X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka,Agaata współczuję tym bardziej,że wiem jaki to ból i styczeń też dla mnie ciężki,bo 2.01 moja Mama się urodziła i teraz mialaby 56 lat,ale zmarla 5 lat temu ;-( zawsze w jej urodziny rycze na cmentarzu. Ponadto moi rodzice się rozwiedli jak byłam mała,a ojciec ma mnie lekko mówiąc w d...,także praktycznie moja rodzina jest rodzina męża-kurde,ale smuty wyszły z rana

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że skoki zależą czy to wcześniaki czy pózniaki i kumuluje się to w podobnym czasie. Maja powinna się urodzić 4-10 a urodziła się 19 i miała skok tydzień temu. Jest młodsza niecały tydzień od Tomka. Ja zauważyłam w ostatnich 2-3 tyg mega zmianę w dziecku, jest bardzo kumata, siedzą z nią na kanapie to potrafi sobie wziąc pilot co lezy obok, czy inne przedmioty -wcześniej interesowały ją zabawki na wyciągnięcie ręki albo coś jej się pokazywało to wtedy brała do rączki a teraz sama. Wzrok też się wytęża teraz, przemieszczanie się co raz większe. No i miałam wrażenie że dziecko się nie najada, a teraz jakoś lepiej skoro śpi większą część nocy bez cyca.

Mnie zapcha pół woreczka kaszy, ale dziennie zjadam jeden cały. Jutro zrobię kaszę z tuńczykiem dziś i wczoraj przerwa od kaszy żeby mi nie zbrzydła.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka gołąbki bez zawijania, o pychotka:) albo takie pulpeciki:)

Mamaasie, przytulam mocno:*:)

Niecierpliwa jak bym miała to bym chyba gotowała samo mięsko do zup dodawała

Lys, no poprostu pewnie będzie musiała przebidować te 2 tyg:)

U mnie dziś ogórkowa, wczoraj zrobiłam wywar, dzis tylko dodam ziemniaki i ogórki, i na drugie zzrobie schab duszony:)

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Lys masz racje, jak jest dobrowolna sladka, to tak L4 jest mozliwe, ale jeszcze sie nie spotkalam, zeby ktos ja oplacal na zleceniu, stad skrot myslowy ;) Acz pytanie bylo czy trzeba stosowac sie do tego okresu wypowiedzenia. A za wykonana prace jednak zawsze trzeba zaplacic, jak ktos probuje kombinowac, to do PIPu.
    Moj bratanek w ubieglym roku zglaszal podobna sprawe do pip. Wyplate ostatecznie dostal w 4 ratach.

Ja z doświadczenia zawodowego mnóstwo takich przypadków znam, wiele z tych osób to były kobiety, które zachodziły później w ciążę i z Zusu dostawały zasiłek macierzyński.
    Wykonane zlecenie a praca to jednak co innego. Jak są zapisy w zleceniu o karach umownych czy za "porzucenie zlecenia" czy inne "myki" to żaden PIP nie pomoże. Z resztą PIP nie interesuje się za bardzo gdy chodzi o kwestie umów cywilno prawnych, bo przecież to nie ich działka. Chyba, że chodzi o podejrzenie, że jest stosunek pracy a podpisana umowa cywilnoprawna np. kiedyś w celu obejścia obowiązku opłacania ubezp. społecznych (studenci), czy aby zastosować mniejszą stawkę godzinową niż przy up. Przynajmniej ja znam wiele takich przypadków.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny tesciowa przywiozla dla Julki ze wsi 2 GOLEBIE !!! Pytanie co o tym sadzicie?? Wiem, ze jak bylam mala mi tez podawano rosol z golebia, ale kurde jakos nie mam przekonania, zeby jej cos na tym ugotowac :/

a weterynarz badał te ptaki?? W życu nie podałabym nic co nie było przebadane.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka o golabkach, a ja o golebiach, ale wyszlo ;)

Tylko kij wie skad ona te golebie ma (niby od sasiadki) nie wiem, ja sama bym golebia nie zjadla

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy moje dziecko moglo dostac alergii na antybiotyk (duomox), ktory bralam? KP, mlodemu podaje dicoflor. W poniedzialek wzielam ostatnia tabletke, a wczoraj na wiwczor pojawila sie delikatna wysypka, dzisiaj jest juz czerwona? Teraz to jedyna nowosc jaka spozywalam, a jemu tez nic nowego nie podawalam.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Myszka a widziałaś ten wózek na żywo? Rozglądam się za jakąś fajną spacerówką i tak mnie zaciekwiło to yoyo..
    Widziałam Kochana widziałam. Zaskoczyło mnie to, że takimi małymi kółkami po bruku nie trzęsie, a co najważniejsze - w ogóle ich nie było słychać! Jak go zobaczyłam to myślę o matko ale dzieciaka wytrzęsie a tu zonk...
    Jk zobaczyłam cenę, to już wiem, dlaczego taki jest

AgaSad lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a weterynarz badał te ptaki?? W życu nie podałabym nic co nie było przebadane.

Taa...weterynarz. Nic powiem tesciowej, ze ugotowalam malej na tym rosol, ale jesc nie chciala.

Chociaz z drugiej strony jak dostajemy kurczaka od rodziny ze wsi, to tych kur tez raczej nikt nie bada?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka cybex callisto wydaje sie fajna spacerowka

małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje wiejskie kury i też nikt ich nie bada, ale gołębie hmm wiem że jak byłam mała to jadłam, ale dziecku bym się bała podać

niecierpliwa lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze was nie dogonilam ale coś mi się rzuciło o gołębiach. Ja jak byłam taka mala to tylko gołębie jadłam bo żadnego innego mięsa nie mogłam.... Od sąsiada kupowali co hodowal. Mięsko super! Polecam dla Dziecka.

I mam pytanie, Co z tymi wyprzedażami w cocodrillo?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha niesamowite to moje dziecko, wziełąm go na kolana i obcinam paznokcie a on przy każdym obcięciu taki rechot :D

jesslin87, magda sz, małaMyszka, lys, Martucha86, Maniuś, zabka11, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ostatnia znizka w czwartek tak pisala Migotka :)

Amberla lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jako dziecko jadlam golebia - wtedy pewnie tez nie badano , choc sama balabym sie podac malej
    Ale ja to panikara ,z katarem u ZOski do lekarza lecialam ;-) spytalam sie nawet czy tylko ja taka przewrazliwiona jestem ze z katarkiem do lekarza biegne a ona tylko odpowiedziala " nie , takie mamy teraz czasy " ;-)

Amberla - wczoraj byl cynk ze w czwartek najlepsze ceny

niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz dostalam odpowiedz na trmat rozmiarowki:

prosze trzymać sie tabeli na aukcji ale raczej jest zaniżona

74diqps6a69lyc94.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybcie moje Kochane to gdzie się spotykamy w weekend sierpniowy?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tak podoba mi sie jura ale moge sie dostosowac byleby bylo zielono. Nie wyobrazam sobie gdzies w jakims zatloczonym miescie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla tak w czwartek mozna zaszaleć bo będzie ostateczna przecena:)

Amberla lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moze dobrze zrobic ankiete na fejsie byloby czytelnie widac co jest do wybrania potem mozemy wybrac np 3 miejscowki i znowu zrobic glosowanie na najlepsza. Zebrac ilosc deklaracji i zarezerwowac miejsce :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3073 3074 3075 3076 3077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ