SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:mi na pierwszych badaniach prenantalnych tak strzaskal lekarz brzuch glowica ze nawet maz sie pytal czy mnie nie bolalo - to bylo jedyne badanie na ktorym syczalam z bolu , a lekarz tylko mi mowil ze musi mocniej bo mam troche tluszczyku ( jak to ladnie ujal) a musi dokladnie poogladac narzady dziecka itd. Byl tak delikatny jak walec ;/
U mnie połówkowe było średnio przyjemne, bo lekarka musiała budzić Młodego i stukała głowicą w brzuch, poza tym musiała ponaciskać, żeby dobrze pooglądać i zmierzyć. -
Czesc!
Nie wiem czy mam powod do zmartwien czy nie..ale przejmuje sie strasznie Poli wagą..ona wazy juz 9 kg napewno z haczykiem..strasznie sie boje zeby nie byla otyłym dzieckiem,a przeciez nic nie moge zrobic..nie daje jej kaszek, tylko sloiczek na obiad a tak to cyc.
Jezeli chodzi o wyglad to jest okraglutka,ale na moje to wyglada dobrze,nie ma zakladek na raczkach,ale ta waga jest duza jak na ten wiek.. -
Karolina, mój Szymek tez z tych wiekszych, ale on karmiony mm, ja odpusciłam, nie przekarmiam go, nie podaje soków, a kaszke na noc musze mu podac bo inaczej zjadł by 2 porcje mleka, mysle ze Ty nie masz powodów do obaw przy kp, mój jest duzy ale age dopiero czuc jak sie go wezmie na rece bo tak to nikt nie wierzy
dokładnie tydzien przed skonczemniem pół roku wazył 9 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:10
-
Karolina mi sie wydaje ze jak dziecko jest na piersi to nie masz powodu do zmartwien , karmisz na zadanie. Inaczej to wyglada pewnie u dzieci karmionych MM , gdzies czytalam ze MM moze sprzyjac pozniejszej nadwadze itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:12
-
Agata,Apaczka my nie dotrzemy na gordonki. Od wczoraj wieczora Maja sporo kaszle, myslalam ze slina ale nie podoba mi sie ten kaszel i czestotliwosc o 11 mamy lekarza. Nos ma zatkany ale katarkiem nic nie idzie
i tak jakby jej cos sciekalo po gardle i kaszle. Jutro do moich rodzicow mielismy jechac ale teraz nie wiem, mam alergie na temtych lekarzy i szpital.
-
Hejka. Bylismy wczoraj u kolezanki, mlody wymeczony, ale przespal w nocy 4 godziny.
4 godziny ciagiem czujecie???spalam 4 godziny juuuuuchuuu.
Mam problem bo Iwek nie chce pic mm. Moje odciagane z butli pije bez problemu, ale ja nie mam tyle zeby odciagac mu na codzienne karmienia jak bedzie u tesciowej ostatnio od 8 do 17 wypil dwa razy po 20 ml. Chyba chodzi o smak, dodaje lyzke kaszki waniliowej do bebilonu pepti i ni chuja. Za to wczoraj w nocy maz chcial mu podac mleko jak sie obudzil ale ni chuja. Za to wode z glukoza wypil. Wiem nie powinnam ale padalam na ryj musial go czyms zatkac on sie budzi nadal jak noworodek co poltorej h....
Paula rozszerzamy diete rumien blednie i zaostrza sie, roznie. Dalam ciut ziemniaczka gotowanego, marchewke, gruszke. Jablko i banan probowal wczesniej. Tak to nic wiecej i nie codziennie. Kaszki to tez tylko to co probowalam dac do mleka, lyzeczka nie podaje.
Tylko my jak jemy to dajemu mu liznac wszystkiego. Ale nawet nie na lyzeczke tylko liznac. Np wczoraj maz jadl fasolke po bretonsku umoczyl w sosie czubeczek lyzeczki i dal mu sprobowac. Albo ja jadlam kalafiorowa to mu dalam na czubku lyzeczki kalafiora. Nie wiecej. A tak to cyc cyc cyc...
Nie wiem co zrobie jak pojdzie do tesciowej.
A kolezanka dala mi wczoraj pudlo babeczek z bita smietana i wisniami. Upiekla jej mama specjalnie dla mnie bo wie ze lubie. To ide zjesc. A potem moze obejrze skalpej na yt;)niecierpliwa, 0na88, aaaaga, jesslin87, Weridiana, zabka11, lys, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Teraz Ofka pisala o poznawaniu smakow - moj maz jadl wczoraj pomarancza i dal polizac Julce, nawet sie nie skrzywila, skakala, wierzgala do niego, zeby jej oddal. Bardzo jej smakowal, ale czytalam, ze cytrusy najlepiej kolo 2 roku zycia. Prawda to??
-
Ofka a nie jest tak ze ten rumien zaostrza sie po kapieli? Moze jakis alergen zjadlas, mojej przygasalo i wracalo ok 4 tyg, po kapieli te zmiany znacznie ciemnialy.
Karolina jak karmilam Maje cyc plus mm to waga jej szla jak szalona w gore, moze to od tego? Ale lada moment zacznie sie wiecej ruszac i bedzie spalac, nie ma czegos takiego jak otyly niemowlak, w tym wieku nie mozba jeszcze otylosci stwierdzic, widzialam grubsze niemowlaki niz Pola i pare miesiecy pozniej nie poznalam dziecka bo tak na dlugosci poszly w gore no i ruch. -
Moj to dzisiaj zamienil sie w Lily. Nie spal od 23:15 do 2:00. Karmilam go cala noc co 1,5h. Ledwo zipie...
Edit. MAMY GÓRNĄ DWOJKE:) wybaczam mu te noc;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:43
niecierpliwa, aaaaga, AgaSad, jesslin87, 0na88, magda sz, Maniuś, Weridiana, Katarka, zabka11, lys, mamasia, Martucha86, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kuzwa teraz dopiero doczytalam, ze ta kaszke hipp zle robilam
Bo ja robilam 120ml mm i dodawalam kaszki na oko. Nie wiem czemu tak sobie ubzduralam, bo czytalam karton jak zaczynalam jej robic, a powinnam byla robic kaszka mleko i woda
Brawo ja
Edit teraz to mnie dopiero zacmiloDobrze robilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:46
-
Paula_071 wrote:Moj to dzisiaj zamienil sie w Lily. Nie spal od 23:15 do 2:00. Karmilam go cala noc co 1,5h. Ledwo zipie...
Edit. MAMY GÓRNĄ DWOJKE:) wybaczam mu te noc;)
ja karmiłam dzisiaj w nocy co godzinę... O 7.00 postanowił już nie spać, leżał koło mnie (ja spałam) i drapał mnie po twarzy, ciągał za włosy, w końcu mąż się zlitował i go zabrał na 30 minut. Ocipiał, jak słowo daję, z tym cycem.