X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Koniec karmienia, generalnie nocny dramat z piersią. Zaraz pewnie będzie kolejny sajgon bo muszę podać dziecku mm. Jakie mm podajecie? Jaka butelka i smoczek? Ja w domu nie mam nic oprócz Medeli, ale junior nie potrafi z tego pić. Plis, poratujcie.

Paula ja mam dr Brown's natural flow (z tym systemem odpowietrzania) i u mnie bardzo się sprawdza jak muszę małego zostawić..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Z tym sie nie zgodze, bo u nas po enfamilu byl placz i zaparcia, a po bebiko luzna wodnista kupa. Teraz daje hipp bio combiotik i to jej pasuje.
    Paula jana Twoim miejscu bym nie dawala mu od razu smoczka z duzym przeplywem, bo jak nigdy nie pil z butelki to moze nie chciec, wiec wiekiem sie nie sugeruj
    A mój Malec pije enfamil i kupy są 3 w ciągu dnia. Bez problemu robione :). Wszystko zależy od dziecka. Moim zdaniem.
    A butelka avent.
    I ja podalabym 1. Chociaż przez kilka dni. Jak będzie ok to 2.
    Teraz widzę ze Tomek nie na jeszcze 6m wiec 1 zdecydowanie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:03

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata ja mam pytanie z tym wynajmem bo my planujemy tą moją klitę wynająć jak przeprowadzimy się do tego domu z marzeń :) no i tak jak wynająć żeby nie wtopić, jak np. przestaną płacić albo jak studentka zajdzie w ciążę i stwierdzi że nie płaci itp. ? Wiem że można spisać umowę w taki sposób że nie ma zmiłuj jak ktoś nie płaci jednym słowem wypierdala. Kiedyś wynajmowałam mieszkanie w Chełmie i rodzinka nie dość że nie płaciła to to narobiła długów na 15 tys w spółdzielni itp... I pewnie dalej by mieszkali ale dzięki Bogu nabrali pożyczek u lichwiarzy i musieli spierdzielać z miasta i z dnia na dzień uciekli. Klucz do mieszkania wrzucili nam na działkę... Nikomu nie życzę takich nerwów, rok czasu użerania, szantaże,grozby....masakra! Na szczescie mieszkanie zostawili w dobrym stanie i nawet z ich meblami...

Magda, ja myślę, że nie uchronisz się przed wszystkimi możliwościami. Ale tak - my nie wynajmujemy rodzinom z dziećmi, generalnie raczej studentom, bierzemy kaucję - akurat my niską bo jednomiesięczny czynsz, rachunki płacimy sami - tzn oni nam płacą 200 zł miesięcznie na poczet rachunków za prąd, wodę, gaz i raz na pół roku to rozliczamy - jak mają niedopłatę to nam wpłacają, jak nadpłatę, to my im zwracamy. Czynsz opłacamy z podstawowej opłaty za wynajem. W umowie mamy mnóstwo zastrzeżeń itp. ale myślę, że jakby chcieli mieć to w dupie to by mieli. Zawsze można się naciąć - chociaż nam się bardzo nie zdarzyło.

magda sz lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dzwoniłam do pediatry, ostrzegła mnie, że jak dziecko karmiłam piersią to jakie bym nie podała mm to na 90% będzie mieć zaparcia. Więc wydaje mi się, że to nie kwestia bebika tylko w ogóle mm, że Pola ma problem z zaparciami.

To tez nie do końca tak. Na pewno przy przejściu na mm trzeba pamiętać o regularnym podawaniu wody żeby właśnie zaparć nie było. Ale faktem jest ze jedne dzieci reagują lepiej na dane mm inne na inne.

niecierpliwa, Martucha86 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    A mój Malec pije enfamil i kupy są 3 w ciągu dnia. Bez problemu robione :). Wszystko zależy od dziecka. Moim zdaniem.
    A butelka avent.

Dokladnie, kazde dziecko inaczej zareaguje. Mi pediatra powiedzial, zeby podac wybrane mm i obserwowac, jak nie pasuje szukac dalej.

Martucha86 lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata my pozniej też studentom i czasem tel od sasiadow ze imprezy ale to było nic z tym co przeszlismy. Podobno mozna zrobić cos takiego że wynajem okazjonalny i musi być wpisany adres gdzie ktoś ma mieszkac jakby nie miał na czynsz czy cos takiego. To takie wyłapane info z jaki artykułów ale wiem że nasz szanowny prezydent podpisał cos takiego że udupił właścicieli mieszkań.

Ofka znasz temat wynajmu ? da się zrobić tak żeby się ustrzec?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas przy bebiko to z kup jeszcze wiecej niz przy samym kp :) a i prawie bez dopajania bo co PAtryk wypije wody to i wypluje

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda chodzi Ci o oświadczenie ze najemca nie jest zagrożony bezdomnoscia i w razie wypowiedzenia umowy ma gdzie się podziac?
    Ja od wielu lat wynajmuje mieszkanie bo nie mam własnego i temat znam od strony najemcy. Włącznie z tym jak wynajmujący może wychu..ć najemcę tak jak to my mieliśmy przyjemność. Wtedy umowa umowa a czy ktoś chce się sądzić to inna kwestia.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Magda chodzi Ci o oświadczenie ze najemca nie jest zagrożony bezdomnoscia i w razie wypowiedzenia umowy ma gdzie się podziac?
    Ja od wielu lat wynajmuje mieszkanie bo nie mam własnego i temat znam od strony najemcy. Włącznie z tym jak wynajmujący może wychu..ć najemcę tak jak to my mieliśmy przyjemność. Wtedy umowa umowa a czy ktoś chce się sądzić to inna kwestia.

Ooo to tych sposobów nie znamy :-D
    Zresztą my mamy zawsze dobre intencje i z nami wynajmujący mają dobrze. Ale chciałabym umiem zmusić ludzi do delikatnego sprzątania po sobie jak się wyprowadzają :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:13

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda odnośnie najmów to jest coś takiego jak najem okazjonalny, najemcy muszą wskazać lokal zastępczy i złożyć oświadczenie u notariusza o tzw poddaniu się egzekucji co do wyprowadzenia.. nie pamiętam jakie są koszty u notariusza ale chyba coś ok 150-200 zł.. nie wiem jak to się sprawdza w praktyce ale myślę że jak ktoś ma niecne zamiary to raczej nie podpisze takiej umowy..

Ustawa ta obowiązuje od kilku lat i na początku był szał na te najmy, teraz już chyba nie ale jeżeli w naszym prawie istnieje jakiekolwiek zabezpieczenie właściciela to myślę że to jest ok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:17

magda sz lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiego Bebiko używacie? To zwykłe czy Pro+?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a kto pokrywa koszt notariusza? Bo jakby mi kazali pokryć to bym powiedziała, żeby się w trąbkę pocałowali, no i druga sprawa raczej ludziom się nie chce bawić w takie rzeczy (przynajmniej mi, a jestem dobrym najemcą), bo ofert jest dużo i lepiej sobie znaleźć coś innego.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys piękny awatarek ale Lily rośnie :-)

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Weridiana, zgadza się rosną te nasze dzieciaczki :)

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula współczuję, a myslalas karmić jedną piersią. Wiem że różnica w rozmiarze ale później się wyrówna.

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede przechodzila na zwykle bebiko,a jak bedzie nie tak to te pro, z tego co widze najwiecej dzieci pije i dobrze toleruje bebiko;)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja spotkałam się z tym że pokrywa właściciel - przecież to jemu zależy na bezpieczeństwie i jak chce spać spokojnie to proszę bardzo ale musi zapłacić... ja nie mówię że wszyscy co nie chcą podpisać takiej umowy są be - masz rację czasem forma takiego najmu jest zniechęcająca ale jak komuś zależy na danym mieszkaniu to bez problemu podpisze.. wiesz z tymi ofertami to trochę się pozmieniało przez Ukraińców.. nigdy nie sądziłam że we Wro będzie problem żeby wynająć ładne mieszkanie a w ostatnich miesiącach np 3 pokojowe mieszkania w fajnym standardzie znikają jak świeże bułeczki.. ponoć w samym Wro pracuje już 40 tys Ukraińców więc rynek najmów bardzo się zmienił w przeciągu ostatniego roku..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nawet nie wiedziałam o tych Ukraincach. Ostatni raz wynajmowalam dokładnie rok temu i na razie nie zmieniam. Niefajnie :/ bo my to swojego chyba nigdy się nie doczekamy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    A co mysślicie o butelkach Tommee Tippee?
    My mamy i jesteśmy zadowoleni anykolkowe o właśnie taką http://allegro.pl/butelka-antykolkowa-260ml-tommee-tippee-czujnik-i5544140445.html
    Od samego początku i własnie ona jest super :)
    Nawet smoczki też mamy http://www.tommeetippee.pl/product/smoczki-fun-style/

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek - na chwilę obecną dzieci nie mają już kolek, więc nie ma potrzeby kupować butelek antykolkowych z systemami odprowadzania powietrza jak dr.browns czy tommee tippee bo zwykłe się łatwiej i szybciej myje.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3190 3191 3192 3193 3194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ