X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza... zatem uciekam spac wczesniej:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys mnie tez mecza wyglupy na podlodze, moja sie wkurza ze nie moze z brzucha na plecy, czasem jej sie uda ale non stop sie przewraca na brzuch i mnie wola.

Dzis udalo nam sie z mezem zadzalec jak za dawnych lat, az sie zdziwiliam bo sama sie na niego rzucilam. Libido wzroslo :)
    Choc po wszystkim mielismy smutna rozmowe o naszych znajomych. Tej kolezance co sie rozwodzi przez zdrade, zmarla dzis mama (rak pluc) :( jej maz zlozyl pozew o rozwod i jest mega przybita bo chyba miala nadzieje ze cos sie stanie, maz zacznie sie starac i jakos bedzie a teraz mama odeszla.
    Drugiej kolezance tej co w styczniu zmarl tata to urodzila wczesniaka. Mi sie porabalo ze to 36 tc a Aleksander urodzil sie w 34 tyg...stan byl krytyczny ale idzie ku dobremu, wiele narzadow sie nie wyksztalcilo, nie moze jeszcze pic mleczka, lezy podlaczony do masy rurek. Ratuje go waga bo 2400 i 50 cm wiec jak ba 34 tc to calkiem ladnie.
    No i tak gadalismy z mezem ze trzeba sie cieszyc z malych pierdol bo takie nieszczescia chodza po swiecie i tak blisko nas :( kiepskonsoe zaczal ten 2016

Weridiana lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja na temat wygłupów na podłodze nawet nie będę się wypowiadać. Niestety ale nie mogę wyjść z pokoju nawet na sekundę, jeśli Hubert jest na podłodze, właściwie nie ma jak nawet na kanapie usiąść, bo cały czas kręci się koło mebli, już się nie raz walnął, bo nie zdążyłam zareagować, wyciąga kabel zza szafki - uparł się na niego i nie ma siły. Generalnie jest sajgon. Jak odkrył, że może przewracać pudło z zabawkami, to zabawki walają się wszędzie. Nie ma zmiłuj, jest dużo trudniej niż było od kiedy się przemieszcza. Po całym dniu jestem już naprawdę zmęczona podłogowym życiem...

Magda, to przykre co piszesz, trzymam kciuki za chłopca. Oby było dobrze.
    Lecę spać, dobranoc!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to prawda trzeba się cieszyć z tego co mamy. Mamy zdrowe dzieci i to jest najważniejsze.
    Ja nie wczoraj po akcji z wybudzeniem poszłam spać o 21 30! I dobrze bo od 2 Łuśka budziła się co max godzinę. Ani razu nie zjadła w nocy więcej niż 30 ml a cyca ciumkala minute, dwie. Czekam na dzień kiedy się wyspie.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    Ja dziś mega niewyspana. Lidka zafundowała mi oprócz standardowych pobudek na cyca, jedną przerwę na zabawę (o 3 w nocy! porąbało ją czy co :) ), a że walczymy od kilku dni o samodzielne zasypianie bez maminych rączek, to ta przerwa trwała 2 godziny. Na szczęście zakończona sukcesem, bo młoda usnęła sama!! oczywiście obudziła się 0 6:30 zadowolona i wyspana. Skąd te dzieciaki czerpią energię.

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry nie mam sił na pisanie bo jestem permanentnie zmęczona.Każda noc z jeczenieM i stekaniem po czyn o 6 rano jest Już wyspany.PróbOwałam wszystkiego:inaczej go ubierać przykryć zmienic pozycje dac leki p/bólowe ale to na nic.Mam dość.
    Co do wózków to my od tygodnia jeździmy w spacerowe z tym że na płasko bo Leon zawsze śpi na spacerze.
    Poza tym od soboty daje gluten w kaszce i obserwuję.
    Wybaczcie ale jestem tak zmęczona ze stać mnie tylko na relacje.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    a my mielismy idealna nocke, mały nie przebudził sie ani raz, nawet na smoka, dopiero o 7.55:) katarek schodzi, jeszcze dzis mu zrobie inhalacje:)
    piekna pogoda sie zapowiada:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a nie myslalas o kojcu? Ja w niedzie zamowilam taki ze szczebelkami jak w lozeczku. Mam nadzieje ze przyjdzie w tym tygodniu. Tomek zachwycony dywanem w salonie - jest na nim rower, pelza po dywanie od lola do kola i probuje zlapac.

Od 5 do 8 nie mielismy pradu, alarm w mieszkaniu caly czas pykal, myslalam ze swira dostane. Niewyspana jestem! Gorsze. Ze w zamrażarce jest sporo mojego mleka. Myślicie, ze sie nadaje?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak nie otwierałąś zamrażalki to temp napewno trzymała:)

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Dawno mnie nie było, niestety nie nadrobię Was już.
    Prawie cały zeszły tydzień byliśmy pod Tatrami z maluszkiem i mężem. Było cudownie :-)

No ale wczoraj popołudniu niestety maluszek dostał gorączki. Zbiłam po godzinie, myślałam to pewnie ząbki. Gorączka jednak powróciła o 2 w nocy i to powyżej 39 st. próba zbicia tylko na moment nad ranem 38,5 st. Jestem umówiona u pediatry na 13.00 siedzę jak na szpilkach. Przez telefon pielęgniarka doradziła, żeby zrobić synowi zimny okład na czoło i w pachwinach, że szybciutko spadnie temperaturka, zaraz sprawdzimy czy to coś dało, bo ibum niestety nie pomaga. :-(

Strasznie się patrzy na cierpienie dziecka. :-(

Pozdrawiam Was dziewczyny i Wasze dzieciaczki, mam nadzieję, że żadne dzecko sierpnióweczek nie choruje.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Paula jak nie otwierałąś zamrażalki to temp napewno trzymała:)

Nie otwieralam:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, rozmawialiśmy z mężem o kojcu, właśnie takiej drewnianej barierce. Jak będzie taka konieczność to kupię, ale szczerze to mi się to bardzo nie podoba. To tak jak bym sobie w domu "płot" wstawiła i się tym od dziecka odgrodziła :/ Nie widzi mi się to kompletnie, ale jeśli nie będzie innego wyboru, to na jakiś krótki czas wstawię.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuśki nocka w miare ok nie obudzil sie na jedzenie ale raz z placzem i raz na smoka na szczescie szybko zasnal wyspany wstal dzisiaj rekordowo szybko o 6 o 8 krótka drzemka i dalej fisiujemy
    Możecie przypomniec proporcje jak ugotowac manne dzieki miłego dzionka

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa manne jak chcesz dodac do obiadku czy deserku to pol lyzeczki na 20-30ml wody

aaaaga lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-*

niecierpliwa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    dzień dobry :)
    Ja dziś mega niewyspana. Lidka zafundowała mi oprócz standardowych pobudek na cyca, jedną przerwę na zabawę (o 3 w nocy! porąbało ją czy co :) ), a że walczymy od kilku dni o samodzielne zasypianie bez maminych rączek, to ta przerwa trwała 2 godziny. Na szczęście zakończona sukcesem, bo młoda usnęła sama!! oczywiście obudziła się 0 6:30 zadowolona i wyspana. Skąd te dzieciaki czerpią energię.

u nas też dziś o 3 wstał zadowolony na zabawę ...

ekropka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem genialna. Byłam pewna że szczepienie mamy dzisiaj na 9. i wyszykowałam dziewczyny, ale coś nie dawało mi spokoju i zadzwoniłam i się okazało że jutro na 8 15 i 8 30.... Wiedziałam, że umawiałam się na środę, bo w pon, śr i pt może moja mama. No ale powiedziałam mamie że na 9 się umówiłąm. a 9 to dziś. No i sobie myślę, czemu na wtorek się umówiłam, no ale skoro 9 na środę to stwierdziłam, że się pomyliłam. Brawo JA! ;)

0na88, Pulpecja, jesslin87, Weridiana, zabka11, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski ,

ja mialam ciezki poranek , wstalam rano wstawilam szybko mieso na obiad , dziecko jeszce spalo wiec stwierdzilam ze poodkurzam , wlaczylam odkurzac i pyk ! wywalilo korki , mysle no nic - wlaczylam wszystkie pstryczki do gory ale pradu nadal nic... a ja mam praktycznie wszystkie na prad , lacznie z plyta indukcyjna ... mysle no to w pyte , dziecko glodne a ja nie mam nawet jak mu glupiego mleka zrobic . Zadzwonilam do spoldzielni i na szczescie konserwator wpadl po godzinie , a ja juz cala spocona z glodnym dzieckiem na reku . Na szczescie cos pomajstrowal i dziala.

dalam mu 10 zl bo oczywiscie ja gotowki nigdy nie mam , tylko karta. Zajelo mu to 3 sekundy to na piwo bedzie mial.

edit: na co komu wojny , wystarczy nas od pradu odlaczyc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 10:59

Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ona88, żebyś wiedziała, bez prądu jesteśmy w czarnej dupie.

zabka11 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Hej
    Ona88, żebyś wiedziała, bez prądu jesteśmy w czarnej dupie.

Ja dzisiaj nie miałam przez 3hn prądu i dziękowałam Bogu, że karmię piersią.

Pulpecja lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3227 3228 3229 3230 3231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ