SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wasz dzieci tez tak mają że przy jedzeniu się wszystkim interesuja? Szymko od niedawna tak ma, intersesuje go wszystko, pas od bujaka, koszulka, nawet moje paznokcie, strasznie sie rozgląda przy jedzeniu
POgoda brzydka, pada co chwila więc zostajemy w domku, zupa gotowa, na drugie makaron rurki z jakimś sosem z boczkiem
Kurde mi by sie przydała jakaś spacerówa, tylko chciałabym ja zostawiac na dole a anie mamy domofonu, io ile mieli by mi buchnąc jakąs uzywaną to płakała bym mniej niz gdyby mi ukradli taką za 600 zł, chciałabym zostawic na dole i jak juz bedzie na wiosne ciepło to biorę dziecko i wychodze a nie ciągle znoszę ten wózekzabka11, lys lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Ofka a czy rumień zmienia się w taki jakby krążek?
Bo wtedy może być to łupież pstry często dotykajacy małe dzieci ale i dorosłych. Niezbyt często dermatolodzy mają wystarczającą wiedzę na ten temat, raczej stara szkoła.
Ten łupież nie lubi nawilżania, wody , tylko puder w płynie łagodzący.
Co do usg, dobrze że jest ale każde badanie niesie jakieś ryzyko, nie każdy lekarz wykonuje je dobrze.
Druga rzecz dlaczego w pl tak ochoczo wykonują? Czy nie chodzi o kasę?
Nie zrozumcie mnie źle. Uważam że powinno się monitorować ciążę i robić usg, nawet codziennie jeśli ciąża jest zagrożona ale stwierdzenie ze badanie nie może być przyczyną pęknięcia jest pochopne. Do końca nie wiemy czy wszyscy lekarze kierują się tymi samymi standardami a wręcz przeciwnie. Z naszych doświadczeń wynika ze jest bardzo różnie.
Magda życzę zdrowia , czy to jakieś nerwobole były?
No to jest pod broda.polkole takie mocno czerwone... -
Weridiana wrote:Objawy łupieżu różowegoObjawy łupieżu różowego są łatwe do pomylenia z innymi wysypkami, dlatego przy braku pewności bądź szczególnym nasileniu objawów należy udać się do lekarza, który określi jaka choroba zaatakowała nasz organizm. Na łupież różowy mogą zachorować zarówno niemowlęta, dzieci jak i osoby dorosłe. Mała świadomość pacjentów powoduje, że objawy łupieżu różowego są błędnie rozpoznawane. Podsumowując, objawy łupieżu różowego to:Rozlana plama na ciele kształtu owalnego bądź okrągłego o różowym zabarwieniu, którego brzegi ulegają delikatnemu złuszczeniu. Osiąga kilka centymetrów średnicy.Na ciele pojawia się blaszka macierzysta – czyli czerwona plama o intensywniejszym zabarwieniu i silnie się złuszczająca.Liczne wykwity o różowym zabarwieniu, które delikatnie się złuszczają. Przez cały okres choroby pozostają od siebie odgrodzone i mogą wykazywać symetryczność.Objawy koncentrują się wokół tułowia, rąk oraz nóg, nie występują natomiast na dłoniach, stopach i w miejscu naturalnie owłosionym.Może, lecz nie musi towarzyszyć jej swędzenie, które nasila przegrzanie organizmu.Dodatkowe objawy występują rzadko, chory czuje się dobrze, prawidłowo je i sypia tak, jak przed chorobą.Choroba może zakończyć się na etapie blaszki macierzystej i nie dawać dodatkowo żadnych symptomów.Po ustąpieniu wysypki mogą pozostać plamy pigmentacyjne.Zdarza się, że objawy pojawiają się w jamie ustnej.
-
My właśnie wróciliśmy ze spacerku, wywiało nas że hej ale 2 godz na świeżym powietrzu zaliczone, młody jeszcze śpi więc mogę na chwilę posadzić tyłek..
Migotka mój przy karmieniu kp jest zainteresowany wszystkim tylko nie cyckiem, spokojnie pije pierwsze kilka minut a później to jest szał włącznie z próbami wkładania stóp do buzi.. nie wiem może najada się bo pije tak szybko że aż boli ale raczej jak zaspokoi pierwszy głód to nie może się już skupić na jedzeniu..
Przy warzywkach to póki co jest spokojny bo coś nowego ale dziś już podjął próby przechwycenia łyżeczki:)magda sz, niecierpliwa, jesslin87, 0na88, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ofka jesli z plamek robia sie takie krazki puste w srodku to jest duze prawdopodobienstwo lupiezu rozowego.
a jak latwo pomylic badz trudno zdiagnozowac niech bedzie fakt ze ja to mialam, cala akademia medyczna w gdansku sie zleciala aby mnie ogladac, pobrali probki i dupa dalej nie wiedzieli co to jest. wymyslili zmiany lojotokowe bo luszczyce, grzybice itp wykluczyli. dopiero starsza lekarz, dermatolog w przychodni rozpoznala i powiedziala ze wsrod lekarzy panuje przekonanie ze ten rodzaj wystepuje tylko u malych dzieci a niestety zdarza sie u doroslych.
wiadomo ze to wcale nie musi byc to ale warto sprawdzic, poczytaj.
Jesslin trzymam mocno kciukijesslin87 lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Czy Wasz dzieci tez tak mają że przy jedzeniu się wszystkim interesuja? Szymko od niedawna tak ma, intersesuje go wszystko, pas od bujaka, koszulka, nawet moje paznokcie, strasznie sie rozgląda przy jedzeniu
u nas ostatnio to samo, a nie daj boże jeszcze pies podejdzie to już pojedzoneile trzeba się umęczyć i uwygłupiać żeby dojadł do końca, pierwsze pół słoika zjada ładnie bo głodny a jak trochę głód zaspokoi to już wszystko się robi takie interesujące
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A daj mu inna marchewke. Moj nie chcial ani marchewki z ogrodka dziadkow, ani tej ze słoiczka Bobivity co przysłali. Moim zdaniem obie gorzkie. Kupilam w niedziele na jarmarku eko i jest bardzo smaczna, slodka i zdecydowanie chetniej je.
Edit. Sprawdz czy Hubert nie ma zeba;)
Ofka, a myslisz ze to tego co Ty jesz te zmiany skorne? A moze to azs? Albo uczulenie na proszek? -
czesc kobitki
własnie usypiam małą na drzemkę, za godz jedziemy zawieźć Julcie na zajęcia i muszę zajrzeć do rossmana bo jest w promocji podkład afiinitone, którego uzywam.mam nadzieje ze go jescze dorwę
zahaczymy tez o biblioteke.
Julcia jescze jutro i ferie.
obchodzicie Walentynki?planujecie cos?? -
magda sz - dobrze ze mame wypuślili z tego szpitala, ale dopilnuj zeby posprawdzała wszytskie wyniki dokładnie, w końcu z niczego takie dolegliwosci sie nie biorą...
apaczka - jak czytałam o babci Twojego meza, to az mnie dreszcze przeszły...masakra, nasze życie zalezy nieraz od tego, na jakiego lekarza trafimy....
wsyztskim chorowitkom dużo zdrowia!!!!
Paula-gratuluję ząbka!!!
u nas zębów ani widu ani słychu..dziąsła twarde, ciągle mnie i wsztsko dookoła mała gryzie, ślini sie i co - czekamy ...
jutro gotujęmałej zupkę z odrobiną brokuła - ten ze słoiczka zjadała ze smakiem, wiec mam nadzieje ze jutrzejsza zupkę tez wiągnie.
wazyłam sie dzis z mała i wychodzi na to, ze mala waży ok.8 kg.we wtorek mamy wizyte ze szczepieniem, wiec dowiem sie dokładnie.
niecierpliwa- widziałam osttanio w biedrze kaszki Holle po 6,99zł - tylko chyba dwa rodzaje są.
Paula_071, Weridiana, apaczka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Zaraz kurwicy dostane !!!!
Zamówiłam fotelik z smykolandii 2 tyg temu ! dzwonilam po paru dniach i powiedzieli ze są na urlopie i dopiero po niedzieli bedą wysyłać. Wczoraj dzwonie znowu a oni ze nie mają tego koloru ! No kurwa mac! sie wkurwiłam i rozłączyłam. I wpaja mi debil ze napewno dostalam informacje, ta..chyba golębiem i go nie zauwazyłam.
Zamówiłam w innym sklepie, dostaje maila, ze nie majątakiego koloru i czy maja anulować zamówienie czy wyslac inny kolor! chcialam szary, mają tylko beż i turkus. Turkus od razu odpada bo nie lubie. Zastanawiam się nad tym bezowym. Co myslicie ?
(znalazlam realne zdjęcia)
Taki mają:
a ten szary wlasnie chcialam:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:40