SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
do bujaczka takie dzieicatko co juz troszeczkę lepiej główkę trzyma powinno sie wkładac.
co do wyprawki to ja pomału zaczne kwiecien-maj jak juz bede jedna noga na wolnym.
od psiapsiółek obu mam duzo ciuszków na dziewczynkę, no ale jesli bedzie chlopczyk to musze kupic.
mebelków nie kupuje, tylko łóżeczko mobilne wózek i wszelkie akcesoria pielęgnacyjne i ciuszkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:46
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dzień dobry kobietki )
Moja mama sobie zartowała ze u nas beda blizniaki, jak po usg powiedziałam ze jeden dzieciaczek to mama na to "a no bo jeden za drugiego sie schował"
U nas była możliwosc blizniaków bo u męża w rodzinie są 2 pary blizniąt, ale szczerze mowiąc ucieszyłam sie jak dowiedziałam sie ze jedno
Wiadomo, niepłakałabym,cieszyłabym sie, ale jednak to 2 dzieci a nie jedno, później juz jest fajnie jak są starsze bo jedno drugim sie zajmuje,razem sie bawią, ale na początku..ojoj, ciezko ogarnąć..
Moja koleżanka jest w ciąży z blizniakami i właśnie boi sie jak poradzi sobie z 2 maluchów
Nie ma znacznia, że w rodzinie męża są bliźniaki, bo to zależy od kobiety. Mąż może ewentualnie przekazać gen swojej córce, ale to też tylko jeśli bliźniaki były jednojajowe. Tak więc gdyby bliźniaki były po Twojej stronie to inna sprawa. U nas babcia miała 2 razy bliźniaki i moja siostra w 3 ciąży miała właśnie bliźniaki jednojajowe.amysia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja tez ani jednej rzeczy nie mam dla bobaska, moim zdaniem mam jeszcze czas i mam zamiar w 3 trymestrze zacząc cos kupowac, teraz tyle tego jest ze nie ma problemu
juz tak dwie rzeczy straciłam, bo nie wzięłam od razu tylko zostawiłam na następny raz i skorzystal ktoś inny :-p juz teraz nieco przystosowana, później zrobię rozeznanie i dokupie czego brak
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:a ja mam pomidorową kwasiorną z wczoraj i chyba wyciagne dzis pierogi mrozone od tesciowej bo ide na pogrzeb to bedzie jak znalazł jak przyjedziemy
znaczy, że kwaśna, tak? Ale od czego ? Od pomidorów?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Właśnie czytam o gadżetach i natknęłam się na tego misia szumisia. Super sprawa, ja nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy istnieją. Coś czuję, że przede mną długa droga...
http://mamygadzety.pl/szumisie/niecierpliwa, Aga89, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:magda- pewnie ze mozna
na bujackach zawsze pisze 0+
Może I pisze, ale taka pozycja nie jest wskazana na początku.... pamiętam jak włożyłam córeczkę do takiego bujaczka... masakra... była kompletnie niestabilna... chyba, że macie coś co się całkowicie rozkłada 180stopni. A leżaczka bujaczka warto dopiero w 2-3 miesiącu najwcześniej używać. Co do leżaczka bujaczka - nam się kompletnie nie sprawdził. Córeczkę szlag trafiał w nim. Złościła się, niewygodnie jej było. Sprzedaliśmy. Kupiliśmy huśtawkę Bright Starts. Teraz czytałam i chyba kupię albo fotelik Fisher Price, albo Tiny Love "Marko" Taki leżaczek 3w1 - można do 180 stopni rozłożyć do spania, do pół siedzenia, a potem nawet do siedzenia. Zobaczę. Tak naprawdę wszystko zależy od dziecka - każde inne. Znam dzieci, którym bujaczek bardzo podszedł i takie którym kompletnie nie...mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Pospaliśmy dziś
w tej poduszce mogłabym siedzieć całodobowo
wiecie co zauważyłam? Mąż mi podkrada poduszkę, wciska się na nią razem ze mną.
A tak serio to jak śpię w środku to czuje się jak dziecko w wózku czy jakimś kojcu, tak bezpiecznie, jakieś takie wspomnienia z dzieciństwai mąż pierw jak zobaczyl podusie to się z niej śmiał, że co to za ponton, a jak tylko na chwilkę wyszłam to już się do niej tulil i powiedział, że też taka chce
0na88, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A co dziewczyny sądzicie o woombie , wlasnie ogladam i chyba bylabym spokojniejsza ze dziecko sie nie nakryje kocykiem w nocy itd..
ja sie tez napalilam na ta poduszke do spaniaskoro tak zachwalacie to bede naciskac na meza na walentynki - bo łapie sie na tym ze z boku przekładam sie na brzuch w nocy i coraz mniej wygodnie mi sie spi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:43
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Teraz jest tyle "bajerów" dla dzieci że szok. Ode mnie z pracy dziewczyna jest architektką i na domo+ ma program "podzielić m2" - o pokoikach dla dzieci. Jak to ruszało, szukałam producentów taki gadżetów którzy by chcieli lokować w nim swoje produkty. Akurat ten aspekt mojej pracy był bardzo przyjemny - co się naczytałam, dowiadywałam, oglądałam to moje
Niby to woombie jest ok, ale mnie jakoś przeraża, że dziecko takie opatulone że nawet rączką nie ruszy.
Chociaż teraz czytam, że ponoć może ruszać. Musiałabym chyba na żywo zobaczyć dziecko w tym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:47
-
Mamasia - na 16:20 mam wizytę
Teraz na TVN Style lecą "historie porodowe", ale nie polecam, kiedyś trafiłam na dramatyczne sceny.
To woombie wygląda strasznie! Jakby dziecko było mumią;OWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:51
sylwucha89, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
0na88 wrote:A co dziewczyny sądzicie o woombie , wlasnie ogladam i chyba bylabym spokojniejsza ze dziecko sie nie nakryje kocykiem w nocy itd..
ja sie tez napalilam na ta poduszke do spaniaskoro tak zachwalacie to bede naciskac na meza na walentynki - bo łapie sie na tym ze z boku przekładam sie na brzuch w nocy i coraz mniej wygodnie mi sie spi
-
Cholera chyba coś mnie bierze jakieś choróbsko
To woombie niby fajne ale jakieś dziwne, mieszane uczucia we mnie to wywołuje, ale tego szumisia to ja kupiętaki słodziak... ja mam po prostu słabość do takich pluszaków, a że niby ma jeszcze pomagać dziecku zasnąć, to kto mi zabroni
mamasia, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Szumis jest super
Mega prosba do dziewczyn, ktore niedawno kupowaly poduszke prosze o linka do konkretnej aukcji i powiedzcie co jest w niej w srodku?? Bo ja ogladalam w sklepie na zywnw byly w niej jakies kuleczki, bylo ich malo i zupelnie inaczej ja sobie wyobrazalamlys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4938057556.html
Ja mam z tej aukcji
W środku jest cos..nie wiem co ale coś fajnego ;p jest meeega przyjemna(napewno to nie kulki)
niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość