X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka,Agaata współczuję tym bardziej,że wiem jaki to ból i styczeń też dla mnie ciężki,bo 2.01 moja Mama się urodziła i teraz mialaby 56 lat,ale zmarla 5 lat temu ;-( zawsze w jej urodziny rycze na cmentarzu. Ponadto moi rodzice się rozwiedli jak byłam mała,a ojciec ma mnie lekko mówiąc w d...,także praktycznie moja rodzina jest rodzina męża-kurde,ale smuty wyszły z rana

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że skoki zależą czy to wcześniaki czy pózniaki i kumuluje się to w podobnym czasie. Maja powinna się urodzić 4-10 a urodziła się 19 i miała skok tydzień temu. Jest młodsza niecały tydzień od Tomka. Ja zauważyłam w ostatnich 2-3 tyg mega zmianę w dziecku, jest bardzo kumata, siedzą z nią na kanapie to potrafi sobie wziąc pilot co lezy obok, czy inne przedmioty -wcześniej interesowały ją zabawki na wyciągnięcie ręki albo coś jej się pokazywało to wtedy brała do rączki a teraz sama. Wzrok też się wytęża teraz, przemieszczanie się co raz większe. No i miałam wrażenie że dziecko się nie najada, a teraz jakoś lepiej skoro śpi większą część nocy bez cyca.

Mnie zapcha pół woreczka kaszy, ale dziennie zjadam jeden cały. Jutro zrobię kaszę z tuńczykiem dziś i wczoraj przerwa od kaszy żeby mi nie zbrzydła.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka gołąbki bez zawijania, o pychotka:) albo takie pulpeciki:)

Mamaasie, przytulam mocno:*:)

Niecierpliwa jak bym miała to bym chyba gotowała samo mięsko do zup dodawała

Lys, no poprostu pewnie będzie musiała przebidować te 2 tyg:)

U mnie dziś ogórkowa, wczoraj zrobiłam wywar, dzis tylko dodam ziemniaki i ogórki, i na drugie zzrobie schab duszony:)

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Lys masz racje, jak jest dobrowolna sladka, to tak L4 jest mozliwe, ale jeszcze sie nie spotkalam, zeby ktos ja oplacal na zleceniu, stad skrot myslowy ;) Acz pytanie bylo czy trzeba stosowac sie do tego okresu wypowiedzenia. A za wykonana prace jednak zawsze trzeba zaplacic, jak ktos probuje kombinowac, to do PIPu.
    Moj bratanek w ubieglym roku zglaszal podobna sprawe do pip. Wyplate ostatecznie dostal w 4 ratach.

Ja z doświadczenia zawodowego mnóstwo takich przypadków znam, wiele z tych osób to były kobiety, które zachodziły później w ciążę i z Zusu dostawały zasiłek macierzyński.
    Wykonane zlecenie a praca to jednak co innego. Jak są zapisy w zleceniu o karach umownych czy za "porzucenie zlecenia" czy inne "myki" to żaden PIP nie pomoże. Z resztą PIP nie interesuje się za bardzo gdy chodzi o kwestie umów cywilno prawnych, bo przecież to nie ich działka. Chyba, że chodzi o podejrzenie, że jest stosunek pracy a podpisana umowa cywilnoprawna np. kiedyś w celu obejścia obowiązku opłacania ubezp. społecznych (studenci), czy aby zastosować mniejszą stawkę godzinową niż przy up. Przynajmniej ja znam wiele takich przypadków.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny tesciowa przywiozla dla Julki ze wsi 2 GOLEBIE !!! Pytanie co o tym sadzicie?? Wiem, ze jak bylam mala mi tez podawano rosol z golebia, ale kurde jakos nie mam przekonania, zeby jej cos na tym ugotowac :/

a weterynarz badał te ptaki?? W życu nie podałabym nic co nie było przebadane.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka o golabkach, a ja o golebiach, ale wyszlo ;)

Tylko kij wie skad ona te golebie ma (niby od sasiadki) nie wiem, ja sama bym golebia nie zjadla

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy moje dziecko moglo dostac alergii na antybiotyk (duomox), ktory bralam? KP, mlodemu podaje dicoflor. W poniedzialek wzielam ostatnia tabletke, a wczoraj na wiwczor pojawila sie delikatna wysypka, dzisiaj jest juz czerwona? Teraz to jedyna nowosc jaka spozywalam, a jemu tez nic nowego nie podawalam.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Myszka a widziałaś ten wózek na żywo? Rozglądam się za jakąś fajną spacerówką i tak mnie zaciekwiło to yoyo..
    Widziałam Kochana widziałam. Zaskoczyło mnie to, że takimi małymi kółkami po bruku nie trzęsie, a co najważniejsze - w ogóle ich nie było słychać! Jak go zobaczyłam to myślę o matko ale dzieciaka wytrzęsie a tu zonk...
    Jk zobaczyłam cenę, to już wiem, dlaczego taki jest

AgaSad lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a weterynarz badał te ptaki?? W życu nie podałabym nic co nie było przebadane.

Taa...weterynarz. Nic powiem tesciowej, ze ugotowalam malej na tym rosol, ale jesc nie chciala.

Chociaz z drugiej strony jak dostajemy kurczaka od rodziny ze wsi, to tych kur tez raczej nikt nie bada?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka cybex callisto wydaje sie fajna spacerowka

małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje wiejskie kury i też nikt ich nie bada, ale gołębie hmm wiem że jak byłam mała to jadłam, ale dziecku bym się bała podać

niecierpliwa lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze was nie dogonilam ale coś mi się rzuciło o gołębiach. Ja jak byłam taka mala to tylko gołębie jadłam bo żadnego innego mięsa nie mogłam.... Od sąsiada kupowali co hodowal. Mięsko super! Polecam dla Dziecka.

I mam pytanie, Co z tymi wyprzedażami w cocodrillo?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha niesamowite to moje dziecko, wziełąm go na kolana i obcinam paznokcie a on przy każdym obcięciu taki rechot :D

jesslin87, magda sz, małaMyszka, lys, Martucha86, Maniuś, zabka11, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ostatnia znizka w czwartek tak pisala Migotka :)

Amberla lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jako dziecko jadlam golebia - wtedy pewnie tez nie badano , choc sama balabym sie podac malej
    Ale ja to panikara ,z katarem u ZOski do lekarza lecialam ;-) spytalam sie nawet czy tylko ja taka przewrazliwiona jestem ze z katarkiem do lekarza biegne a ona tylko odpowiedziala " nie , takie mamy teraz czasy " ;-)

Amberla - wczoraj byl cynk ze w czwartek najlepsze ceny

niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz dostalam odpowiedz na trmat rozmiarowki:

prosze trzymać sie tabeli na aukcji ale raczej jest zaniżona

74diqps6a69lyc94.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybcie moje Kochane to gdzie się spotykamy w weekend sierpniowy?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tak podoba mi sie jura ale moge sie dostosowac byleby bylo zielono. Nie wyobrazam sobie gdzies w jakims zatloczonym miescie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla tak w czwartek mozna zaszaleć bo będzie ostateczna przecena:)

Amberla lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moze dobrze zrobic ankiete na fejsie byloby czytelnie widac co jest do wybrania potem mozemy wybrac np 3 miejscowki i znowu zrobic glosowanie na najlepsza. Zebrac ilosc deklaracji i zarezerwowac miejsce :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3073 3074 3075 3076 3077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ