WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też strasznie martwię się waga małej. Ale widzę ile już się rusza a dopiero zacznie tak naprawdę jak zacznie raczkowac i myślę że się wyrówna. Z resztą już jak patrze na starsze zdjęcia to widzę ze była bardziej okrągła. Dlatego prawie cały dzień spędza na podłodze i turla się, podnosi na czworaka, buja, próbuje pełzac. Żeby się nie nudzić to musi coś robić.
    A jak zacznie jeść normalnie to będę dawać jej to co ja jem,dlatego uczę się jak najzdrowsze diety juz.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próba marchewki zakończona porażką, generalnie miny jak na zrzyganie i plucie... Czyli na ten moment nie smakuje dynia, ziemniak, marchewka. Nie mam nadziei, że nagle brokuł czy pasternak posmakuje. Nie wiem czy nie przestać podawać mu tych warzyw i zaczekac jeszcze trochę, bo on chyba nie jest gotowy na jedzenie takich rzeczy. Euforię budzi jedynie woda.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata u nas wszystkie nowe smaki poczatkowo jak dawalam to Zoska sie krzywila , kwasila , ale po 3-4 lyzeczkach jakby sie przekonywala.

Agaata lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka a nie jest tak ze ten rumien zaostrza sie po kapieli? Moze jakis alergen zjadlas, mojej przygasalo i wracalo ok 4 tyg, po kapieli te zmiany znacznie ciemnialy.

Karolina jak karmilam Maje cyc plus mm to waga jej szla jak szalona w gore, moze to od tego? Ale lada moment zacznie sie wiecej ruszac i bedzie spalac, nie ma czegos takiego jak otyly niemowlak, w tym wieku nie mozba jeszcze otylosci stwierdzic, widzialam grubsze niemowlaki niz Pola i pare miesiecy pozniej nie poznalam dziecka bo tak na dlugosci poszly w gore no i ruch.
    Po kapieli jest mocniejszy ten rumien. Suche miejsca na calym ciele.

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Jesslin - dużo zdrówka dla mam!
    Griszanka oby u Karolka to nie było nic poważnego.. chyba tylko te inhalacje zostają póki co. we Wro epidemia wszystkiego, nawet straszą tą świńską grypą.. mi pediatra radziła żebym nie ciągała dziecka teraz w skupiska ludzi galerie itp.. w sumie to ja ani razu nie byłam z małym na zakupach, zawsze jakoś mąż albo mama zostawali albo po prostu odpuszczałam..

Mój z kolei coraz wcześniej wstaje..dziś obudził się przed 6, oczywiście w nocy też pobudki.. mogę nie spać do 3 ale między 6 a 8 jestem tak nieprzytomna że najchętniej uciekłabym z pokoju..
    Boję się tego ząbkowania bo u nas jeszcze nic nie widać..

Niecierpliwa ja kaszkę zamawiałam z Mlekolandii i wysłali na drugi dzień więc szybko doszło, dość spory wybór tam mają..

magda sz, niecierpliwa, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c22941f397e88879med.jpg

niecierpliwa, Paula_071, AgaSad, Aska87, witaminkab, Maniuś, Weridiana, aaaaga, Aga89, jesslin87, zabka11, 5ylwia, Martucha86, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Próba marchewki zakończona porażką, generalnie miny jak na zrzyganie i plucie... Czyli na ten moment nie smakuje dynia, ziemniak, marchewka. Nie mam nadziei, że nagle brokuł czy pasternak posmakuje. Nie wiem czy nie przestać podawać mu tych warzyw i zaczekac jeszcze trochę, bo on chyba nie jest gotowy na jedzenie takich rzeczy. Euforię budzi jedynie woda.

A daj mu inna marchewke. Moj nie chcial ani marchewki z ogrodka dziadkow, ani tej ze słoiczka Bobivity co przysłali. Moim zdaniem obie gorzkie. Kupilam w niedziele na jarmarku eko i jest bardzo smaczna, slodka i zdecydowanie chetniej je.

Edit. Sprawdz czy Hubert nie ma zeba;)

Ofka, a myslisz ze to tego co Ty jesz te zmiany skorne? A moze to azs? Albo uczulenie na proszek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:08

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja nawilżałam wtedy miałem emulsje trójaktywną czy jakoś tak emolium, teraz mam svr topialyse i nie mogę się do niczego przeczepić. Po kąpieli zawsze wysmaruje i rumienie przestały się pojawiać były na: ramiona, łokcie, plecy, klata piersiowa tuż przy szyi. Brzuch i plecy były takie suche że jak się potarło to skóra się łuszczyła sama. Jak nie smarowałam niczym było jeszcze gorzej.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zazdroszczę że z głowy masz parę zębów. Ja od miesiąca mam 6-7karmień między północą a 7 rano. Do tego gorączkowała mi, teraz taki jakby katar i kaszelek, marudna, raz pcha łapki raz płacze i wyjmuje. A zębów ani śladu choć wydaje mi się że dolne dziąsła są dużo bardziej miękkie niż górna szczęka.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A daj mu inna marchewke. Moj nie chcial ani marchewki z ogrodka dziadkow, ani tej ze słoiczka Bobivity co przysłali. Moim zdaniem obie gorzkie. Kupilam w niedziele na jarmarku eko i jest bardzo smaczna, slodka i zdecydowanie chetniej je.

Edit. Sprawdz czy Hubert nie ma zeba;)

Ofka, a myslisz ze to tego co Ty jesz te zmiany skorne? A moze to azs? Albo uczulenie na proszek?

Marchewka zrobioną przez teściowa, bardzo słodka... Jak nie będzie jadł to jutro podam w słupku.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Agaata u nas wszystkie nowe smaki poczatkowo jak dawalam to Zoska sie krzywila , kwasila , ale po 3-4 lyzeczkach jakby sie przekonywala.

Problem w tym, że najpierw próbuje, wypluwa, później wypluwa coraz więcej a później zamyka usta i się odkręca jak próbuję podać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata nie nasz wyjścia musisz próbować, gdzieś czytałam że u niektórych dzieci oswajanie z jedzeniem może zając kilka tygodni zanim będą chętnie jadły..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wybieram się na szczepienie, ale chyba nic z tego nie będzie, bo młoda kaszle... zajebiście po prostu. Musiała ode mnie się tym gardłem zarazić :-(

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka a ile twoja mala wazy?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8700 teraz może troszkę więcej. Dokladnie dowiem sie 3 marca.cały czas była na 97 centylu. Tylko teraz odrzuciła pierś i dlatego bardziej się martwię. Jeszcze podaje odciagniete ale juz coraz mniej. A raczej nie przekarmiam według mojej wiedzy wszelkiej.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda , ze Was nie będzie Magda :( ale rozumiem, mam nadzieję, że szybko uporacie się z tym . Mnie trochę przerażają szpitale na lubelskiej prowincji. Mojego męża babcia w wieku 86 lat poważnie zachorowała dwa dni przed naszym ślubem. Zaostrzenie niewydolności serca, obrzęk płuc. Pan ordynator oddziału wewnętrzenego leczył ja litrami płynów dożylnych. Babcia się dusiła, była cała obrzęknięta. Coś strasznego. Do tego okropne piguły! na szczescie w dniu naszego powrotu do Poznania jakiś młody lekarz miał dyżur, pogadałam z nim, że nigdy nie widziałam jeszcze takich metod leczenia. On stwierdził, że babci już nic nie pomoże i dlatego wysłał ją na OIOM żeby w spokoju umarła...hehe babci się od razu poprawiło, po kilku dniach była najweselszym pacjentem OIOmu ;) Wyszła z tego, ma dzisiaj 91 lat ale pobyt w tym "szpitalu" dużo ją kosztował. Byle student lepiej by się nią zajął niż wielki pan ordynator ale cóż, trzeba chcieć a nie mówić, że w tym wieku pora umierać :/

Ja nigdy nie słyszałam o pęknięciu pęcherza płodowego w wyniku usg. Moim zdaniem jesli nawet miało to miejsce to równie dobrze mogło si,e wydarzyć w wyniku np kaszlnięcia lub innej banalnej czynności. Także dziewczyna miała szczęście, że stało się to w szpitalu Swoją drogą fakt, że była w szpitalu sugeruje, ze przebieg ciązy był nieprawidłowy i może stąd takie problemy.

My się zbieramy na gordonki :) Kurcze jak pomyślę, że mam całą Wawe pocisnąc na Wilanów to mi słabo, mam nadzieję, że damy radę :)

Agaata, Paula_071, zabka11, lys, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie karmię, zaraz ubieram Młodego i też lecimy. Do zobaczenia Apaczka!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mlody do kaszki dostal jabłuszko ale mruczal hehe. Od przyszlego tyg bede mu podawala osobno owoce zobaczymy
    Ile od pierwszego podania warzywa wprowadzić mięso?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    8700 teraz może troszkę więcej. Dokladnie dowiem sie 3 marca.cały czas była na 97 centylu. Tylko teraz odrzuciła pierś i dlatego bardziej się martwię. Jeszcze podaje odciagniete ale juz coraz mniej. A raczej nie przekarmiam według mojej wiedzy wszelkiej.
    A no to pewnie identyko ida z Pola, bo Pola 5 stycznia wazyla 8200,a jest 2 tys starsza od Łucji.
    Za malo przybiera zle,za duzo yez niedobrze.
    Najgorsze jest to ze nie ma sie na to wplywu..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a czy rumień zmienia się w taki jakby krążek?
    Bo wtedy może być to łupież pstry często dotykajacy małe dzieci ale i dorosłych. Niezbyt często dermatolodzy mają wystarczającą wiedzę na ten temat, raczej stara szkoła.
    Ten łupież nie lubi nawilżania, wody , tylko puder w płynie łagodzący.

Co do usg, dobrze że jest ale każde badanie niesie jakieś ryzyko, nie każdy lekarz wykonuje je dobrze.
    Druga rzecz dlaczego w pl tak ochoczo wykonują? Czy nie chodzi o kasę?
    Nie zrozumcie mnie źle. Uważam że powinno się monitorować ciążę i robić usg, nawet codziennie jeśli ciąża jest zagrożona ale stwierdzenie ze badanie nie może być przyczyną pęknięcia jest pochopne. Do końca nie wiemy czy wszyscy lekarze kierują się tymi samymi standardami a wręcz przeciwnie. Z naszych doświadczeń wynika ze jest bardzo różnie.

Magda życzę zdrowia , czy to jakieś nerwobole były?

zabka11 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3243 3244 3245 3246 3247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ