X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to badanie mozna zrobic w kazdej diagnostyce czy alabie??? Bo na tej stronie w moim miescie jest wymienione tylko jedno labolatorium i to jeszcze na obrzezach miasta, gdzie w centrum jest kilka diagnostyk i alabow. A czytalyscie o odbiorach tych wynikow??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Dziewczyny podczytujac wasze przygotowania czyje sie kompletnie zielona :)

pierwszy raz dzis uslyszalam co to jest lozeczko mojzesza ,
    nie mowiac juz o markach i nazwach wozkow.
    Wiele nauki widze mnie czeka - jednak to bedzie przyjemna kategoria nauki :) .
    Ja sie zorientowalam ze skonczylam euthyrox - te dwa dni do wizyty u gina bede musiala wytrzymac bez , zrobie odrazu jutro tsh i ft4 i zobacze czy wynik z 4,20 spadl - oby.
    Snilo mi sie ze gin zobaczyl na USG chlopca- ciekawe czy na przekor bede miala corke ;-)

Kochana ja tez jestem zielona i o tym koszu mojzesza podczytalam na innym watku ;) Duzo wiedzy mozna czerpac od lipcowek wiec jak tylko "mi sie nudzi" to podczytuje lipcowki i wiele cennych rad u nich wyczytalam.

Lekarka z przychodni dala mi skierowanie na mocz, krew i glukoze i zalecila, ze dobrze jest tez zrobic tsh, ale powiedziala, ze na to nie moze mi dac skierowania (ciekawe czemu), ale wyczytalam wlasnie, ze nie ma sensu robic tsh bez ft4, a mi lekarka nic o tym ft4 nie mowila. Co radzicie??? Aa i nigdy tsh nie badalam

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kochana ja tez jestem zielona i o tym koszu mojzesza podczytalam na innym watku ;) Duzo wiedzy mozna czerpac od lipcowek wiec jak tylko "mi sie nudzi" to podczytuje lipcowki i wiele cennych rad u nich wyczytalam.

Lekarka z przychodni dala mi skierowanie na mocz, krew i glukoze i zalecila, ze dobrze jest tez zrobic tsh, ale powiedziala, ze na to nie moze mi dac skierowania (ciekawe czemu), ale wyczytalam wlasnie, ze nie ma sensu robic tsh bez ft4, a mi lekarka nic o tym ft4 nie mowila. Co radzicie??? Aa i nigdy tsh nie badalam

Zrob tsh , z tarczyca nie ma zartow - ja zawsze mialam ja w normie , dopoki w ciaze nie zaszlam - jak napisalam smsa mojej ginekolozce jaki mam wynik ( norma 2,5 ja 4,2) to w weekend przyjechala specjalnie pod gabinet zeby mi recepte dac.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zrobic samo'tsh ???

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno sie robic razem z ft4

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie badan to ja chyba jestem w czarnej d.pie za przeproszeniem ;)
    Wiekszosci o ktorej czytalam na forach w zyciu nie robilam i o 90% dowiedzialam sie wlasnie czytajac fora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa tsh to tarczyca? To mialam robione w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze ;)

• olinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz kazał samo tsh zrobić
    dodam że nigdy z tarczycą nie miałam wspólnego ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile w Polsce kosztuje USG 3/4D???

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej wiecej 200zł.

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas 75euro, zastanawiam sie czy sie gdzies na kwiecien nie umowic w Polsce bo i tak bede na urlopie.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pewnie ze lepiej w Polsce :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cale zycie musztardy nie jadlam, a teraz nie wyobrazam sobie kanapki bez musztardy i to rosyjskiej :D i tak od tygodnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko prawidłowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 19:06

niecierpliwa, zabka11, Paula_071, nick nieaktualny, magda sz, 0na88, Maniuś, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, futuremama, Aga89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie dodałam do galerii z podpisem nasze maleństwo . Aha i jest do góry nogami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 19:27

olinka, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cały dzień katuje serial- Z pamiętnika położnej- jest dostępny online, ryczę jak bóbr kiedy rodzi się każde dziecko a w każdym odcinku co najmniej 3 porody :D Ale serial super, życie w latach 50, tamtejsze warunki, zero znieczulenia, a kobiety dawały radę :) jakby się komuś nudziło na l4 to polecam.

Magda a powiedz, gdzie oglądasz ten serial. Podaj proszę link, chętnie sobie obejrzę:)

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki! Od czego tu zacząć! Może od początku.. w maju w doszło do zapłodnienia.. żartuje ;) Zacznę od porodu! Był bardzo ciężki ;( mała ułożyła się jakoś bokiem.. moja siostra dawała z siebie wszystko ale trafiła na beznadziejnego lekarza! Wstrętny stary dziad darł się na nią, że za słabo prze i ogólnie był strasznie niemiły.. ona mając skurcze od wczoraj była po prostu wykończona ;/ położna robiła wszystko, żeby jej nie nacinać ale lekarz kazał i koniec! dość głęboko ją nacięli :/ i teraz najgorsze! Ten obrzydliwiec uwalił się na brzuch całym ciałem! Czy to jest dozwolone? A gdy malutka wychodziła na świat wygonił mojego szwagra z sali!!! Co za palant!Jak dotarłam do szpitala i zobaczyłam moją siostrę to mało mi serce nie pękło.. Zalałam się łzami.. Była taka zmęczona, blada a nawet sina i opuchnięta :( wiem, że kobiety po porodzie nie wyglądają jak modelki.. ale jak na mnie spojrzała widziałam ogromny ból w jej oczach :( Jedynie na widok córeczki pojawiał się jej uśmiech na twarzy :) Gdy trafiła już do pokoju i mogła spokojnie karmić maleństwo było już o niebo lepiej.. Chyba po prostu widok małej sprawił, że na chwilę zapomniała o tym co przeszła.. I dopiero wtedy zobaczyłam, że jest zmęczona ale bardzo szczęśliwa :)
    A teraz będzie już przyjemniej.. Julka urodziła się cała i zdrowa 3400 i 56 długa, 10 punktów! Chyba nie muszę mówić, że jest przeurocza :) Po prostu cudo! Mówię Wam dziewczyny to wspaniałe uczucie trzymać taką małą istotkę. Zresztą część z Was ma już dzieci więc nie muszę tłumaczyć ;) zakochałam się od pierwszego wejrzenia! A co będzie jak zobaczę swoje dziecko? Chyba oszaleję ;)

Pomyślałam sobie, że w sierpniu chyba wszystkie oszalejemy! Wyobrażacie sobie codzienne relacje z porodów.. Dzielenie się tym szczęściem! Zdjęcia NASZYCH dzieci? To forum chyba eksploduje od tych emocji ;) Już nie mogę się doczekać! :)

Za chwilę wrzucę fotki tylko prześlę sobie z telefonu ;)

niecierpliwa, Paula_071, ainer85, Maniuś, nick nieaktualny, magda sz, lys, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, futuremama, 0na88, gosia.b lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tylko czego sie obawiam, ze porod w okresie wakacyjnym moze oznaczac urlop lekarza

olinka, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam wszystkie ciotki :)

1050f05659d23f64med.jpg

9268c532002f9672med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 19:56

niecierpliwa, ainer85, Maniuś, Sana, nick nieaktualny, amysia, magda sz, 0na88, Aska87, lys, KasiaeN., psioszka11, Paula_071, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, zabka11, Aga89, Katarka, gosia.b lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna!! Nic dziwnego, ze majac przy sobie takie malenstwo zapomina sie o calym bolu i cierpieniu :)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ