SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że większość z nas ma teraz okropne nocki, a skoro nawet Paula Twój Tomek to chyba znaczy, że to jakiś etap rozwojowy czy coś.
Witaminka mi też się wydaje, że moja jest głodna bo tylko chwilę possie i zasypia. No a oprócz tego standardowo u nas akcja kupa. -
U nas po skoku, z 10 dni było strasznie. Wczoraj zasnęła o 21 spała do 8 o 4,6,7:30 był cyc. Godzinkę bym pospała bo położyłam się po północy ale nie jest zle.
Agata ja też mam dość zimy, pchać wózek bo nieodśnieżonym chodniku to wyzwanie. Te kombinezony, no szlak mnie trafia jak się zbieramy.
Dziś dietetycznie spaghetti. Aaa Żabka już szukam przepisów na pizze i placuszki.zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Witam, u nas noc spokojna Julka zasnela o 20, o 3 butla i o 7.15 pobudka, a wlasciwie to ja ja obudzilam, bo chcialam sprawdzic czy jak podam jej butle jak juz spi jak krolik i sie kreci, to czy pospi dluzej, ale gdzie tam wypila i oczy jak 5 zl. Teraz pierwsza drzemka,a ja biore sie za wieszanie prani. Dzis spacer odpuszczamy. Co do nocek, zauwazylam, ze co dgquga noc jest super, ze spi spokojnie i nie trzeba latac podawac smoka co chwile.
-
Żabka pamiętam że robiłam takie cacka:
ciasto
http://www.dukania.pl/Ciasto-karaibskie-z-kasza-manna
pizza
http://magicznakuchnia.blox.pl/2011/03/Pizza-z-szynka-i-pieczarkami-dieta-Dukana-faza-II.html -tutaj dodawałam drożdże w proszku 1 opakowanie zamiast kostki
a na pizze dodawałam kukurydzę, wędlinkę, ser twaróg, szczypiorek, pomidora, paprykę itp. no różne mixy robiłam, potrafi mega zapchać.
a to placuszki
http://lekki-blog.blogspot.com/2011/02/placuszki-serowe-z-otrebami.htmlzabka11 lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Witaminka, a może takie krzesełko do kąpieli?
http://berney-toys.pl/product-pol-4139-Zielone-Krzeselko-do-Kapieli-Cotoons-Smoby-Zabka.html
Wrzuciłam pierwsze lepsze, ale jest sporo w tym stylu i są też tańsze.
Sama się nad takim czymś zastanawiam, czy nie kupić, jak już przejdziemy do dużej wanny.witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wstaliśmy o 8,zrobiłam mleko a mała wypiła tylko 60ml..
nie wiem o co kaman...próbowałam dokarmić po godzinie ale zaciskała usta.zatem pobawiła sie na macie,pomarudzila w bujaki i teraz ja bujam przy suszarce na drzemkę.
Dumam co zrobic z mięsa mielonego i ugotowanego ryżu???mam jeszcze sos pomidorowy,trochę włoszczyzny...moze jakaś a'la zapiekankę????
Magda sz-dzieki za przepisy :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:28
-
Lys, ale nasze forumowe dzieci maja rozstrzal prawie 2 miesieczny, wiec nie wiem czy nagle wszystkie moga miec skok...
Magda, ja bardzo lubie kasze jaglaną, bo po wyplukaniu gotuje sie błyskawicznie. Tylko ja musze zjeść caly woreczek (100g) zeby nie czuc glodu;) wczoraj robilam do obiadu, posypalam kielkami na patelnię. Pychotaaaamagda sz lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Żabka ja bym doprawiła mięso, dodała ten ryż i zrobiła takie a'la pulpety w sosie pomidorowym.
albo po prostu pulpety w sosie i podać z ryzem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:36
niecierpliwa, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Wstaliśmy o 8,zrobiłam mleko a mała wypiła tylko 60ml..
nie wiem o co kaman...próbowałam dokarmić po godzinie ale zaciskała usta.zatem pobawiła sie na macie,pomarudzila w bujaki i teraz ja bujam przy suszarce na drzemkę.
Dumam co zrobic z mięsa mielonego i ugotowanego ryżu???mam jeszcze sos pomidorowy,trochę włoszczyzny...moze jakaś a'la zapiekankę????
Magda sz-dzieki za przepisy :-*
Dodac pieczarki i nafaszerowac paprykeLub bez pieczarek i podac faszerowana papryke z sosem pomidorowym - tesciowa tak robi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:41
lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Mi wczoraj zrobila tesciowa kasze jaglana z kalarepa suszonymi pomidorami, ja sobie dodalam fete, prazony slonecznik i kawaleczki bekonu bo maz smazyl na kolacje.
Dziewczyny zauwazylam ze ja odkad urodzilam dziecko to taka sie mameja zrobilam, pizda straszna. Tylko na filmie zabija kogos a ja juz rycze bo mysle ze przeciez ktos tego czlowieka tulil, karmil chronil...
A ten film to film o dziewczynie ktora gosciu przetrzymuje od 7 lat zamknieta, porwal ja jak miala 17 lat. Urodzila tam synka i razem sa zamknieci. Ma piec lat ona stara sie mu tlymaczyc ta sytuacje uczy go, cwicza, caly czas zamknieci. W nocy przychodzi porywacz. No i postanawiaja uciec. Nie bede zdradzac obejrzyjcie koniecznie.
Przypomniala mi sie ta historia natashy campush ktora chyba w austrii przetrzymywal porywacz 9 lat. Czytalam jej ksiazke. Ja nie wiem co trzeba miec w glowie zeby cos takiego robic...magda sz, jesslin87, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
Hmmm Paula nie wiem, ale wydaje mi się że te osoby co się skarżą na tragiczne noce to różnica między dziećmi to 2-3 tygodnie w jedną czy drugą stronę max. Trzeba pamiętać, że wcześniaki skoki raczej mają później, a dzieci przenoszone wcześniej. No i te skoki to też przecież mają rozmyte granice, np.
14-19 tygodni (wydarzenia), 22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny).
Z resztą nie wiem, przyczyn może być milion, odreagowywanie dnia, większe zapotrzebowanie na jedzenie, zęby, szczepienia, infekcje...
A ty co obstawiasz u Tomka?magda sz, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Pospalismy do 9, Zabka ja zrobiłam teraz 180 to wypił 140.. znów wszystko się rozreuluje no szlag..
Ile robisz na noc ego zageszczanego?
Lys dzięki:) wiesz co chodzi o to że ta osoba ma płacone za godzinę, więc jak nie ma jej w pracy to jej poprostu nie płaca, na umowie ma stawkę godzinową a nie za zały miesiąc, pytam bo może być tak ze w tych 2 tygodniach będzie istny terror ze strony pracodawcy (ktory jest skończonym idiotą) -
Pulpecja wrote:Żabka ja bym doprawiła mięso, dodała ten ryż i zrobiła takie a'la pulpety w sosie pomidorowym.
albo po prostu pulpety w sosie i podać z ryzem
lub jak jest papryka to nafaszerować i zapiec paprykę, albo cukinię
farsz zrobić z mięsa, ryżu i warzywniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Lys masz racje, jak jest dobrowolna sladka, to tak L4 jest mozliwe, ale jeszcze sie nie spotkalam, zeby ktos ja oplacal na zleceniu, stad skrot myslowy
Acz pytanie bylo czy trzeba stosowac sie do tego okresu wypowiedzenia. A za wykonana prace jednak zawsze trzeba zaplacic, jak ktos probuje kombinowac, to do PIPu.
Moj bratanek w ubieglym roku zglaszal podobna sprawe do pip. Wyplate ostatecznie dostal w 4 ratach. -
Nic nie obstawiam, nie mam pomyslu. Je wiecej niz normalnie, wiec przybral tez wiecej - czyli nie jest glodny, nie ma wiekszego zapotrzebowania energetycznego ktore spala. Raczej to nie jest kwestia bolu, bo paracetamol nie zadzialal. Kokpletnie nie wiem skad to sie wzielo, a trwa to juz ponad tydzien.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Migotkaa wrote:Pospalismy do 9, Zabka ja zrobiłam teraz 180 to wypił 140.. znów wszystko się rozreuluje no szlag..
Ile robisz na noc ego zageszczanego?
Lys dzięki:) wiesz co chodzi o to że ta osoba ma płacone za godzinę, więc jak nie ma jej w pracy to jej poprostu nie płaca, na umowie ma stawkę godzinową a nie za zały miesiąc, pytam bo może być tak ze w tych 2 tygodniach będzie istny terror ze strony pracodawcy (ktory jest skończonym idiotą)
Nie wiem, jakie ma zapisy w umowie, ale może opłaca składkę na dobrowolne chorobowe? Wtedy wypowiedzenie składa, idzie do lekarza i dostarcza L4... najlepsze wyjście.