SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Poddaje sie z rozszerzaniem diety, zrobilam zupke z maminej marchewki, pietruszki, ziemniaczka,selera i tez nie to zeby niesmakowalo bo min specjalnie nie robila bleee jak na inne rzeczy ale po prostu nie chciala buzi otwierac i marudzila. Nie wiem na poczatku jakos lepiej jadla jak teraz. Stopuje, pierdziele te papki jak zeby jej urosna to przejde z cycka na schabowego.
A powaznie to no nie wiem co robic. Poczekac z 2-3 tyg i znow sprobowac?
A może daj jej do ręki marchewkę/ziemniaka/brokuła na parze? Może nie podchodzą jej papki.
Byliśmy za miastem na spacerze. Całkiem inne powietrze. Poszliśmy na obiad do restauracji na Zamku Topacz, była pora żebym ściągnęła pokarm z chorej piersi, ale nie miałam laktatora - zresztą gdzie to zrobić w restauracji. Przystawiłam małego - pierwszy raz od ponad miesiąca ładnie zjadł z tej chorej piersi. Od tygodnia nie przystawiałam go do niej. Zobaczymy, czy będzie gorzej...
Mąż przyniósł kolejne opakowanie antybiotyku.
2 pączki zjedzone, czekają jeszcze dwa.magda sz, Laura lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
magda sz wrote:Pulpecja mysle ze jak podzielisz sie z nia lodami to Ci wybaczy
ja tez nie wiem co z tym zarciem... Mamuski doradzcie co by zrobic poczekacz 2 tyg? A jak znow bedzie to samo to co podawac jeden smak az zacznie jesc?
Może poczekaj i spróbuj za jakiś czas. Małymi kroczkami.
Mlody chętnie je kaszkę, mleko najładniej wypija wieczorem i nad ranem. Reszta to meksyk.
Tak jest u nasmagda sz lubi tę wiadomość
-
A ja zjadłam 2 i pół paczka bo juz nie mogłam, i chyba do wieczora juz nic nie zjem, byłam u mamy, powiedziała żebym nie zdziwiała bo jak zacznie sie ruszać to zbije wage..
za to siostrzenica to normalnie szok to co wyprawia, pełza, keci się w koło, raczkuje do tyłu, próbuje uśiaść z czworaka, mój Szymek to przy niej Nemo no ale dzieciaki są rózne:) mój zdecydowanie leniuchniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
A ja też się pochwałę.. Patryk dziś przekręca się z pleców na brzuch i odwrotnie.. jakie było moje zdziwienie jak położyłam go na macie na plecach, wracam z kuchni a on na brzuchu
lys, Aska87, niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, Martucha86, witaminkab, mamasia, Weridiana, Maniuś, Laura, Amberla lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Pulpecja na pewno nic się nie stało!! Ale przestroga dla nas wszystkich bo ja też nie zawsze zapinam małego..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:23
-
Mój dzisiaj wrabal pol sloiczka Hippa młoda marchewka z ziemniaczkami Magda spróbuj za kilka dni i podawaj no 4 dni pod rzad to samo po 2 -3 lyzeczki może to jest sposob gdzies czytałam ze niektóre dzieci za 10 razem łapią smaka
magda sz, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Mój dzisiaj wrabal pol sloiczka Hippa młoda marchewka z ziemniaczkami Magda spróbuj za kilka dni i podawaj no 4 dni pod rzad to samo po 2 -3 lyzeczki może to jest sposob gdzies czytałam ze niektóre dzieci za 10 razem łapią smaka
Moja też dzisiaj wszamała marchewkę z ziemniakiem z Hippa. Wyglądała jakby jej smakowało.
Madzia moja na początku w ogóle kaszek nie chciała jeść, później przekonała się tylko do jaglanej z Hippa, a teraz złapała już bakcyla i szama wszystkie. Jak nie chciała jeść to nie zmuszałam i próbowałam podawać po dwóch dniach, po łyżeczce, dwóch, trzech.. itd. No i się udało. Myślę, ze Majka też się w końcu przekona do nowych smaków:) -
Pulpecja nie mow tak na siebie bo przy dziecku oczy trzeba moex na okolo glowy,nie zawsze da sie dopilnowac,zebys sama ją zwalila na glowe to bys wtedy byla glupia,spokojnie
Pola jest na 97centylu,tzn byla prawie miesiac temu,ciekawa jestem jak jest teraz,szczepienie mamy dopiero na poczatku marca wiec do tej pory bede w niewiedzy.
Mojej kolezanki syn urodzil sie z waga 4200,ciagle byl pulpetem,a teraz ma 2,5roku i wazy 12 kg ! Jest taki chudy! Wiec mam nadzieje ze Pola nie bedzie sumo :p narazie to jej tylko tyh sumakowch stringow brakuje ;pjesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Ale sie najadlam. Wciagnelam przed chwila trzeciego paczka dzisiaj, jeszcze jeden mi zostal
Bede gruba jak foka, ale co mi tam
Laurcia jadla dzisiaj brokul, smakowaloMoje dziecko po mamusi wszystkozerne
niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, Weridiana, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa - haha , ja po zjedzeniu 5 i jednej oponki rozgladam sie za karnetem na fitness. Ogladnelam z mezem grafik zajec i powiedzial zebym szla , dodatkowo jako prezent urodzinowy kupi mi sportowe wdzianka - musze wygladac juz na prawde zle , jeszcze dostalam przykaz " ale masz chodzic"
niecierpliwa, Paula_071, apaczka, jesslin87, mamasia, Zetka, Laura, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Tak pisałysmy dziś o tym ile dzieci jedzą i z ciekawości policzyłam. Dziś zjadła 660 ml, łącznie z zupka i odrobiną banana. Co prawda dziś wypadło jedni karmienie ok 120. Czyli w dobę zje max 1000 ml. Całkowicie w normie. To dobrze bo martwilam się ze jednak może ja przekarmiam.
Pulpecja najważniejsze że nic się nie stało!