X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Poddaje sie z rozszerzaniem diety, zrobilam zupke z maminej marchewki, pietruszki, ziemniaczka,selera i tez nie to zeby niesmakowalo bo min specjalnie nie robila bleee jak na inne rzeczy ale po prostu nie chciala buzi otwierac i marudzila. Nie wiem na poczatku jakos lepiej jadla jak teraz. Stopuje, pierdziele te papki jak zeby jej urosna to przejde z cycka na schabowego.

A powaznie to no nie wiem co robic. Poczekac z 2-3 tyg i znow sprobowac?

A może daj jej do ręki marchewkę/ziemniaka/brokuła na parze? Może nie podchodzą jej papki.

Byliśmy za miastem na spacerze. Całkiem inne powietrze. Poszliśmy na obiad do restauracji na Zamku Topacz, była pora żebym ściągnęła pokarm z chorej piersi, ale nie miałam laktatora - zresztą gdzie to zrobić w restauracji. Przystawiłam małego - pierwszy raz od ponad miesiąca ładnie zjadł z tej chorej piersi. Od tygodnia nie przystawiałam go do niej. Zobaczymy, czy będzie gorzej...
    Mąż przyniósł kolejne opakowanie antybiotyku.
    2 pączki zjedzone, czekają jeszcze dwa.

magda sz, Laura lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja bym odczekala tydzien i sprobowala

magda sz lubi tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pulpecja mysle ze jak podzielisz sie z nia lodami to Ci wybaczy :) ja tez nie wiem co z tym zarciem... Mamuski doradzcie co by zrobic poczekacz 2 tyg? A jak znow bedzie to samo to co podawac jeden smak az zacznie jesc?
    Madzia Staś ma takie dni ze nie chce jeść. Nie otwiera buzi i ma odruch wymiotny kiedy daje mu polizac łyżeczkę z obiadem. Odpuszczam mu wtedy. Próbuje podać za jakiś czas i wtedy często zjada, jednak są dni ze nie ruszy. U nas to karmienie juz trochę trwa i dalej takie akcje.
    Może poczekaj i spróbuj za jakiś czas. Małymi kroczkami.
    Mlody chętnie je kaszkę, mleko najładniej wypija wieczorem i nad ranem. Reszta to meksyk.
    Tak jest u nas :)

5fo2vs9.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dwa banany dziabiesz drewniana lyzka, zalewasz dwoma szklankami wrzatku i pol h pod przykrycie. Po ostudzeniu lyzka miodu. Przecierasz przez sitko. Cztery razy dziennie po lyzeczce.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam 2 i pół paczka bo juz nie mogłam, i chyba do wieczora juz nic nie zjem, byłam u mamy, powiedziała żebym nie zdziwiała bo jak zacznie sie ruszać to zbije wage..
    za to siostrzenica to normalnie szok to co wyprawia, pełza, keci się w koło, raczkuje do tyłu, próbuje uśiaść z czworaka, mój Szymek to przy niej Nemo no ale dzieciaki są rózne:) mój zdecydowanie leniuch

niecierpliwa lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja bym poczekała, ewidentnie nie ma ochoty zmieniać smaku mleczka na jarzynki:) albo gotuj po troszku na 2 dni albo 3 przeciez takim jarzynom sie nic w lodówce nie dzieje i próbuj podawac po łyzeczce

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też się pochwałę.. Patryk dziś przekręca się z pleców na brzuch i odwrotnie.. jakie było moje zdziwienie jak położyłam go na macie na plecach, wracam z kuchni a on na brzuchu

lys, Aska87, niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, Martucha86, witaminkab, mamasia, Weridiana, Maniuś, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja też czesto nie zapoinałam ale jak zobaczyłam raz jak sie podbija do przodu to zapinam teraz, przeciez nie zrobiłąs tego specjalnie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja na pewno nic się nie stało!! Ale przestroga dla nas wszystkich bo ja też nie zawsze zapinam małego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:02

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pulpecja na pewno nic się nie stało!! Ale przestroga dla nas wszystkich bo ja też nie zawsze zapinam małego..
    wszystko niby w porządku, ale mam straszne wyrzuty sumienia, tak mi jej szkoda... najgorsze jest to, że ja byłam tuz obok, wydawało mi się, ze nie ma opcji, żeby jej się coś stało, no i źle mi się wydawało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:23

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj wrabal pol sloiczka Hippa młoda marchewka z ziemniaczkami Magda spróbuj za kilka dni i podawaj no 4 dni pod rzad to samo po 2 -3 lyzeczki może to jest sposob gdzies czytałam ze niektóre dzieci za 10 razem łapią smaka

magda sz, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja o kurka dobrze ze nic sie nie stalo

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Mój dzisiaj wrabal pol sloiczka Hippa młoda marchewka z ziemniaczkami Magda spróbuj za kilka dni i podawaj no 4 dni pod rzad to samo po 2 -3 lyzeczki może to jest sposob gdzies czytałam ze niektóre dzieci za 10 razem łapią smaka

Moja też dzisiaj wszamała marchewkę z ziemniakiem z Hippa. Wyglądała jakby jej smakowało.
    Madzia moja na początku w ogóle kaszek nie chciała jeść, później przekonała się tylko do jaglanej z Hippa, a teraz złapała już bakcyla i szama wszystkie. Jak nie chciała jeść to nie zmuszałam i próbowałam podawać po dwóch dniach, po łyżeczce, dwóch, trzech.. itd. No i się udało. Myślę, ze Majka też się w końcu przekona do nowych smaków:)

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja nie mow tak na siebie bo przy dziecku oczy trzeba moex na okolo glowy,nie zawsze da sie dopilnowac,zebys sama ją zwalila na glowe to bys wtedy byla glupia,spokojnie ;)

Pola jest na 97centylu,tzn byla prawie miesiac temu,ciekawa jestem jak jest teraz,szczepienie mamy dopiero na poczatku marca wiec do tej pory bede w niewiedzy.

Mojej kolezanki syn urodzil sie z waga 4200,ciagle byl pulpetem,a teraz ma 2,5roku i wazy 12 kg ! Jest taki chudy! Wiec mam nadzieje ze Pola nie bedzie sumo :p narazie to jej tylko tyh sumakowch stringow brakuje ;p

jesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Karolina to moja mama do Julki co wieczor mowi, ze lezy jak zawodnik sumo :D

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mowilam, ze nie przepadam za paczkami?? Zjadlam 2,5 i pasek czekolady oreo, ale jestem tak zaslodzona, ze az mnie mdli, ale nie umialam sie oprzec goracemu z toffie. I zas diete szlag trafil :/

0na88 lubi tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie najadlam. Wciagnelam przed chwila trzeciego paczka dzisiaj, jeszcze jeden mi zostal :P Bede gruba jak foka, ale co mi tam :P

Laurcia jadla dzisiaj brokul, smakowalo :) Moje dziecko po mamusi wszystkozerne :P

niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, Weridiana, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - haha , ja po zjedzeniu 5 i jednej oponki rozgladam sie za karnetem na fitness. Ogladnelam z mezem grafik zajec i powiedzial zebym szla , dodatkowo jako prezent urodzinowy kupi mi sportowe wdzianka - musze wygladac juz na prawde zle , jeszcze dostalam przykaz " ale masz chodzic" :D

niecierpliwa, Paula_071, apaczka, jesslin87, mamasia, Zetka, Laura, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałysmy dziś o tym ile dzieci jedzą i z ciekawości policzyłam. Dziś zjadła 660 ml, łącznie z zupka i odrobiną banana. Co prawda dziś wypadło jedni karmienie ok 120. Czyli w dobę zje max 1000 ml. Całkowicie w normie. To dobrze bo martwilam się ze jednak może ja przekarmiam.
    Pulpecja najważniejsze że nic się nie stało!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka u mnie tez ok 950-1050 wszystkich pokarmow

‹‹ 3207 3208 3209 3210 3211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ