego sie jeszcze nie odwazylam ale karmi loilam prawie codziennie. Nie kazdy lubi bo karmi jest slodkie ale bardzo polecam bavarie 0% bardzo dobra jest wersja pszeniczna

jesslin87, lys lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    To wypijemy też za Twoje przespane noce Lys! :)
    Niecierpliwa pamiętaj, że zmieniłaś awatarek bo po tym drinku możesz się znów zastanawiać, która z nas ma takie cudne dziecko :)

Na tym zdjeciu ja poznaje :D

jesslin87, Zetka, apaczka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Śmiesznie wyszło niecierpliwa napisała ze chce żeby czas się zatrzymał a ja żeby przeminal.

Prawda...chcialabym tez, aby dla Was przyspieszyl i zeby jak najszybciej nadszedl taki dzien, w ktorym napiszesz, ze warto bylo czekac tyle czasu. Swoja droga skad Ty kobieto bierzesz sily?

Zetka, apaczka, lys, Amberla lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam smaka na piwo kurcze hehe

Obok sasiadka ma garaz piwa bo jej syn ma sklep zaraz wysle meza moze po porzeczkowe maja malo procent a dziecko spi wiec moze sie uda szarpnac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:26

74diqps6a69lyc94.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na wieczor poklocilam sie z moim no zesz ty orzeszku a mialo byc pieknie pierwszy wieczor bez odciagania laktatorem wolny wieczór film pifko bez alko. A tu ch** nia z grzybnia i patatajnia ide spac

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w Marcpolu była bavaria w promocji 6 puszek za 5 zł! A ja głupia wzięłam tylko 3 zgrzewki ;-) Dwie poszły w sylwestra bo siedziałam między ciężarnymi więc się podzieliłam.. A trzecia jakoś tak szybko znikła :(

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ostatnio w Marcpolu była bavaria w promocji 6 puszek za 5 zł! A ja głupia wzięłam tylko 3 zgrzewki ;-) Dwie poszły w sylwestra bo siedziałam między ciężarnymi więc się podzieliłam.. A trzecia jakoś tak szybko znikła :(
    Jak za darmo. Wzięłabym chyba wszystkie :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, zapomniałam o tym, wciągniesz mnie do tej naszej fejsbukowej grupy?

magda sz lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3025 3026 3027 3028 3029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ