X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam w końcu, bo dzisiaj tylko na fb siedziałam :-)
    która robi od jutra post od słodyczy? Bo ja na pewno, aż do Wielkanocy.
    Co do butelek... pożyjemy - zobaczymy. Moja Toska w ogóle nie używała butelki, nie piła nigdy mm, tylko wodę z niekapka a potem ze zwykłego kubka. A synus odmówił jedzenia w okolicach 1,5 roku i rano i wieczorem pił kaszę z butelki bo na łyżeczkę miał odruch wymiotny i tak do 4 lat... więc nic nie mówię, będę się starać oczywiście, ale wszystko przed nami.
    Proponuję FORUMOWA KROWA, albo Augustynka, żeby nawiązać do sierpnia :-)
    aaa, a może lepiej kozę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 22:42

Weridiana, apaczka, Maniuś, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha padłam, to będziemy miec krowe noi jajka od kury :D
    My byliśmy dzis na spacerku, wstapilismy do pepco bo chciałam ciensza czape i udało sie kupic:) Tylko tych kurtek wiosennych nie było buu.. a strasznie mi sie podobały w tamtym miesiacu:)

Ja nie wiem jak to jest z tym mlekiem, moi siostrzency pili dośc długo, do 2 lat napewno, jednak w takim mm to są witaminy, żelazo.. Sama nie wiem jak będe robić

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Niecierpliwa a badania krwi tez jej robią? Czy nerki ok czy anemii nie ma? Krowie mleko ma za dużo białka dla takich maluchów.

Nie mam pojecia, bo takie newsy moj ojciec ze spacerow przynosi

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie też o mlekach roślinnych - też można je po 1 roku serwować (np. ryżowe). Z sojowym raczej trzeba mocno uważać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja głosuje na Augustynke:)
    Ja osobiście bałabym sie podać takiego mleka krowiego, wiecie te z kartonów to szału nie robią..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W jakiejś sekcie spacerowej jest :o

jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Nasi rodzice to maja kiełbie we łbie. Moja matka kupiła ostatnio takie oranzadki w proszku co się z woda miesza i pyta mnie "a to czy już można podać ?" to jej mowię ze nie, a jak zapytała " a kiedy" to mowię ze nigdy. To tylko wielkie oczy zrobiła. Ja pamiętam ze za dzieciaka jedliśmy czasem taki syf ale miałam kilka lat a nie kilka miesięcy. Tak samo uparła się na vibovit i co kilka dni pytanie a czy można małej dać bo nam dawała i byliśmy zdrowi. Ostatnio przyniosła słoiczki jakieś zupki z królikiem i coś tam jeszcze z mięsem po 5 miesiącu i mówi "to może dziś dasz?" Gdzie my nie przeszliśmy nawet przez produkty jednoskładnikowe i non stop jej powtarzam ze mała przecież ma wrażliwy układ pokarmowy i trzeba wszystko powoli stopniowo itd

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, zgadzam się z tym kiełbie we łbie :-D
    Moja matka innym doradza jak dietę rozszerzać dziecku a do mnie dziś mówi: "jak dałaś Hubertowi takiego mdłego ziemniaka to się nie dziw, że nie jadł, zupkę ja mu ugotuję, żeby miał dobre jedzenie...". Ok, na zupkę też przyjdzie czas, ale nie 3 dnia rozszerzania diety, kiedy on jeść nie umie.

lys, jesslin87, Paula_071, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Agata dlatego konsultować czy tez leczyć się trzeba u obcych lekarzy bo Ci "nasi" nagle są nieobiektywni czy tez rozum przyćmiewają im uczucia.

Agaata, niecierpliwa, Paula_071, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Hehehe Agata dlatego konsultować czy tez leczyć się trzeba u obcych lekarzy bo Ci "nasi" nagle są nieobiektywni czy tez rozum przyćmiewają im uczucia.

Zdecydowanie się z tym zgadzam.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata mój mąz to jest fanem takich ziemniaków bez cebuli bez smietany bez mleka bez niczego, i nie mówi że mdłe :D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    agata mój mąz to jest fanem takich ziemniaków bez cebuli bez smietany bez mleka bez niczego, i nie mówi że mdłe :D

Ja takie uwielbiam. Bez soli, zrobione na parze. Zjadam bez niczego :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja bez slodkiego ale od poniedziałku bede, bo zapomniałam sie dzis najesc hehe

Pulpecja, apaczka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam zapastryzowane zupki od chrzestnej meza ale kuzwa z czego one? Sama nie wiem co z nimi zrobic.

Dzis probowalam dac Mai troche kaszy w butelce z przeplywem Y, wypila moze z 15 ml i przypomniala sobie ze ja mam cyca i po kaszce..mam nadzieje ja zaprzyjaznic z butelka badz niekapkiem to bedzie polowa sukcesu zeby gdzies wyjsc. Smoczka nie ssie ale lubi gryzc ten plastik zamiast gumy. Spi ze mna od 2 tyg, cyca ma na wyciagniecie pysia, tak ja od siebie uzaleznilam ze nie wiem od czego zaczac trening spania w lozeczku.

W piatek jedziemy do mamy, tam bedzie musiala spac w lozeczku bo nie miescimy sie na lozku w 3. Maz tu pogodzil sie z eksmisja do drugiego pokoju. Wysypia sie wiec nie moze narzekac.

Lys vibovit mniaam moje dziecinstwo. Pamietam jak mama mowila 1 dziennie a ja podkradalam bo tak to uwielbialam. Byly tez takie rurki z orezadka w sklepiku szkolnym, wafle andruty, gumy kulki i inne specyfiki fakt ze to chemia ale cieplo mi sie robi na sercu jak o tym wspominam. Domki na drzewie w lecie a w zimie robilisny wielkie iglo, do domu nie mogli mnie zagonic. Mam nadzieje ze Maja chociaz w polowie bedzie miala takie dziecinstwo jak ja. Przed nami rodzicami trudne zadanie zachecac do zabaw w plenerze, trzeba sie bedzie zmeczyc i pobrudzic zeby zafascyniwac dziecko przyroda jak zrobic cos z niczego itp. Zeby bawilo sie w prawdziwym- a nie w wirtualnym swiecie jak pewnie wiekszosc rowiesnikow bedzie. Przeraza mnie jak widze jak dzicinstwo spedza moj chrzesniak- umawiaja sie na kompa na granie :/ czaaasem rower ale generalnie zabawa w domu.

lys, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin mówisz rafaello hehe no to ma ta matka wyobraźnie, a ja się herbatki koperkowej od 1 dnia życia bałam podać 3 miesięcznemu dzieck.... Co do kolek - czy to nie daje się 15 kropli sab simplexu?
    A i najważniejsze jak do cholery można się nawalić jak ma się dziecko a w szczególności bobasa???? Zawsze ale to zawsze jeden rodzic powinien być trzeźwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 23:31

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ją też pamiętam te czasy. Mam polubione na fejsie moje dzieci kreatywnie i tam jest właśnie dużo pomysłów na zrobienie czegoś z niczego.

Ahhh wcześniej jak mój syn chodził spać o 23-24 to też spalismy do 11. Ale o tych godzinach był tak zmęczony że co noc histeria. To się wkurzylam odciagalam moje mleko i karmilam butla by się nauczył najadac i iść spać. A tak wcześniej ciumkal tego cyca i był wiecznie głodny a o tej 24 to był głodny i śpiący i na łeb można było dostać. A teraz zasypia po 21. Już mu nie daje mojego mleka w butli tylko z cycka zje by się najesc. Jeszcze trochę polezy pogada potem usypianie albo rączki albo wozem no i śpi ok 4-5 godzin.

Ale co ją zrobilam wczoraj w nocy. Maks jadł ok 20 potem ok 21 usnal. 23 a ten się kreci wcisnelam smoka i spał do 4 rano. Co daje 8 h bez jedzenia i 7 h snu. Tylko boje się czy przez takie coś mi laktacja nie sądzie.

Zetka jak ją sobie wmawiam że mam coś za miękkie piersi to od razu jade z koksem. Piwko bezalkoholowe, herbatka laktacyjna i fermaltiker.

Zetka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Wypili obydwoje tak że nie pamiętali że o 12 w nocy karmili mała butla. Spali przy otwartym oknie bo im było gorąco. Byłam w szoku.

A to już się na policję nadaje :/

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ???? Zwykła czarna mocna herbatę niemowlęciu podają????? Czy ja złe zrozumiałam????

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Agata a do tego ona widnieje jako samotna matka z dzieckiem i była u niej kobieta z mopsu i doskonale widziała że mieszkają razem a postanowiła pomoc im i napisała że mieszka sama. Wypełniła jej wnioski na jednorazową zapomogę na ubranka, na podstawowa chemię. A chłop zarabia dużo bo 3000 w pracy i jeszcze dorabia ale to napisze na fejsie.

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 00:00

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3233 3234 3235 3236 3237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ