X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jest mąż:) Teraz będzie już tylko lepiej:)
    super! mój o 16 wyleciał z Paryża :) po 18 będzie w Wawie i do domku :)

niecierpliwa, lys, Paula_071, Ewa123, Weridiana, Maniuś, Laura, jesslin87, Martucha86, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    amberla a jakie to ciasto ?:)

Polaczek uwielbia gerbera "delikatne jarzynki" szok jak to wsówa :P wczoraj pół słoiczka, dzisiaj drugie pół :)

Ile wasze dzieci jedzą na obiad tego słoiczka? poł? cały?

Julka tez najwieksza ekscytacje warzywno-kulinarna przezyla na delikatnych jarzynkach gerbera ;) Wczoraj dawalam jej dynie z indykiem z hippa i mialam duzy sloik 190gram, bo dostalam w gratisie i wciagnela caly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:19

mamasia, apaczka, Ewa123, Maniuś, jesslin87, Katarka, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój misiaczek :) [ fot. robione wczoraj dla tatusia :)]

39570a65f84ce964med.jpg

Aska87, Pulpecja, niecierpliwa, Migotkaa, lys, Paula_071, apaczka, aaaaga, Ewa123, Weridiana, Laura, Maniuś, witaminkab, 0na88, AgaSad, jesslin87, Martucha86, 5ylwia, 5ylwia, Katarka, małaMyszka, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, wczoraj pisałaś, że Lily słabo w dzień spała. A jak ze spacerami? Chodzicie? Może chłodne powietrze i telepanie na spacerze pomagałoby jej się wyciszyć i zasnąć?

Chodzimy tylko gdy mała jest w dobrym nastroju. Inaczej nie ma opcji bo ryczy w wózku.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana super z Was rodzinka. Kolega bałwan tez fajny :)
    Mamasia Laura śliczne zdjęcia.
    Niecierpliwa widzę ze rozszerzanie diety pełna parą. Świetnie ze tak dobrze Wam idzie. Z naszym tempem to może w marcu dojdziemy do tego etapu ;) Mnie się nie spieszy ale fajnie by było mieć jako taki harmonogram karmien ;)
    Dzisiejszy dzień jest całkiem udany. Nie było histerii płaczu. Az do teraz dziecko się cieszyło śmiało. Od rana zrobiła 3 kupy bez większego problemu. Teraz trochę zaczęła marudzić i jeczec ale ululalam i śpi. Zobaczymy jak będzie później ale i tak jestem zadowolona :)

mamasia, niecierpliwa, aaaaga, Paula_071, apaczka, Weridiana, Ewa123, Laura, Maniuś, magda sz, Martucha86, Katarka, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys może Lily za tatą po prostu tęskniła przez te miesiące i teraz już będzie aniołkiem? :) Mamasia, Laura słodziaki z tych Waszych chłopaków. niecierpliwa-prawie 200 gram słoiczka?? Wow! To Julka ma spust :) Moja póki co max zjadla 100, ale potem rzygała z nadmiaru chyba więc się nie liczy :P To muszę kupić te jerzynki Gerbera, chociaż jak to takie pycha to boje się, że potem zbojkotuje moje zupki :P

niecierpliwa, mamasia, Paula_071, Laura, jesslin87, lys, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys dziękuję :-)

Fajnie że malutka dzisiaj lepiej, oby tak dalej :-)

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e08e9f3d0757.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/48fb2fdd368d.jpg
    Poszła dyńka :D
    Maniuś chyba smakowała ta dyńka, co? :) gdzieś dorwała taki fajny śliniak, :P?

Maniuś lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ja tylko na chwilę bo idziemy bambo myć, napiszę tylko że Aga89 odpisała mi, że miała dużo spraw no i święta, mała jej się rozregulowała, obiecuje że wpadnie do nas, podczytuje co tam u nas i pozdrawia. :)

Aż się pochwalę bo mam banana od ucha do ucha, poszłam do biedronki na szybkie zakupy, jak pakowałam banany i inne owoce zderzyłam się z jakimś typem, no uśmiechnęłam się grzecznościowo. Poszłam do kasy no i na taki stół do pakowania patrze ten typ pakuje obok mnie no i się gapi i się śmieje. Udałam że nie widzę go no i wyszłam ze sklepu, idę idę, byłam już blisko przejścia dla pieszych czerwone światło a ona do mnie podbiega i pyta się
    - dasz mi swój nr?
    mnie zatkało, jakoś wyrzezbiłam
    - ale ja mam męża i dziecko.
    on- jak to?
    -no mogę Ci pokazać obrączkę (miałam rękawiczki)
    -o rany ale szkoda
    -zaśmiałam się powiedziałam że dziękuje no i życzę powodzenia

Ale jaja ostatni raz ktoś do mnie zarywał z 4 lata temu. Opowiedziałam historię mężowi że mówiłam żebyś szedł ze mną a on- to Ty się już nie odchudzaj hehehe
    No a ten typ powiem Wam że fajny,fajny... :D mimo to widok słodyczy przyprawił mnie o wielki smutek..

Agaata, apaczka, Paula_071, 0na88, Laura, AgaSad, mamasia, Pulpecja, jesslin87, Aska87, Martucha86, 5ylwia, Katarka, Weridiana, Maniuś, lys, Zetka, Amberla, Migotkaa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dobrze, że Aga odpisała i że wszystko ok.
    My byliśmy na spacerze na Trakcie Królewskim i na Starówce, w końcu dotarliśmy, żeby pooglądać iluminację, bo już z miesiąc się zbieraliśmy. Wykąpaliśmy już Huberta, jest nakarmiony, ale tak się rozbrykał, że nie chce spać. Właśnie mąż go odłożył do łóżeczka, zobaczymy co z tego będzie. Póki co słyszę,że się śmieje ;-)

Magda - fajne są takie sytuacje, to bardzo dowartościowujące i trochę intrygujące :-) Przydaje się od czasu do czasu każdej kobiecie :-)

0na88, magda sz, jesslin87, Laura, Weridiana, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambo się bawi na macie ładnie więc jeszcze chwile jestem.

Maniuś jaki gentlemen :) Laura synuś to bez dwóch zdań cały Ty :)

Amberla super że ciasto tak smakuje, spróbuje z tą żelatyną jak będę robić ale chyba nie prędko, muszę przyzwyczaić się do diety jako styl życia takie jedzenie, bo tak to znając mnie wpierdziele całą blachę.. :) Kiedy widzę słodycze to kwiczę...naprawdę chlip chlip :(

Apaczka my dziś u teściowej zrobiliśmy test, teściowa zmiksowała marcheweczkę ale ledwo dwie małe łyżki zjadła. Albo jej nie podchodzi albo nie jest gotowa nie wiem sama. Krzywiła się i wypluwała. Kolejne podejście 1 lutego, mam nadzieję że zacznie jeść. Jak czytam ile Wasze jedzą to jestem w szoku.

Laura, apaczka, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - zgadzam sie ;-) kazdej kobiecie pare komplementow sie przyda , hehe mi na rynku od 18 latkow tez troche wpadlo hahaha

i lacze sie z Toba w bolu - tez dietkuje. A dzis myslalam ze rzuce sie na choinke mojej mamy bo miala obwieszona kasztankami - gdybym umiala zjesc jednego to by nie bylo problemu, ale ze ja zjem tyle slodyczy ile widze - tu nie zdecydowalam sie :(

magda sz, niecierpliwa, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie pochwale, odmowilam u tesciowej ulubionego sernika i szarlotki, choc jezyk mialam na podlodze, a mala standardowo rozplakala sie na widok tesciow, ja nie wiem czemu. Na obcych nawet tak nie reaguje, a na nich za kazdym razem.

jesslin87, 0na88, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My dziś spędziliśmy miły dzionek. Dwie godz spacer, popołudniu była moja siostra. Teraz mała marudzi bo już śpiąca a my będziemy oglądać film.
    Byłam w pepco zobaczyć za tymi opaskami ale w jednym nie było. Musze poszukać w drugim bo super są.
    Rozszerzanie diety pełna para. Jadła juz marchewki, ziemniaka, dynie i brokułami. Kaszek na razie nie daje, tylko kleik. Po kleiku śpi 4 godz, potem budzi się co 2.
    Magda faktycznie takie coś potrzebne jest każdej kobiecie i poprawia nastrój.
    Manius ale Alex urósł!
    Miłego wieczoru sierpnioweczki :)

Laura, jesslin87, Weridiana, magda sz, Maniuś, Amberla, mamasia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    taki prezent walentynkoywy :P?

hehe.. liczę że zapłonę miłością do ćwiczeń..

Dziewczyny jak wprowadzacie warzywa to wszystkie pojedynczo czy np jak po marchewce jest ok to można podać marchewkę z ziemniakiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:13

jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę, że ruszyłyście z rozszerzaniem diety z kopyta :-) Ja się jakoś nie mogę zebrać, w ogóle mi się do tego nie śpieszy i w efekcie Hubert zna tylko smak mojego mleka :-) nie wiem kiedy się zmobilizuje ale ciągle myślę, jak to odciągnąć w czasie ;-)

Paula_071, jesslin87, Weridiana, Maniuś, Zetka, Amberla, mamasia lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    hehe.. liczę że zapłonę miłością do ćwiczeń..

Dziewczyny jak wprowadzacie warzywa to wszystkie pojedynczo czy np jak po marchewce jest ok to można podać marchewkę z ziemniakiem?

Ja po marchewce dalam marchewke z ziemniakiem

AgaSad lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata mój też narazie tylko na mleku, zaczynam się pomału tym interesować ale chciałabym jeszcze ten miesiąc wytrzymać..

Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Weridiana śliczna z Was rodzinka! No i Laura ka tez musze sobie zrobić takie zdjęcie na pamiatke z Cycem. :-)

U nas tez dobrze idzie rozszerzanie diety. Dziś jabłuszko z jagodami :-)

Dziewczyny zgubiłam adaptery do fotelika maxi cosi, może któraś miałaby takie na zbyciu? ;-) szok w necie ciężko takie znaleźć... :-(

Aaa i myślę o trwałym wyprostowaniu włosów, czy któraś z Was jest po takim zabiegu? Moje włosy to miotla o bardzo gęstym włosiu... :-( juz nie daje rady z układaniem i tak chyba się na to skuszę, ale czy warto?

I wiecie co? Kocham mojego syna :-) jest taki cudowny. Na pewno też tak macie, że możecie się gapic na swoje pociechy godzinami. :-)

Miłego wieczoru!

P.S. Ktoś mi powiedział, że po porodzie okres będzie bolał mniej, niestety boli mnie tak samo mocno... :-/

AgaSad, Laura, Martucha86, Paula_071, witaminkab, jesslin87, Weridiana, Amberla, mamasia lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miałyście już kaszke z biszkoptami z Hippa? kaszka na dobranoc?

dzisiaj kupił mąż i nie wiem ile mogę dać Dominisiowi? pierwszy raz

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 3040 3041 3042 3043 3044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ