X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda pamiętaj tylko aby wydrukować to oświadczenie zanim się do labu wybierzesz, bo tylko z tym oświadczeniem badanie jest darmowe.

niecierpliwa niestety nie w każdym laboratorium, tylko w tych wymienionych na stronie :( nie czytałam o odbiorze wyników, a coś tam istotnego jest napisane? Zaraz zerknę.

Cassie no to taniej Ci w Polsce wyjdzie :) ja na usg 3/4d idę w maju - taki sobie z moim narzeczonym robimy prezent z okazji 9 rocznicy związku :) chociaż moglibyśmy iść w kwietniu, wtedy z kolei mamy 1 rocznicę zaręczyn :P

Y super że wizyta udana i wszystko jest ok :) gratulacje :)

5ylwia masakra, co za lekarz... to siostra miała ciężki poród, współczuję, ale córeczkę ma piękną! Pogratuluj jej serdecznie :) cudowna kruszynka ♡

Cassie, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sliczna :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szkoda, ze u mnie w tak duzym miescie jest tylko jedno lab i to na samym koncu miasta. Musialabym godzine sie tam tluc wiec sobie odpuszcze

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudo!!!<3 śliczna jest!!!

sylwia, ja codziennie podczytuje lutówki, później będą marcówki i tak dalej do sierpnia :) Bo właśnie uwielbiam te emocje i relacje dumnych mam, i oczywiście zdjęcia rozkosznych szkrabów <3

co do wyprawki, to u mnie sytuacja wygląda tak że jak będzie dziewczynka to ciuszki mam aż w nadmiarze po mojej małej, po bratanicy i teraz dwie kuzynki urodziły dziewczynki, a jak chłopak to jestem w czarnej dupie, bo nie mam żadnego małego chłopca w otoczeniu. I powiem Wam, że dziewczynkę jest łatwiej ubrać, większy wybór ciuszków jest i są cudne. Uwielbiam moja Blane ubierać jak małą starą :P
    łóżeczko mamy po młodej, ale postanowiłam kupić kosz mojżesza na początek. Ale obowiązkowo na kółkach, żebym mogła nim wędrować po domu, a na noc postawić przy łóżku i luz bluz. Wózek też mam po małej i tu jest problem, bo bym chciała inny, ale mężu mówi że nie będzie sprzedawał wózka żeby kupić nowy...... A co do ciężaru wózka, to jest ważne żeby nie był ciężki i nie chodzi tu o samo dźwiganie, tylko komfort pchania. Mam koleżankę, której ręce mdlały tak się ciężko pchało jej pojazd, a do tego ciężar dziecka zakupy i pchasz wózek w pozycji jak byś szła pod górkę.

a tak ps to dzisiaj pakowano, bo rano jedziemy do rodzinki :D

5ylwia, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    Magda a powiedz, gdzie oglądasz ten serial. Podaj proszę link, chętnie sobie obejrzę:)

http://www.serialeonline.pl/z-pamietnika-poloznej-call-the-midwife-online

W polskiej wersji językowej są na chomiku tylko trzeba zapłacić.

Sylwia mała jest cudna! Ale dumna ciotka z Ciebie :) Jest idealna :) ale się rozmarzyłam :) Gratulacje dla siostry :) niech szybko dojdzie do siebie! taki wyczyn! Słuchaj gdzie taki szpital hardcorowy? Zajebaaaabym takie lekarza!

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mieszkam w żyrardowie 40 km od Warszawy ;) także spokojnie.. Przede mną jeszcze jeden poród w marcu więc zobaczę czy też będzie tak tragicznie.. Jeśli tak,będę szukac innego szpitala!
    Ciąża to fajny stan ale widząc takie szczęście juz bym chciała mieć swoje maleństwo przy sobie!!!

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moja koleżanka rodziła w Żyrardowie i była zadowolona, także to wszystko zależy od lekarza i jego humoru.. :/

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://www.serialeonline.pl/z-pamietnika-poloznej-call-the-midwife-online

W polskiej wersji językowej są na chomiku tylko trzeba zapłacić.

Ja któregoś dnia trafiłam w tv jak przerzuciłam kanały. Chyba na którymś BBC.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie, piękny dzidziuś :-) wszystko w porządku! Gdybym potrafiła to bym Wam wrzuciła zdjęcie USG :-)
    Powiedzcie jak to jest z prenatalnymi? Robicie? Robilyscie? Mi gin powiedzial, że jak chce to oczywiście mogę zrobić, on zmierzył co mógł i wszystko jest jak najbardziej w porzadku.
    napiszcie czy robicie te prenatalne? To nie tak, że mi szkoda kasy, ale jak wszystko ok to po co dodatkowo się stresować?

mamasia, magda sz, lys, Maniuś, sylwucha89, małaMyszka, zabka11, Cassie, futuremama, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi wytłumaczycie jak wrzucić zdjęcie to wrzucę. :-)

Syn, roczek.
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam bo chodzę na nfz i mój lekarz kazał mi iść prywatnie bo sam nie wykonuje takich badań..
    A zdjęcie najlepiej wrzucić na fotosik, skopiować link i wrzucić na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 21:35

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest wszystko w porzadku ale zrobilam zeby miec ta pewnosc. Mega ulga jak dowiadujesz sie ze wszystko jest super:)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Jak mi wytłumaczycie jak wrzucić zdjęcie to wrzucę. :-)

http://www.fotosik.pl/

Tu masz stronkę, ładujesz tam zdjęcie, czekasz i będziesz miała takie coś jak kod na forum 500px czy cos takiego, kopiujesz ten kod i tu normalnie w pole wklejasz i wła la :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a oglądacie program "porody" na polsat cafe?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie, piękny dzidziuś :-) wszystko w porządku! Gdybym potrafiła to bym Wam wrzuciła zdjęcie USG :-)
    Powiedzcie jak to jest z prenatalnymi? Robicie? Robilyscie? Mi gin powiedzial, że jak chce to oczywiście mogę zrobić, on zmierzył co mógł i wszystko jest jak najbardziej w porzadku.
    napiszcie czy robicie te prenatalne? To nie tak, że mi szkoda kasy, ale jak wszystko ok to po co dodatkowo się stresować?

Chodzi Ci o badanie przezierności karkowej inaczej NT ? czy o Papę? bo ta przeziernośc to jest teraz obowiązkowe i robią każdej ciężarówce, a PAPA to badanie krwi, jakieś tam prawdopodobieństwo wyliczają, ja nie robię, dla mnie wynik 1:12345 czy 1:1234 niczego nie zmienia w podejściu do ciąży. Jeżeli NT wyszło dobre to mi wystarczy :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama, mi badanie prenatalne robił mój lekarz prowadzący, normalnie z NFZ. Przezierność karkowa wyszła 1,2 czy 1,4 więc już na żadne dodatkowe badania nie szłam.
    Gdyby było coś nie tak z przeziernością, wtedy zdecydowałabym się na dodatkowe badania, ale lekarz po przeliczeniu wieku, przezierności itd obliczył że nie jestem w grupie ryzyka, dlatego odpuściłam dodatkowe badania.
    Gratuluję udanej wizyty :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to on właśnie mierzył wszystko i powiedział, że jest ok. I jak chce mogę sobie zrobić dodatkowe badania, ale nie jest to konieczne. Chyba odpuszczę. AA zdjęcie Wam dodam jutro, bo idę juz spać. Dziękuję za rady. :-*

Syn, roczek.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja umieram doslownie:-( kaszle jak glupia i boli mnie kazda czastka ciala:-( syrop dla ciezarnych laduje w wc:-( niestety nie moge go...szukam innych sposobow. Pozniej was doczytam!.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana... Mąż się szykuje do pracy. Niestety musiałam wrócić do luteiny w dawce 2x1. Wczoraj na zakupach klęczałam między alejkami z bólu. Mąż zbierał mnie z podłogi... Wiedziałam, że nie może być aż tak pięknie. Po luteinie ból ustępuje póki co.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się Siostry rozpisały:)
    U mnie szpital w domu. Mąż się rozchorował, ma L4,dlatego wybaczcie ,ale pewnie do końca tyg będę rzadziej tu zaglądać. Ja też czuje się nienajlepiej, prenalen nie bardzo pomaga, jadę z domowymi sposobami,ale jak do pt nie przejdzie to pójdę do lekarza, bo ostatnio w 9tc miałam tak, to przeszło w zapalenie zatok i skończyło się antybiotykiem.
    Poza tym jak czytam Was, to też okazuje się,że sporo mnie czeka w temacie wyprawki, nawet nie wiedziałam co to jest ten kosz Mojżesza?!.Chyba powoli zacznę się rozglądać za wszystkim, tylko z tyłu głowy mnie coś hamuje, nie wiem co, jakiś strach przed zakupami...ehhh
    Miłego dnia Siostry! Udanych dzisiejszych wizyt!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ