X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, właśnie o to chodzi, że strasznie ciężko sobie wybaczyć :-/

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Meggi, właśnie o to chodzi, że strasznie ciężko sobie wybaczyć :-/

A ja bym powiedziała ze czasem to jest dar od losu, bo taki incydent sprawia że jesteśmy bardziej uwazni i zapobiegamy powazniejszym wypadkom.
    Po wypadku samochodowym długo nie mogłam się pozbierać i ta myśl że mogłam zabić rodzinę, całe szczęście nic się nie stało i później zinterpretowalam to jak grożący palec, że jednak nie jestem najlepszym kierowcą i nauczyło mnie to pokory

Pulpecja, apaczka, niecierpliwa, jesslin87, Meggi31, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga chyba ty pisałaś o zapaleniu spojówek, miałam . Pamiętaj o wymianie ręczników, pościeli i uzywajcie środka dezynfekujacego do rąk. Dobrze gdyby mąż wycieral się tylko w ręcznik papierowy. To cholerstwo szybko się przenosi.

Paula uważaj na siebie i nie czekaj za długo bo może jakiś mały skrzep krwi zatkal kanalik :-(

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba masz rację, Weridiana. Teraz się kilka razy zastanowię czy jest bezpieczna. Ale też wkręcam sobie czy jak zostanie z mężem to czy dopilnuje jej dobrze, skoro mi się nie udało.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja wczoraj opowiadalam mezowi ku przestrodze co sie u Ciebie wydarzylo i by pamietal o zapinaniu w krzeselku. Nie dalej jak 15 minut po tym chcial ja przenies razem z krzerełkiem i jakos tak to niefortunnie zrobil, ze pochylila mu sie do przodu, zlozyla w pol, ale na szczescie nic sie nie stalo, ale to sa sekundy

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś Paula co tam ci sie dzieje z tą piersią..się nacierpisz..

Kuzwa, mialam plany otworzyc fitness, ale po wielu przemysleniach jednak nie.
    Po 1. do dyspozycji mam ok 80m2 .. to jest maluśko jak na taki interes..no i inwestycja jest przeogromna. Sprzęty, łazienki,prysznice.. Mam zamiar składać papiery o dofinansowanie,ale czesc musi byc z mojej kieszeni, to bysmy musieli brac kredyt itp..
    Boje się poprostu, tym bardziej ze moje miasteczko to tylko ok 11tys ludu.

Ciągle szukam pomysłu i juz mi się płakać chce bo nie mam pojecia co robic :(
    Miejsce jest dobre bo jest w centrum, wiec to juz duzy plus no i mam je za darmo (to jest budynek tesciów).

Prosze podpowiedzcie cos co by zdalo egzamin w malym miasteczku..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja opowiedz co się stało i zaufaj. Na pewno będzie uważał.

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do niego od razu i powiedziałam, potem mu sto razy mówiłam, żeby uważal na nią, bo ja się boję. Ale tak jak niecierliwa napisała; powiedzialaku przestrodze, a za chwile zrobił po swojemu... zastanawiam się nad naszym przewijakiem. Mam ustawiony na blacie w łazience, obok umywalki, bieżąca woda pod ręką, kosz na pieluchy, kosmetyki, ale jest dość wysoko.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,
    Noc tragedia to ze killa karmien w nocy to kij juz sie przyzwyczailam ale mialam kilka atakow kaszlu ze latalam rzygac flegma do kibelka. Nos zatkany i rzucalam sie jak glupia, dostalam mega dreszczy wiec zalozylam szlafrok i polozylam sie pod koldre i jeszcze kocem nakrylam, zasnelam na kamien jak sie obudzilam bylam tak mokra ze mozna wyciskac podkoszulek. No ale wreszcie poczulam sie lepiej. Rano znow wymiotowalam flegma. Lipa jak sie poloze, w ciagu dnia jak siedze i chodze jest ok. Kiedys mialam podobny kaszel przez 5 tyg, zaslablam w autobusie jak wracalam z pracy z przemeczenia bo nie spalam prawie w ogole. Pozniej byl sylwester i napilam sie wodki jak mnie nie pogonilo do lazienki, mialam wrazenie ze jakiegos demona zabilam bo zwrocilam taka iloscia flegmy, no i co? Przestalam kaszlec tego samego wieczoru. Wypilabym pare kieliszkow ale jak :/
    Probuje odespac noc ale nie ma jak bo kuzwa nadal remont i wiertara od rana od 2 tyg do tego na gore sasiadka chyba bije sie z szafka bo kopie w nia i lataja jakiea garnki. Kuzwa niech sie pozabijaja to bedzie spokoj w koncu. Co za zjeban rodzina.

Chyba sie przejade do luxmedu jak maz wroci bo sie wykoncze.

Karolina a jakas salka zabaw dla dzieci?basen z kulkami, trampoliny no itp., organizacja urodzin, oferta dla przedszkoli o podstawowki? Albo zlobek itp? Ja pochodze z miasteczka 70 tys ale powstalo juz kilka takich.
    No i dwa wg mnie super biznes teraz to taka myjnia bezdotykowa tylko to nie w lokalu.
    Jak u Was wyglada populacja wiekowa miasteczka? Moze cos pod grupe wiekowa.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

zdycham od wczoraj, dostałam @@@ ech....ibuprom średnio pomaga, w krzyzu mnie łupie...
    jutro ide do fryzjera podciąć mój busz, poza tym u nas wszytsko ok.
    mala wczoraj pierwszy raz obrocila sie z brzuszka na plecki - jej mina bezcenna, totalne zaskoczenie :-)
    mata staje sie za mala, bo Klara zaczyna pełzac do tyłu...tym samym musze kupic puzzle piankowe - które polecacie? będę wdzieczna za wskazówki.

pranie sie robi, rorbie rissotoo rybę i sałatke z buraków dzis na obiad.

aaaa u nas dzis ważny dzien bo ugotowałam małej po raz pierwszy zupe (ziemniak,pietruszka,marchewka i indyk) - zobaczymy czy jej posmakuje - oby, bo w przeciwnym razie zbankrutuje na słoiczkowe zupy...codziennie zjada duzy sloik 190, a czasem jeszcze więcej...

teraz korzystam z chwili i popijając kawkę ide Was poczytać ;-)

Weridiana, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, tak Was czytam i nie moge wyjść z podziwu, ze Wasze dzieci tyle jedzą i tyle ważą. Moja kruszyna zjada ok 100 gr obiadu, 100 gr owoców, 100 gr kaszki i 3x dziennie cyc( wyłącznie na śpiocha, po uspieniu podmienić nusze smoka na cyca, bo na żywca nie chce). niejadek okropny :( a wazy ok 7,300. nie wiem jak to będzie jak juz nie bedzie spać w dzień, czarno to widzę :( wybaczcie, ze rzadko zaglądam, malo czasu ostatnio. Z nowości to mala zaczyna raczkowac :) poki co nieporadnie, krótkie dystanse i jeszcze jej sie nogi rozjezdzaja, ale dzielnie ćwiczy :) zuch dziewczyna :) a poza tym maruda straszna. steka, kweka, mruczy, no ale ona juz taka jest od urodzenia, taki typ marudny po prostu. ząbków nic jie zapowiada jak na razie

aaaaga, Paula_071, Weridiana, Laura, Zetka, jesslin87, witaminkab, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    U nas nocka super, mały obudził sie o 7 , włączyłam mu karuzele i nawet nie wiem czy zasnął bo jak sie kolejny raz obudziłam to była już 8.30, nawet smoka nie wstawałąm mu wsadzać

Magda idz do lekarza bo kaszel z flegmą mokry Cie wykonczy

Ja sobie nigdy nie zapomne jak mój straszy siostrzeniec wypadł z łózeczka na gołą podłogę, miał 9 miesiecy, łózeczko na najniższym poziomie, niestety wszystkiego nie da się upilnowac, ale oczy dookoła głowy i przenikanie wzrokiem przez ścianę by się przydało

Zabka mam nadzieje ze Klaruni posmakuje bo faktycznie biorąc pod uwagę duzy słoik do tego deser to można zbankrutować, o ile same koszty mleka nie były ta duże to teraz owoce, soki, kaszki, zupki dają po kieszeni, nie ukrywam że gotowanie zup w domu to duża oszczędność:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a okresu u mnie wciaz nie ma. dziewczyny karmiące cycuchem, Wam juz miesiączka wróciła? nie to żebym tesknila, ale jednak pół roku bez to az mi dziwnie

Ewa123
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie @ sie juz kończy, dobrze przechodze bo brzuch nieboli i nie musze łykać przeciwbóli, miałam znajomą która karmiła córkę 15 miesiecy samą piersia i tyle też nie miała okresu

Ewa123 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jaki tu szpital :(Magda kuruj sie biedaku! ekropka straszne przeżycia, współczuję tych nerwów, oby córcia była zdrowa. Karolina a moze jakaś restauracja lub kawiarnia? wspomibakas, ze lubisz gotować kiedyś. Żabka, ja tez gotuje sama, najbardziej smakuje właśnie marchewka, pietruszka, ziemniaczek. mięso cos mojemu fusytowi nie wchodzi. mi sie z kolei nie opłaca słoiczkow, bo z tym niejadek to loteria czy zje, a nie widzi mi się wywalac

Ewa123
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    no a okresu u mnie wciaz nie ma. dziewczyny karmiące cycuchem, Wam juz miesiączka wróciła? nie to żebym tesknila, ale jednak pół roku bez to az mi dziwnie
    Ja też jeszcze nie miałam :-) i dobrze mi z tym :-)

Ewa123, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie pierwsza malpa zbliza no ale ja mlodego sukcesywnie od 4 tyg pomalu odstawiam i karmie juz tylko 2 razy dziennie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz skoczę z okna, Maja jest taka niegrzeczna jak mało kiedy a ja się nie czuję w ogóle :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Szymon urodził sie w lipcu to dziecko odliczamy od lipca czy od sierpnia?

już wiem, od lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 11:40

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Maja pewnie wyczówa Twoj zły nastrój i chorobe, mąż nie może wrócić wczęsniej?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3210 3211 3212 3213 3214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ