X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Niecierpliwa - te palki kukurydziane to najzwyklejsze dajesz malej ? do raczki i niech memla ?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19a2fa884507.jpg

Ja sie sralam, ale matka jej dala i jak juz wciagnela to przestalam sie jej bac dawac

0na88, jesslin87, mamasia, apaczka, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka sklada sie, tak kolka sa tylko z tylu, ja pcham tylko na tylnych nogach

zabka11 lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka o kurde no to daliście czadu :) co na to ludzie na lotnisku?

Żabka dziś mąż zadzwonił że dostał podwyżkę więc już ją spieniężyłam hahahah
    No patrzyli sie potempiajaco i pomagali nam zbierac, ten tylko dzieciaka trzymal i jeczal te swoje przepraszam a ja musialam to wszystko taszczyc za nim zeby zejsc z drogi wiec wozek walizke torby i kurtki zimowe, objuczona jak ten muł kurwa bieglam za nim z jezorem, gile mi leca a on biegnie do lazienki na przewijak, wpadam tam za nim a on malego do pampersa rozebral i maca czy caly. Co macasz mowie ortopeda jestes? Boze ja to zawsze na przypale...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:11

Pulpecja, 0na88, niecierpliwa, Aska87, jesslin87, magda sz, mamasia, Paula_071, Maniuś, aaaaga, lys, witaminkab, Zetka, Migotkaa, małaMyszka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z serii czy wasze dzieci?
    Czy wasze dzieci tez budza sie ostatnio z placzem?
    U mojego to ostatnio standard, nawet nie zawsze musi sie ubudzic, czasami spi i buczy.
    Dzisiaj jak poszlam do lekarza, to moj tato z nim spacerowal, jak wyszlam chcialam podejsc do apteki, ale wlasnie tak sie rozplakal przez sen, ze az grochy lecialy. Teraz tez mi sie obudzil z placzem. To taki etap, czy o co chodzi?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka czasem w nocy tak sie zdarza, ale lzy nie leca, tylko buczy i placze przez sen, trwa to chwile

• Agaata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja pierniczę, naprodukowałyście aż miło....
    Widziałam coś o nosidle Tula, ja mam kupione ale czeka w szafie aż Hubert będzie siedział. Na początku kupiłam wkładkę dla małych dzieci, ale jak zgłębiłam temat, to wkładkę oddałam i będę nosić w nosidle dopiero jak będzie stabilne siedzenie.

Aga89, super, że się odezwałaś. Dobrze, że wychodzicie na prostą i Mała wraca na dawne tory.

Dobra, idę budzić Młodego, bo mi zasnął 20 minut temu. Wykąpię, nakarmię i zajrzę do Was na dłużej :-)

jesslin87, Aga89 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Wrocław - Paula_071, AgaSad, Martucha86, Mamasia,Psioszka, Lys,Griszanka
    2. Wałbrzych - Psioszka
    3. Jura krakowsko-czestochowska - Witaminkab, Amberla, Chcebycmama, Niecierpliwa, Jesslin87, Apaczka, Magda SZ, Laura,Psioszka,Ona88
    4.Mazury - Zetka, Aga89, Aaaga,5ylwia
    5.Pomorze - Zetka,Aaaga
    6.Bieszczady - Ofka,AgaSad

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka mój często budzi sue z placzem, czasem nawet na spacerze śpi i płacze.. ale wcześniej też tak mieliśmy wiec nie wiem czy to etap taki czy mój taki emocjonalny i śni mu wszystko później.. czasem się zastanawiam co ja mu robie bo w dzień jest bardzo radosny i mało płacze.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tule, prezent od dziadkow na swieta. I tez bede uzywac jak Tomek bedzie siedziec, mysle ze w ciagu miesiaca to sie moze wydarzyc.

Ofka, mozesz pisac scenariusze do tych wszystkich Pamietnikow z wakacji i innych Ukrytych prawda. Marnujesz sie na tym prawie!

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jak kupowalam szczepionke to chcialam kupic Regenerum do paznokci. Pan mi odradzil, powiedzial, ze partnetka testowala i marny efekt. Namowil mnie na Novophane, zobaczymy czy zadziala.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula robię specjalizacje z pediatrii :-)

Ja szczepię na meningokoki po skończonym roczku.

Fajne zakupy Magda ;-) ech no powiem Wam, że w pracy lipa. Akurat wszystkie jesteśmy w podobnym wieku i każda zakłada rodzinę. My jesteśmy na rezydenturze więc o zastępstwach nie ma mowy. Teoretycznie gdy mam dziecko poniżej 4 rz nikt nie może mnie zmusić do pracy na dyżurach ale tyle teoria. Jak szef się dowiedział, że jestem w ciąży to jedną z pierwszych rzeczy jakie mi powiedział było to, że oczywiście rozumiem, że musze dyżurować kiedy dziecko się urodzi :-/ z resztą nawet lubię dyżury (przynajmniej wcześniej tak było) no i nie oszukujmy się, jest to źródło dochodów.

Co do kotow to mój uwielbia pakować się do gondoli a teraz odkąd Natalia śpi w nocy ze mną upodobał sobie jej łóżeczko. Dranisko. I jeszcze bezczelnie wychodzi z niego rano zadowolony ;-)

Paula_071, lys, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce się myje właśnie tak,właśnie tak,właśnie tak...aż całkiem czyste są...od rana nucę ta piosenkę jak nawiedzona :D :D :D uwielbiam ten glosik uczniaczka :D :D :D

Pojechalam do mojej gin po tabletki na wypalenie laktacji,bo obawialam sie zapalenia piersi...jednak mam tego pokarmu dość sporo a mój mały ssaczek ani myśli juz się przyssac :/ jak szybko się obraził na te moje cycki...dostalam dostinex-2 tabletki i zobaczymy co będzie a do tego herbatki z szałwii i mięty...

Milo Was "zobaczyć" kochane :) buziaczki :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 20:37

niecierpliwa, witaminkab, lys, Laura, mamasia, Pulpecja, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff usiadłam po całym dniu. Była dzisiaj u mnie koleżanka ze swoim synkiem, starszy tydzień od Huberta, waży dokładnie 9kg. Położeni razem na macie wyglądają jak dzieci w kompletnie innym wieku. Hubert jest przy tym dziecku jak pchełka. No i faktycznie ruchowo są kompletnie inni, nie wiem na ile to kwestia charakterów a na ile ciężkości, ale różnica jest zasadnicza. Hubert nie ustaje "w robocie" - cały czas się kręci, pełza, turla, szarpie matę, kombinuje. Tamten raczej sobie leży i chwyta zabawki. Tak jakby sobie szli zupełnie innymi torami rozwoju. Ale obaj są fajni i już tacy kumaci. Widać, że to już takie dość duże niemowlęta. :-)

U nas na tapecie cały czas kwestia krzesełka do karmienia. Mąż mówił, że nie chce Caretero Bistro, bo tapicerka trudna do czyszczenia, wczoraj wspominał coś o Peg Perego, ale już dzisiaj, jak sprawdził ceny to mu się odpodobały :-) Matko, chyba kupienie krzesełka do karmienia nie będzie nam dane :-D

lys, Pulpecja, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a na ktorym roku jestes?
    U mnie tez tak troche jest, niby zmusić do delegacji nie moga, ale jak odmowie raz drugi... to wiadomo jak bedzie. Rzeczywistosc. Jeszcze moj dyrektor dostal awans i od przyszego miesiaca bedzie czlonkiem zarzadu w innym kraju. Wroce do calkiem innej pracy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, ja też zamierzam zaszczepić meningokoki jak skończy rok, jeszcze nie wiem którą szczepionkę wezmę, muszę się doedukować w tych szczepach.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam, ktore karmia mm i rozszerzyly juz diete ile i czego zjadaja Wasze dzieci w ciagu dnia??
    Migotka, Ty ostatnio 1 mleko zastapilas deserkiem, tak?? Dalej tak robisz?

• apaczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zaczęłam w grudniu 2012 więc za mną 3 lata z czego od kiedy zaszłam w ciążę nie dyżuruję, do kwietnia pracowałam robiąc staże a nie na swoim macierzystym oddziale. Też się zastanawiam co zastanę po powrocie...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a kiedy wracasz??

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole musze sobie znalezc inna prace. W tej personalnie przeszkadza mi moja bezposrednia przelozona - hipokrytka, klamczucha i generalnie jej zachowanie zakrawa o mobbing, brak szacunku do wszystkich, drwienie z kazdego, dziwie sie, ze jeszcze ja trzymaja tam wrrrr. Mialam zamiar odwiedzic dziewczyny, ale jak pomysle, ze ja tam spotkam, to mam mdlosci.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzyński kończy mi się w połowie sierpnia ale mam jeszcze 50 dni zaleglego urlopu i 26 dni za ten rok :-D także obstawiam najwcześniej początek listopada :-D

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 3066 3067 3068 3069 3070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ