X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam dawac manna bezmleczna do deserku
    i w tym tyg zaczynamy przechodzic na mleko 2
    Planuje dzis dodac miarke 2zamiast jednej 1 do kazdego karmienia,jutro juz dwie itd .to dobrze ,tak robilyscie???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ona pierwszy spacer w spacerówce był kiepski ale pozniej była 3 razy i za każdy razem jej się podobało tylko że nie ze mną heehe

czyli jednak jest nadzieja :)

Paula_071 - ja dawalam jednego dnia np 3 razy mleko z numerem 1 i jedna porcje z nr 2, drugiego dnia o jedno mleko z nr 1 mniej i jedno z nr 2 wiecej.. i tak doszlam do samej dwojki.

edit: zabka mialo byc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 12:19

zabka11 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodawalam pierwszego dnia 1 miarke, drugiego 2, potem 3 i tak do czasu az wykonczylam jedynke.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam zmieniac wlasnie na miarki , ale lekarka mi zaproponowala taki sposob ze na butle po prostu. Pomysl z miarkami mi sie wydaje super, bo jeszcze mniej inwazyjny mi sie wydaje.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka tak, ja tak robiłam:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nasz wczorajszy spacer tez byl z histeria w wozku wiec nosilam klocka ale po chwili siup do gondoli a on w ryk po 3 probie sie poddalam i wróciliśmy do domu a mieliśmy jeszcze isc na obiad ehhh
    Ja jutro zamierzam wprowadzic manne pytanie jak jutro dam to mam juz codziennie czy po pierwszym razie odczekac dzien lub dwa ?
    U nas sama marchewka byla fuj sama dynia dobra i marchew ziemniak lub dynia ziemniak pycha chcialam jutro sprobowac z brokulem ale jak podam gluten to raczej wstrzymam sie kilka dni

0na88 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odnośnie zamiany mleka. Ja teraz Natalii podaje Bebilon Comfort 1 dzięki temu nie ma zaparć. Kiedyś próbowałam stopniowo przejść na Nan ale skoczył się to bólem brzuszka i problemami z kupą. Teraz bardzo się boję przejścia na inne mleko na to które teraz je. I teraz nie wiem co mam zrobić bo Bebilon Comfort 2 jest praktycznie niemożliwe do kupienia. Są 2 opcje :

1. Zmieniam Bebilon Comfort 1 na zwykły Bebilon 1 a za jakiś czas Bebilon 2
    2. Zmieniam Bebilon Comfort 1 na Bebiko Comfort 1 lub 2

Pomóżcie która opcja będzie najlepsza i bezpieczniejsza dla brzuszka?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, moja koleżanka przechodziła własnie z bebilonu comfort na bebiko comfort i jest bardzo zadowolona,

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka skąd wiesz że te desery od dziś w biedrze, nigdzie nie widze tego na gazetce

editt już widze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 13:26

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Aga, moja koleżanka przechodziła własnie z bebilonu comfort na bebiko comfort i jest bardzo zadowolona,

A przechodzić ma 1 czy juz ma 2?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ten gluten to przereklamowany. Ja podaję go jak normalny nowy produkt.

Agata, miałam namyśli tygodnie 1-2 tygodnie warzywo, potem dołączyć do tego owoc przez kolejne 1-2 tygodnie i wtedy mięso. Czyli generalnie mięso ok 3 tygodnie po tym jak wprowadzisz pierwszy produkt. Chyba, że Hubert ma anemię to wtedy możesz szybciej.

Nie doradzę z piersią, musisz sama instynktownie stwierdzić, czy potrzebujesz pomocy czy nie. Ale dobrze, że jest lepiej :)

Apaczka - odkąd wprowadziłam produkty u nas też kupa co 4 dni.

Aaa tygodnie... Bo jakoś nie umiałam zrozumieć :-) No tak, to tygodniami mi by się nawet zgadzało. Pewnie jakoś tak mniej więcej będę robić.

Z piersią poczekam do jutra i zobaczymy. A jak u Ciebie? Nie wraca problem?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    A przechodzić ma 1 czy juz ma 2?
    ja bym przeszła na 2, bo tak to musiałabys zafundowac 2 zmiany

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale szczescie nie wraca problem, "chora" cwiartka nie produkuje mleka, ale ani mi ani Tomkowi chyba to nie przeszkadza.

Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos cos pisal o histerii na spacerze?? Najgorszy spacer ever. Moje dziecko tak sie boi wiatru, ze jak tylko zawieje w nia, co jest nieuniknione chocbym nie wiem jak sie starala, a tej nakladki, ktora chroni przed wiatrem nie da sobie zalozyc. Ma taka chrype, bo darla sie 15 minut zanim zdazylam wrocic, krztusila sie, zapowietrzala, a ja jej nie moglam wyjac, bo jeszcze bardziej by ja podwialo. Stracilam nerwy dzis, nawet jakas baba mi do wozka zajrzala z haslem "co tam sie dzieje". Jak wjechalam do klatki Julka spokoj jakby nigdy nic, a mi lzy ciurkiem lecialy

0na88 lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ktos cos pisal o histerii na spacerze?? Najgorszy spacer ever. Moje dziecko tak sie boi wiatru, ze jak tylko zawieje w nia, co jest nieuniknione chocbym nie wiem jak sie starala, a tej nakladki, ktora chroni przed wiatrem nie da sobie zalozyc. Ma taka chrype, bo darla sie 15 minut zanim zdazylam wrocic, krztusila sie, zapowietrzala, a ja jej nie moglam wyjac, bo jeszcze bardziej by ja podwialo. Stracilam nerwy dzis, nawet jakas baba mi do wozka zajrzala z haslem "co tam sie dzieje". Jak wjechalam do klatki Julka spokoj jakby nigdy nic, a mi lzy ciurkiem lecialy

współczuje...ja planowałam dzis spacer, bo rano pięknie świeciło słońce, ale potem wieszając pranie na balkonie się poddałam, bo tak zawiewało, że szok...
    moja tez tak reaguje na wiatr, nawet gdy z klatki ja w foteliku do auta niosę, to juz sie wzdryga i zaczyna płakać, gdy tylko poczuje podmuch wiatru...

dzis czeka mnie kurs z malą, bo musze na 18:15 julcie na tance zawieźć, potem wracamy i kapiel, a julcie odbierze i przywiezie mi do domu tesciowa.

aaa i muszę sie pochwalić, ze Kalra dzis zjadła dwie miseczki mojej zupki! :-) ziemniak,marchewka,indyk i odrobina masła...ostatnio zrobiłam z pietruszką i moze to przez nią jej tamta zupa nie podchodziła????

od dzis postanowienie!: nie łączę węglowodanów z białkami, bo mimo skalpela 3x 2 tyg od 2 tyg wały na brzuchu nawet ciut sie nie zmniejszyły....na takiej dietce po urodzeniu Julci w przeciagu 1,5miesaca zgubiłam 7kg, zobaczymy jak bedzie tym razem...
    musze to zrobic, na początku lipca jedziemy na urlop, nie wyobrazam sobie siebie w bikini...czuje sie i wyglądam jak utuczony waleń!!!:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 15:10

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka jak walen?? Ty to chyba w glowe sie musisz puknac ;) Jak Ty jak walen to ja jak 2 walenie :D

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaa spacery sa the best ! a tak sie cieszylam jak wozek wybieralam , jak juz mialam w domu wyobrazalam sobie cudowne spacerki z dzieckiem - a to horror jest

zabka11, niecierpliwa, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie srednio raz w tygodniu horror. Ten caly tydzien ma wiac wiec w dupie mam nie wychodze. Dzikus bedzie w domu siedzial

• Laura Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie nadrobie was w zyciu....
    Weekend zawalony, w sobote goscie wczoraj spacery a dzisiaj siedze i szukam czapki i kurteczki Dominisiowi na wiosne, sprzatam itp.
    Zrobiłam sobie kawke, Dominis spi i wpadłam zajrzeć :)
    Mam nadzieje ze u Was wszystko wporzadku?

Migotkaa lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze spaceru. Zahaczyłam o Fabrykę Wafelków (sklep dla dzieci) i kupiłam wreszcie Doidy Cup i płytę dla Huberta "Muzalinki" z wierszami Tuwima. U nas dzisiaj pierwszy raz od niepamiętnych czasów też średni spacer, tzn. Hubert kwękał, nie ryczał ale zadowolony też nie był - nawet się złamałam i dałam mu smoczek. U nas też wieje, ale jest pięknie i ciepło - Huberta chyba wkurza słońce, które mu czasem w oczy zaświeci.
    Niecierpliwa, współczuję takiego spaceru, bo ja już dzisiaj z powodu samego kwękania się spociłam i jakoś nie umiałam się cieszyć spacerem :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3225 3226 3227 3228 3229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ