X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny :(

Weridiana lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi :(
    Ja też wiem co to znaczy stracić kogoś bliskiego....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak podajecie kaszkę z owocami??
    Jaka to kaszka?? Jak ją przyrządzacie?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja robilam z bobovity mleczno ryzowa powiedzmy ze 100ml i 4 plaskie lyzki, tak zeby byla gesta i dawalam pol sloiczka owocow albo 3/4, a smaki to waniliowa albo bananowa, nie moge spotkac tych ml-ryz w innych smakach

Laura lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a kupilas ta spodnice tiulowa ? Babka przedemna w kasie brala, pomyslalam wtedy o naszych gwiazdach forumowych hi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka chciałam ale mamy podobną już z poprzedniego sezonu :) te kiecki to i tak do zdjęć bo tak łazić poł dnia a raczej leżeć to średnio. W ogóle mam tyle sukienek i leżą w szufladzie, kompletnie mi się nie sprawdzają na teraz. W kombinezon nie włożę bo nie wygodnie, albo zapięcie na plecach..albo są na podszewce i ciężko nosić zwiercone dziecko bo się wyślizguje. takie są problemy z garderobą córki :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, twraz taki czas ze w domu to najlepiej w rajciochach i body, mnie nawet kaftaniki wkurzaja bo sie podwijaja, dostalam ogrodniczki jeansowe od tesciowej to sie pyta czemu mu nie zakladam, nosz kurna jak mam go wsadzic w tym w kombinezon ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. ide spac bo nie wiem co sie mojemu krolowi uwidzi w nocy, dobrej nocki dziewczynki

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Zmieniam zdanie ja chce Bieszczady nigdy nie bylam...

Sluchajcie pierdole kupije te bursztyny. Chuj moze nie zadzialaja na zabkowanie ale moze bedzie spokojnie spal. Ja mam srednio 5,6 pobudek w nocy.
    Zawsze tak bylo. Jak spo lekko to sie rzuca i steka.
    Zarzuce mu ten bursztyn niech ma.

Ofka sorki nie chwalilam się ja mam już bursztyny Emma i Laura dostały od babci, od czasu do czasu nakładam , na pewno nie zaszkodzą. Pozniej wkleję zdjęcie.

Kurde zlapalam doła jak przeczytałam o tym wypadku, myślę o tej kobiecie, dzieciach , jak dalej żyć ech do dupy to wszystko

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podalam dzisiaj rosolek (bez mieska ale na skrzydelkach zrobiony) do tego zrobilam kluski lane (jajko+maka+odrobine soli) rozgniotlam marchewke ale zajadala :-)
    i sprawe wprowadzania jajka zalatwilam ;-)

Laura, zabka11, Pulpecja, jesslin87, 0na88, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my nue spimy, krecul sie od 5, karuzela nieee wzielam do siebie nieee wiec karmie bo pewno glodny, czyzby sie nie najadal ? Ciekawe cZy usnie jeszcze

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Mała po 4 mocno sie kręciła wiec dałam jeść.potem o 6musialam wstać wyszykować Julcie do szkoły,jak juz pojechała z mężem to zajrzałam do was.Klarunia spi wiec ja tez jeszcze sie kładę ;)

Migotka moja tez sie ostatnio wcześniej budzi w nocy,a podaje zagęszczone mleko kaszka na noc,wiec chyba jednak szybko trawi bo ewidentne budzi ja głód .

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U nas względny spokój, ale starszą coś rozkłada, więc dzisiaj zostaje w domu i zobaczymy jak będzie. A ona jak jest chora, to taka maruda, ze masakra, Już czeka sok malinowy z lipą do herbatki jak wstanie i nastawiłam na rosół. Mam nadzieję, że młodą ominie jeśli to jakaś wirusówka.
    A w ogóle to nie zlinczujcie mnie, ale przeczytałam ostatnio jakie były ulubione potrawy mojej starszej córki, jak miała rok. Hmm, parówka, ogórek kiszony i... mleczna kanapka. Chyba wtedy jakoś mniej przejmowałam się zawartością cukru tłuszczu czy innego badziewia w jedzeniu :-/

lys, aaaaga, magda sz, jesslin87, 0na88, niecierpliwa, Migotkaa, Paula_071, mamasia, Maniuś, Laura, Weridiana, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puplecja uśmiechnęłam się pod nosem na widok tej parówki w menu starszej córki :) kto wie co będzie jeść Miśka jak będzie miała rok ;) no a ogórek kiszony bardzo zdrowy

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Czytam was o tych meningo i zaczynam się zastanawiać bo my pierwsza dawke mamy za miesiąc a druga po uplywie min pol roku od pierwszej
    Chyba lekarz zle mi nie doradzil coo? Nie można szczepic p przed pierwszym rokiem?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka na zleceniu też możesz iść na L4, wystarczy że opłacasz dobrowolne chorobowe.
    Migotka nie znam sytuacji, ale ogólnie rzecz ujmując: umowa zlecenie ma taki okres wypowiedzenia, jaki strony umowy sobie ustalą. Jeśli nie zależy Ci na stosunkach z tamtym zleceniodawcą, to i tak nic nie zmusi Cię do przestrzegania okresu wypowiedzenia. Pytanie, czy w takiej sytuacji zapłacą za już wykonaną część (jeśli jest coś do wypłaty), bo zawsze się znajdą zapiski o karach umownych np. z tytułu porzucenia zlecenia itd czy to w umowie czy w regulaminie, czy ogólnych warunkach umowy.
    Zawsze jest też opcja, że zleceniodawca zgodzi się rozwiązać umowę na mocy porozumienia stron.
    Moim zdaniem warto przestrzegać okresów wypowiedzeń także ze zleceń, bo to działa w 2 strony: sami oczekujemy, że zleceniodawca wobec nas będzie fair i zachowa okres wypowiedzenia, tak samo my powinniśmy zachować się ok. Chyba, że zleceniodawca to skończony #$%^ to wtedy walić to.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Puplecja uśmiechnęłam się pod nosem na widok tej parówki w menu starszej córki :) kto wie co będzie jeść Miśka jak będzie miała rok ;) no a ogórek kiszony bardzo zdrowy
    Wiesz, najlepsze jest to, że teraz parówek nie lubi :-)

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja się nie wyspałam za bardzo :/ Młody się budził o 1.00, 4.30 a o 7.00 już pobudka na stałe... Buu a ja bym jeszcze pospała.
    Wczoraj cały dzień Hubert kupy nie zrobił a w nocy w końcu się udało, ale długo się prężył, napinał i jakoś męczył. Kurcze, mam nadzieję, że to jednorazowa akcja, a nie powrót problemów z dyschezją :/

Ja już się chyba nacieszyłam śniegiem, jak dla mnie wystarczy, teraz już rozpoczynam wielkie czekanie na wiosnę :-) Nie mogę się doczekać lekkich ubrań i przyjemnych temperatur.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U mnie noc koszmar. Najpierw pobudka o 1 30, potem 2 50 o do 5 30 prawie nie spałam, a o 7 30 obudziła nas kupa. Ale rozszyfrowalam co jest przyczyną pobudek co 1,5 godz. Bardzo mało zjada na raz w nocy. Zje 40 ml i zasypia. Zawsze karmiłam tylko piersią i zawsze z jednej ale dziś dałam odciagniete, bo tak mi się wydawało ze króciutko je. Wiedzę mam szukam rozwiązania :)

Pulpecja lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszmar:( nawet po paracetamolu jeczal przez sen i budzil sie co 1,5h :( nie wiem jak mu pomoc. I sobie bo jestem wykonczona... :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3071 3072 3073 3074 3075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ