X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jest mąż:) Teraz będzie już tylko lepiej:)
    super! mój o 16 wyleciał z Paryża :) po 18 będzie w Wawie i do domku :)

niecierpliwa, lys, Paula_071, Ewa123, Weridiana, Maniuś, Laura, jesslin87, Martucha86, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    amberla a jakie to ciasto ?:)

Polaczek uwielbia gerbera "delikatne jarzynki" szok jak to wsówa :P wczoraj pół słoiczka, dzisiaj drugie pół :)

Ile wasze dzieci jedzą na obiad tego słoiczka? poł? cały?

Julka tez najwieksza ekscytacje warzywno-kulinarna przezyla na delikatnych jarzynkach gerbera ;) Wczoraj dawalam jej dynie z indykiem z hippa i mialam duzy sloik 190gram, bo dostalam w gratisie i wciagnela caly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:19

mamasia, apaczka, Ewa123, Maniuś, jesslin87, Katarka, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój misiaczek :) [ fot. robione wczoraj dla tatusia :)]

39570a65f84ce964med.jpg

Aska87, Pulpecja, niecierpliwa, Migotkaa, lys, Paula_071, apaczka, aaaaga, Ewa123, Weridiana, Laura, Maniuś, witaminkab, 0na88, AgaSad, jesslin87, Martucha86, 5ylwia, 5ylwia, Katarka, małaMyszka, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, wczoraj pisałaś, że Lily słabo w dzień spała. A jak ze spacerami? Chodzicie? Może chłodne powietrze i telepanie na spacerze pomagałoby jej się wyciszyć i zasnąć?

Chodzimy tylko gdy mała jest w dobrym nastroju. Inaczej nie ma opcji bo ryczy w wózku.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana super z Was rodzinka. Kolega bałwan tez fajny :)
    Mamasia Laura śliczne zdjęcia.
    Niecierpliwa widzę ze rozszerzanie diety pełna parą. Świetnie ze tak dobrze Wam idzie. Z naszym tempem to może w marcu dojdziemy do tego etapu ;) Mnie się nie spieszy ale fajnie by było mieć jako taki harmonogram karmien ;)
    Dzisiejszy dzień jest całkiem udany. Nie było histerii płaczu. Az do teraz dziecko się cieszyło śmiało. Od rana zrobiła 3 kupy bez większego problemu. Teraz trochę zaczęła marudzić i jeczec ale ululalam i śpi. Zobaczymy jak będzie później ale i tak jestem zadowolona :)

mamasia, niecierpliwa, aaaaga, Paula_071, apaczka, Weridiana, Ewa123, Laura, Maniuś, magda sz, Martucha86, Katarka, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys może Lily za tatą po prostu tęskniła przez te miesiące i teraz już będzie aniołkiem? :) Mamasia, Laura słodziaki z tych Waszych chłopaków. niecierpliwa-prawie 200 gram słoiczka?? Wow! To Julka ma spust :) Moja póki co max zjadla 100, ale potem rzygała z nadmiaru chyba więc się nie liczy :P To muszę kupić te jerzynki Gerbera, chociaż jak to takie pycha to boje się, że potem zbojkotuje moje zupki :P

niecierpliwa, mamasia, Paula_071, Laura, jesslin87, lys, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys dziękuję :-)

Fajnie że malutka dzisiaj lepiej, oby tak dalej :-)

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e08e9f3d0757.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/48fb2fdd368d.jpg
    Poszła dyńka :D
    Maniuś chyba smakowała ta dyńka, co? :) gdzieś dorwała taki fajny śliniak, :P?

Maniuś lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ja tylko na chwilę bo idziemy bambo myć, napiszę tylko że Aga89 odpisała mi, że miała dużo spraw no i święta, mała jej się rozregulowała, obiecuje że wpadnie do nas, podczytuje co tam u nas i pozdrawia. :)

Aż się pochwalę bo mam banana od ucha do ucha, poszłam do biedronki na szybkie zakupy, jak pakowałam banany i inne owoce zderzyłam się z jakimś typem, no uśmiechnęłam się grzecznościowo. Poszłam do kasy no i na taki stół do pakowania patrze ten typ pakuje obok mnie no i się gapi i się śmieje. Udałam że nie widzę go no i wyszłam ze sklepu, idę idę, byłam już blisko przejścia dla pieszych czerwone światło a ona do mnie podbiega i pyta się
    - dasz mi swój nr?
    mnie zatkało, jakoś wyrzezbiłam
    - ale ja mam męża i dziecko.
    on- jak to?
    -no mogę Ci pokazać obrączkę (miałam rękawiczki)
    -o rany ale szkoda
    -zaśmiałam się powiedziałam że dziękuje no i życzę powodzenia

Ale jaja ostatni raz ktoś do mnie zarywał z 4 lata temu. Opowiedziałam historię mężowi że mówiłam żebyś szedł ze mną a on- to Ty się już nie odchudzaj hehehe
    No a ten typ powiem Wam że fajny,fajny... :D mimo to widok słodyczy przyprawił mnie o wielki smutek..

Agaata, apaczka, Paula_071, 0na88, Laura, AgaSad, mamasia, Pulpecja, jesslin87, Aska87, Martucha86, 5ylwia, Katarka, Weridiana, Maniuś, lys, Zetka, Amberla, Migotkaa, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dobrze, że Aga odpisała i że wszystko ok.
    My byliśmy na spacerze na Trakcie Królewskim i na Starówce, w końcu dotarliśmy, żeby pooglądać iluminację, bo już z miesiąc się zbieraliśmy. Wykąpaliśmy już Huberta, jest nakarmiony, ale tak się rozbrykał, że nie chce spać. Właśnie mąż go odłożył do łóżeczka, zobaczymy co z tego będzie. Póki co słyszę,że się śmieje ;-)

Magda - fajne są takie sytuacje, to bardzo dowartościowujące i trochę intrygujące :-) Przydaje się od czasu do czasu każdej kobiecie :-)

0na88, magda sz, jesslin87, Laura, Weridiana, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambo się bawi na macie ładnie więc jeszcze chwile jestem.

Maniuś jaki gentlemen :) Laura synuś to bez dwóch zdań cały Ty :)

Amberla super że ciasto tak smakuje, spróbuje z tą żelatyną jak będę robić ale chyba nie prędko, muszę przyzwyczaić się do diety jako styl życia takie jedzenie, bo tak to znając mnie wpierdziele całą blachę.. :) Kiedy widzę słodycze to kwiczę...naprawdę chlip chlip :(

Apaczka my dziś u teściowej zrobiliśmy test, teściowa zmiksowała marcheweczkę ale ledwo dwie małe łyżki zjadła. Albo jej nie podchodzi albo nie jest gotowa nie wiem sama. Krzywiła się i wypluwała. Kolejne podejście 1 lutego, mam nadzieję że zacznie jeść. Jak czytam ile Wasze jedzą to jestem w szoku.

Laura, apaczka, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - zgadzam sie ;-) kazdej kobiecie pare komplementow sie przyda , hehe mi na rynku od 18 latkow tez troche wpadlo hahaha

i lacze sie z Toba w bolu - tez dietkuje. A dzis myslalam ze rzuce sie na choinke mojej mamy bo miala obwieszona kasztankami - gdybym umiala zjesc jednego to by nie bylo problemu, ale ze ja zjem tyle slodyczy ile widze - tu nie zdecydowalam sie :(

magda sz, niecierpliwa, jesslin87, Paula_071, Weridiana, Maniuś, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie pochwale, odmowilam u tesciowej ulubionego sernika i szarlotki, choc jezyk mialam na podlodze, a mala standardowo rozplakala sie na widok tesciow, ja nie wiem czemu. Na obcych nawet tak nie reaguje, a na nich za kazdym razem.

jesslin87, 0na88, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My dziś spędziliśmy miły dzionek. Dwie godz spacer, popołudniu była moja siostra. Teraz mała marudzi bo już śpiąca a my będziemy oglądać film.
    Byłam w pepco zobaczyć za tymi opaskami ale w jednym nie było. Musze poszukać w drugim bo super są.
    Rozszerzanie diety pełna para. Jadła juz marchewki, ziemniaka, dynie i brokułami. Kaszek na razie nie daje, tylko kleik. Po kleiku śpi 4 godz, potem budzi się co 2.
    Magda faktycznie takie coś potrzebne jest każdej kobiecie i poprawia nastrój.
    Manius ale Alex urósł!
    Miłego wieczoru sierpnioweczki :)

Laura, jesslin87, Weridiana, magda sz, Maniuś, Amberla, mamasia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    taki prezent walentynkoywy :P?

hehe.. liczę że zapłonę miłością do ćwiczeń..

Dziewczyny jak wprowadzacie warzywa to wszystkie pojedynczo czy np jak po marchewce jest ok to można podać marchewkę z ziemniakiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:13

jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę, że ruszyłyście z rozszerzaniem diety z kopyta :-) Ja się jakoś nie mogę zebrać, w ogóle mi się do tego nie śpieszy i w efekcie Hubert zna tylko smak mojego mleka :-) nie wiem kiedy się zmobilizuje ale ciągle myślę, jak to odciągnąć w czasie ;-)

Paula_071, jesslin87, Weridiana, Maniuś, Zetka, Amberla, mamasia lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    hehe.. liczę że zapłonę miłością do ćwiczeń..

Dziewczyny jak wprowadzacie warzywa to wszystkie pojedynczo czy np jak po marchewce jest ok to można podać marchewkę z ziemniakiem?

Ja po marchewce dalam marchewke z ziemniakiem

AgaSad lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata mój też narazie tylko na mleku, zaczynam się pomału tym interesować ale chciałabym jeszcze ten miesiąc wytrzymać..

Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Weridiana śliczna z Was rodzinka! No i Laura ka tez musze sobie zrobić takie zdjęcie na pamiatke z Cycem. :-)

U nas tez dobrze idzie rozszerzanie diety. Dziś jabłuszko z jagodami :-)

Dziewczyny zgubiłam adaptery do fotelika maxi cosi, może któraś miałaby takie na zbyciu? ;-) szok w necie ciężko takie znaleźć... :-(

Aaa i myślę o trwałym wyprostowaniu włosów, czy któraś z Was jest po takim zabiegu? Moje włosy to miotla o bardzo gęstym włosiu... :-( juz nie daje rady z układaniem i tak chyba się na to skuszę, ale czy warto?

I wiecie co? Kocham mojego syna :-) jest taki cudowny. Na pewno też tak macie, że możecie się gapic na swoje pociechy godzinami. :-)

Miłego wieczoru!

P.S. Ktoś mi powiedział, że po porodzie okres będzie bolał mniej, niestety boli mnie tak samo mocno... :-/

AgaSad, Laura, Martucha86, Paula_071, witaminkab, jesslin87, Weridiana, Amberla, mamasia lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miałyście już kaszke z biszkoptami z Hippa? kaszka na dobranoc?

dzisiaj kupił mąż i nie wiem ile mogę dać Dominisiowi? pierwszy raz

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 3040 3041 3042 3043 3044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ