X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    no ale teraz w zimie też używasz? i małą w kombinezonie, chusta na kurtkę czy pod spód? Kurde, mi jest wiecznie gorąco, ale na wiosnę może się skuszę na chustę albo nosidlo.

Fakt jest trudniej ale tu nie ma takich niskich temperatur.
    Wkladam mała w kombinezon , chusta na sweter, mała do chusty i na to kurtka rozpieta. Na mrozy odpada ale na +10 jest ok bo siebie grzejemy.
    Na wiosnę będzie o wiele łatwiej i szybciej bo emka tez nie cierpi kombinezonu

Paula gratuluję , super śmiga , to już drugi chłopiec , a mówią że to dziewczynki takie wyrywne ;-) haha

Paula_071, Pulpecja lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny witajcie.

Nie jestem na bieżąco widzę temat miejsc zamieszkania, ja mieszkam w małej wsi ale nie zamieniłabym tego na nic innego :-)
    Uwielbiam country, dlatego co miesuac kupuje miesięcznik weranda country i szukam inspiracji na wystrój domu i ogrodu.

A z cyklu o dzieciach to martwię się strasznie, bo synek jeszcze ani razu sam się nie przewrócił z brzuszka na plecy, czy powinnam się martwić? :-( Turlam się, pomagam ale nic....
    Nie martw się, ma jeszcze czas:) Staś przekręca się od 3 tygodni:)!

chcebycmama lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne pełzaki, za chwilę będziecie mamuśki miały oczy dookoła głowy :-) moja owszem, przesuwa się, ale w tył... i zamiast sięgać po zabawkę to się od niej oddala i dopiero jest wściekła.

zabka11, Weridiana, chcebycmama lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy. Uszka ok, osluchowo ok, gardło ok, kataru nie ma. Żadnych plam czy wysypek na ciele. Tylko jest rozpalony. Mogą to być zęby a może go łapać jakąś choroba a on że na KP może się broni. Jakbym gorączka wróciła to zostaliśmy antybiotyk. Gdyby była dziwną kupa, gorączka 39 to mamy jechać na SOR. Jutro kazała zrobić morfologię i mocz. O 11 będą wyniki i powiedziała że jak tylko je zobaczy to zadzwoni nas poinformować jak wyszły.

Tylko teraz nie wiem bo jeszcze kupy nie było. Może coś mu jest. Sama nie wiem co robić. :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Fajne pełzaki, za chwilę będziecie mamuśki miały oczy dookoła głowy :-) moja owszem, przesuwa się, ale w tył... i zamiast sięgać po zabawkę to się od niej oddala i dopiero jest wściekła.
    I prawidłowo. Raczkowanie, jak nazwa wskazuje, wykonuje się do tyłu:) Mój się raczej kręci i odpycha.

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mialam sobie odsapnac, drzemka trwala 7 minut
    Edit, ale po czym? Zapomnialam, ze na urlopie jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:08

zabka11, jesslin87, 0na88, Amberla lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    I prawidłowo. Raczkowanie, jak nazwa wskazuje, wykonuje się do tyłu:) Mój się raczej kręci i odpycha.
    Ale to chyba tylko te początki, bo jednak później zasuwają do przodu :-)
    chyba muszę jej zabawki z tyłu układać , zeby ją mobilizować do ruchu, bo jak jej dam z przodu, to się dziecko frustruje tylko.

jesslin, jak go posprawdzała to pozostaje ci obserwować jedynie. Żaden lekarz też diagnozy nie postawi tylko na niego patrząc. Albo coś się rozwinie, albo okaze się że to nic poważnego, ale musi troszkę czasu upłynąć :-( trzymaj się cieplutko, zrobiliście badania, pewnie jutro będziecie wiedzieć więcej.

Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka mam do Ciebie pytanie - czy moge podawac ibum codziennie po 1 dawce?? Bo w ulotce jest napisane, aby nie podawac dluzej niz 3 dni, ale pelna liczbe dawek dziennych
    Hmm wiesz co, napiszę Ci to co pewnie sama dobrze wiesz. Najlepiej dawać tego jak najmniej. Gdy to absolutnie niezbędne a bez tego dziecko wyje non stop, nie da się inaczej uspokoić, nie może jeść czy spać, gorączkuje. To też zalezy przez jaki okres będziesz dawać tą jedną dawkę dziennie bo ząbkowanie trochę trwa :/ Ogólnie myślę, że w ostateczności możesz dać choć powiem szczerze, że ja unikam u swojej jak mogę i do tej pory dostała paracetamol tylko raz. Myslę, że nieco bezpieczniej byłoby podać paracetamol niż ibuprofen. Ibuprofen jest niesterydowym lekiem p/zapalnym i stosowany zwł przez dłuższy czas wywiera niekorzystny efekt na błonę śluzową przewodu pokarmowego czy nerki. To jest lek o działaniu ogólnoustrojowym - trzeba o tym pamiętać. Oczywiście podawany od czasu do czasu nie szkodzi. Wiem, że te żele tak naprawdę o kant d potłuc i jak naprawdę jest sajgon i wiesz, że to przez zęby to myslę, że możesz podać coś p/bólowego. Nawet jeśli to będzie przez kilka dni pod rząd nie powinno nic się stać. Grunt by np nie podawac miesiącami czy całymi tygodniami. No i raczej starać się uspokoić dziecko innymi metodami.
    A co do pajacyków z Lidla to są one dosyć ciepłe, takie welurowe. Dlatego wzięłam tylko jeden bo u nas jest ciepło, a poza tym one są spore więc pewnie dopiero latem sie przyda.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Sytuacja taka:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3305e349e010.jpg
    Uciekinier :P
    Też mam taką matę i takiego samego Oballa ;)

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Dzieciaczków!
    My po wizycie. Młody zdrowy ma tylko katar. Mamy pryskac i oczyszczać. Tak jak do tej pory :)! 2h spacerowalismy.

News dnia! Zapisałam Stasia do zlobka:). To prywatna placówka. 10 min drogi od mojego domu i co najważniejsze żłobek i moje miejsce pracy mieszczą się na tej samej ulicy a nawet sąsiadują ze sobą :)! Znam dwie panie opiekunki:)(urok małego miasta). Staś będzie od 9 do 15 pod ich opieką. Ja będę go odprowadzać a dziadek będzie odbierał (ja pracuje do 17).
    Zwyczajnie się ciesze ze tak się układa :)!
    Krzysiek zawiózł tez podanie do żłobka publicznego ale wiem, że szans nie ma.
    Aaa dziś ruszyła rekrutacja w tym naszym i zostały już 3 miejsca...

Ustaliliśmy wczoraj z rodzicami termin wyjazdu na wspólne wakacje. Będziemy podbijać miesciny nad Bałtykiem; ). Ruszamy 6 sierpnia (tak ekipa ma urlopy ) potem Krzysiek idzie na operacje wiec nas na zlocie nie będzie. Liczę jednak ze na jednym spotkaniu się nie zakończy :)!

Dzwoniła dziś do mnie koleżaka która ma Synka 7m. Smyk sam wstaje w łóżeczku. Szok.

Miłego popołudnia :)!

zabka11, niecierpliwa, Paula_071, 0na88, 0na88, Pulpecja, AgaSad, Laura, Weridiana, Amberla, chcebycmama, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Apaczka! Ja po to siegam w ostatecznosci, ale w ciagu 1,5 miesiaca dalam z 6-8 razy, ale to w sytuacji kiedy Julka juz sie mega meczy

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzieki Apaczka! Ja po to siegam w ostatecznosci, ale w ciagu 1,5 miesiaca dalam z 6-8 razy, ale to w sytuacji kiedy Julka juz sie mega meczy
    Może lepiej spróbuj z paracetamolem. Efekt będzie podobny a lek bezpieczniejszy.

My po spacerze a młodzież śpi w wózku ;) Dałam dzisiaj kilka łyżeczek dyni, na początku się krzywiła ale potem jadła bez problemów.

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A paracetamol jest tylko w czopkach??

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna gąsiennica sierpniowa :)

Moja poszła spać o 15, wcześniej wstała z drzemki o 11:30 więc 3,5 h szalała, jak już zasnęła to po 20 min znow cyc do buzi bo inaczej się budziła, właśnie udało mi się na siku wstać ale co to się dzieje? jakiś lęk separacyjny? że ja ciągle musze być obok. Ludzie idzie zwariować i w dzień i w nocy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie tylko, jest też w syropie. Do wyboru, do koloru ;)
    https://www.doz.pl/apteka/k673-Syropy

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się.
    U nas ruchliwe dni. Misiek spać nie chce za to ma śmigło w dupce. Katar jeszcze ma ale już od środy bez gorączki. Jasiek dziś pierwszy dzień w szkole po 2tyg.

Obnizylismy łóżeczko bo mały chwytal za barierki i się wychylal ba akuku :)
    No i dupka w gore i jazda na puzzlach i gdzie tam da radę wlezc. Jeszcze tydzien temu bawił się sam, a teraz masakra, trzeba z nim, bo zawsze się gdzieś wgramoli i wyjść nie może :)
    Dziś miał 4 drzemki. 11,12,18 i 4 min :) usypianie po 10-20min :) teraz śpi na mnie. Obiadu dziś nie ma :)

Agata, przyszła paczka z Cdrl. Nawet dołożyli gratis.

Paula, ja myślę że Twój mąż ma rację. Jeżeli to nawrotowe to chyba powinnaś pomyśleć żeby Tomka odstawić,bo się zameczysz. Jedyny plus tego to że antybiotyk pomógł Ci pewnie od razu na przeziębienie.

Ja sobie choruje, ot tak standardowo katar, gardło, smarki.

Jessline, to może wirusowka. Taka wys gorączka na to może wskazywać. Obserwuj czy po około 3 dniach gorączka spadnie i pojawi się drobniutka wysypka na brzuszku.
    I zobacz wyniki, bo tam w morfo będzie widać czy bakterie czy wirus, żeby niepotrzebnie antybiotyku nie podawać.

Zdrówka dla wszystkich!

Pulpecja, Martucha86, Laura, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Ja mam w płynie.

edit. i też tylko raz podałam do tej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:57

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

ja mam pedicetamol w kropelkach , ale jak czytalam ulotke to maluchowi wg wagi powinnam podac 25 kropelek .. a co jak nie bedie chciala otworzyc buzi , chyba kupie czopki zeby tez miec w razie "W".

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam lys u Was? Jak się miewa Lily?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja mam pedicetamol w kropelkach , ale jak czytalam ulotke to maluchowi wg wagi powinnam podac 25 kropelek .. a co jak nie bedie chciala otworzyc buzi , chyba kupie czopki zeby tez miec w razie "W".

Ostatnio jak gorączkowal mój, to dawałam mu czopki paracetamolu. Czasami niestety od razu kupa poszła, więc jak po jakimś czasie nie zeszła gorączka to wtedy czopek ibum. Raz było tak, że wysrał ibum i dawałam pedicetamol, który wypluł. No i byłam posrana bo nie wiedziałam co teraz. Czy jednak coś się wchlonelo czy nie. Czekałam, coś spadło więc spoko. Ale generalnie z takimi maluchami przy gorączce to ciężko.

Wstał smok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 16:04

0na88 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3180 3181 3182 3183 3184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ