X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tez mam pytanie z serii czy sa dzieci, ktore jeszcze ani razu nie obrocily sie z brzucha na plecy??Julka jak miala 3 miesiace pare razy obrocila sie na tapczanie i od tamtego dnia ani razu, tylko z plecow na brzuch

no to jak sie obrocila to potrafi , widocznie nie ma ochoty ;-)

Zoska z brzucha na plecy ani razu sie nie obrocila - przynajmniej nie kojarze , tez tylko z plecow na brzuch.

Weridiana lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Aa i jeszcze jedno pytanie. CZY WASZE DZIECI wkładają już sobie stopy do buzi? Wczoraj byliśmy u znajomych mają córeczkę 5 miesięczną i robiła takie wygibasy jakby nie miała kości ;-) a nasz synek leżał na plecach jak kłoda.. Leń wstrętny ;-)

Mój sobie wkłada, do tego żżera wszystkie skarpetki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Chcebycmama - a jaki masz wozek? Bo to istotne przy adapterach.

Ja tez chcialam wytrzymac z cyckiem do konca 6 msc, ale chyba podam mu szybciej ugotowany na parze slupek marchewki. Moze to jakos przełamie te meczarnie z jedzeniem i budzeniem sie malego. Ide spac, bo i on zasnal.

Ofka - a Ty wrocilas? Bo milczysz...
    Maxi cosi mura 4 plus i fotelik cabrio fix.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    no to jak sie obrocila to potrafi , widocznie nie ma ochoty ;-)

Zoska z brzucha na plecy ani razu sie nie obrocila - przynajmniej nie kojarze , tez tylko z plecow na brzuch.

Wydaje mi sie, ze tam bylo miekko i moze dlatego wtedy jej sie udalo

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Aa i jeszcze jedno pytanie. CZY WASZE DZIECI wkładają już sobie stopy do buzi? Wczoraj byliśmy u znajomych mają córeczkę 5 miesięczną i robiła takie wygibasy jakby nie miała kości ;-) a nasz synek leżał na plecach jak kłoda.. Leń wstrętny ;-)

Mój narazie z uporem maniaka ściąga sobie skarpetki..

Maniuś lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tez mam pytanie z serii czy sa dzieci, ktore jeszcze ani razu nie obrocily sie z brzucha na plecy??Julka jak miala 3 miesiace pare razy obrocila sie na tapczanie i od tamtego dnia ani razu, tylko z plecow na brzuch

Mój z 2 razy ale też to był chyba przypadek.. w drugą stronę ani razu choć bardzo usilnie próbuje.. nie potrafi wyciągnąć ręki spod siebie, brzuch ma za duży:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    aaaa no i oczywiscie caly Krakow w Angolach , mozna zauwazyc duzo Wlochow czy innych poludniowcow ale oni sie bawia jakos normalnie , a Angole bez koszulek , otyli , pijani jak swinie - dre ta japy , rozlewaja drinki , tancza z piwami nawaleni jak stodola i zaczepiaja wszystkie babki jakie kolo nich przejda- nie cierpie ich!
    Hehe.... Czyli nic się nie zmieniło a ja nic nie tracę ;)

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Moja wkłada stopy, a właściwie paluchy do buzi. To trwa od tygodnia czy dwóch mniej więcej. NAjlepsze jest jak próbuje te nogi sobie przyciągać, a wiadomo koordynacja jeszcze szwankuje i czasami jej ta noga ucieknie, to wtedy zdziwienie. Tak polubiłą zabawę nóżkami, ze czasami się zapomina i ze stopami przy twarzy probuje się na brzuch przewrócić... głupiutka jeszcze,cóż...

jesslin87, Katarka, Zetka, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro założę mu skarpetki z grzechotką to może to go zachęci do aktywności :)

AgaSad, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu hardcore z jedzeniem i nocnym spaniem.Albo budzi się z krzykiem Albo co 40min jeczy i steka.Oczy ma zamknięte śpi ale tak robi.Wasze dzieci też tak śpią nIespokojnie??nie wiem o co chodzi a trwa to Już kilka tygodni.
    Od czasu plesniawek z jedzeniem jest koszmar.Nie chce w dzień pić mi mleka.Latam za nim przez godzinę żeby wypił raptem 120ml gdzie kiedyś 210ml 4x na dobę pił.Jedynie w nocy mi tak na spiocha wypije.Inne pokarmy zupki mięso zjada bez problemu czy kaszki.Macie na to pomysł??
    Co do obrotow to sam z placków na brzuch kilkanascie razy dziennie ale z brzucha ani razu.No i chwyta się szczebelek i się podciaga do siadania.No i wogóle jest sprężyna bo nie da się już go samego zostawić bo co chwilę jest w innym miejscu.Ostatnio nogi zarzucil za łóżeczko do góry(nie między szczebelki tylko do góry za łóżeczko).z bujaczka mi się zsuwa i schodzi jak nie jest przypiety.Szaleństwo jakieś!

jesslin87, Weridiana, Migotkaa, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moja nie obraca się na plecy, tylko z pleców na brzuch, ale nauczyła się już w dwie strony, bo wcześniej tylko przez lewy bok; już sobie wkręcałam, co to może oznaczać ;-)

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka,a może po prostu więcej już zjada stałych posiłków i dlatego nie ma takiego zapotrzebowania na mleko jak wcześniej? Albowoli coś konkretnego niż mleko.
    Moja mala czasami śpi niespokojnie i się wybudza łatwo, ale ja to wiążę z zębami akurat u nas.

psioszka11 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurcze a ja na koniec dnia sie dowiedzialam ze zmarl tata kolezanki ktora jest w ciazy w 34 tc :( nagle zawal w wieku 55 lat, zaraz by poznal wnuczka. Ale mi smutno :( moze jutro pojade z Maja do niej dodac otuchy. Masakra stracic rodzica w ciazy.
    Tego ja się bałam...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja też bym tego nie nazwała rozszerzaniem, ciekawiło mnie jak to wygląda takie karmienie łyżeczką i jaka reakcja, myślałam że będzie więcej entuzjazmu na tą marchewkę ale raczej w drugą stronę..więc czekam jeszcze trochę, może w lutym się uda trochę zapchać ją i mniej ślęczeć na cycu, a jak nie to poczekamy do marca hehe, kurcze no mam nadzieje że ona polubi bo przecież nie będę wiecznie cycem karmić.

No i mam pytanie do Was które mają już start w rozszerzaniu za sobą, czy na początku też Wasze dzieci nie za bardzo chciały jeść coś innego niż mleko? Ile zjadały na początku?

jesslin87 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla w glowie sie nie miesci co piszesz. Zalatw ich... takie oszukiwanie.

Jestem za tym ze u lekarzy albo nfz albo prywatne leczenie.

74diqps6a69lyc94.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Maniuś chyba smakowała ta dyńka, co? :) gdzieś dorwała taki fajny śliniak, :P?
    Smakowala i to bardzo jak na pierwszy raz :) a śliniak to prezent od wujka :) tak ze niewiem skąd :P

jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

No i mam pytanie do Was które mają już start w rozszerzaniu za sobą, czy na początku też Wasze dzieci nie za bardzo chciały jeść coś innego niż mleko? Ile zjadały na początku?

u nas to by cały słoik na początku chciał zjeść głodomor i był ryk jak dałam tylko kilka łyżeczek
    no ale moje dziecko to po mamusi ma ze by wszystko zeżarło co się tylko da :) a i był też do łyżeczki już przyzwyczajony bo od początku dostawał witaminy i probiotyki tak

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też daję od początku łyżeczką espumisan, viburcol, probiotyki i chętnie łyka. A teraz no ledwo może łyżkę zjadła łącznie, a tak to robiła helikopter ustami i to wypluwała i krzywiła się

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka gdzie jesteś?!
    Zamówiłam miseczkę i sztućce.
    Zaczynamy od marchewki.
    Potem marchewka z ziemniaczkiem, a potem z czym?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też wydaje że on Już nie chce mleka bo mu w takiej postaci Już nie smakuje ale czy pół roczne dziecko mogłoby Już tak wybrzydzac?! No nie powiem mnie lepiej ubierać niż karmić ale nie z racji ilości a właśnie moich przekonań żywieniowych.No jest milion rzeczy których ja nie jem.
    Moi teście do dziś od tylu lat mają do mnie o to pretensje...

Pulpecja, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 3042 3043 3044 3045 3046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ