SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Amberla wysłałam Ci na maila zaproszenie do grupy.
Kto jeszcze chce?
Witamy się i my, u nas noc jak noc od 2 pobudki..ajjjj no takze nie pospałam. Zrobiłam sobie właśnie mussli z bananem kiwi zurawina migdalami i platkami owsianymi i bawię sie nogą z małą na macie bo nie mam siły. Kawa może uratuje.
Amberla pewnie że to zgłoś ja bym wyszła z siebie, na takie coś. Kurcze ale to oznacza że co jak my na macierzyńskim jesteśmy to jesteśmy w ewusiu na czerwono? przecież to absurd. Dobrze ze mam ten luxmed bo lipa.
Więc zamiast tarabanić się do nich wolałam poprosić meża -
uffff
ogarnełam chate, usypiam mała i biorę sie za chodakowska - dzis cos prostego bo skalpela to napewno nie dam rady zrobic
magda sz- dawaj przepis na ta pizze i placuszki serowe
co do tej lyzeczki z pojemnikiem to pomysłowe, tylko czy da sie faktycznie dobra ilosc wycisnac??? hmmm i duzo jedzenia zostanie na sciankach butelki, a jak podajesz z miseczki to wyskrobiesz prawie wsyztsko.jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Kochane jestesmy po usg bioderek u innego lekarza, najpierw nic nie mowilam, niby standardowa wizyta, zrobila usg, wszystko w jak najlepszym porzadku, potem jej powiedzialam, ze tak naprawde to przyjechalismy sie skonsultowac, opowiedzialam co i jak, to tylko zrobila wielkie oczy i jeszcze raz wykonala usg, nawet nam dala zdjecie, dostalam wpis do ksiazeczki, a z tej szyny to niezle sie usmiala. Julka byla mega grzeczna, mimo iz ledwo na oczy patrzyla, bo zasnela pod przychodnia i jak tylko maz ja wniosl do gory to bylo po spaniu, robila za atrakcje, bo byla tam najstarszym dzieckiem i gugala, babowala i piszczala na caly korytarz
0na88, Pulpecja, AgaSad, jesslin87, apaczka, magda sz, Amberla, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, Aska87, Maniuś, Martucha86, lys, mamasia, witaminkab, Laura, Zetka lubią tę wiadomość
-
Żabka wieczorem jak mąż będzie to odszukam i wkleje. Biorę się za buraki bo potwór dziś straszny i nic nie zrobiłam bo cały dzien na macie i na kolanach i tak w kółko
Grzywy narazie jej nie obciachałam musze iśc po te opaski do pepco i zobaczymy, to nie taka prosta sprawa sciac dziecku grzywę, jak śpi i czuje że ja cos tam motam to się kręci a jak nie śpi to nie ma szans ciachnąćjesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Mysza mi siora mowila zeby zaczac od kleiku ryzowego, potem 3 dni i marchewka, potem trzy dni i banan, potem trzy dni i jabluszko.
-
Hej Hej.
My też po badaniu USG.
Dowiedziałam się, że nie mieliśmy i nie mamy dysplazji.
Że panewki są w normie. W tej niższej granicy ale w normie.
Po prostu lewa panewka ma inny kąt (nachylenia?) niż prawa. Nie jest to dysplazja, tylko asymetria. Większość ludzi ma asymetrię. Może to skutkować tylko tym, że w przyszłości ten staw będzie bardziej obciążany i tylko tym. Pani radiolog pryzpuszcza, że lekarz zleci dalsze pieluchowanie podwójne i za jakiś czas znów USG. Mówiła, że jak jest dysplazja to się cieszą jak uda się wyprowadzić na taki stan jaki my mamy terazWięc się nie martwię.
Wczoraj rozebraliśmy choinkę... tak jakoś smutno i Łyso.
Jesselin - jasne, że oglądałam Jezioro Marzeń, to przecież serial naszego pokoleniaAle też nie oglądałam tych dalszych sezonów. No mi się James Van der beek nie podobał. Prędzej ten Joshua
Z seriali które oglądałam to oczywiście jeszcze dr. House, plotkara ( uwielbiałam oglądać stroje bo nie był to serial najwyższych lotów), dawno dawno temu ( ale zatrzymałam się chyba w połowie 3 sezonu?, supernatural, Wikingowie, Gra o tron ( bo czytałam) i teraz Shannara -Chronicles of Shannara
Bo jak kiedyś pisałam to pierwsze fantasy jakie czytałam
Martucha86, mamasia, witaminkab, Laura, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na coś z serem feta? jakąś sałatkę czy cuś?
Griszanka jak myślisz o Chodakowskiej to wg mnie najłatwiejszy program to Skalpel 2 czyli ten z krzesłem.. -
zainspirowana tymi siateczkami do podawania jedzenia zakupiłam i moje dziecko właśnie dostaje ekstazy zajadając banana
Pulpecja, niecierpliwa, magda sz, Paula_071, apaczka, Amberla, lys, mamasia, małaMyszka, witaminkab, Katarka, jesslin87, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
Hhehe mój potwór się obudził bo jakże długiej drzemce (20min) i mówie do niej - "wiesz że tatuś dzownił i powiedziałam mu że dziś jesteś dla mamy bardzo niedobra, że nie chcesz jeść, że nie chcesz spać, marudzisz, no wszystko mu powiedziałam" a ta jak się rozpłakała hehehe luuudzie
musiałam ją zacząć przepraszać i wycałować
Pulpecja, apaczka, Amberla, Martucha86, aaaaga, mamasia, Katarka, jesslin87, zabka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Hhehe mój potwór się obudził bo jakże długiej drzemce (20min) i mówie do niej - "wiesz że tatuś dzownił i powiedziałam mu że dziś jesteś dla mamy bardzo niedobra, że nie chcesz jeść, że nie chcesz spać, marudzisz, no wszystko mu powiedziałam" a ta jak się rozpłakała hehehe luuudzie
musiałam ją zacząć przepraszać i wycałować
moja właśnie urządza sobie kolejną drzemkę na moich kolanachniecierpliwa, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Madzia, ja mam inną sytuację niż większość z was. Mi się umowa o pracę skońćzyła w trakcie trwania ciąży. Przedłużona do porodu. Dzień porodu był ostatnim dniem pracy. Więc ja nie jestem na URLOPIE macierzyńskim tylko na zasiłku macierzyńskim. Nie jestem zatrudniona. Chociaż dla mnie to chore. Zus mi co miesiąc płaci kupę kasy to nie mógł już zadbać o to ubezpieczenie? Gdyby mnie chociaż poinformowali... Żebym wiedziała, że musi mnie mąż zgłosić albo że muszę się do nich wybrać po jakiś świstek.
Więc zamiast tarabanić się do nich wolałam poprosić meża
Amberla, ale w tej sytuacji Ty masz prawo do świadczeń zdr. ponieważ pobierasz zasiłek mac. i wystarczy mieć ze sobą decyzję Zus'u odnośnie zasiłku lub zaświadczenie z zusu, które pokazujesz recepcjonistce. A jak nie masz ze sobą decyzji to się składa oświadczenie, że masz prawo do świadczeń. Nie wiem czy mąż w tej sytuacji może Cię zgłosić (prawnie, nie fizycznie), bo to że nie widniejesz w Ewuś nie znaczy, że nie masz prawa do świadczeń. -
AgaSad wrote:Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na coś z serem feta? jakąś sałatkę czy cuś?
Griszanka jak myślisz o Chodakowskiej to wg mnie najłatwiejszy program to Skalpel 2 czyli ten z krzesłem..
ja lubię pulpety/kotlety mielone nadziewane serem fetaPulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Lys, zgadza się, ale na te chwile kiedy przyszłam w zeszły pon nie chcialam składać oświadczenia bo nie wiedziałam czy w końcu mam te uprawnienia czy nie bo nie widnialam w systemie. Zresztą dalej nie ma mnie. Dzwoniłam do ZUS i mi pow. Ze właśnie mąż może mnie zgłosić albo musze się do nich wybrać po ten papierek. No i wybrałam pierwszą opcje
lys, jesslin87 lubią tę wiadomość