X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KuXwa ktos od 21 używa wiertarki, chyba sie komus poje*ało w głowie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzam w okolicach roku odstawić smoka, teraz używamy przy zasypianiu.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    KuXwa ktos od 21 używa wiertarki, chyba sie komus poje*ało w głowie
    Migotka, do tej pory??? Może to wibrator z turbo doładowaniem :-)

niecierpliwa, Paula_071, Aska87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Migotka, do tej pory??? Może to wibrator z turbo doładowaniem :-)
    no juz teraz cisza, haha no może moze:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad - dzieki ! :))

Magda ! Hahahaha logo mega :D

Agata- hardcore ! Ja w zyciu bym sobie igly w nic nie wbila! Kiedys z kolezanka sie napilysmy i chcialysmy sobie zrobic kolejna dziurke w uchu,poszlysmy do apteki po igly, Paulina z usmiechem przebila i wsadzila kolczyk (najpierw chodzila.jak duren z ta igla w uchu) a ja trzeslam sie jak galareta i nie dalam rady no cala biala sie robilam,az w koncu polozylam sie,dalam igle Paulinie i ona mi przebila ;p

Teraz ciagle dumam nad nazwa tego mojego klubu,hmm.. cos zeby tyczylo sie kobiet,mam..dzieci..zeby trafialo..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jazdy to jednak u nas jest lepiej przodem do kierunku jazdy i w nowym foteliku.
    Być może że jest wygodniejszy ale też i wyżej a emka obserwuje okolice. Jak prowadzę to widzę ją w lusterku :-)

Z tym siedzeniem z boku to rzeczywiście już przesada. W takim razie nie powinniśmy jeździć z więcej niż jednym dzieckiem albo kupić autobus ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast spac, to ja nadrabiam facebooki. Mlody mial sie obudzic na jedzenie i sie okaze, ze jak przymkne oko, to sie wybudzi, albo zrobi mi psikusa i przespi noc. Ech.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc! Masakra totalna. Wieczorem Łucja kategorycznie odmówiła cyca a jak goście wyszli to już nie odciagałam bo i tak mała się niedługo obudzi. Budziła się ale dalej cyca nie chciała. Przed 4 nie mogłam jednej piersi dotknąć, porobiły się guzy, miałam lekka gorączkę (nie wiem czy od tego). No to laktator. Oczywiście nie udało mi się wszystkich guzów ściągnąć. Łuśka jednak w końcu się zlitowala i przez godzinę! co chwila przysypiajac wyciągnęła. Wstałam i gorączki brak. Chyba już mi się skończyła cierpliwość do kp przy moim dziecku.
    Teraz daje mężowi czas do 9 bo potem przejmuje dziecko do wieczora. Musze odpocząć. Spałam może 4 godz.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Ty kiedys pisalas o czyms na rozrzedzenie wydzieliny u dziecka mozesz podac nazwe? strasznie gesty ma ten katar Szymcio przez co noc beznadziejna

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, i jak po nocy?

Ja przygode z igla zakonczylam, kanalik mi zarosl. Ciekawe jak bedzie przy kolejnym dziecku.

Tomek obudzil mnie mega piskiem i placzem. Odepchnal sie od szczebelek i przywalil glowa w karuzele. Normalnie az dziura w glowie i biala plama jak bez doplywu krwi. Nawet nie wiedzialam jak mu pomoc. Zimnych okladow nie mozna, prawda? Przytulilam, jakos przeszlo. Chyba zapisze sie na kurs pierwszej pomocy dla dzieci, bo pewnie wypadki dopiero sie zaczna.

Edit. Wg dentystow/ ortodontow smoczkow najlepiej pozbyc sie do roku. Wg amerykanskiej superniani tez;) Tomek nie uzywa ani smoczka, ani nie pije z butelki, ale jak ostatnio bylo zagrozenie konca kp i maz kupil butelke to jest napisane na niej, by po 5 miesiacu zaczac ograniczanie uzywania butelki ze smoczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 08:36

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że jeżdżenie z tyłu z dzieckiem może być niebezpieczne przy wypadku, bowiem ciało matki (czy innej osoby obok dziecka) jest pod wpływem siły bezwładności i może ona np. swoją ręką uderzyć dziecko, a że gromadzi energię kinetyczną to takie uderzenie może być bardzo niebezpieczne, z resztą jak uderzenie każdego luźnego przedmiotu w samochodzie w niektórych sytuacjach może być zabójcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 08:47

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dokladnie tak to tlumaczyla, bo na moje stwierdzenie, ze przeciez jestem przypieta pasami powiedziala, ze w takiej sytuacji nigdy nie wiem jak np zachowa sie moja reka.

Nie sadzilam, ze wybor fotelika to bedzie taka trudna sprawa. Z pierwszym poszlo latwiej, ale to chyba dlatego, ze raz swiadomosc mniejsza, dwa nie wiedzialam jak charakterne bedzie dziecko, no i ten fotelik ma posluzyc dluzej.

A co do jazdy z dzieckiem z tylu, to ja jednak nie wyobrazam sobie jazdy jej samej, przeciez co chwila bylby postoj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 09:06

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nadrobilam caly wczorajszy dzien Magda supet logo no i jest kura hehe
    Zdrowka dla was dziewczyny i dla maluchow
    Miłej niedzieli

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Paula, dzięki, że pytasz. W nocy karmiłam 3 razy i w sumie nie jest źle... Tzn czuję, że jeszcze mam twardo w piersi i ta biała kropka na sutku też jeszcze jest, ale ten kanalik jest drożny, bo jak nacisnę to leci z niego mleko. Wydaje mi się, że opróżniłam go wczoraj ile się da. Poczekamy, zobaczymy jakie będą efekty. Wczoraj ta doradczyni mówiła, że nie wyklucza, że potrzebna będzie poprawka. Oby nie, bo to żadna przyjemność :/

Dziś planuję podać Hubertowi dynię.
    AgaSad - podajesz też? ;-) Wczoraj rwał się do jabłka, które jadłam, więc może to już czas?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata dzisiaj zauważyłam że mam taką białą kropkę na skutku. To chyba ten zapchany kanalik , z tym ze nie mam zastoju , pierś miękka, jednak jak dotykam to jest takie dziwne uczucie bólu i swędzenia :-/ hmmm powinnam to potraktować igłą?

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, nie mam pojęcia :/ Mi najpierw ta doradczyni kazała próbować to udrożnić bez igły - okłady ciepło - zimno, przystawianie dziecka w pozycji grawitacyjnej, laktator.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, cieszę sie, ze nie jest gorzej:)

Moj uwielbia dynie:) ide na jarmark ekologiczny dokupic pare produktow.

13 stopni we Wrocławiu!!!

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Madzia Ty kiedys pisalas o czyms na rozrzedzenie wydzieliny u dziecka mozesz podac nazwe? strasznie gesty ma ten katar Szymcio przez co noc beznadziejna

Migotka, mucofluid. Ale to chyba na recepte.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka to ja daje tak samo jak Agata. Chciałabym odstawić do roku ale jeszcze póki co myslę, że jest trochę za wcześnie. Ewentualnie mogłabym pewnie zrezygnować ze smoka na spacery bo ładnie zasypia w wózku i przypuszczam, że bez smoka byłoby podobnie.

Dziewczyny, które mają już @. Jak u Was wyglądał pierwszy okres po porodzie, mniej, bardziej obfity? A jak wygladały kolejne w porównaniu do tego pierwszego? Ja mam bardzo skąpy, w sumie to ledwo więcej niż plamienie i brzuch mnie praktycznie nie boli. Zawsze jednak dosyć porządnie krwawiłam a z bólu łykałam 10 tabl ibuprofenu przez 2 dni.

Kurcze Wy już za większymi fotelikami się rozglądacie...nam jeszcze pewnie trochę ten nasz posłuży. Natalka waży 6800 (z wczoraj) także jestem zadowolona :) I na całego trenuje czworakowanie - buja się przód-tył za każdym razem :) Myślę, że na pół roku będzie już ganiać na czterech.

magda sz, niecierpliwa, mamasia, Weridiana, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, aż mnie ciarki przeszły. Mam nadzieję że pomogło na dobre.
    Paula, szacun.
    Wwridiana,ja też miałam kiedyś biała kropkę na skutku, ale właściwie zniknęła i nic z tym nie robiłam. Nie wiem co to było. Oby u Ciebie nic poważnego.

U nas dziś pół roczku, szok jak zleciało.

U mnie ze złotem nie wiem. Chciałam Was zapytać czy ewentualnie można dojechać 14stego. 13stego mamy wesele kuzynki męża, na szczęście jest w W-wie więc bliżej by było. Tylko ze nie mogę się wcześniej zadeklarować. Nocleg nawet jakby nie było to sobie jakoś zorganizujemy. Na kure oczywiście się zrzucam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 10:32

Paula_071, mamasia, Weridiana, Ofka, lys, Martucha86, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3220 3221 3222 3223 3224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ