X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos tu dzis spokojnie ;-)

moje dziewczyny śpią,mąż do 24 w pracy... Klara cos dzis marudziła po kąpieli, nie chciała jesc kaszki, po 20min zrobiłam drugie podejście i zjadła prawie wszytsko...nie wiem o co chodziło..:-/
    sterta rzeczy do prasowania patrzy na mnie, ale jestem padnięta , spałam dzis 5 godz z przerwą na jedzenie malej nad ranem i jestem nie do życia...
    prasować będę jutro, teraz jeszcze się wyluzuję przed kompem, potem prysznic i spaaaać.

ja czegos nie rozumiem z tym powrotem z macierzynskiego do pracy - jesli wracam po skonczonym macierzynskim urlopie normalnie na etat do pracy, to nie mam okresu ochronnego i pracodawca moze mnie zwolnic nawet juz pierwszego dnia??? bo rozumiem ze okres ochronny (rok) dotyczy tylko powortu do pracy na mniej niz etat i pod warunkiem ze sie składa wczesniej wniosek o wychowawczy...????czy ktos moze to łopatologicznie wytłumaczyć??

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dzięki dziewczyny!

Jesslin, mam nadzieję że to kryzys laktacyjny i że szybko minie. W chwilach słabości gadam że chce Miska odstawić, ale tak naprawdę nie chcę. Prawdę mówiąc to to ssanie najbardziej mnie dobija (podczas snu).

Agata, Paula, a po roku macie zamiar w jakiej formie podawać mleko? Oczywiście poza serem, jogurtem itp. Czy po prostu kakao z kubka, czy mleko normalne?

Zetka, tak normalnie zamierzam podawać mleko jak sobie mniej więcej :-)

Zetka, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka, tak normalnie zamierzam podawać mleko jak sobie mniej więcej :-)

Czyli zwykle z kartonu?

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na kp a jakie kaszki będziecie dawać swoim dzieciom? Ja też raczej narazie nie będę chciała wprowadzać mm no ale za jakiś czas przydałyby się kaszki a jednak sporo jest na mm.. Kupowałyście już coś?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ostatki a ja zjadłam całą tabliczkę czekolady Wedla z kawałkami pomarańczy i chrupkami. Teraz mi niedobrze :-/ Od jutra odwyk od słodyczy, będzie ciężko ;-) uciekam zaraz spać bo jutro pewnie znów pobudka 5.30...

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Dziewczyny na kp a jakie kaszki będziecie dawać swoim dzieciom? Ja też raczej narazie nie będę chciała wprowadzać mm no ale za jakiś czas przydałyby się kaszki a jednak sporo jest na mm.. Kupowałyście już coś?

Holle na przyklad sa bezmleczne :)

AgaSad lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Uff zrobiłam skalpel. Jutro skalpel 2. Boże pamiętan jak nie robiłam skalpela bo był zbyt lekki a teraz myślałam że padne. Najgorzej mięśnie brzucha :/
    Jesslin pospalabym do 12, oj tak...

Ja myślę że padnę przy skalpel 2.. a wcześniej skalpel wyzwanie to taki średniaczek był..

zabka11, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Aga ja wszystkie które kupiłam to bezmleczne Holle. Mam kilka opakowań.

Katarka, AgaSad, apaczka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba te Holle są najlepsze, bo z innych firm to kiepski wybór.. a kiedy można podać np tą ryżową?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak to jest z tym mlekiem krowim i nabialem?? Bo ja dzis czytalam, zeby jak najdluzej podawac dziecku mm, a nabial jak najdluzej sie wstrzymac i dobrze by bylo aby mleko krowie, jogurty itp dopiero po 2,3 roku zycia. Prawda czy falsz?? Apaczka wywoluje Cie do tablicy :)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To jak to jest z tym mlekiem krowim i nabialem?? Bo ja dzis czytalam, zeby jak najdluzej podawac dziecku mm, a nabial jak najdluzej sie wstrzymac i dobrze by bylo aby mleko krowie, jogurty itp dopiero po 2,3 roku zycia. Prawda czy falsz?? Apaczka wywoluje Cie do tablicy :)

No nie wiem... Wg mnie twarożki to już przed ukończeniem 1 roku życia się podaje... Ale muszę sprawdzić Natomiast co do mm - z tego co wiem, to z tym podawaniem mm do 3 roku życia, to stara szkoła - nie ma takiej konieczności, można przygotowywać dziecku jakieś płatki owsiane na krowim mleku na przykład i dbać o dobrze zbilansowaną dietę. Wg mnie wszelkie mleka modyfikowane typu junior są dzieciom zbędne i są wymysłem koncernów na zrobienie biznesu.

zabka11, niecierpliwa, apaczka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

w PL są takie zalecenia...w USA wprowadza sie mleko krowie jak dziecko skończy roczek - ja zamierzam tak postąpić, tak robiłam z Julcią. zresztą tam jest zupełnie inne podejście, po porodzie dostałam na obiad brokuły i do picia sok pomarańczowy - u nas to nie do pomyślenia.

niecierpliwa, Agaata, AgaSad, jesslin87, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu mądry:)

A i mam jeszcze pytanie, ile łyżeczek warzyw podajecie na początek? jak chętnie je to ile mogę mu dać..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza spacerowka, ktora chcialas kupowac jest teraz w sklepie tosia.pl w promocji 150 zl, jako ze teym sie na nia napalilam juz jakis czas temu nie bylo wyjscia musialam zamowic :D Ta bedzie jezdzis z nami zawsze w bagazniku, a ta od wozka na "spacery"

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu za chwilę będziemy analizować jak mleko krowie to jakiej firmy.. zaraz się okaże że trzeba krowę kupić:)

niecierpliwa, zabka11, apaczka, Katarka, Migotkaa, Laura, jesslin87, Zetka, Weridiana, aaaaga, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    I bądź tu mądry:)

A i mam jeszcze pytanie, ile łyżeczek warzyw podajecie na początek? jak chętnie je to ile mogę mu dać..

Jak chetnie to nawet pol sloiczka ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    w PL są takie zalecenia...w USA wprowadza sie mleko krowie jak dziecko skończy roczek - ja zamierzam tak postąpić, tak robiłam z Julcią. zresztą tam jest zupełnie inne podejście, po porodzie dostałam na obiad brokuły i do picia sok pomarańczowy - u nas to nie do pomyślenia.

E tam, ja też w szpitalu dostałam brokuły na obiad na sali poporodowej :-)
    W PL nie ma już zaleceń aby koniecznie podawać mm po ukończeniu 1 roku życia. Mam bardzo dużo znajomych z małymi dziećmi i tylko jedni podają mm po 1 roku życia, więcej kompletnie nikt tak nie robił.

zabka11, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak chetnie to nawet pol sloiczka ;)

A to widzisz a ja mu głupia dziś tylko 3 łyżeczki dałam..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z dziecmi, ktore sa na mm?? Tez po roku na krowie??

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A co z dziecmi, ktore sa na mm?? Tez po roku na krowie??

tak :-) to co, druga zrzuta forumowa: jedna na kurę dla Ofki, druga na forumową krowę???;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 22:13

niecierpliwa, AgaSad, Migotkaa, jesslin87, Weridiana, aaaaga, Paula_071, Martucha86, Zetka, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 3231 3232 3233 3234 3235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ