X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    No nie wiem... Wg mnie twarożki to już przed ukończeniem 1 roku życia się podaje... Ale muszę sprawdzić Natomiast co do mm - z tego co wiem, to z tym podawaniem mm do 3 roku życia, to stara szkoła - nie ma takiej konieczności, można przygotowywać dziecku jakieś płatki owsiane na krowim mleku na przykład i dbać o dobrze zbilansowaną dietę. Wg mnie wszelkie mleka modyfikowane typu junior są dzieciom zbędne i są wymysłem koncernów na zrobienie biznesu.
    Zgadzam się :-) ja planuję ok roczku spokojnie dawać jogurt naturalny z owocami czy twarożek. Nie planuje podawać żadnych mlek typu junior.

zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    tak :-)

Ale ze co zamiast mm mleko z kartona do butli???? Czy jak :D

Katarka lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A..zamówiłam dziś krzesełko Caretero Bistro..poszłam na łatwiznę i zgapiłam od Was..
    Niecierpliwa o jakiej spacerówce mowa?

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A..zamówiłam dziś krzesełko Caretero Bistro..poszłam na łatwiznę i zgapiłam od Was..
    Niecierpliwa o jakiej spacerówce mowa?

Na pewno bedziesz zadowolona ;)

Spacerowka baby design enjoy

• Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Ale czemu Ty chcesz dziecku po roku mleko butlą podawać? :-D

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

z jakiego kartona??? prosto od krowy forumowej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 22:16

niecierpliwa, AgaSad, jesslin87, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam konkurs na imię dla forumowej krowy:P

Maniuś lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ale czemu Ty chcesz dziecku po roku mleko butlą podawać? :-D

Nie wiem co zycie przyniesie, a tak powaznie to dziecko kuzyna ma 1,5 roku, chodzi do zlobka i zawsze rano butla z mlekiem i tak mysle, kiedy powinnam oduczac butli??
    Teraz karmienie butelka udalo sie sprowadzic w ciagu dnia do dwoch karmien.

Agaata lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Ogłaszam konkurs na imię dla forumowej krowy:P

Jako ze jest tu pare czekoladoholiczek (zjadlam dzis cala milke oreo na pozegnanie ze slodyczami - jak to moj maz powiedzial srednio co tydzien sie z nimi zegnam) ja proponuje imie MILKA :)

AgaSad, Agaata, Weridiana, apaczka, Maniuś, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie wiem co zycie przyniesie, a tak powaznie to dziecko kuzyna ma 1,5 roku, chodzi do zlobka i zawsze rano butla z mlekiem i tak mysle, kiedy powinnam oduczac butli??
    Teraz karmienie butelka udalo sie sprowadzic w ciagu dnia do dwoch karmien.

Ja to widzę tak : odstawiasz mm, odstawiasz butlę :-) Oczywiście jeśli będzie wielki bunt to jakoś stopniowo.
    Moja znajoma ma dziecko w żłobku - ma 1,5 roku i pije wodę z butelki. Ostatnio dostała maila od Pań, że jako jedyne pije wodę z butelki i czy nie mogłaby nauczyć pić z kubka? Ja wiem, że to przegięcie ze strony tych Pań, bo tak naprawdę to nic im do tego - ale widać jaka jest tendencja - że większość rodziców uczy pić z kubków i myślę szczerze, że warto próbować - chociażby dla zgryzu.

niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jeszcze jak będę robić z mlekiem krowim. W końcu wcale ono takie zdrowe nie jest a spożywane nadmiernie przez dzieci może obciążać nerki. Jest tez ubogie w żelazo wiec dla dzieci z anemia zaleca się niby mm. Muszę temat zglebic i przemyśleć w koncu kiedyś była wielka propaganda pij mleko będziesz wielki a na dobra sprawę wielu ludzi czuje się lepiej jak akurat mleka nie pije.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A ja nie wiem jeszcze jak będę robić z mlekiem krowim. W końcu wcale ono takie zdrowe nie jest a spożywane nadmiernie przez dzieci może obciążać nerki. Jest tez ubogie w żelazo wiec dla dzieci z anemia zaleca się niby mm. Muszę temat zglebic i przemyśleć w koncu kiedyś była wielka propaganda pij mleko będziesz wielki a na dobra sprawę wielu ludzi czuje się lepiej jak akurat mleka nie pije.

Pij mleko będziesz wielki to była akcja mleczarska, żeby im sprzedaż mleka wzrosła :-)
    Mleko krowie nie jest dobre dla dzieci w nadmiernych ilościach, dlatego trzeba je podawać z umiarem, nie widzę karmienia mlekiem krowim, jeśli ktoś chce podawać mleko z butelki do picia - bo może być za dużo.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasiadka rodzicow ma wnuczke 8 miesieczna i ona od 4 miesiecy juz jest na mleku krowim, robia jej na nim manne tez. Bylam w szoku. Oczywiscie moj tatus juz temat podlapal i czemu ja Julce daje mleko w proszku

• lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja wiem. Użyłam skrótu myslowego chodziło mi o to ze od dawien dawna wszystkim na około wmawiano ze mleko krowie jest zdrowe i w ogóle super etc a jest wiele teorii gdzie wskazuje się na szkodliwość mleka. Ja jestem daleka od wszystkich dziwnych poglądów aczkolwiek akurat w tym temacie po części się zgadzam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Sasiadka rodzicow ma wnuczke 8 miesieczna i ona od 4 miesiecy juz jest na mleku krowim, robia jej na nim manne tez. Bylam w szoku. Oczywiscie moj tatus juz temat podlapal i czemu ja Julce daje mleko w proszku

A to już uważam za przegięcie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja tez ostatnio chodze na ciaglym wkurwie. A maz mnie irytuje dk kwadratu. Nie dosypiam, jestem zmeczona, ciagle z dzieckiem, kazdy zabawia i nie slucha co sie mowi, a jak zaczyna sie ryk, to nikt malego nie potrafi uspokoic, tylko ja. Nawet ryja nie moge za bardzo wydrzec, bo nie chce fundowac traumy dziecku.
    Dzisiaj wygladalo, ze dzionek bedzie super, bylismy w ikei, Karol zachwycal sie wszystkim i ciagle gaworzyl, nie za bardzo podobalo mu sie w czesci restajracyjnej, poki nie zasiadl w krzeselku, jeszcze bylismy krotko u lekarza, a pozniej chcialam zrobic zakupy spozywcze. Nie moglam na chwkle wozka zatrzymac, bo byl ryk. Zaszlam jeszcze do smyka, kupilam mu nowa zabawke, bo juz mu sie nudzilo. W domu juz zmeczony, szybka kapiel, wydawaloby sie, ze zasnie w 5 min. Dwie godziny walki, mialam ochote go polozyc w lozeczku i ryczec razem z nim. W takich chwilach wydaje mi sie, ze nie nadaje sie nia matke.
    Padam na pysk.

AgaSad lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a badania krwi tez jej robią? Czy nerki ok czy anemii nie ma? Krowie mleko ma za dużo białka dla takich maluchów.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Paula ja już nie pamiętam życia bez Maksa :) mam wrażenie że jest ze mną od zawsze :) nie rozumiem jak mogłam kiedyś spać do 12 hehe
    A nam z Minisiem czasem uda się pospać do przed 12 heh ;)

Weridiana lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Jezu za chwilę będziemy analizować jak mleko krowie to jakiej firmy.. zaraz się okaże że trzeba krowę kupić:)
    Kiedyś chciałam mieć swoją krowę hehe ;)

Weridiana lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jako ze jest tu pare czekoladoholiczek (zjadlam dzis cala milke oreo na pozegnanie ze slodyczami - jak to moj maz powiedzial srednio co tydzien sie z nimi zegnam) ja proponuje imie MILKA :)
    Niecierpliwa ja wlasnie skonczylam spotkanie z terapeuta, nazywa sie E.Wedel :) Wtrabilam poltorej tabliczki i mi blogo. Do tego nie mam zadnych wyrzutow sumienia. Popilam woda niegazowana ;)

niecierpliwa, Weridiana, AgaSad, Martucha86, Zetka, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 3232 3233 3234 3235 3236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ