X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z kotami czy Wam te paskudy tez drapia puzzle?? Juz mi siersciucha jedna w nocy 2 elementy zniszczyła. A dziś na legalu przy mnie zadowolona wbila szpony i jedzie. Odkąd Lily jest z nami w ogóle się nie słucha.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja dosłownie kilka dni temu miałam to samo. 2 guzki mi się zrobiły i cyca zaczęło kapac. Ze 3 dni zajęło małej wyssanie wszystkiego mimo że jest cyco - wisiadłem.

Agaata, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys moje na szczescie omijaja puzzle smiesznie to wyglada jak puzzle leza na srodku a one na okolo przechodzą pare razu dostaly scierka po tyłku i sie nauczyły bo tez probowaly gryźć

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, Hubertowi ostatnio też zdarza się chrypka, byliśmy w środę na szczepieniu, nic lekarka nie mówiła. To chyba od ilości odgłosów, które wydaje, ale warto sprawdzić.

U mnie też coś dziwnego z piersią. Wczoraj wieczorem nagle zaczęło mi kapać mleko z jednej piersi - ja już od dawna nawet wkładek nie noszę, bo mi samoistnie nie leci mleko z piersi, a tu nagle zaczęło się lać dosłownie. I poczułam wtedy, że na górze ta pierś jest twarda i mnie boli :/ Chyba to jakiś zastój. Przystawiałam Huberta dwa razy w nocy i rano i nie pomaga, nadal czuję ten zastój. Chyba będę musiała uruchomić laktator i porobić okłady, ale po sytuacji Pauli, to już się denerwuję :/

Nie martw sie na zapas. Przyloz najpierw cieply termofor, potem przystaw malego albo sciagnij mleko i wtedy zimny kompres. Trzymam kciuki zeby przeszlo!

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina uwazam z biznesem to zalebisty pomysl. Ja mam marzenie organizowac zajecia we wlasnym lokalu, joga, konstelacje, gra terapeutyczna satori takie tam ale w malym miescie to nie bedzie mialo racji bytu.

Ja ze swojej strony oferuje pomoc prawna, np. Jakies klauzule do podpisania ze matki odpowiadaja za dzieci i takie tam....
    Regulamin naprzyklad w widocznym miejscu. I koniecznie wykup oc w razie czego gdyby byl jakis odpukac wypadek. Dziecko sie spierdoli z orbitreka czy cos. Moge pomoc.

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Agata ja dosłownie kilka dni temu miałam to samo. 2 guzki mi się zrobiły i cyca zaczęło kapac. Ze 3 dni zajęło małej wyssanie wszystkiego mimo że jest cyco - wisiadłem.

Ja poproszę chyba męża żeby to odessał, bo się boję tego zastoju.

Edit: Wydaje mi się, że to przez to, że Hubert mnie wczoraj w tą pierś kopnął. Wygłupiałam się z nim na podłodze i dostałam kopa, aż mnie zatkało. Zresztą nie pierwszy raz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:05

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wczoraj był dzień kaszki na wodzie z owocami wiec trochę odespalam. Nie dość ze miałam tylko 3 pobudki to o 7 30 mąż wziął mała o ja spałam do 9 30. Teraz uspalam dziecko i pije kawke. Tak to można żyć!

Martucha86, Maniuś, Weridiana, Paula_071, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Karolina uwazam z biznesem to zalebisty pomysl. Ja mam marzenie organizowac zajecia we wlasnym lokalu, joga, konstelacje, gra terapeutyczna satori takie tam ale w malym miescie to nie bedzie mialo racji bytu.

Ja ze swojej strony oferuje pomoc prawna, np. Jakies klauzule do podpisania ze matki odpowiadaja za dzieci i takie tam....
    Regulamin naprzyklad w widocznym miejscu. I koniecznie wykup oc w razie czego gdyby byl jakis odpukac wypadek. Dziecko sie spierdoli z orbitreka czy cos. Moge pomoc.

Ekstra :))) dzieki !
    Zgłosze się napewno, ale dopiero jak skończy mi się macierzyński za to się zabiore :)

Juz nie moge sie doczekać naszego zlotu :P

Troche przewalone bedą mieli inni ludzie którzy też bedą mieli nocleg tam gdzie my :D

ok 20 rocznych dzieci u boku..uhuhu :D

Maniuś lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Paula-ja znajac siebie bym poszla do lekarza. Pola raz troche kaszlala i poszlam,ale okazalo sie ze to slinka jej zalatuje ;p

Mam.nadzieje ze nie wypowiem tego w złą godzine,ale jak narazie zadnego katarku,zadnego kaszlu nic u Poli nie bylo,zdrowa jak ryba,a niektorzy gadaja ze dzieci po cc sa slabe i tak choruja jak sa male. Gowno prawda.
    Z Polą odkad skonczyla 6 dni chodzimy codziennie na spacery,do -10,w domu z golymi stopami a czesto tez z golymi nogami lezy.
    A moze ja ją po prostu zahartowałam ?
    No nie wiem,ale mam nadzieje ze to sie nie zmieni;)
    KArolina, te teorie to tworzą ludzie jak nic innego wymyślić nie mogą dlaczego dziecko choruje. Ja mam cała trójkę z cc. Tobiasz ma w kwietniu 16 lat, dwa razy w życiu brał antybiotyk -raz w wieku niespełna 3 miesięcy miał zapalenie uszu, a drugi raz infekcję zęba i dostał antybiotyk od stomatologa. Czasami ma dwa dni jakiegoś kataru czy kaszlu, który przechodzi bez leków, spi przy otwartym oknie przez caly rok. Tośka, średnio raz w roku jest chora, czyli nie jest to jakieś wielkie chorowanie. Miśka, odpukać, ma prawie pół roku i do tej pory nawet kataru nie miała. Dodam, ze moje dzieci zazwyczaj po domu chodzą na bosaka, kapci nie używamy, krótkie rękawy zazwyczaj i krótkie spodenki. Piją napoje z lodówki, albo w temperaturze pokojowej. Żeby np. Tosia zalożyla rajstopy pod spodnie to musiałoby być chyba minus 25 na dworze. Tylko, ze staram się dzieci nie przegrzewać, lepiej żeby zmarzło i napiło się cielej herbaty po powrocie do domu czy kakao niż jakby miało być spocone. No i spacery, świeże powietrze, ruch to jest podstawa.

Maniuś, Weridiana, apaczka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ekstra :))) dzieki !
    Zgłosze się napewno, ale dopiero jak skończy mi się macierzyński za to się zabiore :)

Juz nie moge sie doczekać naszego zlotu :P

Troche przewalone bedą mieli inni ludzie którzy też bedą mieli nocleg tam gdzie my :D

ok 20 rocznych dzieci u boku..uhuhu :D

zlot zlotem ale gdzie jest Myszka?
    trzeba wbijać na wydarzenie na fb wybierać miejsce i coś zarezerwować bo ze zlotu bedą nici bo do sierpnia to juz pewnie wiekszosc miejsc jest porezerwowana :/
    może jak będą jakieś miejsca powybierane to Myszka (lub kto inny co się zna jak ) może na fb zrobić jakąś ankiete zeby wybrać konkret i ruszyć z tematem

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to malo z nas jedzie... pisac mi tu komu zal robic sciepe na portfel kure i nie jedzie.

jesslin87 lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to wybralysmy date.
    Wybieram komisje zlotowa odpowiedzialna za wybranie mejsca i rezerwacje, zebranie zaliczek i zamowienie koszulek:
    Madzia przewodniczaca
    Jeslyn
    Mysza

Kto jest za

jesslin87, lys, 0na88, 5ylwia, Paula_071, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jestescie za to niech juz laski zdecyduja gdzie. Zeby byla woda. I warunki nie spartanskie bo tez laski baly sie domkow.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    W ogole to malo z nas jedzie... pisac mi tu komu zal robic sciepe na portfel kure i nie jedzie.
    Ja nie jade:) pisałam już czemu ALE do społecznej zbiórki na portfel kure się dołożę jeśli będzie zbiórka; )
    :*

Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Ja nie jade:) pisałam już czemu ALE do społecznej zbiórki na portfel kure się dołożę jeśli będzie zbiórka; )
    :*
    Napisz jeszcze raz czemu bo przegapilam kochana

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie moge doczekac zlotu....

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy sobie zamowic koszulki albo identyfikatory.

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak koszulki to będzie super tak samo ubrani i potem fajne foty będą :) i jak mowilam mam szwagierkę siostry co z miła chęcią porobi nam sesyjke :)

Maniuś lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciala jechac ale watpie żeby mi sie udało sama sie nie podejme taki kawal drogi z mlodym a mąż kreci nosem buuu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47f011f9ee9f.jpg
    Leze :P :P :P

Weridiana, jesslin87, apaczka, Migotkaa, mamasia, Martucha86, aaaaga, Paula_071, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 3215 3216 3217 3218 3219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ