SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paczek kontra Agata 2:0
Ani w cycki ani w dupe niech nie idzie prosze
Nieeee trzeci sie na mnie patrzy badz silną kobieta bądź silna
Paula_071, Martucha86, jesslin87, Zetka, Maniuś, Laura, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Tak pisałysmy dziś o tym ile dzieci jedzą i z ciekawości policzyłam. Dziś zjadła 660 ml, łącznie z zupka i odrobiną banana. Co prawda dziś wypadło jedni karmienie ok 120. Czyli w dobę zje max 1000 ml. Całkowicie w normie. To dobrze bo martwilam się ze jednak może ja przekarmiam.
Pulpecja najważniejsze że nic się nie stało!
Ale to chyba jeszcze zalezy czego - co innego kp a co innego kaszka, chyba tego nie mozna rownac sobie?Agaata lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja dzisiaj zjadłam tyle pączków, że nawet nie liczę
Ale postanowiłam, że od jutra do końca Wielkiego Postu nie jem nic słodkiego ew kawałek domowego ciasta. Koniec tej rozpusty! Robię tak od lat jako ćwiczenie silnej woli
a może od kwietnia wrócę na fitness
Natalia ćwiczy zawzięcie pozycję czworaczą i potrafi już chwilę wytrzymać w niej. W ogóle w ciągu kilku ostatnich dni poczyniła mega postępy rozwojowe, aż jestem w szoku jak bardzo się zmienia!Martucha86, Paula_071, Katarka, jesslin87, Laura, Amberla lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:No chyba ze jak ja jak debil siedzisz przy laktatorze, bo królewna nie ma ochoty na cyca.
Szczerze Cie podziwiam, bo ja bylam ledwo w stanie temu podolac jak dziecko mialo 2-3 miesiace, ale wtedy ksiezniczka potrafila wylezec w lozeczku i zajac sie soba 15-30 minut, teraz awykonalne -
No to dzisiaj dzien postepow, moj tez.zaprzyjaznil sie na dobre z obrotami z brzucha na plecy. Teraz to sie turla na calego
Na czworaka tez ladnie sie trzyma, kiwa sie do przodu i do tylu, a poznien pada haha.
Jak sobie pomysle, ze zacznie wszedzie wchodzic na czworaka to juz mi slabo. Bede musiala pamietac, zeby zamykac drzwi od garazu, drzwi do sypialni (zeby nie wlazil pod lozko), lazienka, no i zastawic jakos przy schodach, co by nie chowal sie pld schodami, ani nie wchodzil na schody. Chetnie kupilabym kojec wielkosci 15 mkw. Albo bede go trzymac w chustawce
A tak w ogole, moje dziecko bedzie bujalo sie w chustawce, ktora ma 38 lat, korzystal z niej moj brat i ja, pozniej jego dzieci, a teraz moje, a co najlepsze stan idealnyPokoleniowa chustawka
, jednak te PRL-owskie produkty sa nie do zdarcia. Ciekawe, czy moje dzieci beda bawic w niej swoje pociechy.
jesslin87, 0na88, Paula_071, mamasia, Pulpecja, Zetka, Weridiana, Martucha86, Maniuś, Laura, Amberla lubią tę wiadomość
-
Apaczka dołączam się do ćwiczeń silnej woli☺ no tyle ze ja zaczynam od środy popielcowej czyli jeszcze do wtorku zaszaleję ☺
Nienawidzę tych szczepień! Dziś o 18 zaczął się armagedon i trwał do 20.30.. pewnie będzie super nocka. Standard.apaczka lubi tę wiadomość
-
Mam elektryczny wiec jedna ręką mogę machać grzechotka
ale kończę to już pomału. Odciagam coraz rzadziej, bo ileż można.
Klusik juz śpi ja leżę w łóżeczku i tez niedługo mam w planach się położyć. Dziś dzień bez kaszki wiec noc pewnie ciężka przed nami. Tez macie problemy z zasypianiem? Mam wrażenie, że przez te pobudki rozregulowalam sobie cykl dobowy i to przez to.
-
Ekropka to co przezylas jest okropne. Niech lekarze mozliwie najszybciej doprowadza Twoja coreczke do zdrowia, co bys ze spokojem mogla spac, bez dodatkowych obaw. Wyobrazam sobie jak musialas sie bac. Z tego co piszesz, to nie do konca wina szczepionki, tylko twoja niunia miala ku temu uwarunkowania. Moze to i lepiej, ze zdarzylo sie to po szczepieniu, jednak wtedy jestesmy bardziej czujne.
Ja sie zdecydowalam na skojarzone, po tym jak polozna mi mowila, ze jej wnuczka byla szczepiona refundowanymi i po szczepionce na krztusiec (refundowana jest nieoczyszczona), dotala jakiegos krzyku mozgowego. Dziewczynka spedzila w szpitalu kilka tygodni, a ona ile lat jest polozna, to takiego pisku u dziecka nie slyszala. -
Griszanka wrote:Ekropka to co przezylas jest okropne. Niech lekarze mozliwie najszybciej doprowadza Twoja coreczke do zdrowia, co bys ze spokojem mogla spac, bez dodatkowych obaw. Wyobrazam sobie jak musialas sie bac. Z tego co piszesz, to nie do konca wina szczepionki, tylko twoja niunia miala ku temu uwarunkowania. Moze to i lepiej, ze zdarzylo sie to po szczepieniu, jednak wtedy jestesmy bardziej czujne.
Ja sie zdecydowalam na skojarzone, po tym jak polozna mi mowila, ze jej wnuczka byla szczepiona refundowanymi i po szczepionce na krztusiec (refundowana jest nieoczyszczona), dotala jakiegos krzyku mozgowego. Dziewczynka spedzila w szpitalu kilka tygodni, a ona ile lat jest polozna, to takiego pisku u dziecka nie slyszala.
Nam tez mowila pediatra, ze nop częściej jest po refundowanych niz tych skojarzonych. Maz sprawdzal to w czasopismach medycznych.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula i to jest chore, w naszym kraju, nie mozna refundowac kazdemu dziecku szczepionek skojarzonych, tylko narazaja maluchy na tego typu powiklania. Moze gdyby jakosc tych szczepionek byla tak jak przy skojarsonych, to nie byloby tylu przeciwnikow szczepien.
A jak ty sie czujesz teraz? Troche sie poprawia? -
Ja pierdu jak mnie plecy napierniczaja
u góry między łopatkami i na dole jak krzyze, coś mi się wydaje że zle podnoszę Szymka i dlatego
Madzia jak zdrówko? '
Paula a u Ciebie jak? jak po karmieniu?
Aga sad pocieszam że następne dopiero jak skonczy rok
Zabka gdzie sie chowasz?zabka11 lubi tę wiadomość
-
Ekropka, współczuję. Mam nadzieję że szybko Lidka się tego pozbędzie. Śliczna dziewczynka
Pulpecja, starszy jak był niemowlakiem spadł mi z niskiej kanapy. Przy mnie, tez nie wiem jak. Leżał na środku. Czasami nie da się upilnować, dlatego ja teraz zapinam pasy i nie zostawiam. Ale wiadomo że czasami się nie upilnuje.
Zdrówka dla Tosi. Nam ostatnio po odstawieniu antybiotyku pomogły na krtani inhalacje z nebbudu.
Kurcze, mój tylko KP ale jakoś nie chce mi się wierzyć żeby wypijal jednorazowo 180ml mleka przez 5 min?
A sinlac wieczorem jak zje 40g to max maxow. Potem cycek bo nie chce więcej kaszki. Obiadku dziś zjadł poltorej słoiczka.
Niecierpliwa, mi w aplikacji moje dziecko pokazuje że Misiek jest na 25 centylu a waży 7800g a za 3 dni pół roczku.Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość