X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulaczek czy wombi czy jak to zwal mnie rowniez przeraza, spiworek moim zdaniem jest najlepszy.

Do lezaczka moje dzieci od poczatku sie przyzwyczaily, moglam go rozkladac zupelnie na plasko nie lataly w nim w prawo lewo. Dla mnie wygoda.

Wyprawke juz powoli kupuje, widzac promocje nie hamuje sie. Ostatnio w Realu byla promocja na wszystkie artykuly do pielegnacji i karmienia -20% kupilam oliwke, krem, smoczek, nozyczki :)

Leze sobie, podbrzusze mnie zaczelo bolec. Wiem ze ma prawo bolec ale jakos jestem na tym punkcie wyczulona.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, Paula ja mam właśnie od tego producenta w kształcie C, nie będziecie żałować :) Koleżankę namówiłam i ma od poniedziałku i też super zadowolona.

Sana ale ten czas zapiernicza :)

lys, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a gdzie takie coś sprzedają?
    http://www.smyk.com/sterntaler-przytulanka-z-bijacym-sercem-hetti-maskotka,p1081025098,zabawki-gry-dla-dzieci-p

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba tez muszę pomyśleć nad tą poduszką bo się masakrycznie niewysypiam.....:-/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie 3 dni ale nie nadganiam bo nawet na to sił nie mam

13,5 według USG prenatalne

Nawet sobie nie wyobrażacie co ja przeszłam przez ostatnie 3 dni na Prenatalnych
    we wtorek po 2 Tygodniach poszłam na prenatalne Prywatnie sprawdzić grzecznie jak lekarz kazał ,
    okazało się ze mały tak urósł że ma 76,6 mm i 13,3 dzień wiec na prenatalne ostania granica
    Mały spał przez 2 godziny i nie obrócił się lekarzowi tyle co ja widziałam to zdał zbadać przezierność karku 1,9 no ale lekarz wysłał nas do domu żeby my w czwartek przyśli może będzie lepiej .
    Pewnie że się przestraszyłam bo to ostatnia granica na badanie .
    Wiec zadzwoniłam na NFZ badania w Katowicach klinika Feminal ustawili mi termin na 12.00 następnego dnia ale się ucieszyłam bo tak szybko .Weszłam do lekarza kazał mi się położyć stwierdził po wyglądzie ze ciężkie warunki no bo mam ciała zaczoł nagrywać płytę i badać cisza z jego strony nagle po 8 min stwierdził proszę się ubierać kosci nosowej nie ma przieziernosc karkowa 3,1 proszę na Amnopunkcię wiec ja mu nie zgadam się musziałam 2 papierki podpisać na dowidzenia nam powiedział nie umiałem ryzyka wymierzyć dał pismo i odesłał do domu a na piśmie ryzyko trisomia 21 1>44 pojechałam do go prowadzącego lekarza ten mi ryzyko jest ogromne pogadamy za 2 tygodnie o Anopunkcji robi się od 15 tygodnia wiec ja do niego powtórzyć badania *nie potrzebne *
    Nie dało mi to spokoju wieczorem napisałam sms o 20 do innej pani doktor od której miałam tel od koleżanki tez Katowice Pani Milenowska Lawendowska oddzwoniła zaraz stwierła proszę się nie martwić tylko przyjechać o 9.30 do mnie .
    Wiec rano pojechali my zrobiła nam ponad pół godziny badania wszystko widoczne kość nosowa tez przezierność karkowa 1,9 w naj grubszmym miejscu po iluś tam badaniach 2,2 ryzyko trisoma 21 1 > 827 mówi nic nie pokojąc nie widzę proszęnia poczekać na badania krwi ale dzidziuś jest cały i zdrów .

Kamień spadł mi z serca a ile stresu się najadłam to moje sprawdzajcie kobietki u innego lekarza jak wam coś nie tak wyjdzie .

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana niesamowite że to już 5ty msc :)

Cassie mnie ostatnio też pobolewa, ale że to drugi trymestr i oprócz tego nic się nie dzieje to staram się nie panikować - maluchy sobie robią miejsce, w końcu, rosną teraz szybko a miejsca coraz mniej :D

Powiedzcie mi... bo mówicie o śpiworkach - takich bez rękawków tak? Myślałam o takim tylko nie wiem czy już dla noworodka one się nadają?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia glos mi odjelo po przeczytaniu Twojego postu... Ciesze sie ze z dzieckiem wszystko ok, nerwow szczerze wspolczuje.

futuremama, Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys, Paula ja mam właśnie od tego producenta w kształcie C, nie będziecie żałować :) Koleżankę namówiłam i ma od poniedziałku i też super zadowolona.

Sana ale ten czas zapiernicza :)

Ja zamówiłam właśnie tą bo zachwalałaś :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    http://www.smyk.com/sterntaler-przytulanka-z-bijacym-sercem-hetti-maskotka,p1081025098,zabawki-gry-dla-dzieci-p

normalnie oszalałam, ja wykupię wszystkie takie wynalazki :D

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:

Nawet sobie nie wyobrażacie co ja przeszłam przez ostatnie 3 dni na Prenatalnych
    we wtorek po 2 Tygodniach poszłam na prenatalne Prywatnie sprawdzić grzecznie jak lekarz kazał ,
    okazało się ze mały tak urósł że ma 76,6 mm i 13,3 dzień wiec na prenatalne ostania granica
    Mały spał przez 2 godziny i nie obrócił się lekarzowi tyle co ja widziałam to zdał zbadać przezierność karku 1,9 no ale lekarz wysłał nas do domu żeby my w czwartek przyśli może będzie lepiej .
    Wiec zadzwoniłam na NFZ badania w Katowicach klinika Feminal ustawili mi termin na 12.00 następnego dnia ale się ucieszyłam bo tak szybko .Weszłam do lekarza kazał mi się położyć stwierdził po wyglądzie ze ciężkie warunki no bo mam ciała zaczoł nagrywać płytę i badać cisza z jego strony nagle po 8 min stwierdził proszę się ubierać kosci nosowej nie ma przieziernosc karkowa 3,1 proszę na Amnopunkcię wiec ja mu nie zgadam się musziałam 2 papierki podpisać na dowidzenia nam powiedział nie umiałem ryzyka wymierzyć dał pismo i odesłał do domu a na piśmie ryzyko trisomia 21 1>44 pojechałam do go prowadzącego lekarza ten mi ryzyko jest ogromne pogadamy za 2 tygodnie o Anopunkcji robi się od 15 tygodnia wiec ja do niego powtórzyć badania *nie potrzebne *
    Nie dało mi to spokoju wieczorem napisałam sms o 20 do innej pani doktor od której miałam tel od koleżanki tez Katowice Pani Milenowska Lawendowska oddzwoniła zaraz stwierła proszę się nie martwić tylko przyjechać o 9.30 do mnie .
    Wiec rano pojechali my zrobiła nam ponad pół godziny badania wszystko widoczne kość nosowa tez przezierność karkowa 1,9 w naj grubszmym miejscu po iluś tam badaniach 2,2 ryzyko trisoma 21 1 > 827 mówi nic nie pokojąc nie widzę proszęnia poczekać na badania krwi ale dzidziuś jest cały i zdrów .

Kamień spadł mi z serca a ile stresu się najadłam to moje sprawdzajcie kobietki u innego lekarza jak wam coś nie tak wyjdzie .

o kurcze... co za historia! a tamten lekarz powinien od razu zlecić konsultację jeszcze u innego gin, a nie tak straszyć, co za idiota! dobrze Andzia, że nie odpuściłaś i dzidziuś zdrów

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia - współczuje tych masakrycznych przejść:-(...jezuuuu na szczęście wszystko się dobrze skończyło - i dobrze ze jeszcze w tej panice zachowałaś trzeźwość umysłu i sprawdziłaś u innego lekarza.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia...To jest przerażające jacy kretyni pracują. Ja rozumiem, że teraz każdy kończy studia, chociaż nie powinien, ale studia, gdzie ludzie pracują w zawodach które mają wpływ na ludzie życie (lekarz, projektant mostów etc) lub zdrowie powinny robić porządny przesiew. Sama jestem przykładem, gdzie mi lekarz powiedział, że dziecko ma za dużą NT chociaż dziecko miało o 10 mm za mało by to oceniać. Ale to co Ciebie spotkało to aż woła o pomstę do nieba... Szczerze Ci współczuję.

Przyszła poduszka. Jest super:) Myślałam, że to będzie wielka poducha a ona jest taka zgrabna i wygodna:) Polecam, chociaż wiarygodniej wypowiem się rano jak się wyśpię.

Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, straszna historia, ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten leżaczek strasznie mi się podoba :D

http://malyszkrab.blog.pl/files/2013/07/Graco_SWEETPEACE.jpg

mamasia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ale się wkręciłaś w te wszystkie gadżety, co :)?

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Iys ale się wkręciłaś w te wszystkie gadżety, co :)?

Nooo, ale własnie zobaczyłam cenę tego bujaczka... prawie 900 pln więc trochę mi mina zrzedła :/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... no to faktycznie kosmiczna...

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie mnie tez pobolewa brzucha, ale konsultowalam z lekarzem i ma prawo-wszystko sie przeciez rozciaga teraz :)Także nie zamartwiaj się :)

Bujaczek super sprawa, ale słyszałam,że lekarze zalecają by najszybciej w 3 mies zacząć używać. Chociaż też w sumie co lekarz to opinia :)

5 miesiąc ciąży? a nie myślicie dziewczyny, że trochę sztuczne jest takie liczenie? W końcu rodzimy w sierpniu więc jakby nie było przed nami wciąż 6 miesięcy (no, dla niektórych 5,5). Ale idąc tą logiką ciąża trwałaby 11 miesięcy a nie 9 :P Ja zawsze kiedy ktoś pyta, w którym jestem miesiącu odejmuję od daty porodu pozostałe miesiące. I takim sposobem wychodzi, że to dopiero początek 4 miesiąca

Cassie, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:

Najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok ale wyobrażam sobie ile stresu Cię to kosztowało.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    ja zamówiłam tą w kształcie c
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4991671750.html

dziś ma przyjść, więc jutro mogę dać znać jak odczucia

Czekam na relacje bo ta wlasnie chce zamowic :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ