X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość z nas ma teraz okropne nocki, a skoro nawet Paula Twój Tomek to chyba znaczy, że to jakiś etap rozwojowy czy coś.

Witaminka mi też się wydaje, że moja jest głodna bo tylko chwilę possie i zasypia. No a oprócz tego standardowo u nas akcja kupa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po skoku, z 10 dni było strasznie. Wczoraj zasnęła o 21 spała do 8 o 4,6,7:30 był cyc. Godzinkę bym pospała bo położyłam się po północy ale nie jest zle.

Agata ja też mam dość zimy, pchać wózek bo nieodśnieżonym chodniku to wyzwanie. Te kombinezony, no szlak mnie trafia jak się zbieramy.

Dziś dietetycznie spaghetti. Aaa Żabka już szukam przepisów na pizze i placuszki.

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas noc spokojna Julka zasnela o 20, o 3 butla i o 7.15 pobudka, a wlasciwie to ja ja obudzilam, bo chcialam sprawdzic czy jak podam jej butle jak juz spi jak krolik i sie kreci, to czy pospi dluzej, ale gdzie tam wypila i oczy jak 5 zl. Teraz pierwsza drzemka,a ja biore sie za wieszanie prani. Dzis spacer odpuszczamy. Co do nocek, zauwazylam, ze co dgquga noc jest super, ze spi spokojnie i nie trzeba latac podawac smoka co chwile.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    a jak wpakuje kopytko do buzi?
    Pod spiochy tylko bede zakladala.

Pulpecja lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka pamiętam że robiłam takie cacka:

ciasto
    http://www.dukania.pl/Ciasto-karaibskie-z-kasza-manna

pizza
    http://magicznakuchnia.blox.pl/2011/03/Pizza-z-szynka-i-pieczarkami-dieta-Dukana-faza-II.html -tutaj dodawałam drożdże w proszku 1 opakowanie zamiast kostki
    a na pizze dodawałam kukurydzę, wędlinkę, ser twaróg, szczypiorek, pomidora, paprykę itp. no różne mixy robiłam, potrafi mega zapchać.

a to placuszki
    http://lekki-blog.blogspot.com/2011/02/placuszki-serowe-z-otrebami.html

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Witaminka, a może takie krzesełko do kąpieli?

http://berney-toys.pl/product-pol-4139-Zielone-Krzeselko-do-Kapieli-Cotoons-Smoby-Zabka.html

Wrzuciłam pierwsze lepsze, ale jest sporo w tym stylu i są też tańsze.
    Sama się nad takim czymś zastanawiam, czy nie kupić, jak już przejdziemy do dużej wanny.
    Ja mam krzeselko do kapieli. Ale lezy gdzies bo nie uzywam. Ja Iwka nie kapie tylko maz. On kladzie recznik na dno wannyi na nim kladzie Iwka. Albo wchodzi z nim do wanny. My od 2 miesiaca chyba nie kapiemy w wanience tylko w duzej wannie.

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaliśmy o 8,zrobiłam mleko a mała wypiła tylko 60ml..:/ nie wiem o co kaman...próbowałam dokarmić po godzinie ale zaciskała usta.zatem pobawiła sie na macie,pomarudzila w bujaki i teraz ja bujam przy suszarce na drzemkę.

Dumam co zrobic z mięsa mielonego i ugotowanego ryżu???mam jeszcze sos pomidorowy,trochę włoszczyzny...moze jakaś a'la zapiekankę????

Magda sz-dzieki za przepisy :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:28

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde znowu nie idę na spacer.-13,5 stopnia jakoś mnie nie zachęca.
    Dziś w kupie mojego dziecka znalazłam mojego włosa :/

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ale nasze forumowe dzieci maja rozstrzal prawie 2 miesieczny, wiec nie wiem czy nagle wszystkie moga miec skok...

Magda, ja bardzo lubie kasze jaglaną, bo po wyplukaniu gotuje sie błyskawicznie. Tylko ja musze zjeść caly woreczek (100g) zeby nie czuc glodu;) wczoraj robilam do obiadu, posypalam kielkami na patelnię. Pychotaaaa :-)

magda sz lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja bym doprawiła mięso, dodała ten ryż i zrobiła takie a'la pulpety w sosie pomidorowym.
    albo po prostu pulpety w sosie i podać z ryzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:36

niecierpliwa, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Wstaliśmy o 8,zrobiłam mleko a mała wypiła tylko 60ml..:/ nie wiem o co kaman...próbowałam dokarmić po godzinie ale zaciskała usta.zatem pobawiła sie na macie,pomarudzila w bujaki i teraz ja bujam przy suszarce na drzemkę.

Dumam co zrobic z mięsa mielonego i ugotowanego ryżu???mam jeszcze sos pomidorowy,trochę włoszczyzny...moze jakaś a'la zapiekankę????

Magda sz-dzieki za przepisy :-*

Dodac pieczarki i nafaszerowac papryke :) Lub bez pieczarek i podac faszerowana papryke z sosem pomidorowym - tesciowa tak robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:41

lys, zabka11 lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj zrobila tesciowa kasze jaglana z kalarepa suszonymi pomidorami, ja sobie dodalam fete, prazony slonecznik i kawaleczki bekonu bo maz smazyl na kolacje.

Dziewczyny zauwazylam ze ja odkad urodzilam dziecko to taka sie mameja zrobilam, pizda straszna. Tylko na filmie zabija kogos a ja juz rycze bo mysle ze przeciez ktos tego czlowieka tulil, karmil chronil...
    A ten film to film o dziewczynie ktora gosciu przetrzymuje od 7 lat zamknieta, porwal ja jak miala 17 lat. Urodzila tam synka i razem sa zamknieci. Ma piec lat ona stara sie mu tlymaczyc ta sytuacje uczy go, cwicza, caly czas zamknieci. W nocy przychodzi porywacz. No i postanawiaja uciec. Nie bede zdradzac obejrzyjcie koniecznie.

Przypomniala mi sie ta historia natashy campush ktora chyba w austrii przetrzymywal porywacz 9 lat. Czytalam jej ksiazke. Ja nie wiem co trzeba miec w glowie zeby cos takiego robic...

magda sz, jesslin87, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Paula nie wiem, ale wydaje mi się że te osoby co się skarżą na tragiczne noce to różnica między dziećmi to 2-3 tygodnie w jedną czy drugą stronę max. Trzeba pamiętać, że wcześniaki skoki raczej mają później, a dzieci przenoszone wcześniej. No i te skoki to też przecież mają rozmyte granice, np.
    14-19 tygodni (wydarzenia), 22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny).
    Z resztą nie wiem, przyczyn może być milion, odreagowywanie dnia, większe zapotrzebowanie na jedzenie, zęby, szczepienia, infekcje...

A ty co obstawiasz u Tomka?

magda sz, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalismy do 9, Zabka ja zrobiłam teraz 180 to wypił 140.. znów wszystko się rozreuluje no szlag..
    Ile robisz na noc ego zageszczanego?

Lys dzięki:) wiesz co chodzi o to że ta osoba ma płacone za godzinę, więc jak nie ma jej w pracy to jej poprostu nie płaca, na umowie ma stawkę godzinową a nie za zały miesiąc, pytam bo może być tak ze w tych 2 tygodniach będzie istny terror ze strony pracodawcy (ktory jest skończonym idiotą)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Żabka ja bym doprawiła mięso, dodała ten ryż i zrobiła takie a'la pulpety w sosie pomidorowym.
    albo po prostu pulpety w sosie i podać z ryzem

lub jak jest papryka to nafaszerować i zapiec paprykę, albo cukinię

farsz zrobić z mięsa, ryżu i warzyw

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys masz racje, jak jest dobrowolna sladka, to tak L4 jest mozliwe, ale jeszcze sie nie spotkalam, zeby ktos ja oplacal na zleceniu, stad skrot myslowy ;) Acz pytanie bylo czy trzeba stosowac sie do tego okresu wypowiedzenia. A za wykonana prace jednak zawsze trzeba zaplacic, jak ktos probuje kombinowac, to do PIPu.
    Moj bratanek w ubieglym roku zglaszal podobna sprawe do pip. Wyplate ostatecznie dostal w 4 ratach.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie obstawiam, nie mam pomyslu. Je wiecej niz normalnie, wiec przybral tez wiecej - czyli nie jest glodny, nie ma wiekszego zapotrzebowania energetycznego ktore spala. Raczej to nie jest kwestia bolu, bo paracetamol nie zadzialal. Kokpletnie nie wiem skad to sie wzielo, a trwa to juz ponad tydzien.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pospalismy do 9, Zabka ja zrobiłam teraz 180 to wypił 140.. znów wszystko się rozreuluje no szlag..
    Ile robisz na noc ego zageszczanego?

Lys dzięki:) wiesz co chodzi o to że ta osoba ma płacone za godzinę, więc jak nie ma jej w pracy to jej poprostu nie płaca, na umowie ma stawkę godzinową a nie za zały miesiąc, pytam bo może być tak ze w tych 2 tygodniach będzie istny terror ze strony pracodawcy (ktory jest skończonym idiotą)

Nie wiem, jakie ma zapisy w umowie, ale może opłaca składkę na dobrowolne chorobowe? Wtedy wypowiedzenie składa, idzie do lekarza i dostarcza L4... najlepsze wyjście.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka - ryz, mielone, wloszczyzna, sos pomidorowy. Pierwsza mysl = Golabki bez zawijania w sosie pomidorowym :)

zabka11 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tesciowa przywiozla dla Julki ze wsi 2 GOLEBIE !!! Pytanie co o tym sadzicie?? Wiem, ze jak bylam mala mi tez podawano rosol z golebia, ale kurde jakos nie mam przekonania, zeby jej cos na tym ugotowac :/

‹‹ 3072 3073 3074 3075 3076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: