X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia najwazniejsze ze z dzidziusiem jest ok.

Moj synek urodzil sie w lipcu i od poczatku byl w kocyku ze do dzis z nim spi zadnych spiworkow nie mialam.
    Bujaczek super sprawa:-) z wibracja i melodyjkami jestem za!:-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie, czytam was na bieżąco ale nie mam weny pisać :)

Jeśli chodzi o gadżety to dopiero zaczynam się rozglądać, lys bardzo mi się podoba szumiś :)
    Też zastanawiałam się nad koszem Mojżesza ale bardziej przemawia do mnie kołyska. Łóżeczko oczywiście też będzie.
    Z wyprawki to kupiłam jedynie dużą walizkę do szpitala i stację meteo. Następnym punktem będzie pewnie nawilżacz powietrza ale zobaczymy jak stacja dotrze czy będzie konieczny :)i termometr cyfrowy.
    Po ostatniej wycieczce do szpitala stwierdziłam że zacznę kupować rzeczy i gadżety uniwersalne czyli ich obecność w domu przy dziecku jest wskazana ale nam też się przydadzą.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny :) Ja nawet nie chcę myślec co się będzie tu działo w maju czerwcu - wtedy dopiero będzie szał gadżetowo-wyprawkowy :D

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja od wczoraj was czytam, bo mam zaległości i nie umiem nadążyć :/ Zlitujcie się :P

5ylwia, zabka11, małaMyszka, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja podaje nie miesiace a tygodnie gdy ktos sie mnie pyta ;)

niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czerwiec mam zaplanowany zakup wozka :) lozeczko komoda itp tez tak jakos na przelomie. Chce miec jeszcze sile na urzadzenie wszystkiego bo na poczatku sierpnia czasu nie bedzie. Moo rodzice przyjezdzaja zeby troszke pomoc a ja bede miala cc w ok 6tego sierpnia wiec wolalabym miec do tego czasu wszystko pachnace i gotowe.

mamasia, KasiaeN., 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dlatego ja podaje nie miesiace a tygodnie gdy ktos sie mnie pyta ;)

No ja też podaję tygodnie.

Poduszkę Adam obiecał mi zamówić ale zapomniał więc musiałam mu delikatnie przypomnieć wklejając linka ;)

Ten woombie wygląda przerażająco. Niby dziecko u nas w brzuchu pod koniec też trochę ściśnięte ale jakoś tak aż mi jest ciasno jak na to patrzę ;) Moja siostra miała śpiworek tylko nie pamiętam czy od pierwszych dni czy dopiero jak dziewczyny były starsze.I ja chyba ten śpiworek też zakupię.

No i bujaczek też miała i była zadowolona i co najważniejsze jej córy też ;) Także chyba też go zakupimy.

Swoją drogą czas zapiernicza jak nie wiem.Już niedługo będziemy w połowie "drogi " ;) A jak wkręcimy się w ostateczne przygotowania to czas będzie mijał jak szalony i potem pozostaną nam tylko wspomnienia naszych brzuszków :)

5ylwia, 0na88, futuremama, niecierpliwa, małaMyszka, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze wam tego ze macie czas aby juz planowac, rozgladac sie za akcesoriami, odpoczywac w domu.

a ja jeszcze 2 miesiace pracy, nie daje rady buuuuuu :-( za duzo stresu, za duzo watków, głowwa mnie juz kolejny dzień boli...........:-(

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie wydaje że mc jak sie podaje też ok . ponieważ mówi się że ciąża trwa 40 tygodnie
    40:4 = 10 mc
    czyli jak np. jak ja jestem teraz w 4mc ( 13+5) a mamy teraz luty czyli do sierpnia jeszcze 6 mc
    6mc+4=10 mc

coś takiego mi lekarz tłumaczył

magda sz, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dostałam paczkę od mojej siostry z jej ubraniami ciązowymi, bardzo się cieszę, bo nie miałam się w co ubrać - wszystko za ciasne, a żal mi było wydawać pieniądze na ubrania ciążowe. a tak to mam teraz kilka par spodni ciążowych, kilka par spódnic, kilka bluzek, a po ciązy jej to odeślę i też nie będzie kłopotu z przechowywaniem :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka11 - ja nie mam czasu, żeby odpoczywać w domu, bo muszę forum nadrabiać :P Tak szalejecie, że nie nadążam, ale przed chwilą dobrnęłam do końca :D Tylko co z tego jak za chwilę stąd pójdę, a jak wrócę to będę miała kilka stron do nadrobienia i sytuacja się powtórzy :P Wykończycie mnie, hahahhahhha :P

lys, zabka11, olinka, mamasia, niecierpliwa, małaMyszka, 5ylwia, futuremama, Cassie, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miesiąc ma 4 tyg. tylko w lutym. a tak to średnio 4,5tyg.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak rodzi się w ostatnim tyg. 9 miesiąca wiec prawie w 10 miesiącu. Nie wiem kto wymyślił te liczenie od daty miesiączki przez to wszystko się knoci, powinni mierzyć dziecko i na tej podstawie określić że płód ma np. 12 tygodni, wtedy ciążą wydawałaby się krótsza :P

A ja się strasznie cieszę bo od jutra przychodzi ktoś na moje stanowisko, więc przestaną mi zawracać dupę telefonami i mailami :) jadę jutro przekazać obowiązki i będę się czuła wolna. Szukali kogoś 1,5 miesiąca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:25

lys, małaMyszka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) już ciut doszłam do siebie .

Zapiszcie mnie na Listę na 14 Sierpnia

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia, kwasiorna od soku pomidorowego i koncentratu:D ale uwielbiam takie, ogórkową jak robie to dolewam wody z ogórków:)

niecierpliwa, małaMyszka, futuremama, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym mogla prosic o dopisanie do listy na 13 sierpnia, bo z tel nie umiem wprowadzic nic do tabelki :)

Maz zamowil mi poduche!! Juz nie moge sie doczekac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:07

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wchodzilyscie na strone smyka? Jakie promocje a jakie piekne rzeczy dla maluchow! Jak ja bym chciala juz marzec wizyte u gina jak bedzie ok to cos kupie dla coreczki:-)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak patrze po innych watkach to sierpnioweczki chyba jakos najmniej rozgadane :P

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a706cbf0ee7d51bdmed.jpg

Siemanko to mała JA :D
    Siedze i sie smieje z tego zdjecia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 18:20

niecierpliwa, lys, ekropka, sylwucha89, 5ylwia, Cassie, KasiaeN., zabka11, mamasia, małaMyszka, Neyla, chcebycmama lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie dostałam moją poduchę, wyglada fajnie, zobaczymy jak będzie się dzis spało :)

niecierpliwa, małaMyszka, chcebycmama, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ