SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokladnie tak jak pisze niecierpliwa. Ja za to mianowalam sie na ch-wa pani domu
, a czesc dziewczyn probuje mi robuc konkurencje. Z Toba Zabko zadna nie chce sie zmierzyc
niecierpliwa, aaaaga, Pulpecja, zabka11, apaczka, jesslin87, magda sz, 5ylwia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Griszanka mysle ze ja tez moge o korone zawalczyc
Ale co tam obiad dzis ugotowalam, na zakupach bylam, wiec cos tam zrobilam
W ogole apropo obiadu dzis pierwszy raz od ponad roku jedlismy watrobke, pieknie wciekla
Migotka czyli na wiosne za gruby?? A Szymek w kombinezonie byl??
Ona, a Ciebie gdzie wcielo?? A to wczoraj imprezowalas czy dzis??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:26
0na88 lubi tę wiadomość
-
My juz po zakupach zapas sloiczkow zrobiony pierwsza marchewka dynia pasternak tez
brokul delikatne warzywka mix z ziemniaczkiem morela jabluszko banan i sliwka
Magda sz to co startujemy razem ? Wieczorkiem zostawiam mlodego z ojcem i jade do kumpeli na imieniny będą moje dziewczyny z pracy wiec poplotkujemymilusio
niecierpliwa, jesslin87, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa a jak robisz watrobke?
Griszanka to rzeczywiście dużo przeszlas , 6 lat ale pokonalas problemy i śmiem twierdzić że pewnie masz na ten temat lepszą wiedzę od niejednego lekarza.
dobrze ze teraz jest taki dostęp do informacji, wiedzy, doświadczeń innych ludzi , osoby zainteresowane doksztalcaja się jak ty i mają większą szansę na sukcesniecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Oo prosze, tak dzis spacerowalismy, byl w kombinezonie, mysleze do marca bedzie ok, zeby zalozyc portki i kurteczke
Kurde cos nas obrocilo, i barierke musze sciagnac bo po guzik mi haha do tego spiworaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:55
niecierpliwa, Katarka, zabka11, Pulpecja, Laura, jesslin87, witaminkab, magda sz, mamasia, Aska87, Maniuś, lys, Weridiana, Martucha86, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Cebulke podsmazam, watrobke obtaczam w mace, wrzucam do cebuli i zalewam ciepla woda, dodaje ziele, lisc laurowy, pieprz, sol, ostra czerwona papryke, odrobine chili i kostke rrosolowa. Dusze to jakies 15 minut i podaje z kluskami, kasza albo ziemniakami. Dzis dalam tez jablko.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
uffffffff nadrobiłam was ;-p
niecierpliwa wrote:Moja obiadku zjada sloik 125g, a ja mieszam jej 2 sloiki np k5lafior i marchewkowa z ryzem to nawet 140 ml. Dzis tez zjadla 140 ml, a po 2,5h juz byla glodna. Deserku tez caly sloiczek potrafi zjesc, ale zazwyczaj 100g jej daje.
moja tez wciaga połtora sloiczka zupki, deserek różnie, ja podaje razem z kaszką, wiec gdzies pół sloiczka deserku i jakies 60ml gęstej kaszki.
i tez po 2 godzinach jest głodna...;-/ moze jak bedą bogatsze skladnikowo zupki to sie beda najadac...
magda sz - ja karmie łyzeczkami z Hippa które dostałam w paczuszkach.
Maja wykapana mama i zabójcza grzywa - ja bym chyba podcięła...
aaa i trzymam kciuki za Twoją diete! ja codziennie obiecuje sobie ze zacznę ćwiczyc i nic z tego grrrr!!!
Griszczanka wrote:Zabka dla mnie jestes silaczka. Oczumacwyobrazni widze, jak u Ciebie wyglada dom, wszystko dopracowane i czyste - normalnie perfekcyjna Pani domu. Z tego co kojarze, to w zasadzie wszystko sama ogarniasz.
Migotka wrote:tak tak Zabka na tytuł "perfekcyjna Pani domu" , kto jest za ? Kto się wstrzymał ? DziekujeFrekfencja 100%
nie wiedziałam ze głosowanie było
PS. Twój synuś juz duzy facet wow!
apaczka - oglądałam "Everest" - świetny. polecam też "Zjawę" z DiCaprio
jessslin - gratuluje kupna mieszkanka
niecierpliwa- moja zasypia z kocykiem tuz przy nosku i zarzuconym na policzek - jak zasnie to jej delikatne odkrywam nosek, ale kocyk przy policzku zostaje. na to jeszcze kolderka,ale u nas jest chlodno w sypialni.
Kaaarolina- Pola slicznosci, włosy odlotowe i opaska faktycznie fajniutka - tez musze zakupic ;-pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 17:04
Migotkaa, apaczka, jesslin87, magda sz, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
dziewczyny oprocz caretero bistro jeszzce jakies krzeselka polecacie?
szukam czegos malego , skladanego , z regulowanym oparciem i podparciem na nóżki.
aaaaaa i fotelik samochodowy - ja musze w tym mieisacu kupic i chcialabym juz taki na dłużej.....pomocy! -
zabka11 wrote:to cos ty goła o tej porze pod kołdrą robiła he ?
zabka11, jesslin87, niecierpliwa, magda sz, aaaaga, Paula_071, Laura, lys, Weridiana, Martucha86, Maniuś, 5ylwia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Wiecie co? Wieczorem karmię młodego po kąpieli, mama siedzi koło mnie i nagle otwierają się drzwi i wchodzi mój mąż! Kochany mój jechał prawie 4h z Karpacza i śnieżycy, a to wszystko dla mnie. Chociaż mówiłam, żeby został, bo będzie mama. Z samego rana pojechał z powrotem. Noc dalej ciężka, często się budził, nie spał od 2 do 4, moja mama go wtedy nosiła. Dobrze, że byli, sama bym sobie w łeb strzeliła. Jutro wieczorem będzie już mąż
Nie wiem co u Was, nie czytałam forum od wieczora.jesslin87, niecierpliwa, Laura, magda sz, Pulpecja, mamasia, Aska87, lys, Weridiana, zabka11, Katarka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Zrobiłam pyszny obiad z kaszy jaglanej. Mrożona dynia, mleko kokosowe w puszcze (ja użyłam light) curry, kurczak, cebula, pieprz, sól, no i ja dodałam przyprawy garam masala przyprawy indyjskiej.
Ugotować kaszę jaglaną
Cebulę pokroić i zeszklić (ja na oleju kokosowym)
Jak się zeszkli to dodać kurczaka, podsmażyć. (Ja jeszcze pózniej dusiłam z 20 min)
W garnku udusić dynię (dodać troszkę wody do kostek mrożonych, jak dynia zmięknie to ja tą wodę odlałam)
Do miękkiej dyni (ok 15-20 min duszenia) dolałam mleko kokosowe, jak się zagotowało z dynią doprawiłam curry pieprz sól, można troszkę imbiru no i dodałam kurczaka.
To takie trochę indyjskie ale bardzo smaczne, mężowi zrobiłam z ryżem bo on za kaszą jaglaną nie przepada. Ma słodkawy posmak a pozniej taki pikantny. Jak ktoś lubi indyjską kuchnie to polecam, jadłam cos podobnego w Tajlandii tyle że tam sos curry był na bazie batatów a nie dyni i było też jajko.Weridiana, zabka11, Katarka lubią tę wiadomość
-
a ja sie musze pochwalic
moje dziecko to napewno wybitnym muzykiem zostanie a co
położyłam go na macie z pianinkiem i odeszłam a tu słysze jak gra pozątek od "wlazł kotek"
nie wiem jak mu to wyszło ale mi szczena do podłogi opadła
niecierpliwa, magda sz, Paula_071, jesslin87, Laura, Weridiana, zabka11, Martucha86, Migotkaa, Katarka, Maniuś, witaminkab, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość
-
Nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem, jak tylko widzi swoj pokoj zaczyna ryczec, kojarzy jej sie ze spaniem.. dzis przez caly dzien od 7 spala lacznie 1.5 h jest taka nie znosna ze nie wiem. Jestem glodna ale nie bede jesc, chce mi sie spac ale nie bede spac. Jak tylko sie ja polozy to jest ryk jakbysmy ja przypalali fajkami, na raczkach oczywiscie w to mi graj. Zaraz chyba jebne ze zmeczenia. Maz tez ledwo sie trzyma tak nam dala popalic. Siedzi w bujaku kopie nogami i sie drze nie ze placze tylko tak sobie krzyczy i piszczy, od czasu do czasu przywali sobie reka w glowe. Skad to bierze moc? Potwor normalnie potwor
Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Umyliśmy te puzzle z babyono, wytarliśmy i rozłożyliśmy i powiem szczerze, że trochę śmierdzą
Kiedyś się to wywietrzy z nich?
Hmmm dziwna sprawa moje w ogóle nie śmierdzą. Kupiłam jedne "no name" co waliły jakąś chemia i je od razu wywalilam bo jestem przeczulona na zapachy.