X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Pulpecja ja tez juz mam 4 za soba i dostalam jak jeszcze kp ;) Jedyne szczescie takie, ze nie sa bolesne - odpukac. Przed ciaza to ketonal forte lykalam jak lentilki, bo inaczej bym zdechla 'z bolu
    no ja też tylko kp i dostałam :-/ ale nie sądzisz, ze to nie jest sprawiedliwe? albo równo, albo foch. mnie właśnie nigdy nic nie bolało, a ostatnio zaczęło, mam nadzieję, ze to tylko przejściowo.

niecierpliwa, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole moglibyśmy być jak inne saki. Okres 2 razy w roku zaraz po nim owulacją i byłoby ok a tak to się trzeba meczyc. Ja miałam okresy że się zwijalam z bólu, robilo mi się słabo, mdlilo mnie. Jak o tym myślę to mnie a skręca.

Pulpecja lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres pojawił się pół roku po porodzie przy kp

1usasg185gkausx0.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie okres pojawił się jakoś w 9 tygodniu po porodzie. Wcześniej plamiłam tydzień po połogu w 7 tygodniu, ale moja gin powiedziała, e tak się zdarza i, ze to jeszcze nie okres. Ciągle karmię piersią, a miesiączki mam bardzo nieregularne, czasem nawet co 40 -45 dni. Zupełnie inaczej niż przed ciąża, bo wtedy wszystko działało jak w szwajcarskim zegarku :)

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zlapalam w wozku gume , obiad spalilam , dziecko marudzi - kolejny udany dzien:)

gdzie mam z tym wozkiem podjechac ? bo na meza nie mam co raczej liczyc

apaczka, niecierpliwa, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra mlody spal na spacerze i nie marudzil hip hip hurra
    Ja tez mam rybkę i frytki i do tego ogorasy kiszone mniam
    Mlody wrabal pol słoiczka i musialam mu otworzyc drugi i zjadl z niego jedna trzecia
    Jestem z niego dumna

apaczka, niecierpliwa, Laura, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAMY JEDYNECZKE :) :) :)

Aska87, 0na88, Pulpecja, ekropka, niecierpliwa, Katarka, Maniuś, witaminkab, Paula_071, Agaata, Laura, lys, magda sz, Zetka, aaaaga, Kkarolinaaaa, jesslin87, mamasia, Weridiana, 5ylwia, Migotkaa, AgaSad, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    zlapalam w wozku gume , obiad spalilam , dziecko marudzi - kolejny udany dzien:)

z wozkiem do wulkanizacji :-) obiad zamów w knajpie i pobaw się z dzieckie, może przestanie marudzić :-)

niecierpliwa, Katarka, Maniuś, 0na88, witaminkab, Paula_071, Zetka, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa i Pulpecja witajcie w klubie...ja juz tez 4 @ po porodzie miałam,a na dniach spodziewam sie kolejnej!!! :/ tak ze jak to Pulpecja napisala-nie jest po równo,no to FOCH :) :) :)

Laura, Pulpecja, jesslin87, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Do sklepu rowerowego, najszybciej i najtaniej :)

edit. Ja okresu jeszcze nie mam. Moja mama karmiła mnie rok i dopiero jak mnie odstawiła dostała @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 17:14

Weridiana, 0na88 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    53 dzień cyklu. Okresu brak. A były już 3. Także ten...

Zrobiłam już dwa testy dla pewności ze rodzina się nie powiększy:). Bywało juz tak wcześniej ale miałam nadzieję że to się unormuje. Jeśli w lutym nie dostane miesiączki umowie się do lekarza.

5fo2vs9.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja znowu z tym moim zyciowym problemem ;P

Dzisiaj rozmawialam z mamą i wpadłysmy na taki pomysł z tym moim biznesem.

Siłownia dla kobiet i matek z dziecmi.
    Pare sprzętów np. 2 orbitreki,2rowerki, 2 bieżnie, itp. ogólnie nie duzo tego bo i miasteczko nie duze, a z czasem mozna dostawic, na początek by wystarczylo.
    + kącik dla dzieci, duzy kojec gdzie bedzie mozna zostawic dziecko, jakies klocki,basen z kulkami itp. itd. dodatkowo pare bujaczków, dzieki którym matka bedzie mogła wziąc tak male dziecko jak my obecnie mamy i przyjsc pocwiczyc, bujaczek postawic przy np. rowerku, dziecko na oku a matka sobie robi figure.
    Jakas duża rogówka, stoliczek,automat z kawą itp. krzesełka do karmienia, za kotarą fotel gdzie mozna nakarmic cycą itp.
    Koleżanki z dziecmi beda mogly sobie przychodzic, pocwiczyc, wypic kawke, pogadać a dziecko bedzie sie bawiło z innymi dziecmi.
    Jak myslicie ? gdybyscie miały w miescie taką siłownie byscie chodziły?

U nas jest siłownia jedna,a bardziej pakernia..bo tam tylko faceci chodzą zeby przypakować, a kobiety tam bardzo rzadko bywają bo po prostu nie czują sie tam pewnie..

Weridiana, magda sz, mamasia, AgaSad, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona Paula wie co pisze, ona jest mistrzynia w lapaniu gum w wozku hehe.
    A ja na spacerku 3 godziny, wlamalam sie do domu tedciowej, zeby mlodego nakarmic, nikogo tu nie ma. Chyba wroce do siebie pociagiem. Za ciemno juz na dlugie spacery.

Paula_071, 0na88 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina świetny pomysł :) ja bym chodziła na taką siłownie,bo jak wiadomo po ciąży trzeba zadbać o figurę ;)

Ja byłam szczupła a powiem Wam że teraz nie jestem, niby ważę 53 kg ale czuje się jakoś grubo najbardziej brzuch i dupa ale obiecuję sobie że zacznę cwiczyc od lutego :P

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam przeglad ciuszków Klary, popakowałam juz te za małe, od razu miejsca wiecej sie zrobiło ;-)
    mała marudzi na macie, zaraz idziemy się kąpac, potem jedzenie i spanie ;-) a matka zasiada z winkiem przed tv.

Martucha- gratuluje ząbka!

magda sz- jak sie czujesz??byłas w tym luxmedzie???

niecierpliwa - dodałam do zupki trochę masełka, mysle ze po prostu inny smak zupki niz tej sloiczkowej...jutro próbujemy dalej ;-)

Kaaaarolina - fajny pomysł - jeszzce bym zorganizowala przewijak i miejsce na podgrzanie jedzonka (mleka, słoiczków, soczków). w ramach reklamy moglabys zrobic dla maluchów śliczniaczki ze swoim logo ;-) a dla mam koszulki do cwiczen ;-)

co do @@@ to u mnie tez juz 4 echhh - FOCH!!!!;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:08

Pulpecja, Weridiana, niecierpliwa, magda sz, Laura, Paula_071, Maniuś, Martucha86, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie miałam sił iść tym bardziej że w najbliższym lxmedzie nie było miejsc do internisty i musiałabym pytać lekarza czy dodatkowo przyjmie co wiąże się z czekaniem, jak przyszedł mąż to położyłam się spać. Mam wrażenie że jest trochę lepiej, taki kaszel to potrwa pewnie ze 3 tyg :/ może jutro zostawimy małą z teściową i mąż zawiezie mnie to szpitala luxmed.

Karolina super pomysł. Ja osobiście uwielbiam takie kafejki. Mam chyba ze 4 w okolicy ale nigdzie nie ma ala siłowni :) Jak byś chciała jakieś banery, reklamy, slogany to mogę Ci coś zaprojektować bez żadnych opłat :) to moje hobby

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja dziś daje czadu, nie chce leżeć na macie, nie chce nawet siedzieć, staje mi na kolanach, na łóżku i jak się trzyma czegoś to stoi sama. To za wcześnie i jak ją zahamować z tym, przewróciłam całe mieszkanie do góry nogami żeby ją zająć ale i pobawi się czymś 5 min i już sobie przypomina że w pionie było lepiej

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to pewnie żadne porównanie bo Twoja miejscowośc a Warszawa to coś zupełnie innego ale koło mnie jest klub fitness tylko dla kobiet. Zanim zaszłam w ciążę często tam chodziłam. To, że nie ma tam chłopów to duży plus :) Co prawda nie wpadli na pomysł kącika dla dzieci itp ale cieszy się bardzo dużą popularnością. Myslę, że to fajny pomysł

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super pomysł! Dwa dni temu narzekałyśmy z siostrą, że nie ma u nas takiej siłowni na która byśmy mogły iść z dziećmi :)
    Kurcze u mnie okresu brak.. Nie to żebym tęskniła, daję jeszcze pierś ale karmieniem tego nie można nazwać.. Raczej taki usypiacz ;-)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również @ brak. Nie tęsknię.
    Karolina świetny pomysł. Ja bym chodzila. Nawet jak nie do końca się chce to w takiej sytuacji wymówek brak ;)
    Łucja właśnie padla, maz wyszedł na piwko a ja zaraz robie kolacje i drinka, a co!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 3212 3213 3214 3215 3216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ