SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad - dzieki !
)
Magda ! Hahahaha logo mega
Agata- hardcore ! Ja w zyciu bym sobie igly w nic nie wbila! Kiedys z kolezanka sie napilysmy i chcialysmy sobie zrobic kolejna dziurke w uchu,poszlysmy do apteki po igly, Paulina z usmiechem przebila i wsadzila kolczyk (najpierw chodzila.jak duren z ta igla w uchu) a ja trzeslam sie jak galareta i nie dalam rady no cala biala sie robilam,az w koncu polozylam sie,dalam igle Paulinie i ona mi przebila ;p
Teraz ciagle dumam nad nazwa tego mojego klubu,hmm.. cos zeby tyczylo sie kobiet,mam..dzieci..zeby trafialo.. -
Co do jazdy to jednak u nas jest lepiej przodem do kierunku jazdy i w nowym foteliku.
Być może że jest wygodniejszy ale też i wyżej a emka obserwuje okolice. Jak prowadzę to widzę ją w lusterku
Z tym siedzeniem z boku to rzeczywiście już przesada. W takim razie nie powinniśmy jeździć z więcej niż jednym dzieckiem albo kupić autobusPulpecja lubi tę wiadomość
-
Co za noc! Masakra totalna. Wieczorem Łucja kategorycznie odmówiła cyca a jak goście wyszli to już nie odciagałam bo i tak mała się niedługo obudzi. Budziła się ale dalej cyca nie chciała. Przed 4 nie mogłam jednej piersi dotknąć, porobiły się guzy, miałam lekka gorączkę (nie wiem czy od tego). No to laktator. Oczywiście nie udało mi się wszystkich guzów ściągnąć. Łuśka jednak w końcu się zlitowala i przez godzinę! co chwila przysypiajac wyciągnęła. Wstałam i gorączki brak. Chyba już mi się skończyła cierpliwość do kp przy moim dziecku.
Teraz daje mężowi czas do 9 bo potem przejmuje dziecko do wieczora. Musze odpocząć. Spałam może 4 godz.
-
Agata, i jak po nocy?
Ja przygode z igla zakonczylam, kanalik mi zarosl. Ciekawe jak bedzie przy kolejnym dziecku.
Tomek obudzil mnie mega piskiem i placzem. Odepchnal sie od szczebelek i przywalil glowa w karuzele. Normalnie az dziura w glowie i biala plama jak bez doplywu krwi. Nawet nie wiedzialam jak mu pomoc. Zimnych okladow nie mozna, prawda? Przytulilam, jakos przeszlo. Chyba zapisze sie na kurs pierwszej pomocy dla dzieci, bo pewnie wypadki dopiero sie zaczna.
Edit. Wg dentystow/ ortodontow smoczkow najlepiej pozbyc sie do roku. Wg amerykanskiej superniani tez;) Tomek nie uzywa ani smoczka, ani nie pije z butelki, ale jak ostatnio bylo zagrozenie konca kp i maz kupil butelke to jest napisane na niej, by po 5 miesiacu zaczac ograniczanie uzywania butelki ze smoczkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 08:36
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Czytałam, że jeżdżenie z tyłu z dzieckiem może być niebezpieczne przy wypadku, bowiem ciało matki (czy innej osoby obok dziecka) jest pod wpływem siły bezwładności i może ona np. swoją ręką uderzyć dziecko, a że gromadzi energię kinetyczną to takie uderzenie może być bardzo niebezpieczne, z resztą jak uderzenie każdego luźnego przedmiotu w samochodzie w niektórych sytuacjach może być zabójcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 08:47
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie dokladnie tak to tlumaczyla, bo na moje stwierdzenie, ze przeciez jestem przypieta pasami powiedziala, ze w takiej sytuacji nigdy nie wiem jak np zachowa sie moja reka.
Nie sadzilam, ze wybor fotelika to bedzie taka trudna sprawa. Z pierwszym poszlo latwiej, ale to chyba dlatego, ze raz swiadomosc mniejsza, dwa nie wiedzialam jak charakterne bedzie dziecko, no i ten fotelik ma posluzyc dluzej.
A co do jazdy z dzieckiem z tylu, to ja jednak nie wyobrazam sobie jazdy jej samej, przeciez co chwila bylby postojWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 09:06
-
Hej dziewczyny,
Paula, dzięki, że pytasz. W nocy karmiłam 3 razy i w sumie nie jest źle... Tzn czuję, że jeszcze mam twardo w piersi i ta biała kropka na sutku też jeszcze jest, ale ten kanalik jest drożny, bo jak nacisnę to leci z niego mleko. Wydaje mi się, że opróżniłam go wczoraj ile się da. Poczekamy, zobaczymy jakie będą efekty. Wczoraj ta doradczyni mówiła, że nie wyklucza, że potrzebna będzie poprawka. Oby nie, bo to żadna przyjemność
Dziś planuję podać Hubertowi dynię.
AgaSad - podajesz też?Wczoraj rwał się do jabłka, które jadłam, więc może to już czas?
-
Co do smoczka to ja daje tak samo jak Agata. Chciałabym odstawić do roku ale jeszcze póki co myslę, że jest trochę za wcześnie. Ewentualnie mogłabym pewnie zrezygnować ze smoka na spacery bo ładnie zasypia w wózku i przypuszczam, że bez smoka byłoby podobnie.
Dziewczyny, które mają już @. Jak u Was wyglądał pierwszy okres po porodzie, mniej, bardziej obfity? A jak wygladały kolejne w porównaniu do tego pierwszego? Ja mam bardzo skąpy, w sumie to ledwo więcej niż plamienie i brzuch mnie praktycznie nie boli. Zawsze jednak dosyć porządnie krwawiłam a z bólu łykałam 10 tabl ibuprofenu przez 2 dni.
Kurcze Wy już za większymi fotelikami się rozglądacie...nam jeszcze pewnie trochę ten nasz posłuży. Natalka waży 6800 (z wczoraj) także jestem zadowolonaI na całego trenuje czworakowanie - buja się przód-tył za każdym razem
Myślę, że na pół roku będzie już ganiać na czterech.
magda sz, niecierpliwa, mamasia, Weridiana, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agata, aż mnie ciarki przeszły. Mam nadzieję że pomogło na dobre.
Paula, szacun.
Wwridiana,ja też miałam kiedyś biała kropkę na skutku, ale właściwie zniknęła i nic z tym nie robiłam. Nie wiem co to było. Oby u Ciebie nic poważnego.
U nas dziś pół roczku, szok jak zleciało.
U mnie ze złotem nie wiem. Chciałam Was zapytać czy ewentualnie można dojechać 14stego. 13stego mamy wesele kuzynki męża, na szczęście jest w W-wie więc bliżej by było. Tylko ze nie mogę się wcześniej zadeklarować. Nocleg nawet jakby nie było to sobie jakoś zorganizujemy. Na kure oczywiście się zrzucamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 10:32
Paula_071, mamasia, Weridiana, Ofka, lys, Martucha86, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość