X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos tu dzis spokojnie ;-)

moje dziewczyny śpią,mąż do 24 w pracy... Klara cos dzis marudziła po kąpieli, nie chciała jesc kaszki, po 20min zrobiłam drugie podejście i zjadła prawie wszytsko...nie wiem o co chodziło..:-/
    sterta rzeczy do prasowania patrzy na mnie, ale jestem padnięta , spałam dzis 5 godz z przerwą na jedzenie malej nad ranem i jestem nie do życia...
    prasować będę jutro, teraz jeszcze się wyluzuję przed kompem, potem prysznic i spaaaać.

ja czegos nie rozumiem z tym powrotem z macierzynskiego do pracy - jesli wracam po skonczonym macierzynskim urlopie normalnie na etat do pracy, to nie mam okresu ochronnego i pracodawca moze mnie zwolnic nawet juz pierwszego dnia??? bo rozumiem ze okres ochronny (rok) dotyczy tylko powortu do pracy na mniej niz etat i pod warunkiem ze sie składa wczesniej wniosek o wychowawczy...????czy ktos moze to łopatologicznie wytłumaczyć??

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dzięki dziewczyny!

Jesslin, mam nadzieję że to kryzys laktacyjny i że szybko minie. W chwilach słabości gadam że chce Miska odstawić, ale tak naprawdę nie chcę. Prawdę mówiąc to to ssanie najbardziej mnie dobija (podczas snu).

Agata, Paula, a po roku macie zamiar w jakiej formie podawać mleko? Oczywiście poza serem, jogurtem itp. Czy po prostu kakao z kubka, czy mleko normalne?

Zetka, tak normalnie zamierzam podawać mleko jak sobie mniej więcej :-)

Zetka, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka, tak normalnie zamierzam podawać mleko jak sobie mniej więcej :-)

Czyli zwykle z kartonu?

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na kp a jakie kaszki będziecie dawać swoim dzieciom? Ja też raczej narazie nie będę chciała wprowadzać mm no ale za jakiś czas przydałyby się kaszki a jednak sporo jest na mm.. Kupowałyście już coś?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ostatki a ja zjadłam całą tabliczkę czekolady Wedla z kawałkami pomarańczy i chrupkami. Teraz mi niedobrze :-/ Od jutra odwyk od słodyczy, będzie ciężko ;-) uciekam zaraz spać bo jutro pewnie znów pobudka 5.30...

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Dziewczyny na kp a jakie kaszki będziecie dawać swoim dzieciom? Ja też raczej narazie nie będę chciała wprowadzać mm no ale za jakiś czas przydałyby się kaszki a jednak sporo jest na mm.. Kupowałyście już coś?

Holle na przyklad sa bezmleczne :)

AgaSad lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Uff zrobiłam skalpel. Jutro skalpel 2. Boże pamiętan jak nie robiłam skalpela bo był zbyt lekki a teraz myślałam że padne. Najgorzej mięśnie brzucha :/
    Jesslin pospalabym do 12, oj tak...

Ja myślę że padnę przy skalpel 2.. a wcześniej skalpel wyzwanie to taki średniaczek był..

zabka11, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Aga ja wszystkie które kupiłam to bezmleczne Holle. Mam kilka opakowań.

Katarka, AgaSad, apaczka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba te Holle są najlepsze, bo z innych firm to kiepski wybór.. a kiedy można podać np tą ryżową?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak to jest z tym mlekiem krowim i nabialem?? Bo ja dzis czytalam, zeby jak najdluzej podawac dziecku mm, a nabial jak najdluzej sie wstrzymac i dobrze by bylo aby mleko krowie, jogurty itp dopiero po 2,3 roku zycia. Prawda czy falsz?? Apaczka wywoluje Cie do tablicy :)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To jak to jest z tym mlekiem krowim i nabialem?? Bo ja dzis czytalam, zeby jak najdluzej podawac dziecku mm, a nabial jak najdluzej sie wstrzymac i dobrze by bylo aby mleko krowie, jogurty itp dopiero po 2,3 roku zycia. Prawda czy falsz?? Apaczka wywoluje Cie do tablicy :)

No nie wiem... Wg mnie twarożki to już przed ukończeniem 1 roku życia się podaje... Ale muszę sprawdzić Natomiast co do mm - z tego co wiem, to z tym podawaniem mm do 3 roku życia, to stara szkoła - nie ma takiej konieczności, można przygotowywać dziecku jakieś płatki owsiane na krowim mleku na przykład i dbać o dobrze zbilansowaną dietę. Wg mnie wszelkie mleka modyfikowane typu junior są dzieciom zbędne i są wymysłem koncernów na zrobienie biznesu.

zabka11, niecierpliwa, apaczka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

w PL są takie zalecenia...w USA wprowadza sie mleko krowie jak dziecko skończy roczek - ja zamierzam tak postąpić, tak robiłam z Julcią. zresztą tam jest zupełnie inne podejście, po porodzie dostałam na obiad brokuły i do picia sok pomarańczowy - u nas to nie do pomyślenia.

niecierpliwa, Agaata, AgaSad, jesslin87, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu mądry:)

A i mam jeszcze pytanie, ile łyżeczek warzyw podajecie na początek? jak chętnie je to ile mogę mu dać..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza spacerowka, ktora chcialas kupowac jest teraz w sklepie tosia.pl w promocji 150 zl, jako ze teym sie na nia napalilam juz jakis czas temu nie bylo wyjscia musialam zamowic :D Ta bedzie jezdzis z nami zawsze w bagazniku, a ta od wozka na "spacery"

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu za chwilę będziemy analizować jak mleko krowie to jakiej firmy.. zaraz się okaże że trzeba krowę kupić:)

niecierpliwa, zabka11, apaczka, Katarka, Migotkaa, Laura, jesslin87, Zetka, Weridiana, aaaaga, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    I bądź tu mądry:)

A i mam jeszcze pytanie, ile łyżeczek warzyw podajecie na początek? jak chętnie je to ile mogę mu dać..

Jak chetnie to nawet pol sloiczka ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    w PL są takie zalecenia...w USA wprowadza sie mleko krowie jak dziecko skończy roczek - ja zamierzam tak postąpić, tak robiłam z Julcią. zresztą tam jest zupełnie inne podejście, po porodzie dostałam na obiad brokuły i do picia sok pomarańczowy - u nas to nie do pomyślenia.

E tam, ja też w szpitalu dostałam brokuły na obiad na sali poporodowej :-)
    W PL nie ma już zaleceń aby koniecznie podawać mm po ukończeniu 1 roku życia. Mam bardzo dużo znajomych z małymi dziećmi i tylko jedni podają mm po 1 roku życia, więcej kompletnie nikt tak nie robił.

zabka11, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak chetnie to nawet pol sloiczka ;)

A to widzisz a ja mu głupia dziś tylko 3 łyżeczki dałam..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z dziecmi, ktore sa na mm?? Tez po roku na krowie??

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A co z dziecmi, ktore sa na mm?? Tez po roku na krowie??

tak :-) to co, druga zrzuta forumowa: jedna na kurę dla Ofki, druga na forumową krowę???;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 22:13

niecierpliwa, AgaSad, Migotkaa, jesslin87, Weridiana, aaaaga, Paula_071, Martucha86, Zetka, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 3231 3232 3233 3234 3235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ