X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Niecierpliwa - te palki kukurydziane to najzwyklejsze dajesz malej ? do raczki i niech memla ?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19a2fa884507.jpg

Ja sie sralam, ale matka jej dala i jak juz wciagnela to przestalam sie jej bac dawac

0na88, jesslin87, mamasia, apaczka, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka sklada sie, tak kolka sa tylko z tylu, ja pcham tylko na tylnych nogach

zabka11 lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka o kurde no to daliście czadu :) co na to ludzie na lotnisku?

Żabka dziś mąż zadzwonił że dostał podwyżkę więc już ją spieniężyłam hahahah
    No patrzyli sie potempiajaco i pomagali nam zbierac, ten tylko dzieciaka trzymal i jeczal te swoje przepraszam a ja musialam to wszystko taszczyc za nim zeby zejsc z drogi wiec wozek walizke torby i kurtki zimowe, objuczona jak ten muł kurwa bieglam za nim z jezorem, gile mi leca a on biegnie do lazienki na przewijak, wpadam tam za nim a on malego do pampersa rozebral i maca czy caly. Co macasz mowie ortopeda jestes? Boze ja to zawsze na przypale...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:11

Pulpecja, 0na88, niecierpliwa, Aska87, jesslin87, magda sz, mamasia, Paula_071, Maniuś, aaaaga, lys, witaminkab, Zetka, Migotkaa, małaMyszka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z serii czy wasze dzieci?
    Czy wasze dzieci tez budza sie ostatnio z placzem?
    U mojego to ostatnio standard, nawet nie zawsze musi sie ubudzic, czasami spi i buczy.
    Dzisiaj jak poszlam do lekarza, to moj tato z nim spacerowal, jak wyszlam chcialam podejsc do apteki, ale wlasnie tak sie rozplakal przez sen, ze az grochy lecialy. Teraz tez mi sie obudzil z placzem. To taki etap, czy o co chodzi?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka czasem w nocy tak sie zdarza, ale lzy nie leca, tylko buczy i placze przez sen, trwa to chwile

• Agaata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja pierniczę, naprodukowałyście aż miło....
    Widziałam coś o nosidle Tula, ja mam kupione ale czeka w szafie aż Hubert będzie siedział. Na początku kupiłam wkładkę dla małych dzieci, ale jak zgłębiłam temat, to wkładkę oddałam i będę nosić w nosidle dopiero jak będzie stabilne siedzenie.

Aga89, super, że się odezwałaś. Dobrze, że wychodzicie na prostą i Mała wraca na dawne tory.

Dobra, idę budzić Młodego, bo mi zasnął 20 minut temu. Wykąpię, nakarmię i zajrzę do Was na dłużej :-)

jesslin87, Aga89 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Wrocław - Paula_071, AgaSad, Martucha86, Mamasia,Psioszka, Lys,Griszanka
    2. Wałbrzych - Psioszka
    3. Jura krakowsko-czestochowska - Witaminkab, Amberla, Chcebycmama, Niecierpliwa, Jesslin87, Apaczka, Magda SZ, Laura,Psioszka,Ona88
    4.Mazury - Zetka, Aga89, Aaaga,5ylwia
    5.Pomorze - Zetka,Aaaga
    6.Bieszczady - Ofka,AgaSad

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka mój często budzi sue z placzem, czasem nawet na spacerze śpi i płacze.. ale wcześniej też tak mieliśmy wiec nie wiem czy to etap taki czy mój taki emocjonalny i śni mu wszystko później.. czasem się zastanawiam co ja mu robie bo w dzień jest bardzo radosny i mało płacze.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tule, prezent od dziadkow na swieta. I tez bede uzywac jak Tomek bedzie siedziec, mysle ze w ciagu miesiaca to sie moze wydarzyc.

Ofka, mozesz pisac scenariusze do tych wszystkich Pamietnikow z wakacji i innych Ukrytych prawda. Marnujesz sie na tym prawie!

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jak kupowalam szczepionke to chcialam kupic Regenerum do paznokci. Pan mi odradzil, powiedzial, ze partnetka testowala i marny efekt. Namowil mnie na Novophane, zobaczymy czy zadziala.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula robię specjalizacje z pediatrii :-)

Ja szczepię na meningokoki po skończonym roczku.

Fajne zakupy Magda ;-) ech no powiem Wam, że w pracy lipa. Akurat wszystkie jesteśmy w podobnym wieku i każda zakłada rodzinę. My jesteśmy na rezydenturze więc o zastępstwach nie ma mowy. Teoretycznie gdy mam dziecko poniżej 4 rz nikt nie może mnie zmusić do pracy na dyżurach ale tyle teoria. Jak szef się dowiedział, że jestem w ciąży to jedną z pierwszych rzeczy jakie mi powiedział było to, że oczywiście rozumiem, że musze dyżurować kiedy dziecko się urodzi :-/ z resztą nawet lubię dyżury (przynajmniej wcześniej tak było) no i nie oszukujmy się, jest to źródło dochodów.

Co do kotow to mój uwielbia pakować się do gondoli a teraz odkąd Natalia śpi w nocy ze mną upodobał sobie jej łóżeczko. Dranisko. I jeszcze bezczelnie wychodzi z niego rano zadowolony ;-)

Paula_071, lys, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce się myje właśnie tak,właśnie tak,właśnie tak...aż całkiem czyste są...od rana nucę ta piosenkę jak nawiedzona :D :D :D uwielbiam ten glosik uczniaczka :D :D :D

Pojechalam do mojej gin po tabletki na wypalenie laktacji,bo obawialam sie zapalenia piersi...jednak mam tego pokarmu dość sporo a mój mały ssaczek ani myśli juz się przyssac :/ jak szybko się obraził na te moje cycki...dostalam dostinex-2 tabletki i zobaczymy co będzie a do tego herbatki z szałwii i mięty...

Milo Was "zobaczyć" kochane :) buziaczki :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 20:37

niecierpliwa, witaminkab, lys, Laura, mamasia, Pulpecja, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff usiadłam po całym dniu. Była dzisiaj u mnie koleżanka ze swoim synkiem, starszy tydzień od Huberta, waży dokładnie 9kg. Położeni razem na macie wyglądają jak dzieci w kompletnie innym wieku. Hubert jest przy tym dziecku jak pchełka. No i faktycznie ruchowo są kompletnie inni, nie wiem na ile to kwestia charakterów a na ile ciężkości, ale różnica jest zasadnicza. Hubert nie ustaje "w robocie" - cały czas się kręci, pełza, turla, szarpie matę, kombinuje. Tamten raczej sobie leży i chwyta zabawki. Tak jakby sobie szli zupełnie innymi torami rozwoju. Ale obaj są fajni i już tacy kumaci. Widać, że to już takie dość duże niemowlęta. :-)

U nas na tapecie cały czas kwestia krzesełka do karmienia. Mąż mówił, że nie chce Caretero Bistro, bo tapicerka trudna do czyszczenia, wczoraj wspominał coś o Peg Perego, ale już dzisiaj, jak sprawdził ceny to mu się odpodobały :-) Matko, chyba kupienie krzesełka do karmienia nie będzie nam dane :-D

lys, Pulpecja, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a na ktorym roku jestes?
    U mnie tez tak troche jest, niby zmusić do delegacji nie moga, ale jak odmowie raz drugi... to wiadomo jak bedzie. Rzeczywistosc. Jeszcze moj dyrektor dostal awans i od przyszego miesiaca bedzie czlonkiem zarzadu w innym kraju. Wroce do calkiem innej pracy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, ja też zamierzam zaszczepić meningokoki jak skończy rok, jeszcze nie wiem którą szczepionkę wezmę, muszę się doedukować w tych szczepach.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam, ktore karmia mm i rozszerzyly juz diete ile i czego zjadaja Wasze dzieci w ciagu dnia??
    Migotka, Ty ostatnio 1 mleko zastapilas deserkiem, tak?? Dalej tak robisz?

• apaczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zaczęłam w grudniu 2012 więc za mną 3 lata z czego od kiedy zaszłam w ciążę nie dyżuruję, do kwietnia pracowałam robiąc staże a nie na swoim macierzystym oddziale. Też się zastanawiam co zastanę po powrocie...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a kiedy wracasz??

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole musze sobie znalezc inna prace. W tej personalnie przeszkadza mi moja bezposrednia przelozona - hipokrytka, klamczucha i generalnie jej zachowanie zakrawa o mobbing, brak szacunku do wszystkich, drwienie z kazdego, dziwie sie, ze jeszcze ja trzymaja tam wrrrr. Mialam zamiar odwiedzic dziewczyny, ale jak pomysle, ze ja tam spotkam, to mam mdlosci.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzyński kończy mi się w połowie sierpnia ale mam jeszcze 50 dni zaleglego urlopu i 26 dni za ten rok :-D także obstawiam najwcześniej początek listopada :-D

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 3066 3067 3068 3069 3070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ