SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale to badanie mozna zrobic w kazdej diagnostyce czy alabie??? Bo na tej stronie w moim miescie jest wymienione tylko jedno labolatorium i to jeszcze na obrzezach miasta, gdzie w centrum jest kilka diagnostyk i alabow. A czytalyscie o odbiorach tych wynikow??
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Dziewczyny podczytujac wasze przygotowania czyje sie kompletnie zielona
pierwszy raz dzis uslyszalam co to jest lozeczko mojzesza ,
nie mowiac juz o markach i nazwach wozkow.
Wiele nauki widze mnie czeka - jednak to bedzie przyjemna kategoria nauki.
Ja sie zorientowalam ze skonczylam euthyrox - te dwa dni do wizyty u gina bede musiala wytrzymac bez , zrobie odrazu jutro tsh i ft4 i zobacze czy wynik z 4,20 spadl - oby.
Snilo mi sie ze gin zobaczyl na USG chlopca- ciekawe czy na przekor bede miala corke
Kochana ja tez jestem zielona i o tym koszu mojzesza podczytalam na innym watkuDuzo wiedzy mozna czerpac od lipcowek wiec jak tylko "mi sie nudzi" to podczytuje lipcowki i wiele cennych rad u nich wyczytalam.
Lekarka z przychodni dala mi skierowanie na mocz, krew i glukoze i zalecila, ze dobrze jest tez zrobic tsh, ale powiedziala, ze na to nie moze mi dac skierowania (ciekawe czemu), ale wyczytalam wlasnie, ze nie ma sensu robic tsh bez ft4, a mi lekarka nic o tym ft4 nie mowila. Co radzicie??? Aa i nigdy tsh nie badalammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Kochana ja tez jestem zielona i o tym koszu mojzesza podczytalam na innym watku
Duzo wiedzy mozna czerpac od lipcowek wiec jak tylko "mi sie nudzi" to podczytuje lipcowki i wiele cennych rad u nich wyczytalam.
Lekarka z przychodni dala mi skierowanie na mocz, krew i glukoze i zalecila, ze dobrze jest tez zrobic tsh, ale powiedziala, ze na to nie moze mi dac skierowania (ciekawe czemu), ale wyczytalam wlasnie, ze nie ma sensu robic tsh bez ft4, a mi lekarka nic o tym ft4 nie mowila. Co radzicie??? Aa i nigdy tsh nie badalam
Zrob tsh , z tarczyca nie ma zartow - ja zawsze mialam ja w normie , dopoki w ciaze nie zaszlam - jak napisalam smsa mojej ginekolozce jaki mam wynik ( norma 2,5 ja 4,2) to w weekend przyjechala specjalnie pod gabinet zeby mi recepte dac.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mi lekarz kazał samo tsh zrobić
dodam że nigdy z tarczycą nie miałam wspólnegoniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
magda sz wrote:Cały dzień katuje serial- Z pamiętnika położnej- jest dostępny online, ryczę jak bóbr kiedy rodzi się każde dziecko a w każdym odcinku co najmniej 3 porody
Ale serial super, życie w latach 50, tamtejsze warunki, zero znieczulenia, a kobiety dawały radę
jakby się komuś nudziło na l4 to polecam.
Magda a powiedz, gdzie oglądasz ten serial. Podaj proszę link, chętnie sobie obejrzęmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mamuśki! Od czego tu zacząć! Może od początku.. w maju w doszło do zapłodnienia.. żartuje
Zacznę od porodu! Był bardzo ciężki ;( mała ułożyła się jakoś bokiem.. moja siostra dawała z siebie wszystko ale trafiła na beznadziejnego lekarza! Wstrętny stary dziad darł się na nią, że za słabo prze i ogólnie był strasznie niemiły.. ona mając skurcze od wczoraj była po prostu wykończona ;/ położna robiła wszystko, żeby jej nie nacinać ale lekarz kazał i koniec! dość głęboko ją nacięli
i teraz najgorsze! Ten obrzydliwiec uwalił się na brzuch całym ciałem! Czy to jest dozwolone? A gdy malutka wychodziła na świat wygonił mojego szwagra z sali!!! Co za palant!Jak dotarłam do szpitala i zobaczyłam moją siostrę to mało mi serce nie pękło.. Zalałam się łzami.. Była taka zmęczona, blada a nawet sina i opuchnięta
wiem, że kobiety po porodzie nie wyglądają jak modelki.. ale jak na mnie spojrzała widziałam ogromny ból w jej oczach
Jedynie na widok córeczki pojawiał się jej uśmiech na twarzy
Gdy trafiła już do pokoju i mogła spokojnie karmić maleństwo było już o niebo lepiej.. Chyba po prostu widok małej sprawił, że na chwilę zapomniała o tym co przeszła.. I dopiero wtedy zobaczyłam, że jest zmęczona ale bardzo szczęśliwa
A teraz będzie już przyjemniej.. Julka urodziła się cała i zdrowa 3400 i 56 długa, 10 punktów! Chyba nie muszę mówić, że jest przeuroczaPo prostu cudo! Mówię Wam dziewczyny to wspaniałe uczucie trzymać taką małą istotkę. Zresztą część z Was ma już dzieci więc nie muszę tłumaczyć
zakochałam się od pierwszego wejrzenia! A co będzie jak zobaczę swoje dziecko? Chyba oszaleję
Pomyślałam sobie, że w sierpniu chyba wszystkie oszalejemy! Wyobrażacie sobie codzienne relacje z porodów.. Dzielenie się tym szczęściem! Zdjęcia NASZYCH dzieci? To forum chyba eksploduje od tych emocjiJuż nie mogę się doczekać!
Za chwilę wrzucę fotki tylko prześlę sobie z telefonuniecierpliwa, Paula_071, ainer85, Maniuś, Cassie, magda sz, lys, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, futuremama, 0na88, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 19:56
niecierpliwa, ainer85, Maniuś, Sana, Cassie, amysia, magda sz, 0na88, Aska87, lys, KasiaeN., psioszka11, Paula_071, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, zabka11, Aga89, Katarka, gosia.b lubią tę wiadomość