X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia najwazniejsze ze z dzidziusiem jest ok.

Moj synek urodzil sie w lipcu i od poczatku byl w kocyku ze do dzis z nim spi zadnych spiworkow nie mialam.
    Bujaczek super sprawa:-) z wibracja i melodyjkami jestem za!:-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie, czytam was na bieżąco ale nie mam weny pisać :)

Jeśli chodzi o gadżety to dopiero zaczynam się rozglądać, lys bardzo mi się podoba szumiś :)
    Też zastanawiałam się nad koszem Mojżesza ale bardziej przemawia do mnie kołyska. Łóżeczko oczywiście też będzie.
    Z wyprawki to kupiłam jedynie dużą walizkę do szpitala i stację meteo. Następnym punktem będzie pewnie nawilżacz powietrza ale zobaczymy jak stacja dotrze czy będzie konieczny :)i termometr cyfrowy.
    Po ostatniej wycieczce do szpitala stwierdziłam że zacznę kupować rzeczy i gadżety uniwersalne czyli ich obecność w domu przy dziecku jest wskazana ale nam też się przydadzą.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny :) Ja nawet nie chcę myślec co się będzie tu działo w maju czerwcu - wtedy dopiero będzie szał gadżetowo-wyprawkowy :D

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja od wczoraj was czytam, bo mam zaległości i nie umiem nadążyć :/ Zlitujcie się :P

5ylwia, zabka11, małaMyszka, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja podaje nie miesiace a tygodnie gdy ktos sie mnie pyta ;)

niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czerwiec mam zaplanowany zakup wozka :) lozeczko komoda itp tez tak jakos na przelomie. Chce miec jeszcze sile na urzadzenie wszystkiego bo na poczatku sierpnia czasu nie bedzie. Moo rodzice przyjezdzaja zeby troszke pomoc a ja bede miala cc w ok 6tego sierpnia wiec wolalabym miec do tego czasu wszystko pachnace i gotowe.

mamasia, KasiaeN., 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dlatego ja podaje nie miesiace a tygodnie gdy ktos sie mnie pyta ;)

No ja też podaję tygodnie.

Poduszkę Adam obiecał mi zamówić ale zapomniał więc musiałam mu delikatnie przypomnieć wklejając linka ;)

Ten woombie wygląda przerażająco. Niby dziecko u nas w brzuchu pod koniec też trochę ściśnięte ale jakoś tak aż mi jest ciasno jak na to patrzę ;) Moja siostra miała śpiworek tylko nie pamiętam czy od pierwszych dni czy dopiero jak dziewczyny były starsze.I ja chyba ten śpiworek też zakupię.

No i bujaczek też miała i była zadowolona i co najważniejsze jej córy też ;) Także chyba też go zakupimy.

Swoją drogą czas zapiernicza jak nie wiem.Już niedługo będziemy w połowie "drogi " ;) A jak wkręcimy się w ostateczne przygotowania to czas będzie mijał jak szalony i potem pozostaną nam tylko wspomnienia naszych brzuszków :)

5ylwia, 0na88, futuremama, niecierpliwa, małaMyszka, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze wam tego ze macie czas aby juz planowac, rozgladac sie za akcesoriami, odpoczywac w domu.

a ja jeszcze 2 miesiace pracy, nie daje rady buuuuuu :-( za duzo stresu, za duzo watków, głowwa mnie juz kolejny dzień boli...........:-(

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie wydaje że mc jak sie podaje też ok . ponieważ mówi się że ciąża trwa 40 tygodnie
    40:4 = 10 mc
    czyli jak np. jak ja jestem teraz w 4mc ( 13+5) a mamy teraz luty czyli do sierpnia jeszcze 6 mc
    6mc+4=10 mc

coś takiego mi lekarz tłumaczył

magda sz, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dostałam paczkę od mojej siostry z jej ubraniami ciązowymi, bardzo się cieszę, bo nie miałam się w co ubrać - wszystko za ciasne, a żal mi było wydawać pieniądze na ubrania ciążowe. a tak to mam teraz kilka par spodni ciążowych, kilka par spódnic, kilka bluzek, a po ciązy jej to odeślę i też nie będzie kłopotu z przechowywaniem :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka11 - ja nie mam czasu, żeby odpoczywać w domu, bo muszę forum nadrabiać :P Tak szalejecie, że nie nadążam, ale przed chwilą dobrnęłam do końca :D Tylko co z tego jak za chwilę stąd pójdę, a jak wrócę to będę miała kilka stron do nadrobienia i sytuacja się powtórzy :P Wykończycie mnie, hahahhahhha :P

lys, zabka11, olinka, mamasia, niecierpliwa, małaMyszka, 5ylwia, futuremama, Cassie, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miesiąc ma 4 tyg. tylko w lutym. a tak to średnio 4,5tyg.

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak rodzi się w ostatnim tyg. 9 miesiąca wiec prawie w 10 miesiącu. Nie wiem kto wymyślił te liczenie od daty miesiączki przez to wszystko się knoci, powinni mierzyć dziecko i na tej podstawie określić że płód ma np. 12 tygodni, wtedy ciążą wydawałaby się krótsza :P

A ja się strasznie cieszę bo od jutra przychodzi ktoś na moje stanowisko, więc przestaną mi zawracać dupę telefonami i mailami :) jadę jutro przekazać obowiązki i będę się czuła wolna. Szukali kogoś 1,5 miesiąca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:25

lys, małaMyszka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) już ciut doszłam do siebie .

Zapiszcie mnie na Listę na 14 Sierpnia

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia, kwasiorna od soku pomidorowego i koncentratu:D ale uwielbiam takie, ogórkową jak robie to dolewam wody z ogórków:)

niecierpliwa, małaMyszka, futuremama, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym mogla prosic o dopisanie do listy na 13 sierpnia, bo z tel nie umiem wprowadzic nic do tabelki :)

Maz zamowil mi poduche!! Juz nie moge sie doczekac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:07

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wchodzilyscie na strone smyka? Jakie promocje a jakie piekne rzeczy dla maluchow! Jak ja bym chciala juz marzec wizyte u gina jak bedzie ok to cos kupie dla coreczki:-)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak patrze po innych watkach to sierpnioweczki chyba jakos najmniej rozgadane :P

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a706cbf0ee7d51bdmed.jpg

Siemanko to mała JA :D
    Siedze i sie smieje z tego zdjecia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 18:20

niecierpliwa, lys, ekropka, sylwucha89, 5ylwia, Cassie, KasiaeN., zabka11, mamasia, małaMyszka, Neyla, chcebycmama lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie dostałam moją poduchę, wyglada fajnie, zobaczymy jak będzie się dzis spało :)

niecierpliwa, małaMyszka, chcebycmama, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ