X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar nie zjesc ani jednego, mam ulatwione zadanie, bo za paczkami nie przepadam ;)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat dzisiaj to leci taka masówa ze msakra..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    to jaka to ? ta na nfz, 5w1 czw 6w1 ?

to były te refundowane. ale tak naprawdę to po każdej innej szczepionce organizm Lidki mógł tak zareagować. Lekarze tłumaczą mi to tak , że po szczepieniu organizm Lidki się pomylił bo traktuje neutrofile jak coś złego i produkuje przeciwko nim przeciwciała. podobno tak często się zdarza po min szczepieniach, niektórych lekach i infekcjach wirusowych. ten rodzaj neutropenii mija samoistnie po ok 6 miesiącach do 4 lat.

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam jednego bo tak jak myslalam, tesciowa przyniosla cala reklamowke. Chce juz wrocic do diety ale nie mam sily gotowac wiec jem to co mi przyniosa.

Moja jest na 50-75 centyl tak po srodku. Wazy z 8 kg, kaszke chcialam dawac raz na noc ale nici z moich planow.

Stracilam glos, kaszle bardzo, ciagle mi cos cieknie po gardle. Do luxmedu o wizyte domowa nie ma opcji sie dodzwonic od dwoch dni... Napisalam do nich maila to odpisali ze prosze probowac i nr infolini...nie mam sily jechac do placowki jeszcze tak wieje i grad co chwila pada ze no nie wiem :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 8 kg to na pewno nie jest 50 centyl, a raczej 90, Julka miala w 26.01 miala 8,03 i to byl 90 centyl.

Tak sobie myslalam o Twojej Majeczce i moze jej nie pasuje pora o ktorej dostaje warzywka??

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekropka śliczna córeczka!!! Duzo, dużo zdrówka dla Was!!

My już po ostatnim szczepieniu, ufff w końcu dłuższa przerwa.. jak to pani dr określiła widać że Patryk to duży chłopak:) ale bardzo jej się podobał tylko ona ciągle czepia się jego główki że duża.. dziś wrzuciła nas w siatki i wyszło że wszystko mamy w 75 centylu więc mówiła że ok.. trochę była niepocieszona że nie wprowadziłam glutenu więc mam to robić teraz zanim podam inne rzeczy, za tydzień warzywka i zupki, kaszki na końcu..
    Ale żeby nie było tak kolorowo mamy problem.. mąż wczoraj wrócił ze spaceru i tak jakby wpadło mu coś do oka, oko całe czerwona, w kąciku ropa, dziś umówił się do okulisty i ma niestety wirusowe zapalenie rogówki.. dostał antybiotyki, za tydzien koniecznie kontrola.. ma trzymać się jak najdalej od małego i ode mnie bo ponoć jest to bardzo zaraźliwe.. wczoraj oczywiście naprzytulał się małego:( nie wiem czy nie poprosić mamę żeby do mnie przyjechała a on niech jedzie kurować się do rodziców bo pani bardzo ostrzegała żeby nie przeniosło się na dziecko:(
    całe szczęście moje choróbsko się wycofało, gardło nie boli i jest dużo lepiej.. noż kuźwa zawsze tak jest.. jak ma wolne to jest chory.. ja chyba nigdy nie odpocznę:(

Weridiana lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys mi też nic lekarz nie powiedział. Tylko ze jeśli po odstawieniu będzie za szybko przybierać to będziemy modyfikować dietę.
    Ekropka śliczna córcia! Zdrowia dużo dla niej!

lys lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad ja bym męża przeniosła do rodziców. To jest naprawdę bardzo zarazliwe.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecirpliwa mój dziś ważył 8230 i lekarka mówiła że jest to 75 centyl, no ale u chłopców to pewnie inaczej..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u chlopcow to inaczej w sumie dlaczego??

Ale Madzia Ty kp wiec problemu nie ma, a u mnie byla na 75, pare razy spadla na 50, a po rozszerzeniu wskoczyla na 90, ale wzrost na 97 wiec chyba dramatu nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 13:42

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak u chlopcow to inaczej w sumie dlaczego??

Ale Madzia Ty kp wiec problemu nie ma, a u mnie byla na 75, a po rozszerzeniu wskoczyla na 90, ale wzrost na 97 wiec chyba dramatu nie ma

Dla chłopców są inne siatki centylowe.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kilka dni temu, któraś z Was pytała o logopedę, nie pamiętam która, ale pamiętam mniej więcej pytanie, więc odpowiadam.

Dziecko "butelkowe"( i nie ważne z jakiego smoczka pije)jest bardziej narażone na wystąpienie wady wymowy niż dziecko karmione piersią. Jednak tak naprawdę, ryzyko to zwiększa się im dłużej dziecko jest tą butelką karmione. Rożnica między butelka a cyckiem jest taka, ze przy butelce mięśnie aparatu artykulacyjnego są inaczej (nienaturalnie) wygimnastykowane i w późniejszym okresie dziecko może mieć problemy z wymową niektórych głosek (podkreślam może, ale nie musi). Zresztą to samo dzieje się, się przy za długim podawaniu papkowatego jedzenia. No ale to już odrębna historia.
    podsumowując: nie martw się zawczasu. Sam wolniejszy przepływ smoczka nie powinien mieć wpływu na rozwój mowy. a jeżeli niepokoi Cię to że maleństwo nie daje rady pić z szybszych smoczków, to powiedz o tym lekarzowi albo spotkaj się z logopedą, który sprawdzi min, napięcie mięśniowe i sposób połykania. Będzie dobrze:)

lys, magda sz, Paula_071, apaczka, Aga89, Amberla lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mi wychodzi 50, tak też w książeczce zdrowia mam zaznaczone

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6006cd1d7872.png

Zwykle podawałam jej warzywka między 15-17 ale dziś podam jak mała wstanie za jakieś pół godziny, właśnie gotuje jej zupkę.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ksiazeczce sa chyba te stare siatki centylowe, ale malo wazne bo tak jak pisala Pulpecja to tylko liczby ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 13:46

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, w książeczce są te z 99 roku czyli te obowiązujące.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak?? Gdzies czytalam, ze te z 99 sa juz nieaktualne. To ciekawe jakimi posluguje siatkami posluguje sie aplikacja moje dziecko, bo chyba cos mnie oszukuje

• magda sz Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to co na tym zdjęciu to przykład....własnie się zczaiłam, biorę ibuprom i idę spać bo się chwieje.. :) ale w książeczce własnie mam między 50 a 75 to na bank.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mszedzie mi wychodzi 90.

Magda to dzis sama gotujesz?? Oby Maja zjadla ze smakiem

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jedzie do rodziców a do mnie przyjeżdża mama.. wczoraj miał jedno oko a dziś już 2 chore:(

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mam pytanie odnosnie tej aplikacji niania o ktorej wczoraj pisalas, widzisz obraz jak w pokoju jest lampka nocna??

‹‹ 3205 3206 3207 3208 3209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ