X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Widzialyscie?http://m.onet.pl/biznes/branze/handel,rlsztr

Znacie to uczucie, ze budzicie sie rano wyspane a w domu cisza? Maz obok spi a Wy sie zastanawiacie czy te duze piersi to rezultat ciazy czy moze jednak juz urodzilyscie? Ale sie wyspalam, pierwszy raz od daaawna! Tomek obudIl sie raz i to przez ojca, bo zobaczyl, ze spi na brzuchu i sie przestraszyl, zaczal nim obrazac i Tomek sie rozplakal. Nakarmilam, zasnal, dalej na brzuchu i obudzil sie dopiero o 8:30 :)
    Ja nie ;-) i w sumie nie narzekam

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Do tej pory tez tak sadzilam teraz juz sama nie wiem
    Na prawde ani razu mimo ze dziecko nie siedzi nie posadzilyscie sobie dziecka na kolanach nie pod latem 90 stopni tylko takim jak jest w foteliku ?? A hopsia hopsia to nic innego jak kilku sekundowe podnoszenie dziecka i delikatne opadanie na nóżki bez stawiania oczywiscie

Aga tak jak jest w foteliku, to sadzam w krzesełku do karmienia chociażby i czasem, ale rzadko na kolanach - myślałam bardziej o sadzaniu i podpieraniu tak na prosto. Opieram czasem o mój brzuch na kolanach i sobie tak w połowie siedzi, w połowie leży - aczkolwiek nie wiem, czy dobrze robię. Czasami nie mam wyjścia.
    Wiesz, to, żeby tak nie robić, to nie są bajki wyssane z palca, tylko fakty wynikające z wiedzy medycznej.

Przepraszam, że to napiszę, nie obraź się, ale wydaje mi się, że zaczynasz się doszukiwać czegoś, że może Ty powinnaś dziecko "ćwiczyć" - ale wg mnie żaden fitness naprawdę na tym etapie nie jest mu potrzebny, ewentualnie rehabilitacja, bo może ma jakieś problemy z napięciem mięśniowym. Chociaż ja uważam, że to fizjoterapeuta się powinien wypowiedzieć, a nie pediatra.

aaaaga, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Znacie to uczucie, ze budzicie sie rano wyspane a w domu cisza? Maz obok spi a Wy sie zastanawiacie czy te duze piersi to rezultat ciazy czy moze jednak juz urodzilyscie? Ale sie wyspalam, pierwszy raz od daaawna! Tomek obudIl sie raz i to przez ojca, bo zobaczyl, ze spi na brzuchu i sie przestraszyl, zaczal nim obrazac i Tomek sie rozplakal. Nakarmilam, zasnal, dalej na brzuchu i obudzil sie dopiero o 8:30 :)

Jak moja dziecko śpi do 8.30 - a zdarza się, to ja też śpię, więc nie budzę się przed nim a co za tym idzie nie doświadczam ciszy. Ale za to jaka wyspana wstaję :-D

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, zainspirowałaś mnie wczoraj tym, że wychodzisz 2 razy dziennie na spacer. Chyba też tak zacznę robić, bo Młody nie chce spać w dzień, coś mu się przestawiło. Od poniedziałku chyba wdrażam Twój harmonogram :-)

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie sadzania to ja ostatnio pytałam pediatry czy może siedzieć mi na kolanach tak lekko odchylony do tyłu i powiedziała że nie ma problemu.. oczywiście większość czasu spędza na macie albo ewentualnie w bujaczku ale jak już jest znudzony a nie mam siły go nosić to tak sobie siedzimy.. na nóżki nie stawiam, nie wiem może też nie powinnam jednak sadzać na kolana..?

Migotka ja pluszaki wrzucam od czasu do czasu do pralki na pranie ręczne.

U nas nocka względna, wprawdzie nie spał od 2 do 4 a raczej co chwilę się wybudzał ale uparłam się i karmiłam tylko o 24 i 4 i dopiero po 7.. może przyzwyczai się że w nocy się śpi a nie je..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, zainspirowałaś mnie wczoraj tym, że wychodzisz 2 razy dziennie na spacer. Chyba też tak zacznę robić, bo Młody nie chce spać w dzień, coś mu się przestawiło. Od poniedziałku chyba wdrażam Twój harmonogram :-)
    Ja sie właśnie zbieram na spacerek, piękna pogoda i żal siedzieć w domu :-)

U nas pobudka dzisiaj o 6 ;-) znacie to uczucie gdy marzycie jeszcze o śnie a dziecko decyduje za Was? Haha

Agaata, lys, Paula_071, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Ja też nie znam tego uczucia:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata no wlasnie o takim sadzaniu jak w foteliku do karmienia mowie nawet do glowy mi nie przyszlo podpieranie go poduszkami jak np moja mama mi to próbowała wytlumaczyc
    Racja ze doszukuje sie jakiejś winy u siebie ze np z nim sie nie gimnastykuje bo twierdze ze nie powinnam pewnie to blad ze sie czuje winna

Agaata lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a ja mysle, ze nie powinnismy popadac w paranoje, bo jak polroczne dziecko posiedzi dziennie pare razy u mamy na kolanach to swiat sie raczej nie zawali. To juz nie sa noworodki, moja rodzina za glowe sie lapie jak nie pozwalam Julki sadzac, ale na dobra sprawe, wiem ze czasem lekko przesadzam. Jak we wszystkim tak i tu zdrowy rozsadek przede wszystkim

magda sz, Katarka, witaminkab, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od początku jak się nauczył że do odbijania w pionie nosiliśmy to tylko tak nie ma histerii, z sadzaniem na kolanach też, ale staramy się jak najmniej i żeby był tak półleżąco no ale czasem się nie da... a zeby tak podparty siedział to raz spróbowałam go na kanapie posadzic i moze pol minutki prosto posiedziałi zaczął na boki się gibać to stwierdziłam że chyba jeszcze nie pora
    a z tym sadzaniem na kolanach to i u pediatry tak siedzielismy, i u neurologa, i rehabilitant (co prawda nie od dzieci) tez widział i nikt nam nigdy uwagi nie zwrócił, więc chyba nie jest to taki wielki grzech
    wszyscy tylko powtarzali zeby jak najwiecej na twardym na brzuchu kłaść i tyle ile mały sobie pozwoli to tyle leży i faktycznie widze ze z kazdym dniem udaje sie coraz dłużej bez wrzasków :)

niecierpliwa, magda sz, witaminkab, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

U nas pobudka dzisiaj o 6 ;-) znacie to uczucie gdy marzycie jeszcze o śnie a dziecko decyduje za Was? Haha

ooo takie uczucie to znam :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze kiedyś nagrać moje dziecko jak mu obcinam paznokcie, jaki on zadowolony siedzi i buzia mu się cieszy :)

Ona u mnie to samo z tymi pieluchami haha

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

Taaa, znamy :-D Uroki bycia matką :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka z ziemniakami Gerbera - ohyda... No i co ja mam z tym dzieckiem zrobić? Sondę mu w żołądku zamontować? :-D Zjadł z 1/5 słoiczka z czego jeszcze część wylądowała wypluta na śliniaku. Miny przy tym jak na wymioty, na koniec zaciśnięte usta :/ No nie wiem, popróbuję jeszcze z kaszą, może zatrybi to jedzenie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Agaata no wlasnie o takim sadzaniu jak w foteliku do karmienia mowie nawet do glowy mi nie przyszlo podpieranie go poduszkami jak np moja mama mi to próbowała wytlumaczyc
    Racja ze doszukuje sie jakiejś winy u siebie ze np z nim sie nie gimnastykuje bo twierdze ze nie powinnam pewnie to blad ze sie czuje winna

Nie doszukuj się, skonsultuj Artura z neurologiem albo fizjoterapeutą, niech się wypowie. Pediatra nie za bardzo się na tym zna, może jedynie wskazać, że coś mu się nie podoba i pokierować dalej. Moja pediatra w ogóle się nie wypowiada w takich tematach tylko kieruje do neurologa / na rehabilitację. Nie martw się na zapas, może jest wszystko ok. A tak swoją drogą - próbę trakcji Hubert robi jak mu się chce. Tzn. raz pięknie, następnie - wcale, pytałam na rehabilitacji o to, powiedziała, że może mógłby lepiej, ale nie wszystkie dzieci to robią, ważne, że robi inne rzeczy i kazała dać spokój, bo to nie jest istotą sprawy na ten moment.

aaaaga lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://piastunka.pl/infusions/dziecko_panel/Dziecko.html

Fajne wierszyki, wyliczanki i rymowanki :-)

Martucha86, jesslin87, magda sz, zabka11, niecierpliwa, Amberla, Katarka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej króluje takie uczucie:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4f5e75a223e.jpg

apaczka, Agaata, 5ylwia, Martucha86, jesslin87, aaaaga, magda sz, Laura, lys, zabka11, witaminkab, ekropka, niecierpliwa, Amberla, Maniuś, Katarka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomniała mi sie ostatnia rozmowa z mężem, opowiada o czym rozmawiają w pracy, zreszta ja lubie jak przychodzi z pracy to sie pytam co tam słychac

Pracuje z samymi kobietami, z częscią sama wczesniej pracowalam więc je znam
    Rozmawiali o bieliźnie
    - Mój P: Baśka nosisz stringi
    - coś Ty, na taka grubą dupę to by jej nie utrzymały
    - Mój P: - Baleron też sznurkiem wiązany a dobrze się trzyma

Padłam normalnie jak mi to powiedział, dodam że obje się roześmiali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:47

5ylwia, mamasia, AgaSad, jesslin87, magda sz, Laura, lys, zabka11, ekropka, Amberla, Maniuś, Katarka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier już nie toleruje siadania z oparciem o mój brzuch.. On od razu wyrywa się do przodu! :-/ staram się żeby siedział rzadko ale jak jestem u rodziców to go nie uchronie.. Mój tata ma z nim taką zabawę, że sadza go na kolanach i daję pudełko z zabawkami mały sobie wyrzuca wszystko z tego pudełka i to jest ulubione zajęcie.. Wczoraj pół dnia spędził z dziadkami więc nie wiem ile czasu spędził na takich zabawach..

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka też się uśmiałam :) mój mąż ma podobne poczucie humoru :)

Migotkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 3252 3253 3254 3255 3256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ