X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a z tymi bananami to bez różnicy czy dojrzałe, czy takie twardsze i bez skórki? Czy skórkę też się zalewa ?

Ekropka dobrze ze mała nie będzie tego pamiętać

Uwielbiam paczki ale dzisiaj królowały faworki cała rodzina robiła :-)
    Wyszły bardzo dobre . Zjadłam jeden ...talerz faworkow ;-)

Pulpecja, AgaSad, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja najważniejsze że nic poważnego się nie stało. Moja właśnie też już tak się pochyla do przodu . Gdyby nie pasy to już nie raz by poleciała. Dlatego zawsze się bałam wysokich przewijakow ze jak spadnie to z wysokości.

Tutaj w uk był przypadek jak dziecko z przewijaka wpadło do wanny pełnej gorącej wody, starszy brat odkrecil wodę, mama nie sprawdziła coś sięgała a dziecko się przekrecilo . To co było potem to jednawwielka tragedia bo chociaż przeżyło to skóra zeszła.
    Jak puszczam wodę do wanny to o tym myślę.

My tu o maluchach a starsza zasnęła w wannie. Myślałam że zawału dostanę

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Weridiana, strasznie się boję takich wypadków :-(

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ją to jestem głupia zamiast iść spać to czytam te pamiętniki i szlocham. Jak ją dziękuje że mam mojego synka.

Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Weridiana straszny wypadek.. odnośnie wypadków w łazience.. moja ciocia była dyrektorką szkoły i opowiadała ze jedna z jej uczennic chyba 4 czy 5 klasa wzięła laptopa do łazienki żeby posłuchać sobie muzyki.. laptop stał na pralce i po kąpieli chciała coś tam przełączyć i było jakieś przebicie i porazil ja prąd..zginęła na miejscu

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga straszne ...dlatego pewnie tutaj nie ma gniazdek w lazienkach. wkurza mnie to ale jest w tym jakis sens.

jak cos sie dzieje , mimo ze to nie moje dziecko przezywam...zdrowie najwazniejsze

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Paula i to jest chore, w naszym kraju, nie mozna refundowac kazdemu dziecku szczepionek skojarzonych, tylko narazaja maluchy na tego typu powiklania. Moze gdyby jakosc tych szczepionek byla tak jak przy skojarsonych, to nie byloby tylu przeciwnikow szczepien.
    A jak ty sie czujesz teraz? Troche sie poprawia?

Tylko dla wczesniakow jest refundacja...

A ja srednio. Nie wiem czy dlatego, ze jego karmilam czy dlatego boje sie przekuwac ten kanalik po tym jak zle wbilam igle, ale chyba robi mi sie zastoj... siedze, sciagam i nic nie leci...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas gorączka, bezdotykowy pokazuje 38.5 a elektroniczny w tyłku 37.6. Wkurza mnie ten bezdotykowy bo co miejsce to inna temperaturę wskazuje.. dałam paracetamol wiec zobaczymy rano.. obstawiam szczepienie ale ostatnio tak nie miał. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 05:08

1usawn15ju6q9qwm.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A u nas gorączka, bezdotykowy pokazuje 38.5 a elektroniczny w tyłku 37.6. Wkurza mnie ten bezdotykowy bo co miejsce to inna temperaturę wskazuje.. dałam paracetamol wiec zobaczymy rano.. obstawiam szczepienie ale ostatnio tak nie miał. .

Aga współczuję gorączki, oby szybko minęła. nam pediatra (i to nie jeden) mówił, że najbardziej wiarygodny pomiar zawsze jest w pupie, warto jednak potrzymać tam termometr troszkę dłużej po piknięciu. My też mamy bezdotykowy, ale ja go traktuję tylko jako wyznacznik czy coś się dzieje, czy nie, bo nasz czasem ma chwile, że pokazuje bardzo dobrze temperaturę, a czasem zawyża albo zaniża.. i bądź tu mądry.
    życzę szybkiego powrotu do normalności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 06:54

Weridiana lubi tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ekropka to co przezylas jest okropne. Niech lekarze mozliwie najszybciej doprowadza Twoja coreczke do zdrowia, co bys ze spokojem mogla spac, bez dodatkowych obaw. Wyobrazam sobie jak musialas sie bac. Z tego co piszesz, to nie do konca wina szczepionki, tylko twoja niunia miala ku temu uwarunkowania. Moze to i lepiej, ze zdarzylo sie to po szczepieniu, jednak wtedy jestesmy bardziej czujne.
    Ja sie zdecydowalam na skojarzone, po tym jak polozna mi mowila, ze jej wnuczka byla szczepiona refundowanymi i po szczepionce na krztusiec (refundowana jest nieoczyszczona), dotala jakiegos krzyku mozgowego. Dziewczynka spedzila w szpitalu kilka tygodni, a ona ile lat jest polozna, to takiego pisku u dziecka nie slyszala.

Tak bałam się i nadal się boję.. każdy nawet zwykły katar i mamy wizję szpitala. Więc jak tylko widzę, że straszy coś chrząka, albo za bardzo nosem pociąga to już mam stres.

A co do szczepionek, to jedna lekarka powiedziała mi wprost, że nie ma w 100% bezpiecznej szczepionki, każda wiąże się z jakimś ryzykiem. a statystyki bezpieczeństwa są dużo zawyżane, bo rodzice nie zgaszają się do lekarza z NOPem, albo mówią mu o nim za późno, a z kolei lekarz nie zawsze zgłasza NOP dalej. i w ten oto sposób panuje powszechne przekonanie, ze to co wstrzykują naszym dzieciom jest bezpieczne, a gorączka, płacz powyżej 3 h itp to norma.
    My po naszym epizodzie ze szczepionkami dostaliśmy skierowanie do Konsultacyjnego punktu szczepień, gdzie Lidka będzie miała ustalony indywidualny harmonogram szczepień i będzie szczepiona tylko niektórymi szczepionkami. pierwsza wizyta w czwartek.. na samą myśl już boli mnie brzuch

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekropka teraz już musi być dobrze!
    Mi też lekarka powiedziała, że nie ma w 100% bezpiecznych szczepionek, ale ryzyko jakie niesie decyzja o nie szczepieniu jest dużo większe i konsekwencje mogą być dużo gorsze.
    Noc jak zawsze.4 czy 5 pobudek, ale za to do 7 30. Ładna zima nie iec dziś będzie piękny spacer!

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy! U noc noc idealna od 20.30 do 5.30 ani razu nie musialam wstac, nawet smok nie byl potrzebny, no ale za to dzien zaczelysmy o 5.30. Zjadla poszalala i teraz dosypia, a ja musze pakowac nas na weekend do rodzicow, a strasznie tego nie lubie. Milego piatku!

Weridiana, Martucha86 lubią tę wiadomość

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ekropka teraz już musi być dobrze!
    Mi też lekarka powiedziała, że nie ma w 100% bezpiecznych szczepionek, ale ryzyko jakie niesie decyzja o nie szczepieniu jest dużo większe i konsekwencje mogą być dużo gorsze.
    Noc jak zawsze.4 czy 5 pobudek, ale za to do 7 30. Ładna zima nie iec dziś będzie piękny spacer!

Zgadzam się z Tobą w 100% :)

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOBLA-dla wynalazcy Katarka plus :) :) :) bez tego moje dziecko by sie chyba udusilo normalnie...

magda sz, Paula_071, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry u nas 4 wstawiania na smoka od 2 co godzine a o 6.14 pobudka dzisiaj rano chyba byla akcja zeby co sie przystawial do cycka ryk ale taki krzyk nie dal sobie w ogole zajrzec do buzi

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) mam prosbe osoby chetne na zlot żeby dołączyły do wydarzenia na fejsie :) żebyśmy wiedzieli ile osób jedzie. Wtedy będzie można rzucić z 5 propozycji wybrać jeden i zarezerwowac termin i wpłacić zaliczkę :)

magda sz, Laura lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    NOBLA-dla wynalazcy Katarka plus :) :) :) bez tego moje dziecko by sie chyba udusilo normalnie...

Kurde a u mnie tylko frida sie sprawdza, bo Julka boi sie odkurzacza, a przez to katarka nie da sobie wlozyc

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wszystkiego najlepszego z okazji imienin :-)

Agaata lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Młoda spadła z leżaczka. K.... nie wybaczę sobie własnej głupoty.

Pulpecja nie jesteś głupia i czasami na prawdę to jest taka chwila nieuwagi, że nic na to nie możemy poradzić.
    Mojemu mężowi jakiś czas temu wypadła Zuźka z nosidełka. Zaszliśmy do mojej siostry zaczął rozbierać małą, rozpiął pasy i stwierdził, że przeniesie nosidełko z korytarza do pokoju. Zrobiła się jakaś przeciwwaga i mała poleciała przodem z nosidełka na podłogę jak ją podnosił. Na szczęście była jeszcze w kurtce, czapce to miała dobrą amortyzacje, ale się biedaczka mocno wystraszyła. I sam nie mógł uwierzyć i darować sobie że tak się stało. Najważniejsze, że dzieciaczkom nic nie jest:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Agaata wszystkiego najlepszego z okazji imienin :-)

Dziękuję i wzajemnie - również Wszystkiego Najlepszego! Zdrówka, Szczęścia, Pomyślności!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3209 3210 3211 3212 3213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ