SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnaruda pamiętaj tylko aby wydrukować to oświadczenie zanim się do labu wybierzesz, bo tylko z tym oświadczeniem badanie jest darmowe.
niecierpliwa niestety nie w każdym laboratorium, tylko w tych wymienionych na stronienie czytałam o odbiorze wyników, a coś tam istotnego jest napisane? Zaraz zerknę.
Cassie no to taniej Ci w Polsce wyjdzieja na usg 3/4d idę w maju - taki sobie z moim narzeczonym robimy prezent z okazji 9 rocznicy związku
chociaż moglibyśmy iść w kwietniu, wtedy z kolei mamy 1 rocznicę zaręczyn
Y super że wizyta udana i wszystko jest okgratulacje
5ylwia masakra, co za lekarz... to siostra miała ciężki poród, współczuję, ale córeczkę ma piękną! Pogratuluj jej serdeczniecudowna kruszynka ♡
Cassie, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
nick nieaktualny
-
Ale cudo!!!
śliczna jest!!!
sylwia, ja codziennie podczytuje lutówki, później będą marcówki i tak dalej do sierpniaBo właśnie uwielbiam te emocje i relacje dumnych mam, i oczywiście zdjęcia rozkosznych szkrabów
co do wyprawki, to u mnie sytuacja wygląda tak że jak będzie dziewczynka to ciuszki mam aż w nadmiarze po mojej małej, po bratanicy i teraz dwie kuzynki urodziły dziewczynki, a jak chłopak to jestem w czarnej dupie, bo nie mam żadnego małego chłopca w otoczeniu. I powiem Wam, że dziewczynkę jest łatwiej ubrać, większy wybór ciuszków jest i są cudne. Uwielbiam moja Blane ubierać jak małą starą
łóżeczko mamy po młodej, ale postanowiłam kupić kosz mojżesza na początek. Ale obowiązkowo na kółkach, żebym mogła nim wędrować po domu, a na noc postawić przy łóżku i luz bluz. Wózek też mam po małej i tu jest problem, bo bym chciała inny, ale mężu mówi że nie będzie sprzedawał wózka żeby kupić nowy...... A co do ciężaru wózka, to jest ważne żeby nie był ciężki i nie chodzi tu o samo dźwiganie, tylko komfort pchania. Mam koleżankę, której ręce mdlały tak się ciężko pchało jej pojazd, a do tego ciężar dziecka zakupy i pchasz wózek w pozycji jak byś szła pod górkę.
a tak ps to dzisiaj pakowano, bo rano jedziemy do rodzinki5ylwia, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
ekropka wrote:Magda a powiedz, gdzie oglądasz ten serial. Podaj proszę link, chętnie sobie obejrzę
http://www.serialeonline.pl/z-pamietnika-poloznej-call-the-midwife-online
W polskiej wersji językowej są na chomiku tylko trzeba zapłacić.
Sylwia mała jest cudna! Ale dumna ciotka z CiebieJest idealna
ale się rozmarzyłam
Gratulacje dla siostry
niech szybko dojdzie do siebie! taki wyczyn! Słuchaj gdzie taki szpital hardcorowy? Zajebaaaabym takie lekarza!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda ja mieszkam w żyrardowie 40 km od Warszawy
także spokojnie.. Przede mną jeszcze jeden poród w marcu więc zobaczę czy też będzie tak tragicznie.. Jeśli tak,będę szukac innego szpitala!
Ciąża to fajny stan ale widząc takie szczęście juz bym chciała mieć swoje maleństwo przy sobie!!!małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:http://www.serialeonline.pl/z-pamietnika-poloznej-call-the-midwife-online
W polskiej wersji językowej są na chomiku tylko trzeba zapłacić.
Ja któregoś dnia trafiłam w tv jak przerzuciłam kanały. Chyba na którymś BBC.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny jestem po wizycie, piękny dzidziuś
wszystko w porządku! Gdybym potrafiła to bym Wam wrzuciła zdjęcie USG
Powiedzcie jak to jest z prenatalnymi? Robicie? Robilyscie? Mi gin powiedzial, że jak chce to oczywiście mogę zrobić, on zmierzył co mógł i wszystko jest jak najbardziej w porzadku.
napiszcie czy robicie te prenatalne? To nie tak, że mi szkoda kasy, ale jak wszystko ok to po co dodatkowo się stresować?mamasia, magda sz, lys, Maniuś, sylwucha89, małaMyszka, zabka11, Cassie, futuremama, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Ja robiłam bo chodzę na nfz i mój lekarz kazał mi iść prywatnie bo sam nie wykonuje takich badań..
A zdjęcie najlepiej wrzucić na fotosik, skopiować link i wrzucić na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 21:35
-
chcebycmama wrote:Jak mi wytłumaczycie jak wrzucić zdjęcie to wrzucę.
http://www.fotosik.pl/
Tu masz stronkę, ładujesz tam zdjęcie, czekasz i będziesz miała takie coś jak kod na forum 500px czy cos takiego, kopiujesz ten kod i tu normalnie w pole wklejasz i wła la
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny jestem po wizycie, piękny dzidziuś
wszystko w porządku! Gdybym potrafiła to bym Wam wrzuciła zdjęcie USG
Powiedzcie jak to jest z prenatalnymi? Robicie? Robilyscie? Mi gin powiedzial, że jak chce to oczywiście mogę zrobić, on zmierzył co mógł i wszystko jest jak najbardziej w porzadku.
napiszcie czy robicie te prenatalne? To nie tak, że mi szkoda kasy, ale jak wszystko ok to po co dodatkowo się stresować?
Chodzi Ci o badanie przezierności karkowej inaczej NT ? czy o Papę? bo ta przeziernośc to jest teraz obowiązkowe i robią każdej ciężarówce, a PAPA to badanie krwi, jakieś tam prawdopodobieństwo wyliczają, ja nie robię, dla mnie wynik 1:12345 czy 1:1234 niczego nie zmienia w podejściu do ciąży. Jeżeli NT wyszło dobre to mi wystarczymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Chcebycmama, mi badanie prenatalne robił mój lekarz prowadzący, normalnie z NFZ. Przezierność karkowa wyszła 1,2 czy 1,4 więc już na żadne dodatkowe badania nie szłam.
Gdyby było coś nie tak z przeziernością, wtedy zdecydowałabym się na dodatkowe badania, ale lekarz po przeliczeniu wieku, przezierności itd obliczył że nie jestem w grupie ryzyka, dlatego odpuściłam dodatkowe badania.
Gratuluję udanej wizytymałaMyszka lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
No to on właśnie mierzył wszystko i powiedział, że jest ok. I jak chce mogę sobie zrobić dodatkowe badania, ale nie jest to konieczne. Chyba odpuszczę. AA zdjęcie Wam dodam jutro, bo idę juz spać. Dziękuję za rady. :-*
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Hej. Ja umieram doslownie:-( kaszle jak glupia i boli mnie kazda czastka ciala:-( syrop dla ciezarnych laduje w wc:-( niestety nie moge go...szukam innych sposobow. Pozniej was doczytam!.
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana... Mąż się szykuje do pracy. Niestety musiałam wrócić do luteiny w dawce 2x1. Wczoraj na zakupach klęczałam między alejkami z bólu. Mąż zbierał mnie z podłogi... Wiedziałam, że nie może być aż tak pięknie. Po luteinie ból ustępuje póki co.
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Ależ się Siostry rozpisały:)
U mnie szpital w domu. Mąż się rozchorował, ma L4,dlatego wybaczcie ,ale pewnie do końca tyg będę rzadziej tu zaglądać. Ja też czuje się nienajlepiej, prenalen nie bardzo pomaga, jadę z domowymi sposobami,ale jak do pt nie przejdzie to pójdę do lekarza, bo ostatnio w 9tc miałam tak, to przeszło w zapalenie zatok i skończyło się antybiotykiem.
Poza tym jak czytam Was, to też okazuje się,że sporo mnie czeka w temacie wyprawki, nawet nie wiedziałam co to jest ten kosz Mojżesza?!.Chyba powoli zacznę się rozglądać za wszystkim, tylko z tyłu głowy mnie coś hamuje, nie wiem co, jakiś strach przed zakupami...ehhh
Miłego dnia Siostry! Udanych dzisiejszych wizyt!niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015