X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie: hustawka albo lezaczek bujaczek?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bujaczek:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lezaczek bujaczek;)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam upatrzona huśtawkę fisher price - jak byłam opiekunką mieli taką i spisała się świetnie. Ale rozglądam sią raczej za używaną w dobrym stanie, bo nowa kosztuje ponad 400zł.
    https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Farchiwum.allegro.pl%2Foferta%2Fhustawka-bujaczek-fisher-price-j6978-papasan-i2579136214.html&ei=ZiLbVL_iJ8jBOfyDgMgM&bvm=bv.85761416,d.ZWU&psig=AFQjCNHMig6R2sYlhyQgjHzJzdhOYlC0OQ&ust=1423733725314729

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robicie na obiad ? Odwieczny problem ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bujaczek w PL ale on ma juz 9lat i 4ro dzieci przezyl, nie jest juz w dobrym stanie. Ogladalam i hustawki i bujaczki, cenowo u Nas wychodzi identycznie. Oba sa od 0-18kg... Nie bardzo wiem co kupic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad? hmmmm prawde mowiac jeszcze o nim nie myslalam dzisiaj

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zauważyłam bujaczki maja wiekszy popyt, moja tesciowa ma sklep z zabawkami i akcesoriami da dzieci, a ja tam często pracuje no i nie pamietam kiedy ostatnio huśdawke sprzedałam,a bujaczki co raz są domawiane..nie mam pojęcia w czym są lepsze, ale z tego wywnioskowalam ze tez kupie bujaczek :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! :)
    Ja też dziś jakaś taka nie wyspana.Niby spałam dość długo, może taki dzień. Albo to moje nieszczęsne ciśnienie.Wczoraj byłam na wizycie i miałam 100/60.Pewnie dlatego jestem taka ospała wciąż.I czekam i czekam na ten przypływ sil witalnych co to niby ma być w drugim trymestrze i póki co się nie doczekałam, wręcz przeciwnie ;)

Jeśli chodzi o wyprawkę to też jeszcze nic nie mam. Ostatnio byłam w Lidlu i już prawie brałam śpioszki ale w końcu odłożyłam. Wózek i łóżeczko dostaniemy od siostry, fotelik od koleżanki.Nowiusieńki bo wieźli dziecko w nim tylko raz, ze szpitala do domu, bo nie mają samochodu.Także największe rzeczy już będziemy mieć.A resztę powoli chyba zacznę kompletować dopiero koło 6 miesiąca.No chyba, ze wcześniej mi przyjdzie ochota. Nie wiem czy też tak macie ale strasznie nic mi się nie chce.Najchętniej z łóżka bym nie wychodziła i strasznie mi wszystko jedno. Nie wiem czy ta zima tak na mnie działa czy co.Może jak już się zrobi bardziej wiosennie to będzie lepiej.

Idę wstawić jakiś obiad i może zrobię pranie.Miłego dnia dziewczyny!

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    tak, nam robił 3d na usg genetycznym :-) czyli ten pierwszy lekarz, co zaczął mierzyć Twoja dzidzie, gdy nie miała odpowiedniego rozmiaru to był inny lekarz tak? Pytałam wcześniej, ale pewnie wśród wielu postów nie zauważyłaś :-)

Przepraszam, tak inny lekarz. Ja w ciąży byłam już chyba u 7 różnych lekarzy. Andrzejewski będzie 8:P

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ani jednej rzeczy nie mam dla bobaska, moim zdaniem mam jeszcze czas i mam zamiar w 3 trymestrze zacząc cos kupowac, teraz tyle tego jest ze nie ma problemu :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pomidorową kwasiorną z wczoraj i chyba wyciagne dzis pierogi mrozone od tesciowej bo ide na pogrzeb to bedzie jak znalazł jak przyjedziemy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z fisher price to taki huśtawko bujaczek, ale naprawdę był mega przydatny. I super że mozna regulować moc bujania, kierunek, wybierać czy melodyjki czy dźwięki natury i co ważne... głośność :) Mała od początku praktycznie korzystała, a potem jeszcze się przydawało do karmienia deserkami itp. zanim wygodnie i stabilnie w krzesełku siedziała.
    Ale dlatego chcę ten konkretny model bo dla mnie juz sprawdzony.

Paula podziwiam, ja nie mam siły do tych lekarzy, czasu mi brakuje - próba dodzwonienia się i pierwsza okropna baba mnie tak zraziła, że teraz patrze za innymi lekarzami ale już sama nie wiem.
    Chyba skończy się tak że jeszcze tu na połówkowe pójdę, a potem bedę szukać lekarza który w szpitalu którymś pracuje.

Na obiad brak pomysłu:(

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad mam kopytka i sos z żeberek i buraczki :)

No i zakupiłam kilo jabłek i kilo marchwi i zamierzam odkurzyć dziś sokowirówkę.Przed ciążą codziennie robiłam soki świeże a od kiedy zaszłam w ciążę przeszła mi ochota, no ale dziś znów jej nabrałam :) Ale będąc w sklepie kupiłam jeszcze puszkę pepsi.Tak mnie naszła ochota, ze zaraz po odejściu od kasy wypiłam całą.Mam nadzieję, ze to nie zaszkodzi dzidkowi.

Cassie, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co zrobie na obiad ! Zapiekanke z kalafiora ! JEJU ONA JEST PRZEPYSZNA !:p

Cassie, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

u nas sie super sprawdził lezaczek bujaczek - polecam baaaaardzo!:-)

tak wogóle to dzień dobry

choc mój do dobrych nie należy, jestem mega ospała i od rana nerwy w pracy.
    jak mam sie czuc dobrze i ciśnienie ma mi spadac, jak mi je podnoszą?
    szef mimo ze wie jak sie czuje, ze w tamtym tyg mialam zagrozenie ze jak mi nie spadnie cisnienie do niedzile, to klada mnie na oddzial - mimo tego wyjechal sobie na tydzien za granice na narty i ma wszystko w d****!
    a do mnie dzwonia Klienci z uwagami, ze cos jest nie tak...ze wszystko bylo z szefem omawiane i co teraz,...ja musze swiecic oczami i tłumaczyc sie za tego buca!grrrrrrrrrrr!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:41

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Bujaczek :-)

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjjj :)
    Pospaliśmy dziś :) w tej poduszce mogłabym siedzieć całodobowo :D wiecie co zauważyłam? Mąż mi podkrada poduszkę, wciska się na nią razem ze mną.
    A tak serio to jak śpię w środku to czuje się jak dziecko w wózku czy jakimś kojcu, tak bezpiecznie, jakieś takie wspomnienia z dzieciństwa :)

Chyba już wróciliśmy do zdrowia w 100% bo nawet prasować mi się chcę. Ale na żołądek dalej muszę uważać, wczoraj się rozpędziłam i zjadłam ferrero roche i później żałowałam...

Jestem za bujaczkiem- tylko pytanie takiego niemowlaka-noworodka można do niego wkładać? Tak sobie myślę żeby zawsze mieć dziecko pod ręka kiedy będę gotować, kąpać się itp.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:25

0na88, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

a kiedy zamierzacie kupować pomału wyprawke - ja chcialam nic nie kupowac zeby nie zapeszyc tylko oczywiscie najwazniejsze rzeczy , ale cholera jak policze łozeczo, mebelki , ubranka , kosmetyki , bujaczek , wozek itd.... to musze to rozłozyc na raty bo finansowo bym nie pociagla, u mnie w rodzinie po mojej stronie nie ma dzieci , u męża z kolei sa juz duze wiec nic nie mamy na co liczyc. Chyba po połówkowym zacze sie rozgladac :/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda- pewnie ze mozna :) na bujackach zawsze pisze 0+ :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ