X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak pisze niecierpliwa. Ja za to mianowalam sie na ch-wa pani domu ;), a czesc dziewczyn probuje mi robuc konkurencje. Z Toba Zabko zadna nie chce sie zmierzyc ;)

niecierpliwa, aaaaga, Pulpecja, zabka11, apaczka, jesslin87, magda sz, 5ylwia, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka mysle ze ja tez moge o korone zawalczyc :D Ale co tam obiad dzis ugotowalam, na zakupach bylam, wiec cos tam zrobilam :P W ogole apropo obiadu dzis pierwszy raz od ponad roku jedlismy watrobke, pieknie wciekla ;)

Migotka czyli na wiosne za gruby?? A Szymek w kombinezonie byl??

Ona, a Ciebie gdzie wcielo?? A to wczoraj imprezowalas czy dzis??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:26

0na88 lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyliśmy te puzzle z babyono, wytarliśmy i rozłożyliśmy i powiem szczerze, że trochę śmierdzą :/ Kiedyś się to wywietrzy z nich?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po zakupach zapas sloiczkow zrobiony pierwsza marchewka dynia pasternak tez :-) brokul delikatne warzywka mix z ziemniaczkiem morela jabluszko banan i sliwka
    Magda sz to co startujemy razem ? Wieczorkiem zostawiam mlodego z ojcem i jade do kumpeli na imieniny będą moje dziewczyny z pracy wiec poplotkujemy :-) milusio

niecierpliwa, jesslin87, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a jak robisz watrobke?

Griszanka to rzeczywiście dużo przeszlas , 6 lat ale pokonalas problemy i śmiem twierdzić że pewnie masz na ten temat lepszą wiedzę od niejednego lekarza.

dobrze ze teraz jest taki dostęp do informacji, wiedzy, doświadczeń innych ludzi , osoby zainteresowane doksztalcaja się jak ty i mają większą szansę na sukces

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f5a461397bf6720bmed.jpg
    Oo prosze, tak dzis spacerowalismy, byl w kombinezonie, mysleze do marca bedzie ok, zeby zalozyc portki i kurteczke
    Kurde cos nas obrocilo, i barierke musze sciagnac bo po guzik mi haha do tego spiwora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:55

niecierpliwa, Katarka, zabka11, Pulpecja, Laura, jesslin87, witaminkab, magda sz, mamasia, Aska87, Maniuś, lys, Weridiana, Martucha86, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulke podsmazam, watrobke obtaczam w mace, wrzucam do cebuli i zalewam ciepla woda, dodaje ziele, lisc laurowy, pieprz, sol, ostra czerwona papryke, odrobine chili i kostke rrosolowa. Dusze to jakies 15 minut i podaje z kluskami, kasza albo ziemniakami. Dzis dalam tez jablko.

Weridiana lubi tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, podaj linka do śpiworku :)

lb17w98.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffffffff nadrobiłam was ;-p
    niecierpliwa wrote:
    Moja obiadku zjada sloik 125g, a ja mieszam jej 2 sloiki np k5lafior i marchewkowa z ryzem to nawet 140 ml. Dzis tez zjadla 140 ml, a po 2,5h juz byla glodna. Deserku tez caly sloiczek potrafi zjesc, ale zazwyczaj 100g jej daje.

moja tez wciaga połtora sloiczka zupki, deserek różnie, ja podaje razem z kaszką, wiec gdzies pół sloiczka deserku i jakies 60ml gęstej kaszki.
    i tez po 2 godzinach jest głodna...;-/ moze jak bedą bogatsze skladnikowo zupki to sie beda najadac...

magda sz - ja karmie łyzeczkami z Hippa które dostałam w paczuszkach.
    Maja wykapana mama i zabójcza grzywa - ja bym chyba podcięła...
    aaa i trzymam kciuki za Twoją diete! ja codziennie obiecuje sobie ze zacznę ćwiczyc i nic z tego grrrr!!!
    Griszczanka wrote:
    Zabka dla mnie jestes silaczka. Oczumacwyobrazni widze, jak u Ciebie wyglada dom, wszystko dopracowane i czyste - normalnie perfekcyjna Pani domu. Z tego co kojarze, to w zasadzie wszystko sama ogarniasz.
    oj kochana chciałabaym ale do perfekcji mi daleko...fakt, lubie porzadek i mam manie na tym punkcie, moze dlatego nie mam czasu na inne rzeczy bo ciagle probuje zapanowac nad nieładem panującym w domu.nieduze mieszkanie, a rzeczy przybylo i sie nie miescimy po prostu.musze troche odpuscic bo sie zajadę ;-p
    Migotka wrote:
    tak tak Zabka na tytuł "perfekcyjna Pani domu" , kto jest za ? Kto się wstrzymał ? Dziekuje :D Frekfencja 100%
    hahahhaa padłam :-D nie wiedziałam ze głosowanie było ;-)
    PS. Twój synuś juz duzy facet wow!

apaczka - oglądałam "Everest" - świetny. polecam też "Zjawę" z DiCaprio :-)

jessslin - gratuluje kupna mieszkanka :-)

niecierpliwa- moja zasypia z kocykiem tuz przy nosku i zarzuconym na policzek - jak zasnie to jej delikatne odkrywam nosek, ale kocyk przy policzku zostaje. na to jeszcze kolderka,ale u nas jest chlodno w sypialni.

Kaaarolina- Pola slicznosci, włosy odlotowe i opaska faktycznie fajniutka - tez musze zakupic ;-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 17:04

Migotkaa, apaczka, jesslin87, magda sz, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Migotka, podaj linka do śpiworku :)
    http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-do-wozka-minky-85-cm-i5877719928.html prosze

Katarka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny oprocz caretero bistro jeszzce jakies krzeselka polecacie?
    szukam czegos malego , skladanego , z regulowanym oparciem i podparciem na nóżki.

aaaaaa i fotelik samochodowy - ja musze w tym mieisacu kupic i chcialabym juz taki na dłużej.....pomocy!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusieee ide na zakupy, a tak mi sie nie chce bo leze goluska pod koldra haha

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Jezusieee ide na zakupy, a tak mi sie nie chce bo leze goluska pod koldra haha

to cos ty goła o tej porze pod kołdrą robiła he ? ;-)

niecierpliwa, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    to cos ty goła o tej porze pod kołdrą robiła he ? ;-)
    Same przyjemne rzeczy hihi, Szymcio spi to rodzice korzystaja

zabka11, jesslin87, niecierpliwa, magda sz, aaaaga, Paula_071, Laura, lys, Weridiana, Martucha86, Maniuś, 5ylwia, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Wieczorem karmię młodego po kąpieli, mama siedzi koło mnie i nagle otwierają się drzwi i wchodzi mój mąż! Kochany mój jechał prawie 4h z Karpacza i śnieżycy, a to wszystko dla mnie. Chociaż mówiłam, żeby został, bo będzie mama. Z samego rana pojechał z powrotem. Noc dalej ciężka, często się budził, nie spał od 2 do 4, moja mama go wtedy nosiła. Dobrze, że byli, sama bym sobie w łeb strzeliła. Jutro wieczorem będzie już mąż:)
    Nie wiem co u Was, nie czytałam forum od wieczora.

jesslin87, niecierpliwa, Laura, magda sz, Pulpecja, mamasia, Aska87, lys, Weridiana, zabka11, Katarka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam pyszny obiad z kaszy jaglanej. Mrożona dynia, mleko kokosowe w puszcze (ja użyłam light) curry, kurczak, cebula, pieprz, sól, no i ja dodałam przyprawy garam masala przyprawy indyjskiej.

Ugotować kaszę jaglaną
    Cebulę pokroić i zeszklić (ja na oleju kokosowym)
    Jak się zeszkli to dodać kurczaka, podsmażyć. (Ja jeszcze pózniej dusiłam z 20 min)
    W garnku udusić dynię (dodać troszkę wody do kostek mrożonych, jak dynia zmięknie to ja tą wodę odlałam)
    Do miękkiej dyni (ok 15-20 min duszenia) dolałam mleko kokosowe, jak się zagotowało z dynią doprawiłam curry pieprz sól, można troszkę imbiru no i dodałam kurczaka.

To takie trochę indyjskie ale bardzo smaczne, mężowi zrobiłam z ryżem bo on za kaszą jaglaną nie przepada. Ma słodkawy posmak a pozniej taki pikantny. Jak ktoś lubi indyjską kuchnie to polecam, jadłam cos podobnego w Tajlandii tyle że tam sos curry był na bazie batatów a nie dyni i było też jajko.

Weridiana, zabka11, Katarka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opadam z sił maruda, sprzątanie, gotowanie..ta prawie dziś nie spała, histerie jakieś co rusz, nie wiem co jest, dałam viburcol to troszke lepiej. Muszę Was ponadrabiać ale chyba zasnę zaraz na stojąco.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie musze pochwalic :) moje dziecko to napewno wybitnym muzykiem zostanie a co :) położyłam go na macie z pianinkiem i odeszłam a tu słysze jak gra pozątek od "wlazł kotek" :) nie wiem jak mu to wyszło ale mi szczena do podłogi opadła :)

niecierpliwa, magda sz, Paula_071, jesslin87, Laura, Weridiana, zabka11, Martucha86, Migotkaa, Katarka, Maniuś, witaminkab, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem, jak tylko widzi swoj pokoj zaczyna ryczec, kojarzy jej sie ze spaniem.. dzis przez caly dzien od 7 spala lacznie 1.5 h jest taka nie znosna ze nie wiem. Jestem glodna ale nie bede jesc, chce mi sie spac ale nie bede spac. Jak tylko sie ja polozy to jest ryk jakbysmy ja przypalali fajkami, na raczkach oczywiscie w to mi graj. Zaraz chyba jebne ze zmeczenia. Maz tez ledwo sie trzyma tak nam dala popalic. Siedzi w bujaku kopie nogami i sie drze nie ze placze tylko tak sobie krzyczy i piszczy, od czasu do czasu przywali sobie reka w glowe. Skad to bierze moc? Potwor normalnie potwor

Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Umyliśmy te puzzle z babyono, wytarliśmy i rozłożyliśmy i powiem szczerze, że trochę śmierdzą :/ Kiedyś się to wywietrzy z nich?

Hmmm dziwna sprawa moje w ogóle nie śmierdzą. Kupiłam jedne "no name" co waliły jakąś chemia i je od razu wywalilam bo jestem przeczulona na zapachy.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3032 3033 3034 3035 3036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ