X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam film Pokój i powiem Wam tyle. MEGA.

apaczka, magda sz, Pulpecja, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zabezpieczacie dzieciom uszu w kąpieli?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka moja szefowa była taka sama, umowa mi się skończyła niedawno ale jakby miała na czas nieokreślony to i tak bym tam nie wróciła właśnie z tego powodu. Fakt że w każdej pracy znajdzie się jakiś pacan ale może mniejszy niż ona.

Aaa i moja też budziła się z płaczem- jakiś tydzień, podejrzewam skok. Od wczoraj cisza.

Apaczka no to zawsze coś, dużo masz tych dyżurów? 6-7 dni w miesiącu czy rzadziej? Kurcze myślałam że może są chętni z młodszych lat na zastępstwo.

Edit: pokazałam mężowi zakupy i się podobały, ile wydałam już nie mówiłam, więc jak zerknie na konto to powiem mu- przecież Ci mówiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 21:15

Laura, Pulpecja lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa nie moge tego ogladac peka mi serce widze mojego Iwa.

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) oglądne m jak miłość i wracam do Was:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Dziewczyny jak zabezpieczacie dzieciom uszu w kąpieli?
    Jak ma zdrowe uszy to nie ma sensu. Ja nic nie robie, jak woda wleci to i wyleci ;-)

niecierpliwa, witaminkab, Pulpecja, jesslin87, Martucha86, Weridiana, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka bo ja nie w temacie jak zawsze :) o co kaman z bursztynem?!bo my mamy ten sam problem rzuca się i mam z 20 pobudek w nocy?!
    Ja regenerum do paznokci bardzo polecam a wierzcie mi że są w tragicznym stanie.A właśnie czy wam też tak wysychaja dłonie?mi aż popekaly szczypia i bolą od mycia co chwilę w wodzie.Smaruję tonami kremów Ale efekt marny.
    Jelitowka to zatrucie-wczoraj zjadlam zachlannie mielonego na zimno i się doigralam.Na szczęście mama przyniosła mi orzechowke na spirytusie potem witanie z wc i ułożyło.Uff bałam się że Leon może załapać a nie szczepilam go na rota
    Spokojnej nocy kochane.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zabezpieczam uszu w żaden sposób, uważam trochę żeby się wody nie nalało, ale i tak coś tam zawsze w okolicy uszu się dostaje.

Psioszka ja mam dłonie w fatalnym stanie, też używam tony kremów i nic. Trochę pomaga mi Lansinoh na popękane brodawki - który kupiłam jak zaczynałam karmić.

witaminkab, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja ręce do 2-3 dzień smaruje na noc Puralenem- to do sutków 100% lanoliny, myje ręce w emolientach dziecka i poprawiło się, a miałam rany na kostkach, od mycia zasranych ubrań. Teraz piorę tylko w rękawiczkach.

Ofka gdzie Ty ten Pokój znalazłaś? ja szukam, szukam i nic, torrenty? bo tam nie grzebałam. I powiedz mi jak robiłas padthai kiedyś to miałaś ten sos rybny? bo nie było w sklepie i nie wiem czy go pominąć czy co.

Ja czasem pozwalam pomoczyć się tym uszom, niech się oswajają z wodą, pózniej noszę dziecko na jedną stronę chwilę i na drugą żeby wypłynęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 21:35

psioszka11, witaminkab lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    U nas podobne zalecenia.

ile jest dawek?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Psioszka ja ręce do 2-3 dzień smaruje na noc Puralenem- to do sutków 100% lanoliny, myje ręce w emolientach dziecka i poprawiło się, a miałam rany na kostkach, od mycia zasranych ubrań. Teraz piorę tylko w rękawiczkach.

Ofka gdzie Ty ten Pokój znalazłaś? ja szukam, szukam i nic, torrenty? bo tam nie grzebałam. I powiedz mi jak robiłas padthai kiedyś to miałaś ten sos rybny? bo nie było w sklepie i nie wiem czy go pominąć czy co.

Ja czasem pozwalam pomoczyć się tym uszom, niech się oswajają z wodą, pózniej noszę dziecko na jedną stronę chwilę i na drugą żeby wypłynęło.

Na torentach. Koniecznie obejrzyj.

Mialam sos rybny ale mi to srednio smakowalo.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ofka bo ja nie w temacie jak zawsze :) o co kaman z bursztynem?!bo my mamy ten sam problem rzuca się i mam z 20 pobudek w nocy?!
    Ja regenerum do paznokci bardzo polecam a wierzcie mi że są w tragicznym stanie.A właśnie czy wam też tak wysychaja dłonie?mi aż popekaly szczypia i bolą od mycia co chwilę w wodzie.Smaruję tonami kremów Ale efekt marny.
    Jelitowka to zatrucie-wczoraj zjadlam zachlannie mielonego na zimno i się doigralam.Na szczęście mama przyniosła mi orzechowke na spirytusie potem witanie z wc i ułożyło.Uff bałam się że Leon może załapać a nie szczepilam go na rota
    Spokojnej nocy kochane.

Bursztyny ogolnie wyciszaja maja duzo wlasciwosci. Podobno zajebiste na zabkowanie. Wiec zamawiam dwie bransoletki na nogi bo naszyjnika sie boje mimo ze pisza ze sa tez bezpieczne.

psioszka11 lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sutkowe maści oddałam- emolienty mam ale nie dają rady.Może jutro zawitam do apteki to coś zaradza.
    Idę spać może uda się nadrobic poprzednie bezsenne noce...

bl9ci09kql96ri27.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ręce pomaga Regenerum..

U nas znowu sajgon z zaśnięciem, usypiałam go od 19 do 21.30, co zasypiał to budził się z rykiem po minucie.. w ciągu dnia spał niecałą godzinę, ziewa, oczy trze ale nie zaśnie.. no ja rozumiem że sen jest dla słabych ale kuźwa skąd on ma tyle siły..

A.. zamówiłam dziś kombinezon w Smyku za 50 zł, przecena ze 140 - mam nadzieję że będzie fajny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 21:53

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie. Wszystko dobrze, macica wróciła do poprzednich romiarów ;)
    I chyba owulka się szykuje bo na prawym jajniku pęcherzyk o wielkości 21mm.
    Pan doktor zadowolony bo dostał zdjęcie Dominisia z podziękowaniem i słodycze :)
    Jednak nie zabieraliśmy Dominisia bo mrozi, babcia i wujek przjechali do niego :)
    Zrobił mi też USG piersi i wszystko w porządku w tamtej piersi gdzie był ropień nie ma już nic, znaczy się nie ma żadnego pozapalnego miejsca :)

Aaaa i nie wziął od nas pieniędzy za USG piersi, w ciąży jak mi robił USG piersi też nie chciał. Kochany pan Doktor :D

psioszka11, 0na88, mamasia, małaMyszka, Zetka, jesslin87, magda sz, apaczka, Martucha86, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jakieś specjalne Czy zwykły bursztyn? Moja mama ma sporą kolekcję to może zajumam dla Leona?

Weridiana lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Pytanie do mam, ktore karmia mm i rozszerzyly juz diete ile i czego zjadaja Wasze dzieci w ciagu dnia??
    Migotka, Ty ostatnio 1 mleko zastapilas deserkiem, tak?? Dalej tak robisz?

tak, bo u mnie mleko było 4 razy po 180 a w tej chwili jest 2x 210 i raz 180, popołudniowe mleko zastąpiłam deserkiem, chociaz mój król nie przepada za owocami

niecierpliwa lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez jedno mleko zastapilam deserem, znaczy caly czas dawalam, ale chwile po mleku, a teraz 1,5h po i jedno mleko wypadlo

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, sorry wiem że Tobie było nie do śmiechu ale ja nie mogłam sie powstrzymać, oczami wyobraźni widzę jak biegniesz z jęzorem na brodzie za mężem..

Ja tez mam suche ręce, wogóle ciało ale nie oszukuje sie, niczym sie nie smaruje to i cudów nie ma ( a podobno się zdarzają haha) a dzis byłam w rosmanie i kupiłam jakies mazidło to będę się smarować

Magda ja wychodzę na spacer i spaceruję do tej pory aż mąż wróci z pracy albo jak juz jest w domu to schodzi na dół i bierze wózek z zakupami a ja Szymka, a dzis kupiłam troche chemii w rossmanie to miał mine nietęga jak wnosił do góry haha

W pepco fajne rzeczy wyszły na dzieciaczki wiosenne, sama sie zastanawiałam nad kurtką wiosenna, taka prawda że ponosi ja 2 m-ce, a superowa granatowa pikowana z kapturem, była też różowa wersja:)

I co tam jeszcze miałam napisać hmm.. może mnie zaraz olśni

małaMyszka, jesslin87, magda sz, Laura lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas cieżko z tym deserkiem bo raz zje a raz nie...dzis np jadła mleko o 6,9:30 warzywka,13 próbowałam podać deser ale zaciskała usteczka wiec dałam mleko,po godzinie próbowałam znów z deserkiem i kicha,o 15 pół słoiczka deserki udało sie ale po pół godz jeszcze mleko,po 19 kaszka na noc.
    Migotka ty juz podajesz bebiko 2???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 22:03

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 3067 3068 3069 3070 3071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ