SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy pancake day , musimy skorzystać
Nocka przy komputerze ...szukam ofert, możliwości, pomysłu ale powoli coś się kształtuje
nie ma nic bardziej frustrującego dla rodzica niż dziecko-niejadek.
jednak wychodzę z założenia że samo się nie zaglodzi i trzeba próbować nieustannie z jedzeniem ale nie zmuszać, samo przyjdzie.zabka11, Agaata lubią tę wiadomość
-
U mnie jest mama stąd mnie nie ma zbyt dużo. Natalka dzisiaj zjadła brokuł z Gerbera, rany jak smakowało
A ja spróbowałam i, że tak powiem, nie bardzo. Ochydztwo. A ona cała w skowronkach zjadła pół słoiczka i pewnie jeszcze by jadła
Nocka taka sobie bo budziła się co 2 h na jedzenie i wstała happy o 5.30... na szczęście o 7 jeszcze ucięłyśmy godzinke drzemki. Teraz moja mama zabrała ją na spacer a ja chwilę odpocznę, tzn zrobię obiad i ogarnę chałupę
Relax jak się patrzy...
aaaaga, Weridiana, magda sz, Paula_071, Martucha86, zabka11, Laura, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Witamy się. Mam 2 dni do nadrobienia. Mam nadzieję że u Was wszystko ok. U nas masakra ze spaniem, mam nadzieję że to jakiś skok. Na spacerze wczoraj spal 3h. Dziś pizga u mnie więc dom.
Ja dalej chora. Mały ciągle chce cyca ssać, bardzo mnie to boli i już mam kryzys z KP. Gdyby potrafił z butli pić to bym chciała go powoli może nie odstawiam ale coś mu z tej butli dawać.
Dziewczyny, które tylko KP i dzieciaki butli nie chcą. W czym macie zamiar podawać mleko potem? Kubki, niekapki, doidy? Ja nie ogarniam.
Postanowiłam, że wracam w październiku do pracy. Koszt żłobka z wyżywieniem 1050-1100zl. U starszego płacilismy 850. Szkoda że wypłaty w gore nie idą. Mam do Was pytanie, jak to jest z ewentualnym zwolnieniem. Mam umowę na czas nieokreślony, pracuje ponad 10 lat w tej firmie. W razie gdyby już mnie nie chcieli to jak wrócę od 1.10.2016,to oni mogą mi wręczyć wypowiedzenie 31.10.2016? Okres wypowiedzenia mam 3miechy. Czy jakaś odprawa się należy?
-
niecierpliwa wrote:Jatmam pytanie do mamus starszych dzieciakndw Pulpecja, weridiana, Zetka, Zabka (jak kogos pominelam to przepraszam
jak tnd u Was bylo u starszakow, kiedy zaczely jesc takie normalne domowe jedzenie?? Patrz kanapki, obiad taki co reszta, owoce, jogurty??
Powiem Ci, że ja się sama nad tym zastanawiam. Kompletnie nie pamiętam. Nie wiem jak my nawet obiady robiliśmy. Szok normalnie. Wiem że kanapeczki jadl i jogurty naturalne. Na słoiczkaCh dość długo był tych obiadkowych. Ale owoce mu pamiętam że brzoskwinie hurtem miksowalismy i mrozilismy porcje i dawalismy do kaszki. W ogóle amnezja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 14:26
niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Zetka coś kojarzę że jak wrócisz na 3/4 etatu to masz ochronkę, przynajmniej kiedyś tak było.
Moja królewna śpi od 11:30 nie mogła zasnąć a jak już zasnęła to odsypia ostatnie dni. Kurde niech wstaje ciemno się zrobi a miał być spacerZetka lubi tę wiadomość
-
hejka
zżarło mi posta echhh... no to jeszcze raz:
dzis bylysmy na spacerku, mimo ze wieje, ale jest slonecznie.przy okazji odebralysmy Julcie z politechniki, bo to 15min od naszego osiedla, a własnie tam dzis byli całą klasą na zajęciach.
przyszła dzis do mnie paczka z bobovitysloiczek marchewki i mini kaszka 7 zbóż
poza tym ja drugi dzien na diecie niełączącej węglowodanów z białkami - łatwo nie jest, ale się zawzięłam i narazie dzielnie się trzymam
Klara zaczyna sie z brzucha na plecy odwracać, tylko jeszcze nie do końca świadomie, bardziej to sie dzieje wtedy, gdy sięga po jakać zabawkę i podnosi ręce i nogi do góry, kołysze sie jak łódka i leci na któryś bok
MIgotka-super ze Szymuś wraca do zdrowia - deserki z biedry kupowałam te po 6m, ten z biszkoptem tez wziełam, tylko że my go otworzymy pewnie w przyszłym tyg.dopiero.
Psioszka - trzymaj się dzielnie, te nocne pobudki w końcu miną!
Griszczanka - moja mama na nadrważliwe zęby uzywa pasty lacalut - jest zadowolona.
chcebycmama - zdrówka dla Was!!!
ona- nie niezły poranek miałas! masz nauczke zeby nie rzucac sie do odkurzania i gotowania z samego rana!;-P
AAaagata- oczyma wyobraźni widzę Twojego męza z tą wylaną na głowę zupą i boki zrywam
apaczka - zazdroszcze ze masz mame u siebie...
niecierpliwa - ja tez kompletnie nie pamietam kiedy Julcia jadła juz normalne jedzenie...to bylo 9 lat temu, wiec wybacz moją amnezję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 17:40
niecierpliwa, Martucha86, 0na88, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Moja królewna śpi od 11:30 nie mogła zasnąć a jak już zasnęła to odsypia ostatnie dni. Kurde niech wstaje ciemno się zrobi a miał być spacer
matka niezdecydowana - jak dziecko śpi, to źle, jak jest na spacerze i sie w wózku drze, to tez źle. niedogodzisz ;-Pniecierpliwa, Paula_071, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:nie ma nic bardziej frustrującego dla rodzica niż dziecko-niejadek.
jednak wychodzę z założenia że samo się nie zaglodzi i trzeba próbować nieustannie z jedzeniem ale nie zmuszać, samo przyjdzie.
Nie mam co prawda doświadczenia, ale mogę sobie jedynie wyobrazić, że bardziej frustrujące może być dziecko otyłe, które jesć chce, ale trzeba je odchudzać i nie można mu daćTo też porażka.
Zetka, ja nie wiem jak będzie, ale ja bym chciała do roku karmić z piersi a później to już normalnie dawać jeść, to butelka mi nie będzie potrzebna. Nie planuję włączać po roku żadnego mm.Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam plan do roku kp, a pozniej normalne posilki bez mm i kp. Tomek nie umie jesc z butelki więc nie bede go zmuszac.
Zetka, moga zwolnic Cie pierwszego dnia po powrocie z macierzynskiego. Mozesz wrocic do pracy na np. 7/8 etatu na wychowawczym i wtedy niby prawo Cie zabezpiecza przed zwolnieniem. Pisze niby, bo jesli pracujesz w korporacji ktora ma dobrych prawnikow to moga Cie zwolnic bo wymysla jakas restrukturyzację, zmiane nazwy stanowisk etc. Jesli przelozony chce zebys pracowala to sie nie martw:)
W przypadku zwolnienia masz 3 msc okres wypowiedzenia i nalezy Ci sie oprocz tego wynagrodzenie za kolejne 3 msc pracy (czyli łącznie jakby za 6 msc). Taka jest moja wiedza, ale niech Ofka potwierdzi.
Ja tez wracam w pazdzierniku do pracy.Zetka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ja tez mam plan do roku kp, a pozniej normalne posilki bez mm i kp. Tomek nie umie jesc z butelki więc nie bede go zmuszac.
Zetka, moga zwolnic Cie pierwszego dnia po powrocie z macierzynskiego. Mozesz wrocic do pracy na np. 7/8 etatu na wychowawczym i wtedy niby prawo Cie zabezpiecza przed zwolnieniem. Pisze niby, bo jesli pracujesz w korporacji ktora ma dobrych prawnikow to moga Cie zwolnic bo wymysla jakas restrukturyzację, zmiane nazwy stanowisk etc. Jesli przelozony chce zebys pracowala to sie nie martw:)
W przypadku zwolnienia masz 3 msc okres wypowiedzenia i nalezy Ci sie oprocz tego wynagrodzenie za kolejne 3 msc pracy (czyli łącznie jakby za 6 msc). Taka jest moja wiedza, ale niech Ofka potwierdzi.
Ja tez wracam w pazdzierniku do pracy.
Paula, odprawa należy się w zależności od czasu pracy w danym miejscu i rodzaju umowy, a także powodów wypowiedzenia. -
Paula_071 wrote:Ja tez mam plan do roku kp, a pozniej normalne posilki bez mm i kp. Tomek nie umie jesc z butelki więc nie bede go zmuszac.
Ja tez wracam w pazdzierniku do pracy.
A czemu jak wracam na cały etat to prawo mnie nie chroni?
-
Agaata wrote:Paula, odprawa należy się w zależności od czasu pracy w danym miejscu i rodzaju umowy, a także powodów wypowiedzenia.
Ale Zetka pracuje tam 10 lat i ma umowę na czas nieokreślony. Wychodzę z założenia że wypowiedzenie z powodu restrukturyzacji/redukcji etatu/tudzież innego powodu, ale nie z winy Zetki:)
Zetka, chroni Cię fakt bycia na wychowawczym. A możesz pracować na wychowawczym, ale nie na cały etat tylko np. na 7/8 etatu.Zetka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.