X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, dynia nie za bardzo przypadła go gustu. Udało nam się troszkę posmakować, na początku było ciut ciekawości, ale później to już wypluwanie i wielkie krzywienie się ;-) Może jutro pójdzie lepiej.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka zapisałaś Natalkę na te zajęcia? Ja wpisałam Huberta na 11.00.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie wysłałam zgłoszenie. Mają się skontaktować :)

Magda idziecie?

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wam. u nas ładne słoneczko, wysyłam tatusia na spacerek.
    Mówiłam wam, ze moja młoda nie bardzo chciała mi jeść z łyżeczki. Zaczęłam się zastanawiać czy jej nie smakuje czy ona w ogóle umie otworzyć ładnie buzię do łyżeczki. No i w ramach sprawdzania dałam jej wczoraj danonka. To jej oczywiście baaardzo smakowało. Okazało się, ze potrafi wspaniale buzię otwierać, zjadać z łyżeczki... taką mam córeczkę. A obiadki są be.

magda sz, Weridiana, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Hubert dzisiaj rano pierwszy raz zaczął mówić "mamamama" - wiem, że nieświadomie ale i tak super :-D

Pulpecja, niecierpliwa, mamasia, Paula_071, aaaaga, Martucha86, jesslin87, zabka11, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka moj 2 okres byl najgorszy, mega skrzepy, bardzo obfity, a pierwszy dosc skapy.

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy był spokojny, nawet się ucieszyłam, bo zawsze miałam dość obfite, chociaż bezbolesne. Jednak już drugi był normalny tzn w drugi dzień po prostu nie wychodzę i mam ochotę pożyczyć sobie pampersa od młodej.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę opanować bałaganu, chodzimy po zabawkach. Młody nauczył się przewracać pudełko z zabawkami, podchodzi sobie do niego, przewraca, wywala zabawki i leci dalej. No to chodzę zbieram, po czym on znowu wywala. I tak w kółko. Ech straciliśmy salon na rzecz sali zabaw ;-)

Pulpecja, magda sz, apaczka, mamasia, Paula_071, niecierpliwa, aaaaga, lys, Martucha86, Maniuś, jesslin87, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Apaczka zapisałam się ale zobaczę na dniach jak nam wyjdą spacery, dojazd mam kiepski tam godzinę tramwajem i autobusem i nie wiem czy to wykonalne z Mają, jeszcze w 1 stronę spoko ale podejrzewam że jak będziemy wracać powiedzmy ok 15 to możemy postać w korku i wtedy będzie masakra.

znalazłam jeszcze podobne zajęcia, szukałam czegoś w centrum, była jakaś Kredka Cafe ale już nie istnieje.

http://www.kawiarnialemonka.pl/masaz-shantala/
    http://pomponart.pl/dzieci/zajecia/?lang=pl

Tu jeszcze kiedyś byłam na zajęciach z chust, mają kilka fajnych warsztatów- to jest blisko metro Wilsona.
    http://kofifi.waw.pl/

Agaata, apaczka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pulpecja i niecierpliwa. Czyli nastawiam się na to, że drugi będzie gorszy :/

Magda dla mnie też Wilanów to trochę koniec świata ale zobaczymy jak będzie :) Myslę, że następnym razem może lepiej będzie gdzieś bliżej. Ja chyba pojadę 519 z Dworca Centralnego. Podobno jedzie się około pół godziny.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, możesz też 10 do metro wilanowska i stamtąd 217.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

ja niestety odpadam jesli chodzi o zlot,roczek Klary jest 15 sierpnia, zatem czeka mnie impreza rodzinna...
    mam nadzieje,że to nie bedzie ostatni zlot sierpnióweczek ;-)

Magda sz - sinupret barałam w ciazy na preziebienie,zatoki i bardo mi pomogł. logo Ofki - świetne :-)

Paula - ciesze sie ze udało Ci sie pokonac ten kanalik ;-)

Aaaagata - powodzenia w walce z kanalikiem!

jezzzuuuu mala dzis tak marudzi ze masakra...zje i marudzi, przewine, dalej marudzi, na macie nie , w bujaku nie, teraz ja probuje uspac tez marudzi....wykończę sie...:-/
    nadrobie Was później, ide sie z nią jeszcze chwile pobawic, moze jak ja wymęcze to zasnie w koncu...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas uzalezenienie jest od szumisia. I nie mam ochoty nawet próbować go idzywczajac:)

Jestesmy w parku na spacerze. Teraz Tomek spi, ale przedtem siedzial. Za nic w swiecie nie chce sie oprzec tylko siedzi i oglada swiat:)

Tak obserwuje mijajace mnie wozki i 90% dzieci ciumka smoczki. Nie wiem jak to wyszlo, ze moj go nie uzywa. Ale akurat to nie problem.

Kupilam dzisiaj na jarmarku eko marchewke, wtdaje sie byc slodsza od tej z ogródka rodziców. Zobaczymy czy podejdzie Tomkowi. W lodówce mam jeszcze pol dyni, musze ja dzisiaj zrobic na parze i przełożyć do słoiczków zeby sie ulubiony przysmak młodego nie zmarnował:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a czemu nie mrozisz dyni w kamalkach skoro Tomek papek nie je??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mozesz zapodac linka do puzli?? Chyba Ty jakies polecalas??

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula, a czemu nie mrozisz dyni w kamalkach skoro Tomek papek nie je??

Ja nie mrożę, bo wcześniej trzeba i tak zblanszować, więc podwójna robota. Dynia w mig się gotuje, kroję w paseczki, na parę na chwilę i do słoiczków. I Tomek dostaje w kawałkach, ale łyżeczką, bo to się rozpada szybko.

I marchewka z jarmarku posmakowała:)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata mozesz zapodac linka do puzli?? Chyba Ty jakies polecalas??

Ja mam Babyono, tak jak prawie wszystkie dziewczyny tutaj :-D
    http://www.babyono.com/produkty/have-fun/puzzle-piankowe

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po ile bralyscie 10 czy od razu 12 zamowic??

Agaata lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 razy po 6 ale mata nie jest zbyt wielka, zastanawiam się czy jeszcze nie dokupić

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz babo placek :) do wczoraj Lidka pięknie pozwalała na rozszerzanie swojej jakże ubogiej dietki, a dziś dziewczyna ma kaprys i jeść nie chce. Wczoraj nauczyła się prutać buzią i dziś niestety wykorzystuje tę umiejętność przy jedzeniu.. i tym oto sposobem, na mojej bluzce znaleźć można resztki zupki jarzynowej, śliwkę i kaszkę :) oby szybko jej przeszło :)

Niecierpliwa ja mam puzzle z Fischer Price, o takie:

http://www.smyk.com/fisher-price-puzzle-piankowe,p1106573762,zabawki-gry-dla-dzieci-p

z czystym sumieniem polecam, bo są bardzo kolorowe (bardziej niż na zdjęciu :) )i nie śmierdzą itp. Jedyną ich wadą jest to, ze w opakowaniu jest ich tylko 8 i żeby ładnie wyglądały na podłodze to trzeba kupić dwa opakowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:57

niecierpliwa, Pulpecja, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
‹‹ 3221 3222 3223 3224 3225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ