SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
cos tu dzis spokojnie
moje dziewczyny śpią,mąż do 24 w pracy... Klara cos dzis marudziła po kąpieli, nie chciała jesc kaszki, po 20min zrobiłam drugie podejście i zjadła prawie wszytsko...nie wiem o co chodziło..
sterta rzeczy do prasowania patrzy na mnie, ale jestem padnięta , spałam dzis 5 godz z przerwą na jedzenie malej nad ranem i jestem nie do życia...
prasować będę jutro, teraz jeszcze się wyluzuję przed kompem, potem prysznic i spaaaać.
ja czegos nie rozumiem z tym powrotem z macierzynskiego do pracy - jesli wracam po skonczonym macierzynskim urlopie normalnie na etat do pracy, to nie mam okresu ochronnego i pracodawca moze mnie zwolnic nawet juz pierwszego dnia??? bo rozumiem ze okres ochronny (rok) dotyczy tylko powortu do pracy na mniej niz etat i pod warunkiem ze sie składa wczesniej wniosek o wychowawczy...????czy ktos moze to łopatologicznie wytłumaczyć??
-
Zetka wrote:Dzięki dziewczyny!
Jesslin, mam nadzieję że to kryzys laktacyjny i że szybko minie. W chwilach słabości gadam że chce Miska odstawić, ale tak naprawdę nie chcę. Prawdę mówiąc to to ssanie najbardziej mnie dobija (podczas snu).
Agata, Paula, a po roku macie zamiar w jakiej formie podawać mleko? Oczywiście poza serem, jogurtem itp. Czy po prostu kakao z kubka, czy mleko normalne?
Zetka, tak normalnie zamierzam podawać mleko jak sobie mniej więcejZetka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Dziewczyny na kp a jakie kaszki będziecie dawać swoim dzieciom? Ja też raczej narazie nie będę chciała wprowadzać mm no ale za jakiś czas przydałyby się kaszki a jednak sporo jest na mm.. Kupowałyście już coś?
Holle na przyklad sa bezmleczneAgaSad lubi tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Uff zrobiłam skalpel. Jutro skalpel 2. Boże pamiętan jak nie robiłam skalpela bo był zbyt lekki a teraz myślałam że padne. Najgorzej mięśnie brzucha
Jesslin pospalabym do 12, oj tak...
Ja myślę że padnę przy skalpel 2.. a wcześniej skalpel wyzwanie to taki średniaczek był..zabka11, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Dziewczyny na kp a jakie kaszki będziecie dawać swoim dzieciom? Ja też raczej narazie nie będę chciała wprowadzać mm no ale za jakiś czas przydałyby się kaszki a jednak sporo jest na mm.. Kupowałyście już coś?
Aga ja wszystkie które kupiłam to bezmleczne Holle. Mam kilka opakowań.Katarka, AgaSad, apaczka, Amberla lubią tę wiadomość
-
To jak to jest z tym mlekiem krowim i nabialem?? Bo ja dzis czytalam, zeby jak najdluzej podawac dziecku mm, a nabial jak najdluzej sie wstrzymac i dobrze by bylo aby mleko krowie, jogurty itp dopiero po 2,3 roku zycia. Prawda czy falsz?? Apaczka wywoluje Cie do tablicy
-
niecierpliwa wrote:To jak to jest z tym mlekiem krowim i nabialem?? Bo ja dzis czytalam, zeby jak najdluzej podawac dziecku mm, a nabial jak najdluzej sie wstrzymac i dobrze by bylo aby mleko krowie, jogurty itp dopiero po 2,3 roku zycia. Prawda czy falsz?? Apaczka wywoluje Cie do tablicy
No nie wiem... Wg mnie twarożki to już przed ukończeniem 1 roku życia się podaje... Ale muszę sprawdzić Natomiast co do mm - z tego co wiem, to z tym podawaniem mm do 3 roku życia, to stara szkoła - nie ma takiej konieczności, można przygotowywać dziecku jakieś płatki owsiane na krowim mleku na przykład i dbać o dobrze zbilansowaną dietę. Wg mnie wszelkie mleka modyfikowane typu junior są dzieciom zbędne i są wymysłem koncernów na zrobienie biznesu.zabka11, niecierpliwa, apaczka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:To jak to jest z tym mlekiem krowim i nabialem?? Bo ja dzis czytalam, zeby jak najdluzej podawac dziecku mm, a nabial jak najdluzej sie wstrzymac i dobrze by bylo aby mleko krowie, jogurty itp dopiero po 2,3 roku zycia. Prawda czy falsz?? Apaczka wywoluje Cie do tablicy
w PL są takie zalecenia...w USA wprowadza sie mleko krowie jak dziecko skończy roczek - ja zamierzam tak postąpić, tak robiłam z Julcią. zresztą tam jest zupełnie inne podejście, po porodzie dostałam na obiad brokuły i do picia sok pomarańczowy - u nas to nie do pomyślenia.niecierpliwa, Agaata, AgaSad, jesslin87, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Mysza spacerowka, ktora chcialas kupowac jest teraz w sklepie tosia.pl w promocji 150 zl, jako ze teym sie na nia napalilam juz jakis czas temu nie bylo wyjscia musialam zamowic
Ta bedzie jezdzis z nami zawsze w bagazniku, a ta od wozka na "spacery"
-
Jezu za chwilę będziemy analizować jak mleko krowie to jakiej firmy.. zaraz się okaże że trzeba krowę kupić
niecierpliwa, zabka11, apaczka, Katarka, Migotkaa, Laura, jesslin87, Zetka, Weridiana, aaaaga, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:w PL są takie zalecenia...w USA wprowadza sie mleko krowie jak dziecko skończy roczek - ja zamierzam tak postąpić, tak robiłam z Julcią. zresztą tam jest zupełnie inne podejście, po porodzie dostałam na obiad brokuły i do picia sok pomarańczowy - u nas to nie do pomyślenia.
E tam, ja też w szpitalu dostałam brokuły na obiad na sali poporodowej
W PL nie ma już zaleceń aby koniecznie podawać mm po ukończeniu 1 roku życia. Mam bardzo dużo znajomych z małymi dziećmi i tylko jedni podają mm po 1 roku życia, więcej kompletnie nikt tak nie robił.zabka11, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:A co z dziecmi, ktore sa na mm?? Tez po roku na krowie??
takto co, druga zrzuta forumowa: jedna na kurę dla Ofki, druga na forumową krowę???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 22:13
niecierpliwa, AgaSad, Migotkaa, jesslin87, Weridiana, aaaaga, Paula_071, Martucha86, Zetka, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość