X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczek kontra Agata 2:0
    Ani w cycki ani w dupe niech nie idzie prosze
    Nieeee trzeci sie na mnie patrzy badz silną kobieta bądź silna

Paula_071, Martucha86, jesslin87, Zetka, Maniuś, Laura, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tez przegrałam z paczkami. Ale przynieśli mi dziś do domu najlepsze paczki świata i poległym :/ tyle ze to zamiast obiadu.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Tak pisałysmy dziś o tym ile dzieci jedzą i z ciekawości policzyłam. Dziś zjadła 660 ml, łącznie z zupka i odrobiną banana. Co prawda dziś wypadło jedni karmienie ok 120. Czyli w dobę zje max 1000 ml. Całkowicie w normie. To dobrze bo martwilam się ze jednak może ja przekarmiam.
    Pulpecja najważniejsze że nic się nie stało!

Ale to chyba jeszcze zalezy czego - co innego kp a co innego kaszka, chyba tego nie mozna rownac sobie?

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zeżarłam 4 pączki. Ale ja jem pączki tylko raz w roku - o ile to jest jakieś usprawiedliwienie ;-) Hubert nie chce zasnąć, bawi się w łóżeczku. Nie wiem co go napadło.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale to chyba jeszcze zalezy czego - co innego kp a co innego kaszka, chyba tego nie mozna rownac sobie?

Wg mnie to jest różnica co dziecko zjada i 1 ml mleka to nie to samo co 1 ml zupy albo 1 ml soku.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zjadłam tyle pączków, że nawet nie liczę :-/ Ale postanowiłam, że od jutra do końca Wielkiego Postu nie jem nic słodkiego ew kawałek domowego ciasta. Koniec tej rozpusty! Robię tak od lat jako ćwiczenie silnej woli :-) a może od kwietnia wrócę na fitness :-)
    Natalia ćwiczy zawzięcie pozycję czworaczą i potrafi już chwilę wytrzymać w niej. W ogóle w ciągu kilku ostatnich dni poczyniła mega postępy rozwojowe, aż jestem w szoku jak bardzo się zmienia!

Martucha86, Paula_071, Katarka, jesslin87, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze jest różnica. Tylko ja miałam na myśli mleko moje i warzywa i 60 ml mm. To takie orientacyjne dziś liczenie. I tak jako iż cyca prawie zupełnie odrzuciła to to się zmieni jak przestanę odciagac mleko. Bo mojego może jeść do woli :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Przy kp to nawet nie jestes w stanie zliczyc ile dziecko zjada

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze jak ja jak debil siedzisz przy laktatorze, bo królewna nie ma ochoty na cyca.

Paula_071, Pulpecja, niecierpliwa, Aska87, jesslin87, Maniuś, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, Młody zasnął. Półtorej godziny później niż zwykle. Nie wiem co go ugryzło, ale ryczał, nie chciał ani spać, ani jeść. Później się namyślił - zjadł i zasnął. Ja muszę jeszcze pranie wstawić, umyć puzzle i zrobić sobie coś na kolację.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    No chyba ze jak ja jak debil siedzisz przy laktatorze, bo królewna nie ma ochoty na cyca.

Szczerze Cie podziwiam, bo ja bylam ledwo w stanie temu podolac jak dziecko mialo 2-3 miesiace, ale wtedy ksiezniczka potrafila wylezec w lozeczku i zajac sie soba 15-30 minut, teraz awykonalne

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzisiaj dzien postepow, moj tez.zaprzyjaznil sie na dobre z obrotami z brzucha na plecy. Teraz to sie turla na calego ;) Na czworaka tez ladnie sie trzyma, kiwa sie do przodu i do tylu, a poznien pada haha.
    Jak sobie pomysle, ze zacznie wszedzie wchodzic na czworaka to juz mi slabo. Bede musiala pamietac, zeby zamykac drzwi od garazu, drzwi do sypialni (zeby nie wlazil pod lozko), lazienka, no i zastawic jakos przy schodach, co by nie chowal sie pld schodami, ani nie wchodzil na schody. Chetnie kupilabym kojec wielkosci 15 mkw. Albo bede go trzymac w chustawce :)
    A tak w ogole, moje dziecko bedzie bujalo sie w chustawce, ktora ma 38 lat, korzystal z niej moj brat i ja, pozniej jego dzieci, a teraz moje, a co najlepsze stan idealny :) Pokoleniowa chustawka :D, jednak te PRL-owskie produkty sa nie do zdarcia. Ciekawe, czy moje dzieci beda bawic w niej swoje pociechy.

jesslin87, 0na88, Paula_071, mamasia, Pulpecja, Zetka, Weridiana, Martucha86, Maniuś, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka dołączam się do ćwiczeń silnej woli☺ no tyle ze ja zaczynam od środy popielcowej czyli jeszcze do wtorku zaszaleję ☺

Nienawidzę tych szczepień! Dziś o 18 zaczął się armagedon i trwał do 20.30.. pewnie będzie super nocka. Standard.

apaczka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam elektryczny wiec jedna ręką mogę machać grzechotka :) ale kończę to już pomału. Odciagam coraz rzadziej, bo ileż można.
    Klusik juz śpi ja leżę w łóżeczku i tez niedługo mam w planach się położyć. Dziś dzień bez kaszki wiec noc pewnie ciężka przed nami. Tez macie problemy z zasypianiem? Mam wrażenie, że przez te pobudki rozregulowalam sobie cykl dobowy i to przez to.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekropka to co przezylas jest okropne. Niech lekarze mozliwie najszybciej doprowadza Twoja coreczke do zdrowia, co bys ze spokojem mogla spac, bez dodatkowych obaw. Wyobrazam sobie jak musialas sie bac. Z tego co piszesz, to nie do konca wina szczepionki, tylko twoja niunia miala ku temu uwarunkowania. Moze to i lepiej, ze zdarzylo sie to po szczepieniu, jednak wtedy jestesmy bardziej czujne.
    Ja sie zdecydowalam na skojarzone, po tym jak polozna mi mowila, ze jej wnuczka byla szczepiona refundowanymi i po szczepionce na krztusiec (refundowana jest nieoczyszczona), dotala jakiegos krzyku mozgowego. Dziewczynka spedzila w szpitalu kilka tygodni, a ona ile lat jest polozna, to takiego pisku u dziecka nie slyszala.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ekropka to co przezylas jest okropne. Niech lekarze mozliwie najszybciej doprowadza Twoja coreczke do zdrowia, co bys ze spokojem mogla spac, bez dodatkowych obaw. Wyobrazam sobie jak musialas sie bac. Z tego co piszesz, to nie do konca wina szczepionki, tylko twoja niunia miala ku temu uwarunkowania. Moze to i lepiej, ze zdarzylo sie to po szczepieniu, jednak wtedy jestesmy bardziej czujne.
    Ja sie zdecydowalam na skojarzone, po tym jak polozna mi mowila, ze jej wnuczka byla szczepiona refundowanymi i po szczepionce na krztusiec (refundowana jest nieoczyszczona), dotala jakiegos krzyku mozgowego. Dziewczynka spedzila w szpitalu kilka tygodni, a ona ile lat jest polozna, to takiego pisku u dziecka nie slyszala.

Nam tez mowila pediatra, ze nop częściej jest po refundowanych niz tych skojarzonych. Maz sprawdzal to w czasopismach medycznych.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i to jest chore, w naszym kraju, nie mozna refundowac kazdemu dziecku szczepionek skojarzonych, tylko narazaja maluchy na tego typu powiklania. Moze gdyby jakosc tych szczepionek byla tak jak przy skojarsonych, to nie byloby tylu przeciwnikow szczepien.
    A jak ty sie czujesz teraz? Troche sie poprawia?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdu jak mnie plecy napierniczaja :( u góry między łopatkami i na dole jak krzyze, coś mi się wydaje że zle podnoszę Szymka i dlatego

Madzia jak zdrówko? '
    Paula a u Ciebie jak? jak po karmieniu?
    Aga sad pocieszam że następne dopiero jak skonczy rok

Zabka gdzie sie chowasz?

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dopiero poszła spać coś jej się rozregulowalo. Wczoraj godzinę pózniej niż zwykle , dziś już 2 godziny pózniej :/ a wstaje chwile po 6 rano.
    Czy tylko ja się nie załapałam na pączka?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekropka, współczuję. Mam nadzieję że szybko Lidka się tego pozbędzie. Śliczna dziewczynka :)

Pulpecja, starszy jak był niemowlakiem spadł mi z niskiej kanapy. Przy mnie, tez nie wiem jak. Leżał na środku. Czasami nie da się upilnować, dlatego ja teraz zapinam pasy i nie zostawiam. Ale wiadomo że czasami się nie upilnuje.
    Zdrówka dla Tosi. Nam ostatnio po odstawieniu antybiotyku pomogły na krtani inhalacje z nebbudu.

Kurcze, mój tylko KP ale jakoś nie chce mi się wierzyć żeby wypijal jednorazowo 180ml mleka przez 5 min?
    A sinlac wieczorem jak zje 40g to max maxow. Potem cycek bo nie chce więcej kaszki. Obiadku dziś zjadł poltorej słoiczka.

Niecierpliwa, mi w aplikacji moje dziecko pokazuje że Misiek jest na 25 centylu a waży 7800g a za 3 dni pół roczku.

Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3208 3209 3210 3211 3212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ