X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witam się z rana... Mąż się szykuje do pracy. Niestety musiałam wrócić do luteiny w dawce 2x1. Wczoraj na zakupach klęczałam między alejkami z bólu. Mąż zbierał mnie z podłogi... Wiedziałam, że nie może być aż tak pięknie. Po luteinie ból ustępuje póki co.

Ja tez biore luteine rano i wieczorem, lekarka powiedziala, ze ta poranna moge juz odstawic, ale ja mimo wszystko biore ja dalej

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5sylwia, ale cudowna, gratulacje dla cioci:) u nas w rodzinie bedzie taka sytuacja, że siostra będzie rodzić miesiąc wcześniej, ale będe ryczec napewno , jak zobacze bobasa.
    Co do wyprawki hamuje mnie niewiedza o płci mojego maluszka bo powoli bym robiła zakupy, pościel ciuszki, malowanie pokoju:) ostatnio byłam w 5-10-15 bo kupowałam prezent dla niuńki kolezanki i myslalam, żeby kupic coś neutralnego bo były super ceny body po 7.99 ale ciezko było znalezc cos uniwersalnego bo albo z różowym albo z czerwonym i piłka, no cóż musimy poczekac:)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra ma termin 3 tygodnie pomnie także ja bede pierwasza. Ale ona jest w drugiej ciąży także wie co ją czeka a ja nie wiem

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Straszne są takie historie porodów, ale pocieszające, że gdy widzi się dziecko jakby całe to wspomnienie znika.
    Julka śliczna:)
    Ja póki co się rozczulam nad maluchami koleżanki, bo 3.02 miała cc i ma bliźniaki - chłopca i dziewczynkę :)

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow blizniaki, mega wyzwanie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze takie szczęście, że to chłopiec i dziewczynka! :) super

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myślę. Podziwiam ją każdego dnia. Ale jak maleństwa troszke podrosną i ona dojdzie do siebie to się spotkamy i zobaczę czy żyje czy chodzi jak zombi :D

3i49o7esfkybvicx.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki )

Moja mama sobie zartowała ze u nas beda blizniaki, jak po usg powiedziałam ze jeden dzieciaczek to mama na to "a no bo jeden za drugiego sie schował" :P
    U nas była możliwosc blizniaków bo u męża w rodzinie są 2 pary blizniąt, ale szczerze mowiąc ucieszyłam sie jak dowiedziałam sie ze jedno :P
    Wiadomo, niepłakałabym,cieszyłabym sie, ale jednak to 2 dzieci a nie jedno, później juz jest fajnie jak są starsze bo jedno drugim sie zajmuje,razem sie bawią, ale na początku..ojoj, ciezko ogarnąć..

Moja koleżanka jest w ciąży z blizniakami i właśnie boi sie jak poradzi sobie z 2 maluchów :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    niewyspana jestem strasznie...

Mimo wszystko milego dnia

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam bliźniaki.. Ale jednak cieszę się, że tam siedzi tylko jeden dzidziuś ;-)
    Wczoraj jak mama chciała dać mi Julkę na ręce to nie wzięłam jej! Bałam się, że jej coś zrobię bo to takie malutkie.. Taka głupia reakcja! Ale później zostałam sama z siostrą i poprosiła mnie żebym wzięła małą bo ona chce się przekręcić na drugi bok :) nie miałam wyboru ale jak już ją wzięłam to mogłabym ją tak trzymać i trzymać ;-)
    Na szczęście nie tylko ja tak zareagowałam ;-) Moja bratowa też nie chciała wziąć małej na ręce, mój mąż tak samo.. Za to mój brat od razu się zgłosił na ochotnika! I tak sobie pomyślałam, że ona była w rożku więc jakoś tak łatwiej ją złapać.. A jak takie maleństwo trzeba wykąpać, przebrać! Pewnie po porodzie jest instynkt i wszystko jest inaczej :)

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach jest chyba normalny - pierwsza reakcja. Ja tez zawsze tak miałam, a jak już wzięłam, przewinęłam to już z górki :D
    Najbardziej chyba się kąpieli boję - jak to jedną ręką tylko trzymać. Z koleżanką się śmiałam że my takie strachliwe, a w szpitalu pielęgniarka jedną ręka pod kranem jej synka myła - koleżanka strach w oczach, że jak to, a dla nich to rutyna.

3i49o7esfkybvicx.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzyn mojego meża mówił ze on nigdy nie brał dziecka na rece, bał sie po prostu, nawet takiego 6 miesiecznego, jak Marta (jego zona) urodziła, od razu wziął małego :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest pierwsze kapanie potem leci juz z gorki ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Mój brat pierwszy przewijał dziecko, bo bratowa po cesarce nie mogła wstawać, to powiedział, że nijak ma się to do lalki na szkole rodzenia. Że lalka jest sztywna i nie możesz jej zrobić krzywdy, a tak to jest strach w oczach, trzeba uważać na kręgosłup etc. Ciężkie wyzwanie, ale wierzę, że damy radę :)

Kiepsko spałam. Chociaż tydzień temu byłam na genetycznym i wiem, że wszystko jest ok, to chyba się jakoś podświadomie denerwuję dzisiejszą wizytą na usg - idę do luxmedu. Któraś z dziewczyn mówiła, że dr Andrzejewski dawał zdjęcia również w 3D, dobrze pamiętam?

Pracuję z domu, bo w pracy ospa panuje. Niby fajnie, że mogę wstać o 8:30, a nie o 6:30, że mam czas by zrobić obiad w ciągu dnia, ale wczoraj siedziałam do 22 przed kompem... Muszę się ogarnąć i nie pracować tyle...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy dwojce sie balam na rece wziac ale juz po pierwszym razie to norma:-)dla mnie najgorsze bylo ubieranie pamietam.

My bedziemy mieli lozeczko osobno:-) o koszu nie slyszalam haha a niby powinnam.

Gratulacje dla cioci!:-)

Dziewczyny co polecacie na kaszel??

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pamiętam jak 8 lat temu siostra rodziła, poszłam do szpitala i był już maluszek i trzeba było go przebrać ona taka wystraszona i mówi, żeby zawołała pielęgniarkę a ja jakoś odruchowo wzielam go na rece położyłam na łóżku i zaczęłam przebierać, mam nadzieję że przy swoim też będe taka odważna:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop prelantan i tabletki prelantan, napar z imbiru: gotujesz 0,5l wody, ucierasz ok5cm imbiru, wrzucasz go do gotującej sie wody, gotujesz jeszcze ok 10min, po ugotowaniu łyżka miodu i pół ctryny, odcedzasz i pijesz- nie jest pyszne,ale dobre. Mleko z miodem, inhalacje z solą - tak sie leczyłam teraz i juz prawie zdrowa jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:11

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 idziemy łeb w łeb hih:) 14tc i 4 dni:)

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja póki co się rozczulam nad maluchami koleżanki, bo 3.02 miała cc i ma bliźniaki - chłopca i dziewczynkę :)
    No to się spisali :-) od razu parka, ale fajnie :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Kiepsko spałam. Chociaż tydzień temu byłam na genetycznym i wiem, że wszystko jest ok, to chyba się jakoś podświadomie denerwuję dzisiejszą wizytą na usg - idę do luxmedu. Któraś z dziewczyn mówiła, że dr Andrzejewski dawał zdjęcia również w 3D, dobrze pamiętam?
    ...
    tak, nam robił 3d na usg genetycznym :-) czyli ten pierwszy lekarz, co zaczął mierzyć Twoja dzidzie, gdy nie miała odpowiedniego rozmiaru to był inny lekarz tak? Pytałam wcześniej, ale pewnie wśród wielu postów nie zauważyłaś :-)

bzkxskf.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ