X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra :) Takze po macierzyńskim zaczynam działać w tym kierunku :)

Magda, serio ? :) O ja...bardzo mi miło :) !

Śliniaki i koszulki mega pomysł !!

Ale fajnie na Was liczyc :)
    Dla znajomych nie chce nic mowic, a bo jak sie rozejdzie i ktoś podłapie pomysł to lipa.. a na was zawsze mozna liczyc :)

Wiecie co, Pola przedwczoraj,wczoraj była bez kupy, a ona robi codziennie nawet dwie! Wiec dzisiaj ok 10 dalam jej pół słoiczka sliwek suszonych z gerbera, nie wiem czy to zbieg okolicznosci ...ale tyle nasrała ze szok! No i sliwki jej smakowały, wiec jak którejś z was dziecko bedzie miało zaparcia spróbujcie bo u nas zadziałało :)

A no i zagadalam do meza i zlocie, pasuje ten termin no i stwierdził ze to fajny pomysł :)

Laura lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dzieci 2+ mam pytanie jak wyglada jazda samochodem z 2 dzieci fotelikowych? Z tylu sa 3 miejsca i jak Wy siedzicie? Nie wyobrazam sobie ze dzieci z tylu a ja z przodu, z tylu da sie jakos upchac miedzy dwa foteliki ?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pomysł pierwsza liga.Szkoda,że mieszkasz na drugim końcu Polski bo bym skorzystala:)
    U nas bez zmian zęby zęby zęby a w sumie mamy ich 6 !!!więc dziąsła i buzia to jedna Wielka bolaca dziura a co za tym idzie nocki dalej do bani.Ta jedna to chyba na prawdę cud był.
    Dziś mam kiepski dzień.Dopadł mnie straszny dół i zmęczenie.Płacze ciągle.Po prostu przyszedł kryzys wkurw że codziennie jest dzień świstaka,że nie mam czasu dla siebie,że tęsknię za życiem towarzyskim itp.Oczywiście mąż chciał mnie wysłać dziś na imprezę ale ja oczywiście sama się mecze i nie zostawię Leona.Dobrze że przyleciała moja sis to zabrały mnie z mamą na kolację i plotki To trochę odzylam.
    Czy tylko ja jestem taka czy Wy też macie czasem dość tego życia dziecka i najchętniej ucieklybyscie z domu??
    A zaraz po tym przychodzą wyrzuty sumienia że przecież nie zostawilabym Leona za nic w świecie choć padam już na pysk! :/

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mamy dzieci 2+ mam pytanie jak wyglada jazda samochodem z 2 dzieci fotelikowych? Z tylu sa 3 miejsca i jak Wy siedzicie? Nie wyobrazam sobie ze dzieci z tylu a ja z przodu, z tylu da sie jakos upchac miedzy dwa foteliki ?
    Mój brat ma 3 dzieci (4 lata, 3 lata i 3 miesiące) i jeżdżą wszyscy w 5 samochodem combi. Najstarszy z przodu a młodsze z mamą z tyłu. Jakoś się mieszczą ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a to nie jest lokal obok sklepu z zabawkami teściowej? Mozna pomyslec sprzedazowo, jakies rabaty na karnet/ zabawki w zaleznosci gdzie przyjdzie klientka.

Na 21 ide znowu do poloznej na dol usuwac zastój i przepchac kanalik.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, to tez zależy od samochodu. Jak Tosia była malutka to wolałam na nią patrzeć i siedziałam z tyłu, ale potem, jak już jeździła przodem to ja siedziałam z przodu a dzieciaki z tyłu. Teraz jak jedziemy wszyscy to oni patrzą na małą, a ja siedzę z przodu. Czasami jak marudzi to zamieniam się z synem i on siada z przodu, a ja na jego miejscu i fotelik jest pośrodku z tyłu. Tyle, ze my mamy toyotę verso, tam kanapa tylna jest podzielona na trzy osobne siedzenia jakby. Teść ma np. renault thalia i tam jest tak ciasno, że w dłuższą trasę bym się chyba całą rodziną nie wybrala.

magda sz lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,tak,to jest budynek w ktorym sa 2 sklepy,jeden jest na dole,rowery,pily,kosy,kosiarki,skutery itp. A na gorze sa zabawki+ wolna przestrzen w stanie surowym ktora jest przeznaczona dla mnie,wlasnie jedno drugie by przyciagalo :)

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła paczka z coccodrillo (wraz z gratisem) i jestem bardzo zadowolona :) kurcze, gdybym tylko wiedziała wcześniej o gratisie (który jest od stówki) to bym złożyła dwa zamówienia, bo prawie na 200zł kupiliśmy :) ale nie ma co być takim łapczywym :) fajnie, że coś tam dodatkowego jest :) [ komplet czapka+szalik] :)

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to co mi jeszcze przychodzi do głowy, to Manicure Pedicure Express - czyli masz np. 2 panie, które robią paznokcie a klientki nie przychodzą na zapisy, tylko jak wchodzi to siada do zrobienia paznokci albo czeka na swoją kolej. W Warszawie jest dużo tych punktów w centrach handlowych i widzę, że mają ruch. Ja też pochodzę z małego miasteczka, czasem chodzę tam na paznokcie i widzę, że babki w małych miasteczkach mają totalne szaleństwo paznokciowe. Non stop tam przychodzą, robią jakieś wzorki, żele, hybrydy :-) Może to by zdało egzamin? Poza tym takie stanowisko można zawsze przy siłowni upchnąć ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, ja znowu z tym moim zyciowym problemem ;P

Dzisiaj rozmawialam z mamą i wpadłysmy na taki pomysł z tym moim biznesem.

Siłownia dla kobiet i matek z dziecmi.
    Pare sprzętów np. 2 orbitreki,2rowerki, 2 bieżnie, itp. ogólnie nie duzo tego bo i miasteczko nie duze, a z czasem mozna dostawic, na początek by wystarczylo.
    + kącik dla dzieci, duzy kojec gdzie bedzie mozna zostawic dziecko, jakies klocki,basen z kulkami itp. itd. dodatkowo pare bujaczków, dzieki którym matka bedzie mogła wziąc tak male dziecko jak my obecnie mamy i przyjsc pocwiczyc, bujaczek postawic przy np. rowerku, dziecko na oku a matka sobie robi figure.
    Jakas duża rogówka, stoliczek,automat z kawą itp. krzesełka do karmienia, za kotarą fotel gdzie mozna nakarmic cycą itp.
    Koleżanki z dziecmi beda mogly sobie przychodzic, pocwiczyc, wypic kawke, pogadać a dziecko bedzie sie bawiło z innymi dziecmi.
    Jak myslicie ? gdybyscie miały w miescie taką siłownie byscie chodziły?

U nas jest siłownia jedna,a bardziej pakernia..bo tam tylko faceci chodzą zeby przypakować, a kobiety tam bardzo rzadko bywają bo po prostu nie czują sie tam pewnie..
    Karolina super pomysł! ja bym chodziła :)

bzkxskf.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja też czasem mam dosyć. Chyba każdy ma. Mam ochotę wyjść i odpocząć. Wyspać się i spotkać z ludźmi. Nie myśleć o kupa ch. Ale sama to wybralam i dalej uważam ze lepszej decyzji podjąć nie mogłam. Jak każda matka patrze na swoje dziecko i wynagradza mi to wszystko. Nawet jak patrze na nią jednym okiem ze zmęczenia :)

Martucha86, psioszka11, Paula_071, Weridiana, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja namawiam meza na mini vana haha...on sluchajcie ma jakas faze na jakies bmw w carbrio..jakies jego marzenie. Boje sie co to bedzie kolo 50 tki jakie wtedy bedzie mial kaprysy.

Wymeczyla mnie Maja ale z kazda minuta kocham ja jeszcze bardziej. Siedze na kanapce przykryta dwiema koldrami z goraczka i olejkiem oilbasowym, maz lula Maje na rekach a ta sie patrzy na mnie taka smutna minka wspolczujaca, jak sie na nia popatrze to sie usmiecha od ucha do ucha. Najlepszy lek na swiecie i to dzialajacy na wszystko :)

jesslin87, Martucha86, Pulpecja, Paula_071, mamasia, Katarka, Laura, Zetka, apaczka, Weridiana, Maniuś, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pulpecja ja namawiam meza na mini vana haha...on sluchajcie ma jakas faze na jakies bmw w carbrio..jakies jego marzenie. Boje sie co to bedzie kolo 50 tki jakie wtedy bedzie mial kaprysy.

Wymeczyla mnie Maja ale z kazda minuta kocham ja jeszcze bardziej. Siedze na kanapce przykryta dwiema koldrami z goraczka i olejkiem oilbasowym, maz lula Maje na rekach a ta sie patrzy na mnie taka smutna minka wspolczujaca, jak sie na nia popatrze to sie usmiecha od ucha do ucha. Najlepszy lek na swiecie i to dzialajacy na wszystko :)
    noo, bmw cabrio super rodzinne auto :-)))

Amberla lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Karolina pomysł pierwsza liga.Szkoda,że mieszkasz na drugim końcu Polski bo bym skorzystala:)
    U nas bez zmian zęby zęby zęby a w sumie mamy ich 6 !!!więc dziąsła i buzia to jedna Wielka bolaca dziura a co za tym idzie nocki dalej do bani.Ta jedna to chyba na prawdę cud był.
    Dziś mam kiepski dzień.Dopadł mnie straszny dół i zmęczenie.Płacze ciągle.Po prostu przyszedł kryzys wkurw że codziennie jest dzień świstaka,że nie mam czasu dla siebie,że tęsknię za życiem towarzyskim itp.Oczywiście mąż chciał mnie wysłać dziś na imprezę ale ja oczywiście sama się mecze i nie zostawię Leona.Dobrze że przyleciała moja sis to zabrały mnie z mamą na kolację i plotki To trochę odzylam.
    Czy tylko ja jestem taka czy Wy też macie czasem dość tego życia dziecka i najchętniej ucieklybyscie z domu??
    A zaraz po tym przychodzą wyrzuty sumienia że przecież nie zostawilabym Leona za nic w świecie choć padam już na pysk! :/
    Wow, już 6 :)! to które już macie poza jedynkami :)?

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Karola, to co mi jeszcze przychodzi do głowy, to Manicure Pedicure Express - czyli masz np. 2 panie, które robią paznokcie a klientki nie przychodzą na zapisy, tylko jak wchodzi to siada do zrobienia paznokci albo czeka na swoją kolej. W Warszawie jest dużo tych punktów w centrach handlowych i widzę, że mają ruch. Ja też pochodzę z małego miasteczka, czasem chodzę tam na paznokcie i widzę, że babki w małych miasteczkach mają totalne szaleństwo paznokciowe. Non stop tam przychodzą, robią jakieś wzorki, żele, hybrydy :-) Może to by zdało egzamin? Poza tym takie stanowisko można zawsze przy siłowni upchnąć ;-)

To jest super,ale ja wlasnie nic takiego ni3 chce bo u nas jest salonow od groma nie wspominajac o dziewczynach ktore robią to po domach..nie utrzymaloby sie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jak masz za darmo lokal to połowa sukcesu. Otworzyć w godzinach dogodnych dla kobiet z dziećmi i bez dzieci, urządzić właśnie taki kącik - klub dla maluszków i super. U mnie czegoś takiego też nie ma, za to wynajęcie lokalu to taki koszt, ze bez sensu zupełnie.

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej z cyckiem:)))) jest szansa, ze zaniknie mi pokarm tylko w tej chorej cwiartce. Ale jeszcze troche musze sie przemeczyc. A te guzki niby do miesiaca znikna. Ale jeszcze czeka mnie troche romansowania z laktatorem.

mamasia, magda sz, Laura, Katarka, Zetka, jesslin87, Pulpecja, apaczka, Weridiana, lys, Griszanka, aaaaga, Martucha86, Maniuś, zabka11, AgaSad, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ze mna lepiej, goraczka spadla mowilam ze usmiech dziecka to najlepszy lek :) teraz mi sie nudzi, maz spi w drugim pokoju i nie mam ja tv wlaczyc :/ a nie chce go budzic niech mysli ze spie bo baardzo ze mna zle. Niech poskacze kolo mnie :)

Laura, Zetka, jesslin87, Pulpecja, mamasia, Weridiana, Paula_071, Martucha86, Maniuś, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:0

Martucha gratulacje ząbka! u nas cisza i spokój z zebami, narazie nie tęsknie, tyle spokoju:)

Psioszka Wy to łądnie lecicie do przodu z tymi zebami, chyba strasznie szybko, jeden za drugim..

Karolina, ja uważam ze super pomysł, u nas w mieście coś takiego działa tylko chyba nie jest to dostosowane dla mam z bardzo małymi dziecmi, i wiem, że sporo dziewczyn chodzi bo żaden "paker" się nie patrzy na nie

Ja też jestem czasem zmęczona ale jak patrze na mojego łobuza to bym go zacałowała, dzisiaj po kąpieli i jedzonku posadziłam go w bujaku i załozyłam maskę i odpaliłam inhalator, usnęło się bidokowi hehe:)

Weridiana, Martucha86 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia lez i odpoczywaj:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3213 3214 3215 3216 3217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ