SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia najwazniejsze ze z dzidziusiem jest ok.
Moj synek urodzil sie w lipcu i od poczatku byl w kocyku ze do dzis z nim spi zadnych spiworkow nie mialam.
Bujaczek super sprawa:-) z wibracja i melodyjkami jestem za!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam się po przerwie, czytam was na bieżąco ale nie mam weny pisać

Jeśli chodzi o gadżety to dopiero zaczynam się rozglądać, lys bardzo mi się podoba szumiś
Też zastanawiałam się nad koszem Mojżesza ale bardziej przemawia do mnie kołyska. Łóżeczko oczywiście też będzie.
Z wyprawki to kupiłam jedynie dużą walizkę do szpitala i stację meteo. Następnym punktem będzie pewnie nawilżacz powietrza ale zobaczymy jak stacja dotrze czy będzie konieczny :)i termometr cyfrowy.
Po ostatniej wycieczce do szpitala stwierdziłam że zacznę kupować rzeczy i gadżety uniwersalne czyli ich obecność w domu przy dziecku jest wskazana ale nam też się przydadzą.
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa czerwiec mam zaplanowany zakup wozka
lozeczko komoda itp tez tak jakos na przelomie. Chce miec jeszcze sile na urzadzenie wszystkiego bo na poczatku sierpnia czasu nie bedzie. Moo rodzice przyjezdzaja zeby troszke pomoc a ja bede miala cc w ok 6tego sierpnia wiec wolalabym miec do tego czasu wszystko pachnace i gotowe.
mamasia, KasiaeN., 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Dlatego ja podaje nie miesiace a tygodnie gdy ktos sie mnie pyta

No ja też podaję tygodnie.
Poduszkę Adam obiecał mi zamówić ale zapomniał więc musiałam mu delikatnie przypomnieć wklejając linka
Ten woombie wygląda przerażająco. Niby dziecko u nas w brzuchu pod koniec też trochę ściśnięte ale jakoś tak aż mi jest ciasno jak na to patrzę
Moja siostra miała śpiworek tylko nie pamiętam czy od pierwszych dni czy dopiero jak dziewczyny były starsze.I ja chyba ten śpiworek też zakupię.
No i bujaczek też miała i była zadowolona i co najważniejsze jej córy też
Także chyba też go zakupimy.
Swoją drogą czas zapiernicza jak nie wiem.Już niedługo będziemy w połowie "drogi "
A jak wkręcimy się w ostateczne przygotowania to czas będzie mijał jak szalony i potem pozostaną nam tylko wspomnienia naszych brzuszków
5ylwia, 0na88, futuremama, niecierpliwa, małaMyszka, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość

-
zazdroszcze wam tego ze macie czas aby juz planowac, rozgladac sie za akcesoriami, odpoczywac w domu.
a ja jeszcze 2 miesiace pracy, nie daje rady buuuuuu
za duzo stresu, za duzo watków, głowwa mnie juz kolejny dzień boli...........
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
a mi sie wydaje że mc jak sie podaje też ok . ponieważ mówi się że ciąża trwa 40 tygodnie
40:4 = 10 mc
czyli jak np. jak ja jestem teraz w 4mc ( 13+5) a mamy teraz luty czyli do sierpnia jeszcze 6 mc
6mc+4=10 mc
coś takiego mi lekarz tłumaczył
magda sz, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
własnie dostałam paczkę od mojej siostry z jej ubraniami ciązowymi, bardzo się cieszę, bo nie miałam się w co ubrać - wszystko za ciasne, a żal mi było wydawać pieniądze na ubrania ciążowe. a tak to mam teraz kilka par spodni ciążowych, kilka par spódnic, kilka bluzek, a po ciązy jej to odeślę i też nie będzie kłopotu z przechowywaniem
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
Zabka11 - ja nie mam czasu, żeby odpoczywać w domu, bo muszę forum nadrabiać
Tak szalejecie, że nie nadążam, ale przed chwilą dobrnęłam do końca
Tylko co z tego jak za chwilę stąd pójdę, a jak wrócę to będę miała kilka stron do nadrobienia i sytuacja się powtórzy
Wykończycie mnie, hahahhahhha
lys, zabka11, olinka, mamasia, niecierpliwa, małaMyszka, 5ylwia, futuremama, Cassie, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość
-
Tak czy siak rodzi się w ostatnim tyg. 9 miesiąca wiec prawie w 10 miesiącu. Nie wiem kto wymyślił te liczenie od daty miesiączki przez to wszystko się knoci, powinni mierzyć dziecko i na tej podstawie określić że płód ma np. 12 tygodni, wtedy ciążą wydawałaby się krótsza

A ja się strasznie cieszę bo od jutra przychodzi ktoś na moje stanowisko, więc przestaną mi zawracać dupę telefonami i mailami
jadę jutro przekazać obowiązki i będę się czuła wolna. Szukali kogoś 1,5 miesiąca...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:25
lys, małaMyszka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość
-
Ja tez bym mogla prosic o dopisanie do listy na 13 sierpnia, bo z tel nie umiem wprowadzic nic do tabelki

Maz zamowil mi poduche!! Juz nie moge sie doczekac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:07
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Zlitujcie się