SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
1. Euforia -
2. Martucha86 -
3. Migotkaaa -
4. Weridiana -
5. Czarnarudna -
6. Psioszka- T
7. Malagosia -
8. Amberla - T
9. Magd -
10. Miru-
11. Olinka-
12. Niecierpliwa -
13. Maaadzik1207-
14. Katarka -
15. Rybka1988 -
16. Ewa123 -
17. KasiaEn -
18. Gosia.b -
19. Ona88 -
20. Ofka - T
21. Mamasia - T
22. Andzia34 -
23. Izuu -
24. Młoda Mama -
25. Y -
26. Amysia -
27. Ainer85 -
28. CassieDE -
29. Zetka -
30. Pulpecja -
31. Sylwucha89 -
32. MałaMyszka - T
33. Futuremama -
34. Lys - M
35. Aga89 -
36. Paula_071 - T
37. Kwiatuszek -
38. Meggi31 -
39. Agaata - T
40. AgaSad -
41. 5ylwia - T
42. Olusia24 -
43. Żabka11 -
44. Gianna88 -
45. Kasiuleek -
46. Staraczka24 -
47. Griszanka-
48. Apaczka - T
49. Magda sz - T
50. Maniuś - T
51. Aaaaga-
52. Jasmine89-
53. Ellena -
54. LadySavag-
55. Kkarolinaaaa - T
56. Pati_ Belgia -
57. Ekropka -
58. Marzen2210
59. Latte
60. Brzydal
61. Aska87 - T
62. Bosa
63. Hermiona -
64. Laura - T
65. Chcebycmama
66. Neyla -
67. Zuzka.mom
68. Witaminkab - T
69. Jesslin87- T
70. Sana-k
71. Nesa89 -
72. Agnieszka W
Lista osób z Belly i z fejsaJak kogoś nie ma to przepraszam
T-TAK N-NIE M-MOŻEWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:14
-
Mąż poszedł z Hubertem na spacer a ja siedzę i robię okłady na tą cholerną pierś. Nad sutkiem mam kamień normalnie i mnie boli
I też mam białą kropkę na sutku - więc wygląda to na zatkany kanalik mleczny. Dzwoniłam do doradczyni laktacyjnej, mam teraz porobić naprzemiennie okłady ciepło - zimno, później przystawić dziecko w pozycji grawitacyjnej a jak nie pomoże to zadzwonić do niej wieczorem, to mi powie jak to przekłuć. Powiedziała, że to się zrobiło "z niczego"
Co za cholerstwo.
-
Agaata jak mialam zapalenie to mi położna doradzila napełnić miskę gorąca wodą i zanurzyć w niej pierś , pierś wytrzyma większą temperature więc woda musi być tak ciepła jak się da. Niby okłady to to samo ale jednak tak nie rozgrzejesz piersi jak kąpielą, może kanaliki puszczą , staraj się przy tym masować i ściągać mleko
Agaata lubi tę wiadomość
-
ja ze swoim mezem cos dogadac sie nie moge o ten zlot , bo wielmozny Pan jeszcze nie wie co bedzie robil jutro a co dopiero w Sierpniu,.. najwyzej biore niecierpliwa pod pache i jeden pokoj wezmiemy jak jej maz tez sie nie zdecyduje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:06
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:ja ze swoim mezem cos dogadac sie nie moge o ten zlot , bo wielmozny Pan jeszcze nie wie co bedzie robil jutro a co dopiero w Sierpniu,.. najwyzej biore niecierpliwa pod pache i jeden pokoj wezmiemy jak jej maz tez sie nie zdecyduje
O i to jest pomysl0na88, Amberla lubią tę wiadomość
-
Dzis na obiadek podalam Julce zupke z gerbera po 6 miesiacu, dodalam jej do tego pol zoltka - dzis pierwszy raz, moje zdumienie po otwarciu sloika bylo duze, bo zupka nie byla papka tylko kawalki warzyw i mieska byly rozdrobnione. Myslalam, ze bedzie problem, a wciagnela caly duzy sloik i super jej Szlo pomimo kawalkow jedzenia.
Dla zainteresowanych od poniedzialku w biedronie beda w super cenie deserki i obiadki bobovity. 3 deserki 190g za 8 zl, a obiadki 125g przy zakupie 3 sloiczkow po 2 zl z kawalkiem, wiec chcac nie chcac musze uzupelnic zapasy.
Pojechalismy dzis z Julka poprzymierzac foteliki i-size. Cybexa sirone jednak odrzucilismy, ze wzgledu na oslone. Pod uwage bierzemy tylko foteliki rwf, wiec po wielu dniach poszukiwan w necie padlo na besafe izi kid i-size lub besafe combi x4 isofix i dobrze, ze pojechalismy z ksiezna poprzymierzac tron, bo choc napalilam sie bardzo, jak zobaczylam jak w nim siedzi i bylo widac, ze jej nie jest wygodnie, to zwatpilam. Strasznie malo miejsca w ramionach, posciskana jak sledz, a zarazem wsciekla. Najwygodniej siedzialo jej sie w maxi cosi 2way pearl, ale jeszcze musimy sie z tym przespac. Jednak bylam naiwna myslac, ze zmiana fotelika sprawi, ze pokocha lub chciaz polubi jazde samochodem. Jak zapina sie ja pasami to dostaje wscieklizny.jesslin87, Weridiana, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Mąż poszedł z Hubertem na spacer a ja siedzę i robię okłady na tą cholerną pierś. Nad sutkiem mam kamień normalnie i mnie boli
I też mam białą kropkę na sutku - więc wygląda to na zatkany kanalik mleczny. Dzwoniłam do doradczyni laktacyjnej, mam teraz porobić naprzemiennie okłady ciepło - zimno, później przystawić dziecko w pozycji grawitacyjnej a jak nie pomoże to zadzwonić do niej wieczorem, to mi powie jak to przekłuć. Powiedziała, że to się zrobiło "z niczego"
Co za cholerstwo.
Biednaja sama probowalam to kilka razy zrobic, ale dla mnie to jest awykonalne. Kilka dni temu tak sobie wbilam igle ze krew tryskala, wiec uwazaj. Nie mozesz do niej podjechac? Pamietaj, zeby po odetkaniu odróżnić maksymalnie piers. Ja raz tego nie zrobilam i dostalam zapalenia... trzymam kciuki zeby Ci sie szybko odetkalo.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Biedna
ja sama probowalam to kilka razy zrobic, ale dla mnie to jest awykonalne. Kilka dni temu tak sobie wbilam igle ze krew tryskala, wiec uwazaj. Nie mozesz do niej podjechac? Pamietaj, zeby po odetkaniu odróżnić maksymalnie piers. Ja raz tego nie zrobilam i dostalam zapalenia... trzymam kciuki zeby Ci sie szybko odetkalo.
Ja już przebiłam to cholerstwo. Generalnie powiedziała mi żeby to zrobić tak: umyć pierś wodą, spryskać Octeniseptem, przebić końcóweczką igły, podobnie jak się lekko przekłuwa bąbel na stopie (igła ma być 0.8 - czyli gruba, bo cienką mogłabym przebić na wylot i uszkodzić), igły nie wbijać pod żadnym pozorem prostopadle do piersi, tylko wbić w tą białą kropkę z boku, wycisnąć trochę mleka z piersi, później odciągnąć laktatorem. W miarę możliwości jak najszybciej przystawić dziecko w pozycji grawitacyjnej, czyli dziecko leży na łóżku a ja karmię go pochylając się nad nim. Później dać piersi trochę odpocząć i resztę ściągnąć laktatorem. W międzyczasie pryskać ocetniseptem i robić okłady ciepło/zimno. Dla mnie to przebicie nie było trudne, krew mi też nie leciała.Ale musiałam szybko zadziałać, bo narastało w szalonym tempie, do wieczora bym nie dała rady. Teraz mam częściowo opróżnione a częściowo jeszcze nie - zaraz będę przystawiać Huberta. Oby te dzisiejsze zabiegi przyniosły skutki.
A jak u Ciebie Paula?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:23
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Agata, szacunek. Dla mnie oko i sutki to miejsca "nieruszalne". Slabo mi jak sobie pomysle, ze moglabym tam cos grzebac. Jak udalo Ci sie to super. Pilnuj zeby kolejny raz Ci sie nie zapchalo. Jak boli Cie piers to wez ibuprom, dziala tez przeciwzapalnie.
U mnie lepiej, czuje guzki na kanaliku ale ponoc mam sie tym nie przejmowac. Chyba skoczy sie na tym, ze ten kanalik juz nie bedzie produkowal mleka. Dla mnie to najlepsze rozwiazanie, bo bede mogla karmic obiema piersiami a nie mm.
Migotka, Aska - kupiłam dzisiaj w Smyku za 30zl te kurteczke niebieska rozmiar 80, zdecydowanie lepsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 20:22
Agaata lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula, właśnie mnie jeszcze boli ta pierś, a nie mam w domu ibupromu, wezmę panadol
Czy po takiej "operacji" miałaś jeszcze tę pierś czerwoną i ciepłą w miejscu zastoju? Moja jeszcze ma duży czerwony placek i mimo chłodzenia w miejscu tego placka jest ciepła. Pewnie jeszcze tam jest zastój, ale cholernie ciężko to mleko z niej schodzi.