X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tez mam pytanie z serii czy sa dzieci, ktore jeszcze ani razu nie obrocily sie z brzucha na plecy??Julka jak miala 3 miesiace pare razy obrocila sie na tapczanie i od tamtego dnia ani razu, tylko z plecow na brzuch

no to jak sie obrocila to potrafi , widocznie nie ma ochoty ;-)

Zoska z brzucha na plecy ani razu sie nie obrocila - przynajmniej nie kojarze , tez tylko z plecow na brzuch.

Weridiana lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Aa i jeszcze jedno pytanie. CZY WASZE DZIECI wkładają już sobie stopy do buzi? Wczoraj byliśmy u znajomych mają córeczkę 5 miesięczną i robiła takie wygibasy jakby nie miała kości ;-) a nasz synek leżał na plecach jak kłoda.. Leń wstrętny ;-)

Mój sobie wkłada, do tego żżera wszystkie skarpetki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Chcebycmama - a jaki masz wozek? Bo to istotne przy adapterach.

Ja tez chcialam wytrzymac z cyckiem do konca 6 msc, ale chyba podam mu szybciej ugotowany na parze slupek marchewki. Moze to jakos przełamie te meczarnie z jedzeniem i budzeniem sie malego. Ide spac, bo i on zasnal.

Ofka - a Ty wrocilas? Bo milczysz...
    Maxi cosi mura 4 plus i fotelik cabrio fix.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    no to jak sie obrocila to potrafi , widocznie nie ma ochoty ;-)

Zoska z brzucha na plecy ani razu sie nie obrocila - przynajmniej nie kojarze , tez tylko z plecow na brzuch.

Wydaje mi sie, ze tam bylo miekko i moze dlatego wtedy jej sie udalo

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Aa i jeszcze jedno pytanie. CZY WASZE DZIECI wkładają już sobie stopy do buzi? Wczoraj byliśmy u znajomych mają córeczkę 5 miesięczną i robiła takie wygibasy jakby nie miała kości ;-) a nasz synek leżał na plecach jak kłoda.. Leń wstrętny ;-)

Mój narazie z uporem maniaka ściąga sobie skarpetki..

Maniuś lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tez mam pytanie z serii czy sa dzieci, ktore jeszcze ani razu nie obrocily sie z brzucha na plecy??Julka jak miala 3 miesiace pare razy obrocila sie na tapczanie i od tamtego dnia ani razu, tylko z plecow na brzuch

Mój z 2 razy ale też to był chyba przypadek.. w drugą stronę ani razu choć bardzo usilnie próbuje.. nie potrafi wyciągnąć ręki spod siebie, brzuch ma za duży:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    aaaa no i oczywiscie caly Krakow w Angolach , mozna zauwazyc duzo Wlochow czy innych poludniowcow ale oni sie bawia jakos normalnie , a Angole bez koszulek , otyli , pijani jak swinie - dre ta japy , rozlewaja drinki , tancza z piwami nawaleni jak stodola i zaczepiaja wszystkie babki jakie kolo nich przejda- nie cierpie ich!
    Hehe.... Czyli nic się nie zmieniło a ja nic nie tracę ;)

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Moja wkłada stopy, a właściwie paluchy do buzi. To trwa od tygodnia czy dwóch mniej więcej. NAjlepsze jest jak próbuje te nogi sobie przyciągać, a wiadomo koordynacja jeszcze szwankuje i czasami jej ta noga ucieknie, to wtedy zdziwienie. Tak polubiłą zabawę nóżkami, ze czasami się zapomina i ze stopami przy twarzy probuje się na brzuch przewrócić... głupiutka jeszcze,cóż...

jesslin87, Katarka, Zetka, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro założę mu skarpetki z grzechotką to może to go zachęci do aktywności :)

AgaSad, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu hardcore z jedzeniem i nocnym spaniem.Albo budzi się z krzykiem Albo co 40min jeczy i steka.Oczy ma zamknięte śpi ale tak robi.Wasze dzieci też tak śpią nIespokojnie??nie wiem o co chodzi a trwa to Już kilka tygodni.
    Od czasu plesniawek z jedzeniem jest koszmar.Nie chce w dzień pić mi mleka.Latam za nim przez godzinę żeby wypił raptem 120ml gdzie kiedyś 210ml 4x na dobę pił.Jedynie w nocy mi tak na spiocha wypije.Inne pokarmy zupki mięso zjada bez problemu czy kaszki.Macie na to pomysł??
    Co do obrotow to sam z placków na brzuch kilkanascie razy dziennie ale z brzucha ani razu.No i chwyta się szczebelek i się podciaga do siadania.No i wogóle jest sprężyna bo nie da się już go samego zostawić bo co chwilę jest w innym miejscu.Ostatnio nogi zarzucil za łóżeczko do góry(nie między szczebelki tylko do góry za łóżeczko).z bujaczka mi się zsuwa i schodzi jak nie jest przypiety.Szaleństwo jakieś!

jesslin87, Weridiana, Migotkaa, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moja nie obraca się na plecy, tylko z pleców na brzuch, ale nauczyła się już w dwie strony, bo wcześniej tylko przez lewy bok; już sobie wkręcałam, co to może oznaczać ;-)

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka,a może po prostu więcej już zjada stałych posiłków i dlatego nie ma takiego zapotrzebowania na mleko jak wcześniej? Albowoli coś konkretnego niż mleko.
    Moja mala czasami śpi niespokojnie i się wybudza łatwo, ale ja to wiążę z zębami akurat u nas.

psioszka11 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurcze a ja na koniec dnia sie dowiedzialam ze zmarl tata kolezanki ktora jest w ciazy w 34 tc :( nagle zawal w wieku 55 lat, zaraz by poznal wnuczka. Ale mi smutno :( moze jutro pojade z Maja do niej dodac otuchy. Masakra stracic rodzica w ciazy.
    Tego ja się bałam...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja też bym tego nie nazwała rozszerzaniem, ciekawiło mnie jak to wygląda takie karmienie łyżeczką i jaka reakcja, myślałam że będzie więcej entuzjazmu na tą marchewkę ale raczej w drugą stronę..więc czekam jeszcze trochę, może w lutym się uda trochę zapchać ją i mniej ślęczeć na cycu, a jak nie to poczekamy do marca hehe, kurcze no mam nadzieje że ona polubi bo przecież nie będę wiecznie cycem karmić.

No i mam pytanie do Was które mają już start w rozszerzaniu za sobą, czy na początku też Wasze dzieci nie za bardzo chciały jeść coś innego niż mleko? Ile zjadały na początku?

jesslin87 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla w glowie sie nie miesci co piszesz. Zalatw ich... takie oszukiwanie.

Jestem za tym ze u lekarzy albo nfz albo prywatne leczenie.

74diqps6a69lyc94.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Maniuś chyba smakowała ta dyńka, co? :) gdzieś dorwała taki fajny śliniak, :P?
    Smakowala i to bardzo jak na pierwszy raz :) a śliniak to prezent od wujka :) tak ze niewiem skąd :P

jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

No i mam pytanie do Was które mają już start w rozszerzaniu za sobą, czy na początku też Wasze dzieci nie za bardzo chciały jeść coś innego niż mleko? Ile zjadały na początku?

u nas to by cały słoik na początku chciał zjeść głodomor i był ryk jak dałam tylko kilka łyżeczek
    no ale moje dziecko to po mamusi ma ze by wszystko zeżarło co się tylko da :) a i był też do łyżeczki już przyzwyczajony bo od początku dostawał witaminy i probiotyki tak

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też daję od początku łyżeczką espumisan, viburcol, probiotyki i chętnie łyka. A teraz no ledwo może łyżkę zjadła łącznie, a tak to robiła helikopter ustami i to wypluwała i krzywiła się

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka gdzie jesteś?!
    Zamówiłam miseczkę i sztućce.
    Zaczynamy od marchewki.
    Potem marchewka z ziemniaczkiem, a potem z czym?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też wydaje że on Już nie chce mleka bo mu w takiej postaci Już nie smakuje ale czy pół roczne dziecko mogłoby Już tak wybrzydzac?! No nie powiem mnie lepiej ubierać niż karmić ale nie z racji ilości a właśnie moich przekonań żywieniowych.No jest milion rzeczy których ja nie jem.
    Moi teście do dziś od tylu lat mają do mnie o to pretensje...

Pulpecja, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 3042 3043 3044 3045 3046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ