X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nie, w naszym przypadku nie ma nic takiego.

Szkoda :-(

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Szkoda :-(

My z mężam już przywykliśmy, że w wielu kwestiach nasze życie jest trudniejsze niż byśmy chcieli, hmmmm albo ja już przywykłam, a mąż jeszcze to "trawi" ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hubert się ostatnio bardzo rozgadał. Tzn. wcześniej wydawał dużo dźwięków, ale to było raczej głużenie i jakieś takie skrzeczenie. A teraz podczas karmienia najczęściej się odsysa i zaczyna mi tłumaczyć wszystkie swoje sprawy "łałałabababamamama, eoeoeoeomamama" i tak z 5 minut - przy tym tak śmiesznie przebiera ustami i układa tą bezzębną szczękę jak stara babcia :-) Dzisiaj to się śmiałam z niego w głos. Oczywiście jak chciałam nagrać to zapadła cisza :-)

Moja cały czas skrzeczy, głośno krzyczy eeee nieeeee eeeh i tak śmiesznie wywija językiem ale łączę to z ząbkiem. Ja nazywam ją sroka ;-)

Uśmiałam się ze starej babci :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam. Zdrówka dla wszystkich. U nas nocki masakra. W dzień spaceruje po 5-12km ostatnio :)
    Wczoraj nam stuknelo 10 lat od 1szej randki. Dostałam pierścionek :)

Spadam spać, dobrej nocki!

Migotkaa, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, Martucha86, mamasia, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Moja cały czas skrzeczy, głośno krzyczy eeee nieeeee eeeh i tak śmiesznie wywija językiem ale łączę to z ząbkiem. Ja nazywam ją sroka ;-)

Uśmiałam się ze starej babci :-)

No właśnie on wszedł jakby w inną fazę - bo to wywijanie językiem, skrzeczenie i krzyczenie "nie" to już było, a teraz takie śmieszne gadanie jak moja babcia bez protezy :-D Muszę to nagrać.

Weridiana, jesslin87, lys, Zetka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    My z mężam już przywykliśmy, że w wielu kwestiach nasze życie jest trudniejsze niż byśmy chcieli, hmmmm albo ja już przywykłam, a mąż jeszcze to "trawi" ;)

Wiesz Iys nie jest łatwo ale macie siebie, córeczkę razem pokonacie przeszkody.

Jak tak patrzę na te chore dzieci to myślę że mamy szczęście bo jesteśmy zdrowi , a z resztą się rozprawimy :-)

Agaata, jesslin87, lys, zabka11, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - zdrowie jest najważniejsze.

Agaata, Weridiana, jesslin87, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dokładnie - zdrowie jest najważniejsze.

Zdecydowanie tak.

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze! a z reszta jakos sobie damy rade:)

jesslin87, lys lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Magda Sz. Jestem na Twoim poście o tym ze mama trafiła do Szpitala. Ja pamiętam Grudzień koniec roku 2012. Mojego tatę Rozlozyla choroba. Pierwszy raz jak pamiętam. solidnie. I nagle na 2 dni Przed sylwesterem zabrała go karetka.... Przypuszczali zawał. Tata miał 48 lat. Ile się wtedy nastresowalam jak leżał na intensywnej. Z sylwka nie mogliśmy zrezygnować. Wiec prawie cały Dzień U taty i wieczorem Dzwoniłam. Rano się Dowiedziałam ze go Przewiezli do szpitala Kardiologicznego Jana Pawła bo się pogorszyło... Okazało się ze zapalenie mięśnia sercowego....2 stycznia Dowiedziałam się że jestem w ciąży... Nie Widzieliśmy czy mówić tacie żeby mu się nie pogorszyło... Ale on już Wiedział i dostał takiego kopa do życia ze praktycznie nic nie zostało po tym... Ale pamiętam ten strach. Do Dziś mi mrozi krew w żyłach :(
    Amberla mnie natomiast przypomnialas moj najgorszy dzien w zyciu. Kiedy mierzylam tacie cisnienie, w momencie kiedy sie serce mu zatrzymalo. Wydawalo sie, ze umiera na moich oczach, tepe spojrzenie, tetno nie wyczuwalne, jedna reka go cucilam, druga dzwonilam na pogotowie. Nigdy nie zapomne tego przerazenia, paniki i poczucia bezsilnosci. Serce ruszylo, ojciec nie mial swiadomosci, ze cos sie wydarzylo, drugi raz odlecial kiedy przyjechalo pogotowie. Na szczescie zyje i ma sie juz dobrze, mial w niedlugim czasie operacje serca. Czlowiek dopiero docenia, to ze ma oboje rodzicow, jaki to skarb.

Amberla, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Griszanka poplakalam sie. Nie wyobrazam sobie być w takiej sytuacji. Dobrze że wszystko skończyło się dobrze.

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle po ciąży bardzo szybko się wzruszam. Też tak macie?

Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Griszanka straszne przeżycie

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój tata tez przeszedł zawał. . Zdrowy, silny, nie pali, nie pije i nagle rozbolal go żołądek, dretwienie lewej ręki no to pogotowie. . Bardzo rozległy zawał, uszkodzone ponad połowę serca, to było 6 lat temu i juz jest ok ale długo dochodził do siebie, ponad rok nie pracował a dla niego to był prawie koniec świata. . W tamtym roku miał spore problemy z nerkami, niestety serce nigdy już nie będzie pracowało tak jak kiedyś wiec ci jakiś czas pojawiają się komplikacje

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa przekazane :P A jak Ty to najpierw zrozumialas? Cos z corka? :D

Pierwsza moja mysl to byla, ze nas podczytuje i nie wie, ktora to Ty :D

Katarka lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Łucja dalej ma katar i trochę kaszle. Nie wiem czy iść do lekarza? Bo jak nie dziś to dopiero w pon. Boje się iść żeby czegoś nie złapała i boję się że jak nie pójdę to zrobi się gorzej.
    Inhalatora nie mam.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka, oczyszczaj nos wodą morską, ewentualnie solą fizjologiczną - wpuszczaj kilka kropli do każdej dziurki i odciągaj katar, podaj Cebion, mierz temperaturę i umów się do lekarza na poniedziałek. Jakby się pogorszyło to musisz przyśpieszyć wizytę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 2 dni podawałam dynię, 2 dni ziemniaka i 1 dzień marchewkę - nic nie szło za bardzo. Myślicie, że mogłabym dzisiaj podać dwuskładnikowy słoiczek Gerbera - marchewka z ziemniakami, czy lepiej jeszcze jednoskładnikowe?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że możesz dwuskladnikowe. Jak Pytalam lekarza to powiedziała ze można.
    Hmm a myślicie że na spacer iść? Może głupie pytania ale z dystansu zawsze łatwiej popatrzeć.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a ten cebion jest bez recepty, tak? To cos na przeziebienie??

Moim zdaniem smialo mozesz podac dwuskladnikowy

‹‹ 3250 3251 3252 3253 3254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ