X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mi siora mowila zeby zaczac od kleiku ryzowego, potem 3 dni i marchewka, potem trzy dni i banan, potem trzy dni i jabluszko.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nieee no centrum miasta odpada przecież. He myślałam też o Wałbrzychu i wynajeciu zamku Książ hehehehe ciekawe ile by wzięli
    tam są pokoje hotelowe pod samym zamkiem :-)

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza próbuje odespac noc, jednak nie ma szans.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Amberla wysłałam Ci na maila zaproszenie do grupy.

Kto jeszcze chce?

Witamy się i my, u nas noc jak noc od 2 pobudki.. :/ ajjjj no takze nie pospałam. Zrobiłam sobie właśnie mussli z bananem kiwi zurawina migdalami i platkami owsianymi i bawię sie nogą z małą na macie bo nie mam siły. Kawa może uratuje.

Amberla pewnie że to zgłoś ja bym wyszła z siebie, na takie coś. Kurcze ale to oznacza że co jak my na macierzyńskim jesteśmy to jesteśmy w ewusiu na czerwono? przecież to absurd. Dobrze ze mam ten luxmed bo lipa.
    Madzia, ja mam inną sytuację niż większość z was. Mi się umowa o pracę skońćzyła w trakcie trwania ciąży. Przedłużona do porodu. Dzień porodu był ostatnim dniem pracy. Więc ja nie jestem na URLOPIE macierzyńskim tylko na zasiłku macierzyńskim. Nie jestem zatrudniona. Chociaż dla mnie to chore. Zus mi co miesiąc płaci kupę kasy to nie mógł już zadbać o to ubezpieczenie? Gdyby mnie chociaż poinformowali... Żebym wiedziała, że musi mnie mąż zgłosić albo że muszę się do nich wybrać po jakiś świstek.
    Więc zamiast tarabanić się do nich wolałam poprosić meża ;)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff

ogarnełam chate, usypiam mała i biorę sie za chodakowska - dzis cos prostego bo skalpela to napewno nie dam rady zrobic ;-)

magda sz- dawaj przepis na ta pizze i placuszki serowe :-)
    co do tej lyzeczki z pojemnikiem to pomysłowe, tylko czy da sie faktycznie dobra ilosc wycisnac??? hmmm i duzo jedzenia zostanie na sciankach butelki, a jak podajesz z miseczki to wyskrobiesz prawie wsyztsko.

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja mam tego maila na fb,to nie wiem czemu nie możesz mnie znalesc...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na coś z serem feta? jakąś sałatkę czy cuś?

Griszanka jak myślisz o Chodakowskiej to wg mnie najłatwiejszy program to Skalpel 2 czyli ten z krzesłem..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestesmy po usg bioderek u innego lekarza, najpierw nic nie mowilam, niby standardowa wizyta, zrobila usg, wszystko w jak najlepszym porzadku, potem jej powiedzialam, ze tak naprawde to przyjechalismy sie skonsultowac, opowiedzialam co i jak, to tylko zrobila wielkie oczy i jeszcze raz wykonala usg, nawet nam dala zdjecie, dostalam wpis do ksiazeczki, a z tej szyny to niezle sie usmiala. Julka byla mega grzeczna, mimo iz ledwo na oczy patrzyla, bo zasnela pod przychodnia i jak tylko maz ja wniosl do gory to bylo po spaniu, robila za atrakcje, bo byla tam najstarszym dzieckiem i gugala, babowala i piszczala na caly korytarz ;)

0na88, Pulpecja, AgaSad, jesslin87, apaczka, magda sz, Amberla, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, Aska87, Maniuś, Martucha86, lys, mamasia, witaminkab, Laura, Zetka lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super wiesci. Dobrze ze poszlas po konsultacje do innego lekarza :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś teraz się udało nie wiem czemu wtedy jak próbowałam to nie dało rady.

Niecierpliwa no i dobrze że poszłaś, co za pacan z tamtego lekarza...

Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wieczorem jak mąż będzie to odszukam i wkleje. Biorę się za buraki bo potwór dziś straszny i nic nie zrobiłam bo cały dzien na macie i na kolanach i tak w kółko

Grzywy narazie jej nie obciachałam musze iśc po te opaski do pepco i zobaczymy, to nie taka prosta sprawa sciac dziecku grzywę, jak śpi i czuje że ja cos tam motam to się kręci a jak nie śpi to nie ma szans ciachnąć :)

jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Mysza mi siora mowila zeby zaczac od kleiku ryzowego, potem 3 dni i marchewka, potem trzy dni i banan, potem trzy dni i jabluszko.
    Ryżowy czy kukurydziany?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej.

My też po badaniu USG.
    Dowiedziałam się, że nie mieliśmy i nie mamy dysplazji.
    Że panewki są w normie. W tej niższej granicy ale w normie.
    Po prostu lewa panewka ma inny kąt (nachylenia?) niż prawa. Nie jest to dysplazja, tylko asymetria. Większość ludzi ma asymetrię. Może to skutkować tylko tym, że w przyszłości ten staw będzie bardziej obciążany i tylko tym. Pani radiolog pryzpuszcza, że lekarz zleci dalsze pieluchowanie podwójne i za jakiś czas znów USG. Mówiła, że jak jest dysplazja to się cieszą jak uda się wyprowadzić na taki stan jaki my mamy teraz :) Więc się nie martwię.

Wczoraj rozebraliśmy choinkę... tak jakoś smutno i Łyso.

Jesselin - jasne, że oglądałam Jezioro Marzeń, to przecież serial naszego pokolenia ;) Ale też nie oglądałam tych dalszych sezonów. No mi się James Van der beek nie podobał. Prędzej ten Joshua ;)
    Z seriali które oglądałam to oczywiście jeszcze dr. House, plotkara ( uwielbiałam oglądać stroje bo nie był to serial najwyższych lotów) ;), dawno dawno temu ( ale zatrzymałam się chyba w połowie 3 sezonu?, supernatural, Wikingowie, Gra o tron ( bo czytałam) i teraz Shannara -Chronicles of Shannara :D Bo jak kiedyś pisałam to pierwsze fantasy jakie czytałam :D

Martucha86, mamasia, witaminkab, Laura, jesslin87 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na coś z serem feta? jakąś sałatkę czy cuś?

Griszanka jak myślisz o Chodakowskiej to wg mnie najłatwiejszy program to Skalpel 2 czyli ten z krzesłem..
    Jak masz szpinak to polecam francuskie że szpinakiem, cebulą i feta

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zainspirowana tymi siateczkami do podawania jedzenia zakupiłam i moje dziecko właśnie dostaje ekstazy zajadając banana :)

Pulpecja, niecierpliwa, magda sz, Paula_071, apaczka, Amberla, lys, mamasia, małaMyszka, witaminkab, Katarka, jesslin87, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhehe mój potwór się obudził bo jakże długiej drzemce (20min) i mówie do niej - "wiesz że tatuś dzownił i powiedziałam mu że dziś jesteś dla mamy bardzo niedobra, że nie chcesz jeść, że nie chcesz spać, marudzisz, no wszystko mu powiedziałam" a ta jak się rozpłakała hehehe luuudzie :) musiałam ją zacząć przepraszać i wycałować

Pulpecja, apaczka, Amberla, Martucha86, aaaaga, mamasia, Katarka, jesslin87, zabka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Hhehe mój potwór się obudził bo jakże długiej drzemce (20min) i mówie do niej - "wiesz że tatuś dzownił i powiedziałam mu że dziś jesteś dla mamy bardzo niedobra, że nie chcesz jeść, że nie chcesz spać, marudzisz, no wszystko mu powiedziałam" a ta jak się rozpłakała hehehe luuudzie :) musiałam ją zacząć przepraszać i wycałować
    no bo jak tak możesz od razu skarżyć?
    moja właśnie urządza sobie kolejną drzemkę na moich kolanach :-/

niecierpliwa, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Madzia, ja mam inną sytuację niż większość z was. Mi się umowa o pracę skońćzyła w trakcie trwania ciąży. Przedłużona do porodu. Dzień porodu był ostatnim dniem pracy. Więc ja nie jestem na URLOPIE macierzyńskim tylko na zasiłku macierzyńskim. Nie jestem zatrudniona. Chociaż dla mnie to chore. Zus mi co miesiąc płaci kupę kasy to nie mógł już zadbać o to ubezpieczenie? Gdyby mnie chociaż poinformowali... Żebym wiedziała, że musi mnie mąż zgłosić albo że muszę się do nich wybrać po jakiś świstek.
    Więc zamiast tarabanić się do nich wolałam poprosić meża ;)

Amberla, ale w tej sytuacji Ty masz prawo do świadczeń zdr. ponieważ pobierasz zasiłek mac. i wystarczy mieć ze sobą decyzję Zus'u odnośnie zasiłku lub zaświadczenie z zusu, które pokazujesz recepcjonistce. A jak nie masz ze sobą decyzji to się składa oświadczenie, że masz prawo do świadczeń. Nie wiem czy mąż w tej sytuacji może Cię zgłosić (prawnie, nie fizycznie), bo to że nie widniejesz w Ewuś nie znaczy, że nie masz prawa do świadczeń.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

ja lubię pulpety/kotlety mielone nadziewane serem feta

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, zgadza się, ale na te chwile kiedy przyszłam w zeszły pon nie chcialam składać oświadczenia bo nie wiedziałam czy w końcu mam te uprawnienia czy nie bo nie widnialam w systemie. Zresztą dalej nie ma mnie. Dzwoniłam do ZUS i mi pow. Ze właśnie mąż może mnie zgłosić albo musze się do nich wybrać po ten papierek. No i wybrałam pierwszą opcje :)

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

‹‹ 3051 3052 3053 3054 3055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ